Lördagar är bra

Ja, se sören. Än så länge håller jag helgens löfte om lugnhet. Dagen har varit riktigt relaxing måste jag säga. Efter en väldigt chill förmiddag, tog jag mig bort till vår kära outlet för att checka rean. Jag fyndade kan ni tro. Världens, världens finaste badräkt. Har aldrig varit riktigt för en hel dräkt så, men denna var verkligen underbar och satt perfekt. Den fick alltså följa med mig hem, med lite andra nödvändigheter som linnen och t-shirts. Jag körde även inom en sväng på Kohls och Target. Mest bara för att gå runt och spana lite. Supermysig eftermiddag skulle jag vilja säga. Väl hemma så lämnar familjen mig efter tio minuter för att åka bort till några vänner. YES, är ordet jag letar efter. Ren lycka. Jag älskar dom väldigt mycket, men ibland behöver tonåringen faktiskt ett break från allt stimmande. Jag skypade med mamma en stund, sen gick jag ut och satte mig vid poolen i lugn och ro och lyssnade på musik. Lyxade även till det och körde till Wendys för att hämta lite maod. Snacka om att leva det chilla livet. Nu har jag precis städat i min garderob. Man har hunnit att samla på sig en aning för mycket prylar alltså. Nu är där iallafall städat och organiserat. Klockan är nu nästa åtta och jag ska inte lämna sängen mer ikväll. Lite filmmyssss och gottsa tid. Lördagar som denna ser jag sällan i detta land, då man nästan alltid är påväg någonstans under helgen, så jag tänker se till att ta vara på denna kväll. Imorgon är vi påväg igen, in till the big city. Manhattan saknar mig och jag saknar Manhattan. Så ligger det till. Hörs latrooo.

BYE BYE Carro

Jag lyser lite med min frånvaro här på bloggen, men jag jobbar och står i som vanligt. Igår kväll efter en helt vanlig dag med tjejerna, åkte jag till Huntington för middag med töserna. Det var även dax att säga hejdå till vår finaste Carro som åker hem till Sverige imorgon. Kommer kännas ganska konstigt utan henne här. Bara några månader dock, sen så är vi så gott som neighboooooors igen. Sweet. Hur som helst, vi åt middag på en supermysig resturang som heter Prime. Värsta lyxen med servering precis vid vattnet, folk som parkerar bilen till dig och helmysig miljö. Jag njöt verkligen av det underbara sällskapet och sommarvärmen!

Idag så fick jag sovmorgon då min v-mamma tog ledigt från jobbet. Blev dock världens uppväckande när ett ljud utan dess like drar igång i huset. Jag flyger upp ur sängen i panik. Vet inte var det kommer ifrån eller vad det är. Hör Regina gå runt på ovanvåningen, så springer upp dit för att se vad som händer. Efter massa letande, kommer hon på att det är en grej nere i förrådsrummet som börjat pipa för det läckt vatten. Detta är precis brevid mitt rum, så inte konstigt att ljudet var så extremt högt nere hos mig. Hon stängde av det och allt var tillbaka till lugnt. Detta hände alltså halv 7 på morgonen. Sjukaste ever. Jäklar vi skrattade när jag kom upp några timmar senare. Resten av dagen lekte jag med barnen, hämtade, matade och ja, allt det där vanliga som jag alltid tjatar om. För någon timme sen bröt världens oväder ut. Regn, åska och blixtar som lös upp hela himmlen. Sjukaste jag varit med om. Vi satt dock i soffan och kollade ut på detta oväder och hade det mysigt. NU är jag glad över att det äntligen är helg. Ska försöka ha en lugn helg, med inte alltför mycket stressande. Får se om jag lyckas hålla detta. NU är det dags för fredagsmyssss. GUD jag saknar den reklamen. Haha.

Sofia och Sandra

Carro och jag

Sweet home New York

Sitter och går igenom min kalender och drabbas här och nu av världens stress. Hur ska jag hinna med allt? Allt jag missat att se och vill göra? OMG tror att en ångestattack byggts på. Jag tycker det är läskigt hur snabbt tiden verkligen går. Det är redan onsdag och det var typ precis helg. Kanske lite underligt att jag sitter och klagar att det snart är i helg igen, men jag hänger inte riktigt med längre. So much to see and soooo little time left. Men, ni som känner mig vet att jag gör det bästa av situationen helt enkelt. Jag ska trycka in så mycket som möjligt. Mina helger kommer att vara fullspäckade med skoj. Life is good. Gillar dock inte tanken på att tiden går så räligt fort. Vill inte lämna mitt sweet home New York.

Dagen har varit väldigt alldaglig. Camp, bibblan, äta, poolen, äta snacks, poolen. Väldigt chill. Mina v-parents dök också upp supertidigt idag för att dom hade planerat in en familjemyskväll. Gulligt eller vad? Poolhäng, grillning, glassdessert och nu är fotbollen än en gång på tv:n. Regina sitter och ropar till mig om hur snygg Beckham är. Gregg är inte glad. Jag skrattar, haha. Ska joina dom ett tag nu, för ytterligare lite mys. Förvånar mig inte om det blir något i stil med "alla on top off Emelie" kväll. En unge på ena sidan, en i knät och Regina och hunden på andra. Min värdpappa brukar hålla sig på lite avstånd från oss alla. Haha. Jag förstår honom. NU drar jag mig iväg mot tvsoffan kära ni. I'll be back tomorrow, so stay tuned.

Idag är en bra dag

Hey-ho. Så, today var så mycket bättre. En riktigt bra dag skulle jag vilja säga. Allt fixade sig och jag körde småpluttisarna till campet. Fick även långledigt idag då lilltösen var iväg på playdate. Can't complain. Det var skitskönt. Lite skype, tv och lugn & ro. Välförtjänt skulle jag vilja säga. Kvällen har också varit kalas. Plask i poolen, god mat och chillsnack med min värdmorsa. Skitchill att snacka hemlisar med henne ibland. SÅ nu ska jag bara chilla framför tv'n med mina chiiiips. Om en liten stund blir'e skypie med Kajsisen. Gårdagens dramakväll turns in tooo a big time myssskväll. Today sure was a good one.

Kom aldrig igen

Måndagar. Dom är inte bra alltså. Har varit massa trubbel idag som jag fått ta hand om. Inget trubbel för min del, utan för barnen.  Idiotungar på campet som håller på med mina tjejer. FYI, INTE OKEJ! Alsoooo, en del människor borde inte få vara föräldrar alltså. Skulle vilja säga att jag är mer lämpad en många av morsorna där. Fruktansvärt irriterrande. Att det har regnat hela dagen gör ju inte saken roligare. Inser direkt nu, att jag har absolut inget roligt att bidra med från min dag. Har bara varit massa problem, tråkiga samtal och minst sagt upsettttting. Finns ju sånna här dagar också ibland. Var bara så längesen jag hade en sist, så hade näst intill glömt av hur jobbiga dom är. Tur man har bra värdföräldrar som verkligen uppskattar allt man gör för dom och som är beredda att hjälpa. Får det att kännas värt att ha en jobbig dag nån gång då och då. Jag lämnar väl in för ikväll då. Sweden - Have a good one. US - GNIGHT.

NEW Yorkie DAY

Min kropp är täckt av massa äcklig myggbett. Det blir kanske inte bättre av att jag kliat sönder hela foten. Har hittat någon salva som jag precis kletade på. Gissa om det sved, typ så jag ville gråta. Bara att bita ihop, i guess.

Idag var jag inne i city med Lauren. Jag lekte lite guide, så jag visade henne runt i downtown. Bland annat China Town, Little Italy och Soho. Måste skryta lite över min otroliga talang. Jag hittar i New York riktigt bra nu. Skulle vilja säga att man är näst in till infödd. Haha. Hade en riktigt mysig dag i city, som alltid. Det är så man inte vill åka tillbaka ut på LI ibland. Jag införskaffade mig en ny väska idag. Inte riktigt okej, med tanke på hur många jag redan har. What to do när man bli störtförälskad sådär liksom. Vi tog även en vända in på Bloomingdales för att hälsa på min framtida jacka. Den är så snygg och passar så bra, så jag vet inte vad. Det är bara till att börja hålla i pengarna för min del, så jag kan spara ihop till denna mina drömmars jacka. Kvällen nu spenderade jag utomhus med min värdfamilj och värdmorfar. Vi åt grillat och disskuterade hela situationen i Norge. Ja, jag bor tillsammans med en familj som är väldigt insatta och intresserad av resten av världen. Detta tillskillnad från NBC News som inte kunde prata om annat än den fruktansvärda värmeböljan i NY, samma dag som 90 människor dog i Norge. Unbeliveble.
Fruktanvärt det som hänt och vårt kära grannland Norge har mitt fulla stöd och medlidande. Alla har vi förlorat något om inte minst en suck av förtvivlan. Det som har hänt har verkligen skakat om vår värld. Vi kan inte ge tillbaka de här människorna sina liv, vi kan inte spola tillbaka tiden och rädda de här människorna som råkat ut för detta, vi kan inte göra någonting, det enda vi aldrig få ge upp är vårt hopp och vår tro om en bättre värld.

Resten av kvällen tänker jag spendera så lugnt som bara möjligt. Har haft en bra helg och även lite annorlunda helg. Ingen Julia att snacka skit med och bara hänga med så som bara vi kan. Hur sjutton ska vi göra med nästan åtta timmars avstånd i vårt kära svealand? Det får bli ett senare problem. Adiooos amigos.

Lördags häng

Ett ord - sovmorgon. Finaste sovmorgonen på länge skulle jag vilja säga. Min fredagskväll spenderade jag tillsammans med min nya friend Lauren på outleten. Vi åt dinner tillsammans och gick på bio såklart. Vi såg Friends with Benefits. Milda himmlar vilken bra film. Riktigt välgjord och rolig. Extra bra för att den utspelar sig i NY och tar upp lite rolig fakta om new yorkers. Var himma igen sent, därav denna fina, långa sovmorgon. Efter mycket sömn och några timmars skype/facey tar jag mig ut i den fruktansvärda hettan. Btw, fredagen var det varmaste jag varit med om. 110 F vilket motsvarar runt 44 C. Grädden på moset var att luftfuktigheten ökade värmekänslan med ytterligare några grader. myyyy gaaaad säger jag bara, men vi överlevde. Idag var lite bättre men still hooooot. Jag hängde ute vid poolen med min värdfamily i några timmar. Lite cola och annat snacks, så blidde det så bra så bra så. På kvällen nu har jag haft hand om kidsen. Mina kära värdisar drog iväg på en liten date. Gulligt tycker jag. Först tog jag flicksen till bian. Vi såg Mr Poppers Penguiens. Sen drog vi vidare till Mc Don och till frozen yoghurt placet. Ganska så utslagna däckar dom båda runt halv nio. Inte överdrivet ansträngande jobb jag har. Särskilt inte när man är on kvällsduty. Nu sitter jag och klappar och myser med vovvisen. Slökollar också på lite tv. Soft day so to say. Imorgon får jag se vad kära New York har att erbjuda. Looking forward to ännu en superhoooot day. Kanske blir det city, kanske blir det beachen. We'll se then. NU gick jag precis off duty, när min kära extraföräldrar kom hem. Lite mer tv och chirre så tackar jag för mig.

En liten preview från, kanske den coolaste scenen från filmen dessutom på mitt favorit place i världen. Låten, dansen asså, I adore. Se filmen, litet tips bara. I love you NY

Erbjudande från ny familj

Bra dag. Kort och gott. Kvällen spenderade jag med mina kära au pair kompisar. Vårt lilla månadsmöte denna gången var ett poolparty hemma hos en av värdfamiljerna. Sjukt sweet backyard med vattenfall och grejor i poolen. Helt okej kanske. Vill ni veta det roligaste? Familjen som bodde här då, är min tyska kompis hostfamily. Hon ska inte stanna hos dom utan lämnar i slutet av september. Värdmamman sitter och pratar med oss alla och är verkligen supertrevlig. Senare på kvällen så tar hon mig åt sidan och frågar när mitt år slutar och om jag ska förlänga och massa. Hon frågar sen om jag skulle vilja bli deras nya au pair. Snacka chocken där. Haha. Dom bor också här ute i Dix Hills. Hon var jätteimponerad av min engelska och tyckte jag verkade vara världens gulligaste tjej. Haha. Vad säger ni om det vänner, klarar ni ett år till utan mig? Dom verkade vare en jättetrevlig familj också, med en söt liten kille och en tvåårig liten tös. Hon tog till och med ut barnen och lät mig träffa dom. Jag förklarade snällt att det var toooo late. Har redan ansökt om hemresan. Hon sa då att dom kunde betala bort det till mig, om jag var villig att stanna. Hallå, snacka om att verkligen vilja ha mig. Blev självklart väldigt smickrad, men hur konstigt hade det inte varit att lämna min fina familj nu för att flytta tio minuter bort i samma stad till en ny familj. Förklarade hela situationen för henne och tackade snällt nej. Måste erkänna att lite tilltalande var det, men nej jag kommer hem till vintern 4 sure. Hon sa dock att erbjudandet kvarstår om jag ändrar mig. Sjukaste hur folk här drar i mig. Samma var det i vintras med min värdpappas systerdotter, som försökte värva mig till ett andra år hos henne. Får väl njuta av att vara populär ett tag då.

Var ett supermöte ikväll iallafall. Massa mys, pool, snacks och fina vänner. Myggen var dock inte att leka med. Driver mig till vansinne. Okej, nu är jag done 4 today. Sista dagen med jobb för denna veckan. Vad hände med att ha sommarlov? Saknar det. well, gotta keep up the good work. Ciaooo

We move to fast

I remember every moment. I remember being free and to my surprise I look through your eyes and I remember me...

Om man ändå hade kunnat få vara liten igen. Ansvar över no one but yourself. Vad skönt det hade varit. Mina flickor vill inget hellre än att bli stora tonåringar och varje gång dom säger det så är mitt svar: Enjoy beeing kids while you can! One day you'll understand.

Det går bra nu

Positiva andan is back. Har gnällt lite väl mycket om diverse jobbigheter på senaste. Nu ändrar vi på det, för life is goood my friends. Dagen idag har varit tipptopp. En av de dagarna när man verkligen känner att I got theeee job, om ni fattar vad jag menar. Har precis kvällsmyssst med familyn. Lite monopol och jag sätter high score. Not. Haha. Kul var det iallafall. Kan inte ens komma ihåg när jag senast spelade det. Fortfarande lite to humid för att riktigt kunna njuta av vädret. Thank god for air condition, as we speak. Mumma på att vi snart intar helgen igen. Kommer bli supermassa chill, som det ser ut. I like. Idag klickade jag också till mig en biljett över till andra sidan landet. Tre veckor till sen tar jag semester över i Seattle hos Kajsa för några dar. Awesomeness! Det går jävligt bra nu skulle jag vilja säga. Jordgubbar doppas i nutella. Lite tv på det, så tror jag att jag checkar ut för ikväll. Have a gooood night sweeties.

A part of life I guess

NU är det gjort. Tidigare idag fyllde jag och Kajsa i vår hemrese application. Tre önskemålsdatum satta, resten lämnar vi nu till CC. Känns jättekonstigt ärligt talat. Jag kom ju nyss. Vad hände liksom? Berättade för en liten stund sen för min värdmamma att jag fått och fyllt i det nu. Vi utbyter blickar i några sekunder, ögonen glansar till och en och annan tår fälls från oss båda. Vi bestämde att vi inte ska tänka på den dagen längre. Det går bara inte. Jag fattar verkligen inte hur jag ska klara det. Som tur är så är det ju ett tag till november.

Större delen av dagen idag var jag annars ledig. Flera timmar egentid med skype, tv och planerande. Nödvändigt som fan säger jag bara. Måste erkänna att jag ser verkligen fram emot tiden efter USA. Kommer bli en massa nya äventyr och jag längtar redan. Är det inte underligt hur det alltid finns en längtan och saknad? Man längtar vidare från saker man har, men sen samtidigt efteråt så saknar man ihjäl sig tillbaka. Varför? Vem kom på att det skulle vara så? Det är jobbigt tycker jag. Definitivt en av mina stora svagheter. Försöker att intala mig själv att livet är uppdelat i perioder. Njut av allt du får vara med om och de fina stunderna, men när det är färdigt så måste man gå vidare utan ångest. Blir lite jobbigt ibland, men som tur är så finns ju minnena alltid kvar. A part of life, I guess. Nu är jag djuuuuup, som ni kanske märker. Slutar nu direkt.

Så, var är de goda nyheterna? Hmm. Har haft en jättemysig kväll med familjen. Inget drama och lugna barn. Helt underbara dessa kvällar. Det är fortfarande strålande fint väder ute. Fortfarande lite för luftfuktigt, buuut what a heck. I like. Imorgon är det redan onsdag. Veckan bara flyger förbi, vilket betyder - snart weekend igen. Skönt! NU - OTH aka One Tree Hill, (är min egen hemmagjorda förkortning, kan ju vara bra att för er att lägga på minnet med tanke på mitt eviga tjatande)

Mitt sista btw för kvällen blir att lyssna på denna låten. Mer "sooo true" låttext har jag nog aldrig sätt. Kommer Savage Garden till NYC är jag den som står längst fram i publiken. I'm ouuuut of here noooow. GNIGHT

NYsummer vs SVEsommar

Ville dö när klockan ringde imorse. Ännu en natt med för lite sömn. Seriöst vad vill hostan, döda mig? Var ju bara till att masa sig upp. Tur min kära värdmommy är lite insatt i sjukvård, för hon fortsätter att mata mig med hostmedicin som verkar hjälpa. Dagen har annars varit normal. Camp, playdate, pool, film. Sjukt soft. Kommer dessutom en värmebölja hit till NY nu den närmsta veckan eller vad det var. Kommer ligga mellan 90-100 och dom varnar till och med för att gå ut för mycket. Jag som ÄLSKAR värme känner för en gång skull att jag är i rätt land, vid rätt tillfälle. Suck on that Sweden med, hur var det nu, era 16 grader och regn? Äsch, ska inte vara elak. Svensk sommar har sina moments tooo. Något jag kom på mig själva att sakna lite när jag var ute och körde idag var att växla. Jag saknar en bil med en växelspak jag får röra när jag är ute och kör. Saknar lite mer action nere vid pedalerna. Låter kanske konstigt och ni tror väl säkert att det är superbekvämt att köra automatväxlat och visst är det det, men jag saknar en riktig växellåda. Nu är det time 4 lite tv tittande. Är totalfast i One Tree Hill. Har plöjt genom första säsongen och dyker snart in i andra. Sweet med bibblans gratisuthyrningar. Det var allt från mig denna måndagskväll. Sorry att jag inte ligger inne med biffigare info, i'm getting there. Bye bye noooow.

Kom på att möjligheten till att bjuda på en liten film finns ikväll. Lite från vår galna cykeltur genom parken i lördags. Är min vän Sandra som gjort den så otroligt fin. Jag har hittils varit för lat för att skaffa mig ett eget youtube konto så jag kan dela med mig av min egna filmer. Det är på uppgång - I promise.

Steeeek på beachen

Stendöd efter en fett lång och busy helg. Har haft sköj som alltid dock. Idag så var jag och Julia rundor lite överallt här ute på LI. Vi var och checkad Long Beach, Babylon och sen drog vi till vår "vanliga" strand. Vi unnade oss också lite söndags lyx med dinner på Cheesecake Factory. Mumma. Nu ska jag dra täcket över huvudet och svälja ner massa äcklig hostmedicin. Reginas order. Antar att det är bättre än att hosta upp inälvorna. Det borde inte få vara okej att bli förkyld på sommaren. Ser fram emot en vecka med dödande mycket värme och jobb. Positiv tjaj - jag vet. Ska snart gå tillbaka till mitt gamla friska jag, promizzz! Nu ska jag tv mysa och flina lite åt Gregg som sitter där uppe och kollar på matchen i tron om att america is winning (jag förbjöds att avsölja). Tråkigt bara att det kommer bli ännu en besviken amerikanare. Haha.

Go for a ride in the park

Tänka sig att jag kommer här med en liten fin update i mitt annars så busy schedule. Duktig tjaj skulle jag vilja säga. Fredag igår alltså. Jag och Juls drog till bian efter jubbet, men först så droppade vi förbi hos Johnny för lite dinner. Smäsk. Detta tätt följt av bio. Harry min lilla Potter. Fett mycket schälek. Filmen var bra. Lite besviken på slutet måste jag säga. JK Rowling - det kunde du gjort bättre tjajen. Blev en hyfsat tidig kväll för oss på bian, men en ändå en väldigt lång natt för mig. Har lyckats dra på mig världens headcold - för er svennebananer som kanske förvirras så betyder det RÄLIG FÖRKYLNING. Detta resulterar i väldigt lite sömn för min del. Sucks big time.

När jag kom upp imorse så kände jag mig som en levande död. Gulligast i världen som min värdmamma är så fixar hon kaffe och stark medicin till mig, så nån timme senare var det på det igen. Once again - thank god för amerikanska piller. Tog tåget in till city för att möta upp my swedish gang idag bestående av Juls, Carro, Cissi, Sandra, Sofia, Hanna, Sofie och Sigrid. Vi tog oss upp till central park för att cykla genom parken. Hur mysigt och kul som helst. Efter detta så åt vi dinner på Applebees och chillade järnet. Vi strosade rundor på en marknad och lite i andra affärer. Världens mysigaste dag med ma best gals.

Nu har mina droger släppt, vilket betyder att jag måste pumpa in nytt. Usch för att bli sjuk. Det är äckligt tycker jag. Stoppar dock inte mig från att leva ut min helg, så imorgon är det på det igen, på ett eller annat sätt. Beachen kanske, who knows. Okey, nu ska jag försöka sova lite bättre. Tja tja bloggen.

Tjejerna gör sig redo att dra

Carro och Sandra

Julia, jag och Sofie

Svettepaus

Fikamysss

Girlsen vid stora pölen

Kör längst NYC:s trafikerade vägar. Lite spänning i vardagen kan man väl säga.

Sandra med pink lemonade

På mysiga marknaden

Hanna och Julia på Applebees

Sofie och Sandra

"Varannan dag" syndromet

Tror vi lider av något så kallat "varannan dag" syndromet i detta hus. Ena dagen är det drama och andra heaven. Idag var great faktiskt! Stor del till denna härlighet är väl för att jag fick min lilla till att ta en nästan två timmars lång nap. Snacka om att det är en helt annan tös när hon är utvilad. Glad, rolig och sötast i världen. Vi hade alltså en super eftermiddag efter campet. Minusen med dagen var att Syd kommer hem och har hela håret fullt med tuggummi. Fram med borstar, kammar, balsam, vatten och Emelie fixade biffen. Inte så överdrivet glad tjaj dock när jag står där och sliter i håret, men jag fick ut så gott som allt. Problem två ägde rum ute vid poolen. Töserna hoppar som vildar in och ut ur poolen. En av gångerna ser jag hur min lilltös glömmer att stänga munnen och ner åker vattnet. Hon kommer upp hostande, klöks och upp kommer snacksen med poolvatten. Kul. Bara fram med slangen och papper. Torka spya är ju en av mina absoluta favoriter. Haha. En helt vanlig dag i livet som au pair. Nej. Det var faktiskt ovanligt mycket jobbigheter idag, men det tog jag med ett leende. Ungarna var trots allt bäst idag. Kvällen har hittils också varit jättemysig med dinner och updates från familjen.

Imorgon är det fredag. I love! Dessutom så ska jag och Juls efter jobbet till outleten och käka dinner. Detta följt av den nya, sista Harry Potter filmen. I'm excited! Fatta man längtat efter den. Känns som igår jag så första filmen. Är ju dock x antal år sen. Helgen ser dessutom väldigt ljus ut med något besök till underbara Manhattan och även beachen om vädret tillåter. På tal om vädret, idag var det perfekt! Sol med perfekt värme, och typ ingen luftfuktighet alls. Haha. Nästan som svensk sommarvärme skulle jag vilja säga. Jag njöt för fulla drag. Nu har jag precis pratat med Kajsis och det känns alltid så fint och bra. Längtar sååå tills jag får träffa min fina vän på andra sidan landet. Now it's movie time.

I don't want to be anything other than me

Sovmorgonsmorgon = awesome! Tack för att man har världens bästa värdmamma skulle jag vilja säga. Efter denna fina morgon, så har jag varit iväg på lite hämtningar, lämningar och playdates. Helt okej chill. Ikväll så gick jag och mina kidos ut för att käka. Massa egentid med mina sötungar. Det gillas. När vi kommer hem sätter ett drama igång utan dess like. Min lilla har en del seperationsångest från mig på kvällarna. Vissa mer än andra. Ikväll var något fruktansvärt. Panik gråter att jag måste vara med henne tills hon somnar och massa. Hon ville inte vara med sin mamma, pappa eller syster. Bara med mig. Hade dock bestämt mig för att bara vara för mig själv och det tänkte jag faktiskt hålla ikväll också. Annars brukar jag ge med mig för dom, även de gånger/kvällar jag inte jobbar. It breaks my heart dock att se henne så upprörd. Det känns bra att jag är så väldigt viktig för henne med jag vågar inte ens föreställa mig hur det kommer bli när jag sticker. Usch. Nu en timme senare är det tillbaka till lugnt i huset. Skulle tro att hon sover. Haha. Jag ska inte göra något alls speciellt nu. Lite egentid framför tv:n har väl aldrig varit fel tidigare.

Sjukt jäkla bra låt det här också. En liten parantes bara. GNIGHT

No one is perfect

OKEJ. Jag fick en förfrågan av en kär gammal vän som undrade om jag aldrig har några problem med min värdfamilj. Let me put it this way, jag tar hand om en fyraåring och en sjuåring, vad tror ni själva? Igår var faktiskt en sån dag. En dag då jag verkligen ifrågasatte varför jag står ut med detta idag. Min lilla pangbrud hade bestämt sig för att gör dagen förjävlig för oss alla och eftersom jag hänger med henne största delen av dagen, fick jag ju också ta största smällen. Gråtande, skrikande, gnällande. Det drev mig verkligen till vansinne. Men fighter som jag är och med mitt nya otroliga tålamod så löste jag detta som vilken tvåbarnsmorsa som helst. Till och med bättre. Dagar som gårdagen suger dock musten ur en och därav no blogging yesterday. Ingen/inget är perfekt och är så här också. Måste ju erkänna att det finns mer ev de bättre stunderna här, vilket är fantastiskt!

Hur som helst, min dag idag då. Helt motsats. Änglabarn som lyssnar, leker med sig själva och är supermysiga. Camp bestod första delen av dagen av och resten var badande, läsande, mysande m.m. Det är dagar som idag som gör att man aldrig någonsin vill lämna. Mina små snuttfior är är världens underbaraste, men som med alla barn så finns där ju de gnälliga stunderna. Idag var dessutom supervarmt här i NY. Efter att ha fått hem alla barn så var tempen nämre 100 faharenheit. Det är VARMT. Det gick inte att vara ute. Det var fruktansvärt luftfuktigt, så vi höll oss mestadels inne. Senare nu ikväll så var vi ute allihopa och simmade lite i poolen. Detta följt av indisk home delivery. Kan man ha en bättre kväll tro? Nooo, don't think so.

Nu ligger jag och sappar framför tv:n, med strawberries och nutella. Världens smaskigaste. Slår nog på lite One Tree Hill snart och fortsätter att njuta av kvällen. TTYT

SUNNY SUNDAY

Ännu en bra helg har passerat. Idag var vi inne i city och röjde. Fruktansvärt varmt som alltid så här års, men jag och mina vänner hade en supermysig dag ändå. Jag och Julia var först uppe vid Times Square och shoppade lite. Blev lite nya solbrillor, shorts och en t-shirt för min del. Senare mötte vi upp Carro, Sofia och Sofie och vi åkte downtown. Vi vandrade genom Chinatown och lunchade i Little Italy. Utan tvekan favorit sommarstället att käka på. Där finns underbara resturanger med supermysiga uteserveringar. Givetvis så gick vi också till favorit yoghurt stället och käkade egengjorda glassar. Kommer sakna det stället något fruktansvärt! Jag och Juls tog tåget hem och nu sitter jag och nördare mig med Harry Potter. ABC Family har HP weekend inför den nya och sista filmen som kommer på bian på fredag. Gissa vilka som kommer sitta bänkade där om inte Emelie och Julia. Nördvarning kanske? Haha. Annars är läget bättre än någonsin. Imorgon börjar mina små valpar deras camp. Några lediga timmar imorgon förmiddag är inte helt fel. Nu ska jag fortsätta mitt HP nördande. Ciao







En dag på beachen

Att komma upp imorse med strålande sol och supervärme, kan ha varit det bästa någonsin. Bäst av allt är att det är lördag och jag har varit ledig hela dagen. Underbart, dubbel underbart. Jag och Juuuuls drog direkt till beachen imorse och spenderade större delen av dagen där. Vi snackar supervågor. Din milde. Har aldrig varit med om en så våldsam strand. På förmiddagen var vi och badade i dessa megavågor, men det var inte långt i från att man drunkna. Så sjukt var det, men jävligt roligt på samma gång. Senare på dagen blev det värre, så badvakterna gav alla badförbud. Av och till var dom ute och hämtade in folk, så lite Baywatch action fick vi bevittna. Efter beachen drog vi till outleten en stund och käkade frozen yoghurt, min favorit. Mums. Sen skjutsade Julia mig hem då hon är barnvaktare ikväll.

Efter min otroligt sköna dusch så följde jag med Regina till affären. Tror det är första gången det var bara hon och jag där. Blev ett minst sagt roligt besök. Till skillnad från dig mamma, så springer inte hon iväg från en när man går runt och tar grejor. Istället då blev jag den som sprang lite i förväg mot sockret. Jag trodde ju självklart att hon vara tätt bakom mig, så jag snackade på där om en massa. Jag vänder mig om och upptäcker att Regina är inte alls nära utan långt bak. Istället står en annan tant där och glor på mig. Jag börjar asgarva och tanten måste väl tro att jag är dum i huvudet. Längre bak kommer Regina och frågar om jag är knäpp, som står där och skrattar för mig själv. Detta händer jämt och ständigt hemma i sverige. Att jag går och snackar och plötsligt är mamma borta. Kul att jag springer runt här och gör samma sak. Det var lätt dagens roligaste.

Annars håller jag kväll nu, med lite snacks och några avsnitt One Tree Hill. Kajsa och jag har en skypedate inplanerad någon gång senare ikväll. Imorgon så intas NYC och som alltid så står shopping på schemat. Hoppas ni alla har riktigt kul på Kristianstadsdagarna där hemma. Måste erkänna mig själv lite avis, då detta är de ända veckorna på året som vår lilla söta stad vaknar till liv, men vad gör väl det när man har New York. The city that never sleeps. Awesomeness


Om någon är intresserad så är våra bikinis från Victorias Secret och bara för det blev vi inbjudna till ett bikiniparty där tjejer går in gratis om de kommer klädda i enbart bikini. Vissa amerikanare är bara tooo much. Haha.

När bio blir hemmabio

Och där var fredagen som bortblåst. Hela dagen har ägnats till babysitting. Det är inte ofta mina värdföräldrar ber mig att passa flickorna på kvällar, men ikväll frågade dom mig om det var okej. Har inte riktigt hjärta till att säga nej, när dom aldrig är ute ensamma annars. Världens bästa au pair kanske? Svar: Ja. Hem kom dom för en liten stund sen, världens lyckligaste par. Haha. Greggs kommentar var "It's never problems with you, your always there for us. How are we gonna live with out you?" Dessutom så hade dom svängt inom Dunkin Dounats på hemvägen för att köpa något till frukosten imorgon och vad dom också köpte var munkar. Till mig. Muuuums. Världens bästa värdföräldrar? Svar: JA. Därför vi passar så perfekt.

Alltså, mina fredags planer blev lite inställda och istället fylld med jobb, men jag är ändå väldigt glad ikväll. Bion som skulle besökts blev istället hemmabio med "Mäster Detektiven Basil Mus" Ytterligare en klassiker som barnen inte sätt. Vad hade dom gjort utan mig alltså? Dagen har annars varit lugn för min del. Inte så mycket barnpassande. Tack gud för camp och playdates.  Nu smaskar jag på min munk, framför tv:n och njuter av att det är helg. Imorgon så ska jag och Julia träffas och hänga. Beachen eller outleten. Det får vädret avgöra helt enkelt. Nu, återgår jag till tv myssss. Btw, super smarre med fourth of july leftovers.


Tid att tänka på hemresa

I min emailbox idag fanns ett mail från Cultural Care som löd följande "Important departure information" Min första tanke var, detta måste vara fel, jag åker inte hem på länge. Jag börjar läsa och inser att detta verkligen är till mig. Jag måste börja tänka på vilken dag jag vill åka hem och detta ska vara inskickat och klart den 22 juli. Panik och ångest laddat. Som min kära vän Kajsa sa: "Ska vi gråta eller skratta Emelie?" Gråta är svaret för tillfället. Jag är långt ifrån färdig med USA och vill INTE tänka på hemfärd nu. Frågan är om jag någonsin kommer bli det? Så, här har jag filosoferat fram och tillbaka med Kajsa och Julia, som dom också åker hem nästan samtidigt och också fick mailet idag. Paniken infinner sig ännu mer när Kajsa och jag inser att vi har ingen bra planering inför vår sista månad. Vi vet inga datum, hur länge vi ska vara på varje ställe, vi vet knappt alla våra destinationer. Hur fan ska vi kunna bestämma ett hemrese datum redan? Måste erkänna mig lite upprörd just nu. Trodde inte man skulle behöva deala med detta redan nu i juli. Bara att ta tag i det I guess. Jag har suttit och kollat flyg, hostels och resor nu större delen av kvällen och summorna man kommer upp i för resandet en månad är ju fläskigt löjliga. Men som jag säger: Det är once in a lifetime. Gör man inte det nu, ångrar man det sen.

Nu har jag avreagerat mig lite här inför er alla och ska komma på bättre tankar genast. Ogillar väldigt mycket att vara på dåligt humör. Dagen har annars flytit på som vanligt med camp, pool och playdates. Inget ansträngande med andra ord. Att det är fredag imorgon muntrar upp mig väldigt mycket faktiskt. Tror faktiskt att det lutar mot ett biobesök imorgon kväll. Fett fint det.

Tänkte bara göra lite mer klart för er (så ni inte tror jag är ett vrak eller nått här borta, haha) att självklart vill jag komma hem till Sverige snart igen en vända. Det känns bara sjukt att det snart är dags liksom. Tiden har gått så ofattbart snabbt. Känns som jag nyss lämnade hemma och samtidigt känns det som jag bott här väldigt, väldigt länge. Konstig känsla det. Idag kom jag på mig själv med något väldigt roligt. Ni vet när man kommer hem till andra människor, så känner man typ en speciell lukt när man kommer innanför dörren. Typ varje hem har det. Denna lukt känner man inte i sitt eget hem på samma sätt, inte sant? Idag kom jag på mig själv, att jag inte känner denna speciella lukt i detta hus längre. Lukten jag kände när jag kom hit för första gången och som funnit där länge. Den är helt borta nu, här luktar numera hemma. Ni kanske fattar hur jobbigt det då känns att jag än en gång ska lämna hemma, men denna gången föralltid. Familjen säger hela tiden att jag får komma tillbaka och bo/hälsa på när jag vill, men jag kommer förmodligen aldrig mer kalla detta hemma. Känns lite jobbigt måste jag erkänna. Nu ska jag sluta deppa och ta tag lite mer research. Vi har mycket coming up now. I do like it, like it.

chill-i-dill wednsday

Onsdagen - check. Måste säga att dagen varit väldigt bra. Underbart väder med över 90 farhenheit. Det är väldigt varmt mina vänner. Strosar upp på morgonen och jag och barnen käkar vår frulle, bestående av nutella mackor med jordgubbar på. Världens godaste, typ. Dom börjar tjata lite om att dom vill gå något gymnastik camp som deras kompisar går. Regina börjar springa runt på ovanvåningen och ner kommer hon med massa papper. Hon hittar lapparna för detta camp och ett telefon samtal senare var dom med i detta camp. Ni förstår nog inte min lycka. Från nio till ett var jag helt fri. Underbart! Reginas kommentar var "Jag gissar att du älskar mig mer än vanligt just nu, ha?" Haha. "Att jag gör" blev mitt svar.

När dom var tillbaka på eftermiddagen så gick vi över till grannen och hängde vid poolen resten av dagen. Här snackar vi chill arbetsdag eller. Dom ska gå detta camp veckan ut och nästa vecka börjar det riktiga campet i en månad. Fint som snus. Ännu finare är att det är onsdag vilket betyder två dagar ifrån helgen. Ska ha en riktigt chill New York helg. Ser fram emot det! Nu ska det ätas marabou, letas flygbiljett och hängas vid tv:n. TTYL

Washington DC

Hur beskriver jag på bästa sättet mina senaste dagar? Obeskrivligt bra tror jag passar bäst! Vi hade det riktigt härligt i huvudstaden. DC är en helt underbart vacker stad. Helt olik New York. Förstå mig inte fel, New York är fortfarande favoriten , men det var väldigt roligt att äntligen få se vackra Washington. Att vara där över 4th of July är bland det bästa jag någonsin gjort. Helt oslagbart. Ska dra en feeeet beskrivning av dessa fantastiska senaste dagarna.

Söndag morse lämnade vi Penn Station tidigt för att bege oss mot Washington DC. Efter en mysig bussresa anlände vi och hade direkt en guidad 4 timmars tur genom staden. Eftersom hela staden är fylld med monument och memorials så var vi vid flera av dessa. Bland annat Lincoln Memorial, Washington Capitol, White House, Washington Monument och massa fler. Efter vår lilla tour, åkte vi till hotellet. Jag, Julia och Nathalie delade rum. Enbart svenskar = supernice! Vi chillade lite, för att sedan bli medlurad på en utgång. Eftersom vi redan var väldigt sega och sletna så blev det en tidig kväll för oss.

Måndagen var lätt höjdpunkten i DC. Vi snackar Americas birthday, 4th of July. Vi började morgonen med en fin amerikansk frukost på IHOP. Pannkakor och hela köret. Efter det åkte vi bussen tillsammans med vår guide ut för att se Pentagon. Väldigt häftigt måste jag säga. Enormt är det verkligen. Vidare drog vi in till city för att se 4th of July paraden. Den varade i lite drygt två timmar och var jättehäftig. Massa soldater, militärer, marinen och andra viktiga människor. Jag, Julia och Nathalie strosade efter detta runt i lite souvernir affärer. Vi piffade till oss med lite flaggor, scarfsar och grejor. Vi lunchade på Cosi och åt glass på favvo frozen yoghurt stället som fanns även i DC. Lycka! Vid fem tog vi oss bort mot Washington Capitol där den stora konserten skulle hållas. Vi fick gå igenom säkerhetskontroll där dom tittade i väskorna och kände på oss. Haha, man slutar aldrig förvånas i detta land. Efter det letade vi upp en fin liten tom plätt på den stora gräsmattan och där chillade vi fram till klockan 8 då det började. Det var riktigt mäktigt måste jag säga. Jordin Sparks var där. Även Steve Martin, Josh Groban och Matthew Morrison från Glee. Detta sändes alltså i live tv inför hela USA och vi var dääääär! Kan fortfarande inte fatta det. Det var så häftigt. Konserten inleddes med Jordins Sparks som sjöng USA:s national sång. Alla ställde sig givetvis upp och när jag stog där och tittade runt mig på alla barn, unga och gamla som höll sin hand på hjärtat, några gråtandes och andra leendes, så blev jag helt rörd. Gåshuds känsla. Väldigt fint. Vi sjöng också med i "God bless America, Home sweet home" Mimade iofs halva sången, men det var en otrolig upplevelse, som jag aldrig glömmer. Efter detta skötts det fyrverkeri hej vilt över hela staden. Nu kommer vi till när vi skulle ta oss hem. Vi hade blivit varnade att tunnelbanan skulle vara smockad då en halvmiljon människor alla skulle ta sig hem. New Yorkers som vi kommit att blivit brydde vi inte oss så mycket om det. Vi snackar köer, trängsel, värme, ingen luft, panik och massa mer. GUD. Det var det värsta jag gjort och sätt. Tog timmar att komma hem. När vi äntligen kom hem så gick vi till 7 eleven och handlade mat och hem till hotellet för att kolla på tv. Himmelrike efter detta helvete. Haha.

Idag tisdag så var det dags att börja vår hemfärd. Vi åkte tidigt på morgonen till sista anhalten som var Arlington Cemetery. Detta är en gravplats för människor som tjänat "the american govuerment" Här ligger bland annat President Kennedy och hans familj. Vi såg deras grav och tusentals andra. Där finns också en grav som kallas "Grave of the unkown" Här ligger helt okända människor från olika krig som Amerika varit med och kämpat i. Denna grav är i stort sätt där för att hedra alla Amerikanska soldater som dött i strid och som kämpat för sitt land. Där är soldater 24 timmar om dygnet och vaktar denna grav. Vi fick se vakt bytet och det var väldigt intressant att se. Olikt alla andra vaktbyten jag sätt innan. Efter detta besök hoppade vi tillbaka på bussen för att bege oss hem. Efter timmar av lunch, filmer, lekar som "se hur många olika stater på bilars nummerskylt vi kan hitta" Minns jag inte fel hittade vi runt 12-13 av 50. Haha. Starkt jobbat. Hur som helst, efter detta var vi tillbaka i vårt älskade NY.

Har haft några jättehärliga dagar med sjukt nice folk att hänga med. Stencool busschaffis och världens snällaste gudie, utan tvekan. Samma som vi hade för Niagara. Riktigt rolig och chill tant. Nu är jag HELT klar med alla mina credits. Känns superbra! Kan inte fatta att det är över med allt dock. Jag är sååå nöjd med besöket i DC och ska utan tvekan tillbaka nån dag i framtiden.

Imorgon är onsdag, vilket betyder att jag bara behöver jobba kort vecka denna veckan. Skönt! Vi får väl se vad helgen har att erbjuda. Annars så tackar jag för mig och mina äventyr for now och säger God Bless America, the land that I love!

Bjuder på en bild här på bloggen, resten finns på facebook of course.

A trip to the farm

TGIF. Som jag sa igår. Haha. Ligger just nu i sängen och degar järnet. Dagen har varit riktigt rolig. Efter barnens simlektion imorse, tog jag med dom till en farm park. Där fanns djur, vatten hoppetorn och massa mer. Gissa om dom älskade det. Vi spenderade timmar där och när vi kom hem så plaskade vi rundor i poolen lite. Sweet som fan. Seg som man är denna fredagskväll, så spenderas den i sängen tillsammans med data och tv. Social tjaj. Vilan behövs för imorgon är det full fart igen. Lite barnpassning på morgonen och BBQparty på det. Kommer bli en fin dag tror jag. Sen på söndag intar vi president staden i några dagar, för att tillsammans med alla amerikanare fira 4th of July. Späckat schema kan man ju få påstå, men sköööööj ska det bli. Hörs när jag är tillbaka från alla äventyr. NU - däck framför tv:n.






Svensk sommar cravings

Bra dag idag måste jag säga. Vi spenderade morgonen ute shoppandes. Ungarna ville ha böcker från Barnes&Nobles och sen åkte vi till Target en runda och köpte nya chalks till dom. Prylar = nöjda ungar. I eftermiddags höll vi till i parken och ute vid poolen. Väldigt chill faktiskt. Att få ligga och flyta rundor på en madrass i poolen på jobbetid är ganska chill. Att jobba som au pair har helt klart sina goda stunder. Många goda skulle jag vilja säga. Sommar är underbart dessutom. Måste erkänna mig sakna en del grejor som har med svenska sommaren att göra. Mest för skoj skull så listar jag några:

- Sommar mat! Ni vet gott grillat, klyftpotatis, sallad med fetaost och beasås. Hade näst inpå kunnat döda för att få en sån middag. Ska ta tag i det och laga det till min familj nån dag nu snart!
- Svenska jordgubbar med möjlk och tillbehör. Inte alls samma klass på dom här.
- Beach dagar nere i Åhus och Yngsjö.
- Kvällar med vännerna. Grillningar, uteserveringar i stan, sommarfester och allt det där.
- Att sommarjobba. Haha tro det eller ej, men jag saknar att ha ett jobb att gå till, som man sen HELT kan stänga av och lämna när man är färdig för dagen.

Utöver detta så är jag väldigt tillfreds med livet här. Älskar det helt klart och även människorna i min närhet. Ikväll till exempel, för att dra en av våra roligare stunder här i familjen. Min kära värdmamma svär för första gången (som jag hört) inför familjen. Ordet som används är "Shit" Haha. Ni skulle varit här och hört mina ungar. Mamma, du svor. Du kommer få kol i present av tomten. Och massa annat. Jag bara flina. Sekunderna senare kommer hon på att hon inte handlat något till jobbet imorgon och då säger hon istället "Fuck". Ännu en gång allas blikar. Jag DÖR med huvudet ner i bordet och hon dyker bokstavligen talat ner i mitt knä. Fattar ni hur vi asgarvar. Barnen var helt i chocktillstånd och även min värdpappa. Gregg frågar vad hon egentligen gjorde i Florida. Haha. Jag kunde inte sluta skratta. Senare gick barnen och Gregg ut för att bygga ihop Syds nya cyckel och jag och Regina satt och fikade. Hur mysig och bra kväll som helst. I ADORE. Nu ska jag mina vänner kolla på National Treasure. Detta är en annan sak jag saknar, alla mina filmer och serier hemma. Lite småsaker så, men det överlever man lätt. Som tur är finns bibblan, där man kan låna massvis med gratisfilmer. Fantastiskt fint det.

Fredag imorgon. Kommer vara en feeeeet TGIF denna veckan. Antingen besöks bian eller så blir det bara hemmachill. Borde verkligen börja packa lite inför DC. Kirrar biffen imorgon helt enkelt. GNIGHT GREETINGS PEPOLE

RSS 2.0