2010 snart 2011

Då var vi än en gång här! Årets sista dag är här och det är dax att inviga nästa. Måste börja med att säga att 2010 var ett fantastiskt bra år. California resan, studenten, alla underbara dagar och kvällar med mina vänner, sommar festerna, Greklands semestern med mamma, Kristianstaflickorna och våran comeback och självklart början på mitt nya liv här i New York. Jag började 2010 i USA och avslutar det i USA. USA är helt klart stället för mig. Nu ser jag fram emot en riktig hejdundrande kväll med alla underbara tjejer inne i hjärtat av New York, MANHATTAN! Känner på mig att 2011 kommer bli a year to remember! Happy New Year everyone! See you next year! (Förhoppningsvis)


En kärleksförklaring


Det absolut finaste man kan få

Bak och matlagning

Nu är det jäklar onsdag igen. Veckorna bara springer ifrån oss. Idag har jag och barnen gjort massor av roliga grejer. Vi har kollat på en av Pippi filmerna jag gav dom. Hon är numera en stor favorit i huset. Trevligt! Vi varit ute flera omgångar i snön med grannarna. Jag briljerade med mina obefintliga matlagnings skills och gjorde svenska pannkakor. Dom blev superbra och goda. Amanda jag har knepet nu, så nästa gång lyckas vi bättre babe! Jag och barnen bakade även chokladbollar. Muuuuuums. I eftermiddags hade barnen en playdate med en av granntöserna så då fick man lite andrum, vilket var skönt. Kvällen har annars varit lugn och skön. Ska verkligen försöka komma i säng i tid ikväll. Måste ladda inför helgen. Kan inte fatta att det är nyårsafton på fredag. Känner på mig att det kommer bli en riktigt fin en. Ska äntligen få träffa min Kristianstadtöser Amanda, Hanna och Emilia. Längtar sååå!


Smaskebollarna och töserna med deras fina nya haircuts.

Frosty the snowman

Vår nya vän, Frosty. Jäklar vilket slavjobb det var, men till slut fick jag ihop snögubben. Bra jobbat eller? Förövrigt har jag och Syd precis legat och kollat på HELA Sound of Music. En efter en somnade/gav upp, men Syd och jag pallade hela. Hon älskade den! Precis som jag gjorde och fortfarande gör. Fin dag det här, japp!

Snowbunnys

DÅ har snön hittat till NewYork också. Och det är inte lite kan jag medela. Vi snackar snökaos här. För oss svenskar verkar inte detta så mycket, men amerikanarna hanterar inte det något vidare bra. Imorse var Regina den ända som kom iväg till jobbet efter att Gregg grävt ut hennes bil. Tågen var inställda så han fick stanna hemma från jobbet. Haha. Här snackar vi insnöade. Jag har haft en bra dag med mina små snowbunnys. Vi har lekt ute i snön flera timmar med alla grannbarn. Hur kul som helst. Vi har skottat som galningar och åkt pulka. Var dock lite kallt för mig som inte hade vett att ta med några termobyxor hit. Skyll dig själv intalar jag mig själv just nu. Äsch, får fixa det på annat håll. Efter några timmars utevistelse gick vi in och drack varm choklad, åt popcorn och kollade på film hela familjen. Mysdag kallar jag denna! Ni kan ju se för er själva. En bild säger mer...







What christmas means

Vaknade klockan halv åtta imorse när två sötnosar springer ner och slänger sig i min säng. Vi hade lite mys nere i mitt rum, sen gick vi upp för att öppna julklappar. Allt var jättegullig. Alla satt vi julgranen och öppnade julklappar. Vi hade ju givetvis brasa och hela köret. Riktigt juligt. Mina julkappar blev verkligen uppskattade och det är jag så glad över. Gregg och Regina blev jätteglada för deras biokort. "The best gift ever" sa Gregg. Älskar verkligen att ge presenter och se ansiktsuttrycken på människorna när dom öppnar det. Själv fick jag jättefina julklappar! Fick ett jättefint halsband, en riktigt fin och skön kofta och biokort. Fick också julkortet av flickorna och på baksidan hade dom skrivit världens finaste tack för allt jag gör för dom. Regina har verkligen avläst min stil för både halsbandet och koftan var så rätt för mig. Dessutom kom det från en dyr affär som jag varit inne och spanat i innan. Jag är så nöjd och glad. Vi lekte med alla leksaker, åt jättegod brunch och kollade på Camp Rock. En av barnens julklappar. Nu ikväll var Reginas pappa här och vi åt jättegod mat igen och hade mysigt. Hennes pappa är världens roligaste. Han kan allt om alla länder, alla kontinenter, historia och allt. Väldigt intressant att prata med honom.

När vi satt vid bordet och precis skulle börja äta, så ville Gregg säga några ord. Han började med att säga typ lite grejer om julen, tack till Regina för att hon hade lagat mat till alla, tack för att han hade världens finaste flickor. Till slut kom han då till mig. Han sa att dom var alla tacksamma för att dom hade fått en så underbar tjej som mig in i familjen. Han sa att ersätta mig i slutet av detta år kommer vara det svåraste någonsin. Till slut sa han att jag måste vara den bästa au pair dom någonsin kunde få. Reginas pappa inflikade då att jag var den bästa dom någonsin haft. Han sa att min engelska var stjärnklass och att han tyckte jag pratade precis som dom. Jag blev helt rörd. Seriöst, har sällan hört människor säga så snälla saker till mig.

Kvällen fortsatte fantastiskt bra med efterrätt och mys framför brasan. Jag hjälpte Regina att städa upp i köket, diska och greja, för det gör man ju eller hur? Det är ganska naturligt att hjälpa till så, tycker iallafall jag. När vi var färdiga sa hon: Emelie, ingen annan au pair har någonsin varit så hjälpsam och snäll som du. Du hjälper till med allt och det märks att du inte bara ser detta som ett jobb. Sen du kom hit mår jag så mycket bättre, är inte lika stressad längre och känner mig trygg när du har hand om flickorna. Du är verkligen en speciell tjej! Hon var helt till sig och jag blev helt ställd. Jag tänkte, vad ska man svara på det liksom. Så jag gav henne en kram och sa att hon är en fantastisk mamma och person. För det är hon verkligen. Har sällan sätt en sån fantastisk småbarnsmamma. Det är skönt som fan att ha en värdmamma som henne. Jag vet att jag sagt det en miljon gånger, men TACK GUD OCH ALLA ANDRA som matchade ihop mig med denna familj. Dom är bäst! Utan tvekan.
Nu är jag så trött så jag vet inte vad. Får ta och hoppa i säng nu direkt. Som tur är så är det en vilodag imorgon, vilket är välbehövligt. Julen sliter verkligen på en, men nu är det snart slut för i år och jag önskar er alla än en gång Happy Holidays!

Christmas eve

Julafton. Kvällen alla barn längtar efter hela året. Jag hade en fantastisk kväll. Vid fyra tiden åkte vi hem till Greggs bror för att fira med släkten. Måste bara berätta hur fin familj detta är. Dom är helt fantastiska, hela släkten. Vi åt som vanligt som djur. Jag var så mätt redan efter förätten att jag inte visste var jag skulle ta vägen.
Tomten kom, rättare sagt Greggs systers man. Fy sören vad kul det var. Han imiterade en italiensk tomte och jag har nog aldrig sätt någon spela så bra. Ungarna märkte inget, dom tyckte det var skitkul. Det var julklapps utdelning. Tänk att dom till och med tänkt på mig så jag fick jättefina örhängen av Greggs bror, ett halsband av hans syster och pengar av Nana. Hur gulligt är inte det? När vi skulle börja äta den "riktiga" maten var det än en gång dags för grace. Jag gillar det. Det är så fridfullt och fin start innan man börjar ätandet. Under middagen blev jag entertainern och berättade såklart om svensk jul. Fick massa frågor och dom var jätteintresserad, vilket var kul.
Jag har nu också fått ett nytt smeknamn, Em. Haha. Alla i familjen hade tydligen ett och dom tyckte alla att jag skulle få ett eftersom jag nu var en del av familjen. Resten av kvällen körde alla med Em. Jag gillar det. Det är nice. 
Det var en så mysig jul med mycket barn. Bebisarna är lätt mina favoriter. Lilltjejen Mia är så underbar. Mysig som bara den. Vanligtvis är jag inte så bra med bebisar, men igår vid middagen så hade jag henne medans hennes mamma käkade och grät inte eller nått. Hon gråter när hon kommer till typ alla andra när hon är hos dom för länge, men inte med mig. Älskar när Brooke säger: "Gregg, just so you know, she is coming with me home" Haha. Den andra tjejen med barn frågade mig om jag kände någon som var intresserad av att vara barnvakt, någon som var som jag. Dom är så himla gulliga och verkligen en underbar familj.
Efter en lång kväll åkte vi hem. Väl hemma agerade jag och Regina tomten medans Gregg vaktade så inte tjejerna skulle vakna. Vi la fram alla julklappar och fyllde strumporna med grejer. Jag hade en riktigt rolig julafton. Längtade inte en sekund hem till svensk jul eller till min familj vilket var skönt! Känner mig verkligen hemma med dessa människorna.



Santa is coming

Farmorn med Carrie och Mia

Snygga närbilderna som flickorna tar. Haha


Mamma här har du fancykortet på mig och töserna.

24 december

Har den där minuten över nu, medans flickorna håller på att göra sig färdiga för avfärd. Idag har hittills varit en fantastiskt bra dag! Klockan åtta gick jag upp och kommer upp till ett rum fullt med städtanter. Dom städar alltid på fredagar och inge undantag idag. Haha. Grjen var att dom var 5 idag istället för 2. Dom var överallt. Kunde ju inte va nånstans. Slutade med att jag och Regina tog vårt kaffe och gick ner på mitt rum. Gregg var ute och shoppade med flickorna. Vi satt vid varsin data när internet la av. Kul! Vi började istället kolla lite på tv och snacka lite skit. HUr mysigt som helst. Vi åt lunch, sen skypade jag med min svenska kära familj. Var skönt att prata med dom. Nu är jag ready och vi ska snart åka iväg till släkten i Westchester. Kommer bli en kanonkväll!

MERRY CHRISTMAS

GOD JUL, MERRY X-MAS

Lillejulafton. Dagen innan julafton är här. Jag kan inte fatta det. Detta är mitt andra år i rad som jag befinner mig i america under juletid. Andra året utan familjen och mina vänner. Men jag klarar mig, för jag har ju världens mest fantastiska extra familj.

Idag har varit en rolig dag. Jag och lillan var på bibblan imorse och lånade nya böcker. Eftermiddagen hade dom playdate här hemma, med två av grannarna. Det var verkligen ungar överallt. Stirrigt, haha! Jag försökte vara lite kreativ och gjorde därför smällkarameller med dom. Dom tyckte det var jättekul och särskillt då att dom fick lägga i godis. Jag var dock bombsäker på att man gjorde dessa här också, men ingen av dom hade någonsin sätt det innan. Skumt. Kvällen har jag och Julia varit ute och käkat kinamat. Efter det gick vi på bio och såg The Tourist. Riktigt bra. Älskar Johnny Depp och Angelina Jolie kan ju vara en av de vackraste kvinnor på denna jord. Rekomenderar denna starkt.

Imorgon ska jag fira jul på följande sätt. Skypedate med min familj, mysförmiddag med min andra familj och sedan bär det av till Westchester för julfirande med släkten. Juldagen kommer folk hem till oss för mat och mys.
Känner på mig att detta blir en kanonjul! Alla mina klappar ligger färdiga, inslagna och intryckta i min garderob. Var till och med så att jag köpte lite extra grejer till tjejerna ikväll. Hittade jättesöta mössor och vantar som dom ska få i sin strumpa på juldagen. Det är så himla kul att köpa grejer till dom!

Önskar er alla en riktigt God Jull! Extra mycket till min familj och fina vänner, som jag kan erkänna är extra mycket saknade nu så här i juletid! Kraaaaammmmmar till er alla!

Snygga, eller hur?

Strömavbrott och kakbak

Låt mig nu få fånga er uppmärksamhet och berätta min äventyrs eftermiddag. Jag hämtar lillan i skolan och det är här en av dagens alla roliga delar börjar. En av föräldrarna som jag brukar snacka med rätt mycket kom och vi började prata som vanligt. Plöstligt säger hon "Are you loosing wieght?" Va?, tänker jag. Nej det tror jag inte blir mitt svar. Det är väl snarare på andra hållet. Haha. "Anyway you look great!" Haha. Ja, det är väl positivt om man har kommit hit och börjat gå ner lite. Inte för jag vägt mig, så jag vet inte på vilket håll det går och inte bryr jag mig för den delen heller för tillfället. Men det var positivt och kul att höra!

Vi kommer hem, fikar och ska precis ta på oss kläderna och gå ut och hämta Syd vid bussen när strömmen går. Jäklar tänkte jag, nu har jag haft nått på som jag inte borde. Jaja, det löser jag när jag kommer tillbaka tänkte jag. Går ut till bussen och väntar ett tag. Två av grannarna kommer också ut och bekräftar då att det är hela grannskapets el som är gone. Great tänkte jag, inte mitt fel alltså. Vi kommer hem gör läxan och det blir bara mer mörkt ut för varje minut som går. Jag springer rundor i huset och letar efter ljus medans flickorna var uppe på sitt rum och hämtade lysande svärd, ficklampor och annat. Efter att ha hitta alla ljus kommer jag på att jag inte vet var tändstickorna finns. Jaha, fram med telefonen. Funkar inte! Great! Tar fram mobilen och ringer Regina. Haha. Hittade en tändare och började tända ljus. Där satt vi i mörkret med lite ljus och andra lysande grejer. Jag försökte läsa en bok för dom, vilket inte gick överdrivet bra. Annars så hade vi sleepover och grejer med alla nallar, så det löste sig. Mitt under vårt sleepover, kom någon plötsligt bort till dörren och började dra. Jävlar vad rädd jag blev! Jag ser någon som försöker kika in och ser att det är Regina. Vilken lättnad. Jag springer och öppnar dörren, då hon hade glömt sina nycklar eftersom vi typ alltid använder garage ingången och den öppnas genom en knapp i bilen. Den funkade ju givetvis inte på grund av strömavbrottet.
Det blev dax att äta. Fortfarande ingen ström. Där satt vi i mörkret och åt våra mackor. Haha. Det som sög mest var att vi hade bestämt att vi skulle baka, så vi satt där och väntade på att strömmen skulle komma tillbaka. Som tur var så gjorde den det vid halv sju.

Bakandet satte igång. Ungarna tröttnade givetvis som vanligt efter två minuter så dom såg en film istället medans jag och Regina bakade. Vi bakade chocolate chip cookies och någon form av biskvier. Dessa jäkla biskvier. Vilka problem vi hade. Först måste jag ju poängtera att jag suger på allt som har med matlagning/bakning att göra. Det som är roligt är att Regina är ungefär lika illa när det gäller bakning. Haha. Hon försökte läsa receptet, men blev förvirrad, så ber hon mig att läsa det. Ja, men visst, för jag kan nog förstå bättre liksom. Haha. Vi hade roligt som sören och det är ju huvudsaken. När alla kakor var klara och vi provsmakade så säger hon "Wow, these cookies taste really good. Don´t you ever leave me Emelie! Hon kommer och ger mig världen kram "I finally have someone to bake and have fun with!" Gissa om det värmde. Blev så sjukt glad! Nu har jag hört från alla i familjen utom Gregg att jag aldrig får lämna dom. Gulligt det! Känns skönt att man är så omtyckt här. Kan inte påstå att jag ser fram emot dagen man ska lämna.

SÅ, det var vårt kvällsnöje. Jag har precis suttit och kollat på Polarexpressen med Sydney. Mysig julfilm enligt mig och en perfekt avslutning på en dag som denna. Blev ett väldigt lång update om kvällen här nu, så enjoy. Nu ska jag krypa ner i min myssäng och natta mig själv.

Solen värmer New York

JAHA. Det är den 22 december och vi har 10 plusgrader och sol i underbara New York idag. Av med vinterjackan och fram med lite tunnare kläder. Känns mer som våren är på väg faktiskt. Höll på att svettas ihjäl när vi var på väg till skolan. För min del är det mer än nice med värme. Jag saknar inte någon snö och 20 minusgrader inte. Det gör däremot barnen, så för deras skull så hoppas jag på lite snö till juldagarna här. Annars är allt tipp topp kalas. Har fixat klart med de sista julklapparna idag, så nu är allt färdigt. Blir dock lack på dumma paketet från Sverige med hälften av julklapparna som skulle varit här nu om inte säkerheten i detta land hade varit så extrem. Sjukaste att man skickar tillbaka den igen på grund av lite parfym. Det kommer väl lagom till påsk istället då ja. Skitsamma.

Ikväll ska jag, barnen och Regina baka julkakor kan ni tro. Mysigt, JA! Och nu ska jag ut och njuta av solen, medans hunden aktiverar sig lite.

Step into christmas

Man blir aldrig för gammal för Disney. Sitter och kollar på Beauty and the Beast och den är lika jäkla bra nu, som den var då. Helt fantastiskt! Förövrigt så känner jag mig ganska slutkörd idag. Har varit en lång dag med en lite halvsjuk lilltjej. Ska försöka somna mig i tid ikväll, så man är fullt utvilad till morgondagen, men först så blir det ett avsnitt Desperate Housewives. Älskar on demand grejen här så du kan titta på alla serier när du vill. Lovely. Måste än en gång påpeka att juldagarna närmar sig på allvar nu. Det märks av i skolorna och överallt hur alla stressar och grejar. Jag tycker det är mysigt jag! Känns som jag har klivit in i en ganska nice julanda i år. Kan bero på att jag är i landet som överdriver med ALLT! Just så här vid juletid är det riktigt mysigt och bra.

finaste flickorna, med favvo nallarna.

Söndag i Sayville

Och så var det söndag igen. Veckorna bara spinger iväg och helgerna ännu snabbare. Idag var det tänkt att familjen här och jag skulle åka hem till nana och baka kakor. Dessvärre ringde en sjuk farmor imorse, så det blev inställt. Isället åkte jag med Julia till en mysig liten stad vid namn Sayville. Sjukt mysigt ställe, verkligen! Som en liten by. Påminde mig lite om Åhus faktiskt. Vi kollade läget och åt sedan riktig amerikansk pizzaslice. Smarrigt! Vidare skulle vi åka till något glasställe som Julia hade varit på med henne familj. Där yrade vi rundor som vanligt. Tror jag ska börja räkna gångerna man är vilse/fel på det/yrar runt här i USA. Har redan tappat räkningen. Haha. Till slut hittade vi det och åt världens godaste glass, med oreos och grejer i. Mumma! Efter det åkte vi även en idag en vända till mallet i Ronkonkoma. Ungefär lika mycket folk idag, men ändå lite bättre. Jag inhandlade två par nya jeans. Svarta och typ gråaktiga. Det var lite rea så detta kalas gick endast på 60 dollar. Finimangit. Har man lite mer att välja på i den annars så tunna garderoben här. Kvällen har varit lugn med mat och lite spel med ungarna. Vi har även hängt upp lite mer julbelysning här inne i huset. Blev helfestligt. Ska ta kort på det och visa er. Har också sagt nu en miljon gånger att jag ska ut och fota grannskapets julbelysning, men glömmer det hela tiden. Det är inte så jättefrestande att gå ut när det är mörkt heller, då här knappt existerar några gatulampor. Det är verkligen svinmörkt på kvällarna. Men ska verkligen försöka ta mig i kragen imorgon. Nu ligger jag och kollar på Avatar och ska strax dra mig tillbaka. Har tyvärr inga bilder från dagen, eftersom smart som man är glömde jag kameran hemma. Måste verkligen bättre mig. Det är för dåligt av mig. Haha. Puss på er fina vänner.

Santa Claus is coming

LÖRDAG. Veckans absolut bästa dag tillbringade jag med Julia på lite olika ställen. Vid tio tiden kom hon till mig och vi tog min bil till Walt Whitman mall för att kolla in det. Ingen höjdare, då där mest var de dyrare affärerna. Inte riktigt passande till vår au pair budget, inte. Så vi drog vidare hem till mig igen och hämtade Julias bil. Vi åkte och fixade våra naglar och vet ni, jag har hittat ett ÄNNU billigare ställe att fixa manikyr på. 8 dollar och det ligger fem minuter från mig. Jag älskar det! Verkligen kanon. Så nu har jag röda, juliga och fina naglar. Eftersom jag och Julia båda är shopaholics och var tvugna att stilla vårt shoppingberoende så stack vi vidare till ett mall som ligger nära där Julia bor. Där var så sjukt mycket folk. Tog över en halvtimme att hitta parkeringar. Galet. Men det var det värt för det var ett riktigt bra mall, med bra affärer. Jag hittade även lite finkläder inför allt julfirande. Efter en fin shoppingdag åkte jag hem för att även denna kväll vara barnvakt. Gissa vad som händer? Jag stöter på sjuka bilköer. Höll på att bli galen. Som tur var så lättade det upp ute på motervägen så jag hann hem i tid.

Väl hemma så var jag uppe på lekrummet med barnen. Regina kom in för att prata lite med mig och så börjar det plötsligt tuta och väsnas lite längre iväg. Det var brandbilar och grejer. "Sounds like a big accident" säger Regina. "I guess" Och så är vi tysta en stund och lyssnar. Plötsligt skriker hon "OH MY GOD, it´s no accident. It´s Santa!" What? Hinner jag tänka. Ner springer vi alla för trappan, slänger på oss kläderna och springer ut. Alla grannar var ute med ungarna, så alla samlades hos vår granne. Spingandes påväg ut har jag då hunnit fatta att det är så dom göra här i New York vid juletid. En tomte åker runt i alla kvarter med typ tio brandbilar och grejer och kastar godis till ungarna. Det var faktiskt sjukt roligt när dom kom. Ungarna var helt uppspelta, till och med jag. Haha. När han kastade godiset var det jag och ungarna som dök ner på gatan och roffade åt oss godis.

Efter detta tomteäventyr gick vi in igen, iskalla, och käkade. Efter det lekte vi uppe i ungarnas sovrum. Typ någon star wars/talentshow/spöklek. Helt mörkt och ungarna hade sina blinkande svärd. Jäkligt rolig lek faktiskt. Efter allt stimm, gick vi ner och kollade på film. Båda somnade självklart. Efter att ha fått upp dom i deras sängar, hittade jag Titanic på tv:n. Underbart! Precis i slutet när det är som sorligast kommer Gregg och Regina hem. Där sitter jag helt bölig, Haha. Vi kollade klart tillsammans, sen var det läggdags för min del.


snyggingar de där två charmtrollen

PEPPARKAKOR

I fredes var jag igång med ungarna hela dagen. Var till och med barnvakt några extra timmar på kvällen då de hade något workparty. Vi sysselsatte oss med pepparkaksbak. Det var ungarnas första gång och dom tyckte det var jätteroligt. Jag köpte Pippi formar med mig hit, så det gjorde det hela ännu roligare. Degen var också en stor favorit, vilket resulterade i lite mindre kakor. Men vem älskar inte pepparkaksdeg liksom? Senare på kvällen hade vi lite fredagsmys med film och lite godsaker. Barnen gick och la sig vid nio, så efter det satt jag och kollade på film i väntan på Regina och Gregg. Hade en väldigt mysig kväll och dag med barnen!


mummmmmmsiga pepparkakor

It's that time of year

SÅ, då är allt tillbaka till det vanliga. Rutiner är förjäkla bra ibland. Får se till att uppdatera er sen sist då. Familjen kom hem vid kvart i tolv i onsdags. Var olyckor och förseningar på vägarna som alltid här i New York. Hur som helst, två trötta små flickor kommer nerspringandes till en halvsovande Emelie framför tv:n, lägger sig i min säng och båda däckar på två sekunder. Fem minuter senare kommer Regina trött som en zombie ner på mitt rum sätter sig på min säng och säger "Hi honn, how is everything?" "I´m good, how are you?" "Great! If it´s okey I´m just going to rest my eyes for two minutes" Även hon lägger sig på min säng. Haha, jag höll på att börja asgarva. Min lilla säng var smockfull av trötta människor, men det var mysigt.

Igår hände inte så mycket ovanligt. Hade en ganska lugn dag med vanliga hämtningar och lämningar. Flickorna var givetvis lite trötta efter sin långa resa, men det var ändå lugnt. På kvällen käkade vi min fina paj som jag gjort och det uppskattades av alla förutom flickorna då. Dom fick mac and cheese istället. Haha!

Idag har vi fredag igen och en vecka till julafton. Herre jisses vad tiden skenar iväg. Tror dock det kommer bli en mysig jul i år, med hela stora tjocka släkten här. Förövrigt är New York en väldigt mysig plats att vistas på så här i juletid.

Passar även på att än en gång gratta min lillbror som tog sitt svarta bälte igår.
Ja, jag är en stolt storasyster just nu!

Kinesmaaaaaaat

OKEJ! Har precis varit och ätit på den största kinabuffé jag någonsin sätt. Helt rum, fyllt av flera rader med mat. Riktigt gott var det! Men måste ändå medge att kära gamla Rosegarden är finare. Det var ett trevligt LCC möte idag faktiskt. Lärde känna nya trevliga människor och det gillas skarpt. Nu kommer familjen hem vilken sekund som helst. Medans jag väntar, underhåller jag mig själv genom att titta på Finding Nemo. Kan inte sluta garva åt fisken Doris. Hon är så sjukt rolig! Imorgon är det tillbaka till rutiner, vilket ska bli jäkligt skönt!

Kycklingpaj

SÅ var det onsdag igen. Två få dagar kvar till weekend. Lovely. Har iofs inte haft en så ansträngande vecka, då familjen varit iväg. Dom kommer hem igen ikväll. Måste erkänna att det är ganska skönt. Jag och ensamheten går inte så bra ihop. Speciellt inte på kvällarna. Idag har jag inte gjort något speciellt direkt. Har städat upp lite i kylskåpet och tvättat undan det sista. Har även gjort min smaskiga kycklingpaj. Var igår och handlade till det. Gick bättre denna gången än sist när jag skulle ha jästen. Haha. Så idag ställde jag mig och tillagade denna paj, med mamma i skype. Haha. Ja, matlagning är inte min starka sida. Så suprisen för familjen då blir att jag fixat maten till imorgonkväll. Känns duktigt faktiskt. Har också haft skypedate med mina Johannor. Hur bra som helst och mysigt.

Nu ska jag om en stund bege mig iväg till au pair möte. Vi ska mötas på en kina resturang och käka buffé. Hoppas det är lite som rosegarden eller ocean, för då blir jag en riktigt glad Emelie, vilket jag förövrigt redan är.

mumsigaste pajen, med Pippi på!

Snow

JAAAA! Det snöar i New York! Måste erkänna att jag saknat det lite bland allt annat julmys. Idag har varit en väldigt stillsam dag för min del. Har städat mitt rum, ordentligt. Det behövdes verkligen! Har också tagit hand om en hel del tvätt och städat lite i skafferiet. Känns ganska duktigt. Kvällen har tillbringats med Julia. Dinner och movie. Narnia för att vara mer precis. Lika bra som alla andra. Som vanligt fick vi även retards brevid oss, som inte kunde sitta still eller hålla käft. Men, vi hade kul ändå. I filmen då var det en scen när dom trollade fram snö typ. Så säger Julia "Slår vad om att det snöar ni vi går ut sen" Vad tror ni vi möts av? SNÖ! Som väller ner från himmlen. Jättemysigt. Blev faktiskt glad. Jag körde hem och tog in posten. Haha. Ja, jag var för lat för att göra de innan idag. I brevlådan hittar jag miljoner med julkort, varav två var till mig. Ett från min kära familj i Sverige och ett från farmor. Blev så glad!

Idag har det gått sex veckor sen jag flyttade hit. Vad händer med tiden? Den bara springer iväg. Hur som helst, jag trivs så toppenbra här! Extra mycket idag, nu när det verkar som vi får ett vitt New York till jul!

Söndagsupdate om helgen

Jag ber om ursäkt för de fruktansvärt dåliga uppdateringarna den senaste tiden. Helgerna är alltid fullspäckade så det finns liksom inte så mycket tid över till bloggande. Familjen åkte igår (lördag) till Disney World, vilket betyder att jag nu har några välbehövliga on my own dagar. Riktigt skönt måste jag säga. Eftersom dom skulle åka iväg var jag hemma i fredes kväll. Vi mös, tittade på film och ungarna hade en liten talangshow för oss. Haha.

Lördagen då vaknar jag upp i ett tomt och tyst hus. VÄLDIGT ovanligt, men också väldigt skönt för en gångs skull. Jag tog det rätt lugnt, åkte en runda till biblioteket och hyrde film. Sedan vidare till Target och handlade presentpapper och lite annat. Jag åkte hem och hade lite tomteverkstad här hemma. Slog in en massa julklappar och fixade. Upptäckte sen att jag hade glömt köpa band. Smart tjej. På kvällen åkte jag hem till Julia i Ronkonkoma. Där vankades christmas party. Och jäklar vilket party. Det var som en vanlig fest hemma, fast med vuxna människor. Det var galet. Och det togs jellyshots hej vilt. Ingen större höjdare om ni frågar mig. För dallrigt för min smak. Haha. Men det var trevligt!

Idag körde jag och Julia till Roosevelt field. Måste tillägga att det har ösregnat här i New York idag. Och trafiken har inte varit för rolig, men vi tog oss dit och fy sören vilket underbart ställe. Riktigt stort mall, med massvis med bra affärer. Vi strosade rundor där inne hela dagen. Slösade pengar gjorde vi också. Jag köpte en pälsväst, två koftor, band till mina julklappar. OCH nu kommer vi till absolut bästa köpet på dagen. Ett par Steve Madden stövlar. Dom är sjukt snygga och jättesköna! Bara så du vet mamma, så är det julklappen från er! Vi åt också på Taco Bell. Älskar det stället. Smarrigt värre! Trötta efter en lång dag kör vi hem till mig igen. Julia åkte hem och nu sitter jag här och myser i min ensamhet. Eller ja, jag har ju Sipho och han är mysig. Familjen ringde för två timmar sen och alla ville prata med mig. Så gulliga! Strax efter det ringde Julia mig och berättade att hon hade varit vilse i över en timme efter att hon körde hem från mig. Haha. Jag dog lite av skratt faktiskt! Detta stället. Haha. Går sören inte att hitta. Tackar mig själv en extra gång för att jag köpte en gps. Utan den hade jag inte klarat mig! Nu ska jag kolla på film och äta lite brownies. Jummy!

Här har ni min pangbrud. Älskar outfitten!

Lillan gillar att modella framför min kamera. Sockersött är hon dessutom!

Gjorde plånkan tunnare, men det är mitt nya kärlekspar från Steve Madden.

Mina Kristianstadflickor


Vill bara önska mina flickor ett stort lycka till idag!
Idag hade jag velat vara där ni är och känna all sprudlande glädje!

Sjukstugan växer

Sjukstugan här på Shoreham har ökat drastiskt. Alla utom Gregg lider av nått. Lillan är värst med feber och hela köret. Syd har hosta och rinnande näsa. Stackars Regina är uppe på natten med sjuklingarna så hennes symtom har satt sig i huvudet. Vad gäller mig så är jag för tillfället hyfsat okej. Har varit med lillan hela dagen och har blivit hostad i ansiktet x antal många gånger. Känner mig just nu lite frösen, men vi är kurerade med medicin här kan ni tro. Regina jobbar på sjukhus, så hon tar hem en jäkla massa bra. Fick världens bästa halstabletter av henne. Är mirakelbra! Så ja, jag har inte mycket roligt att berätta tyvärr. Lillan och jag har de senaste två dagarna legat framför tv:n med diverse olika Disney filmer. Bland annat Lion King, Sleeping Beauty och Peter Pan. Fantastiskt fint det med! Kommer med största sannolikhet bli en sjukling dag imorgon också, så jag förbereder mig genom att krypa i säng nu med bums och hoppas på att det känns bättre imorgon. SÅ, nu vet ni hur läget är här för tillfället. Höh Höh

Sjukstuga

Min lilltös ligger just nu jättesjuk uppe på sitt rum och sover. Jag är helt nervös. Går upp typ en gång var tionde minut för att kolla att hon fortfarande andas. Jag vet, det är löjligt, men tycker så synd om henne. Hon var stekhet när vi satt och kollade på film och hon frös jättemycket. Skönt för min del är att Regina är ledig idag, så hon är här i närheten, vilket känns lite tryggare. Är inte så bra på att ta hand om sjuklingar. För tillfället är dock allt bra. Jag tvättar lite, käkar lite då och då och myser med vovven i soffan. Ber också till gudarna att jag inte ska åka på samma virus. Jag springer runt med germsmörjan hela tiden och smörjer händerna. Haha. Lite nojig får man lov att vara ibland.

So far, so damn gooood

SÅ, då har Emelie just legat och storbölat framför större delen av familjen. Jag, flickorna och Regina kollade på Marley and me, som gick på tv. Den är så fin. Fram mot slutet då satt jag och bölade. Haha. Lillan frågar "Why are you crying?" och Sydney bara "Look, mommy is crying too!" R: "I am not!!" Hahaha. Bölandet övergick i asgarv! Självklart satt hon också och storbölade i smyg. Lovely. Annars har dagen var lik de andra dagarna. Lillan hade playdate och jag hängde med såklart. Jag klev in i största huset i Dix Hills skulle jag tro. Jävlar, pampigt det var. Stora rum, dyrbarheter och mamman hade en fet walk in closet. Höll på att dö. Världens trevligaste människa med. Så, jaaaaaa, jag har det fantastiskt bra! Har ärligt talat inte mycket mer att berätta idag. Inga bilder heller. Lite illa. Ska bättre mig till imorgon. Promise! Over and out.

The fish died

Första dagen på veckan är igång och det har varit en förbannat bra dag måste jag säga. Skola som vanligt givetvis och på eftermiddagen var jag och flickorna ute i det numera iskalla vädret och spelade fotboll. Vi hade typ fem lager kläder vilket gjorde det hela mycket bättre. Minuset med vår utevistelse var att Sipho rymde. Dumma hund! Haha. Där sprang jag runt och jagade honom, men inte sören skulle han tillbaka. Till slut gick jag in och hämtade hundkex och då var han dum nog att komma tillbaka. Haha. Detta händer jämt och ständigt här, det var bara första gången för mig. Han är precis som hunden Marley från den filmen. Ett riktigt yrväder! Men han är mysig också. Efter två timmar lek ute gick vi in och gjorde läxor, sen hade vi lite talangshow här med alla sjungande julgrejer. Riktigt festligt. Annars är det inte mycket nytt. Minusen på dagen var när min äckliga data som vanligt bestämde sig för att dampa sönder med internetet. Jag blir galen när den gör så! Typ hundrefamtielfte gången sen jag kom hit. Men det är löst nu. Jäkla tur att Gregg är teknisk av sig. Åh, ja. Andra minuset med dagen är att fisken hade dött. Imorse när jag kom upp så kom Regina och viskade "The fish died" och hon flinade lite. (Alla har typ hatat fisken) Haha. Jaha tänkte jag, så resten av dagen fick jag undanhålla det för ungarna när dom frågade var fisken hade tagit vägen. Nu ikväll berättade vi för ungarna. Jag förväntade mig lite tårar, men inte det minsta. Dom bara skrattade när dom såg den. Haha. Åh nu kommer det roliga. Vi skulle ha lite begravning, med andra ord spola ner fisken i toaletten. Gregg bara "Sydney vill du säga några ord?" Nej säger hon, det ska du göra. Då började han med värsta talet och försökte vara lite seriös och jag tappar det totalt. Jag börjar asgarva. Likaså Gregg. Slutar med att alla står och asgarvar istället. Sen spolade flickorna ner den. Då säger Sydney "Uhhhh, bye stinky. I never liked you" Haha. GUD jag kände mig så dum som skrattade men jag var faktiskt inte ensam. Haha. Det var lätt dagens roligaste, hur nu man kan få en begravning att bli rolig.

Jag blev också idag utnämnd av Sydney till världens bästa big sister <3


Christmas tree

SUNDAY again och andra advent. Har varit en riktig myssöndag som det flesta brukar vara här. Vid halv tio drog jag mig upp ur sängen. Tog mig en dusch och gick ner för frulle. Det var bara Regina hemma. Ungarna och Gregg hade åkt för att köpa en gran. Så vi drack kaffe och hade lite girltalk sådär. Skitnice! En timme senare kommer dom tillbaka, med en fet gran. Vi satte in den och sen käkade vi brunch. Egg, bacon and french toast. Good! Annars har jag mest varit och chillat på mitt rum. Lite skypeande och annat. Vi dekorerade ju givetvis granen också. Älskar hur mycket blandat krams dom skulle ha i. Roligt som bara den var det. Efter det åt vi gott och bakade brownies for dessert. Mums på det! Vi kollade också lite på golf. Tiger Woods spelade mot någon annan. Haha. Jäklar vilken spänning det var. Jag fattade ju ingetting, men Gregg var helt exalterad. Haha. Sjukt kul var det. Nu ligger jag i min säng och kollar på lite tv. Har haft en riktigt fin, fin dag. Är så glad för att jag fick komma till just dessa fina människor. Hade inte velat byta för en sekund. Dom är verkligen toppen!


Okej så här är min fina extra familj och vår gran. Jag tror aldrig jag varit fulare på en bild och dessutom var kameran felinställd så den tog bilden så jag inte hann tillbaka, men det var tydligen tvunget att ta en family picture och det är ju faktiskt insidan som räknas. Haha

CITY DAY

IGÅR var det lördag ja. Veckans bästa dag. Jag var inne i city. Kom in vid tio tiden och strosade rundot lite på Times, vilket var lättare sagt en gjort. Manhattan är alltid fullt av folk, men igår var det sannslöst. Fullsmockat med folk från Times till 5 Avenue. Galet. Hur som helst, jag tog mig först mot ToysRus för att försöka hitta lite julklappar. Slutade med att jag blev kvar där inne i två timmar. Sjukaste. Var skitmycket folk och så mycket prylar. Är iallafall färdig med alla julklappar till min familj här. Det är skönt! Efter äventyret inne på ToysRus så mötte jag upp Martina. Vi gick till Rockafellercenter och kollade på New York största gran. Sjukt fin och stor var den. Efter det skulle vi leta upp TGI Fridays. Vi kunde inte hitta något, så vi gick fram och frågade en polis. Haha. Först försökte han kolla på sin telefon, men det slutade med att han anropade en annan polis och frågade. Sjukt kul hur seriösa dom var, precis som det var något jätteviktigt. Vi hittade till TGI och åt gott sören! Sen gick vi lite rundor och hittade ett ställe som man kunde göra manikyr för 10 dollar på. Sjukt gött! Så nu är fingrarna fina också. Efter det bestämde vi oss för att sticka hem. Det var iskallt och så mycket folk så man knappt kunde ta sig fram och vi var båda trötta. Vi tog en taxi från Times till Pennstation. Jäklar vad maffigt det var att åka taxi på times. Skitmycket bilar överallt, alla kör som crazy pepole men det var nice. Roligaste var ändå när taximannen helt plötsligt gick ut ur bilen och tog av jackan och sträckte lite på sig. Så mycket folk var det, så det inte rörde sig på fler minuter. Haha. Satan vi skrattade. Jag somnade på tåget påvägen hem. Vaknade som tur var två stopp innan mitt. TUR! På vägen hem från tågstation stannade jag på Donkin Dounats och köpte med munkar hem. Gillades skarpt av alla! Resten av kvällen låg jag och kollade på Sex and the City filmen och sen däckade jag vid 11. Haha.

Granen vid Rockafellercenter


Resultatet av en 10 dollars manikyr. Skitnice! Bästa var när Regina berättade att vi har en tio minuter hemifrån. Gissa vem som kommer hänga där en gång i veckan?!

Burlesque

I fredes hade jag en helt vanlig jobbedag. Skillanden var att ungarna hade en playdate efter skolan med grannarna. Då passade jag på att ha skypedates med diverse fina människor. Efter det skulle jag möta upp Julia på Target. På vägen dit var där en fet olika på Commack så dom hade spärrat av. KUL! Alla bilar fick därför köra ett annat håll. Återigen KUL! Detta resulterade i att jag kom vilse. Iofs inget ovanligt här i staterna, men jag yrade runt i ungefär 45 minuter. Smart när man har en gps och allt att lämna den hemma. Men, ja. Man lär sig av sina misstag sägs det. Till slut fann jag Targets underbara parkering och hittade Julia. Vi käkade och sen gick vi på bio. Vi såg Burlesque. Oh my goooood, sooo goood. En ny favorit, helt klart. Älskar Cher och Christina! Vilka artister dom är. När dom dansade och sjöng fick jag sjuk gåshud. Så det är en film jag varmt rekomenderar!


Regnar fortfarande...

Sammanfattar dagen som SOAKED WET! Här har öst ner från att jag vaknade till att jag nu är på mitt rum igen. Lillan och jag har bytt kläder tre gånger och Sydney en gång. Det har varit sannslöst mycket vatten. Haha. MEN vi hade kul med det också. Efter äventyren ute i regnet byllsade vi på oss med filtar och grejer och sjönk ner i soffan. High school musical två blev det. En favorit här i huset. Mysigt. Från ingenstans när vi sitter och kollar på filmen frågar Sydney om inte jag vill ha en bebis snart. Nej, sa jag det får vänta några år till. Kanske om tio år säger jag. Så säger hon: "Good, then I want you to stay 10 more years" Visst blir man glad av att höra att man är omtyckt här. Vad säger ni där hemma om det? Klarar ni 10 år till utan mig? Haha. Nu sitter jag framför någon av alla HBO kanaler och kollar på Grinchen. Juligt och fint. Ska snart hitta till min välbehövliga skönhetssömn. Nu har jag skämt bort er med två inlägg idag. Tro inte att det händer varje dag, så ENJOY! 

Min lilla tös ute i ösregnet

December

JAHA, 1 december är kommen och här ösregnar det. Bokstavligen väller ner regn. Vi har alltså fått hit skiväder här nu med. Just nu är jag ledig då båda barnen är i skolan. Ganska skönt faktiskt. Igår kväll hade vi lite raballder här i huset. Trötta barn resulterar i att ingen vill äta eller lyssna. Som vanligt var det jag och Regina för Gregg jobbade. För er som undrar så jobbar han med att bygga upp 9/11 minnesplatsen. Han är manager, därav de sena arbetstiderna. Hur som helst, vi lyckades med maten och efter det kollade vi på när dom reste grannen vid Rockafellercenter. På tv förstås. Haha. Ska dit på lördag och kolla i verkligheten. Idag har jag och lillan än så länge gjort lite arts and crafts. Vi har bland annat gjort en önskelista till tomten. Vi åt lite lunch och sen tog jag henne till skolan. Var lättare sagt än gjort idag. Regnet öser, det blåser och jag har en fyraåring som älskar vattenpölarna. Jag försökte dra med henne bort under taket på skolan men hon bara skrattade och sprang rundor i regnet. Söt tjej den lilltösen. Nu gör jag inget vettigt alls. Mesta är redan färdigt för idag, så det chillas järnet. Sjukt att det redan är onsdag. Helg snart igen för sören. Veckorna bara spinger iväg.
Efter ut i regnet bilder. Haha. I brist på annat

RSS 2.0