Laser tag och Applebees

Trycker in ett snabbis inlägg så här innan bedtime. Jag kom precis hem från mitt au pair möte. Vi körde laser tag ikväll. Var alltså som laserdome. Sjukt skoj var det faktiskt och ännu bättre att mitt lag vann. Haha. Efter det stack jag och fyra andra från min grupp och käkade på Applebees. Ingen svensk denna gången (jag som alltid bara hänger ihop med mina kära gamla svenskar) utan tre tyska brudar och en dansk kille. Lite skandinaviskt blod iallafall. Vi hade väldigt trevligt faktiskt och det var kul att hänga med nytt folk. Förövrigt så har dagen idag var väldigt stressig. Vi har haft skolor, bibblan, gymnastik och fotboll. Alltså en väldigt busy dag, med massa farande och flängande. Detta har givit mig en släng av skallabank, så därför tänker jag avsluta för idag och dra vidare på date med min kudde. Btw, på bibblan idag lånade jag med mig första säsongen av One Tree Hill. Har aldrig sätt hela den serien, men ska alltså börja nu. Ojojoj, har en feeling att jag som vanligt kommer bli fast. Hörs imorgon kära ni!

Detta händer...

HEJ HEJ HALLÅ VÄNNER. Dagen har varit minst sagt kylig. Var är våren? Vad är det för fel liksom. Vet att jag tjatar en jäkla massa varje dag om det, men nu är det väl nog med kylan för ett tag. Vi har iallafall haft skolor som vanligt, lek, mat, lek, fotbollsträning och lite mer mat. Hur lugn och fin dag som helst faktiskt. Tisdagar brukar vara det av någon underlig anledning. What else is new, hmm. Jo, jag har lyckats få en minst sagt cracked lip. Vaknade imorse av en fruktansvärd sveda på min underläpp. Jo, då har jag ju spräckt hela läppen pga för torr hud. Haha. Blod överallt. Mysigt. Har fått strikta order av mor min att smörja med fem lager vaselin innan jag går och lägger mig i natt. Det är väl tur att dom ligger på en som iglar även om man är på andra sidan atlanten. Ahja. Snorig näsa har jag också. Mysigt. Det är vad jag hade att komma med om dagens väldigt spännande äventyr. Hade ju lovat att visa er lite av min kalender för de närmsta månaderna och man är väl inte sämre än att man håller vad man lovar, så håll nu i hatten go vänner för detta är en syn för ögat.

april
Boston weekend
Mamma, Anton och Vonne kommer i två veckor

maj Jag och Julia börjar vår Niagara fallet kurs på söndagar
Linnéa och Millan kommer
Long weekend till Miami

juni Niagara fallet weekend
Jag och Julia börjar vår Washington DC kurs på söndagar

juli Washington DC weekend över 4 juli
South Hamptons weekend?

augusti California tripp från San Fransissco till Los Angeles, 8 dagar
Andersson kommer

september Chicago weekend
Mamma kommer igen
Jag fyller 20

oktober
Julia lämnar mig :( (vilket ni kanske förstår inte är så kul)

november 13 månaden börjar
Åker till Kajsa i Seattle, vidare till Hawaii, en sväng till CA igen,
tillbaka till New York ett tag och sedan back to Sweden.

Oj där drog jag igenom resten av mitt au pair år. Det är mina planer just nu iallafall. Har säkert missat en massa, men ändå. Emellan allt detta då har vi mycket MYCKET mer att trycka in. Bland annat påsk friande, en weekend till Atlantic City, besök på tivolin, bronx zoo, sex and the city runda inne i city, mer Broadway, fler upptäcktsfärder här ute på ön och inne i NYC. För att inte tala om att få uppleva amerikansk sommar, med stranden, vänner, EGEN POOL och allt det där. Ja gud. Blir nästan matt när jag tänker på det. Ser fram emot allt detta och mycket mer.


Andra idag

Inser efter att jag publicerat mitt förra inlägg att jag inte nämnde något om dagen idag. Men lite cred måste jag ju få för att jag tar mig tid och skriver ihop ett andra. Well, den har varit mycket bra faktiskt. Mycket chill och lek. Hyfsat bra väder, but still not good enough. Väntar på varmare vindar och en blå molnfri himmel. Jag är väldigt glad idag för övrigt. Har mycket roligt och fint att se fram emot. Jag lyckades på egen hand  igår att boka vår lilla weekend till Boston som äger rum nästa vecka. Måste säga att jag är väldigt förväntansfull. Ska bli superkul att besöka denna kända stad. Näst på tur (om två veckor för att vara exakt) kommer min kära mor, bror och gudmor på besök. Ska bli väldigt kul att träffa dom igen efter denna långa tid. Ska också bli kul att få presentera dom för min värdfamilj och för underbara NYC. Ja, jag hade kunnat göra en lång lååååång lista på alla roligheter som jag ska möta nu i vår och sommar, men orkar inte med det just nu. Kanske senare i veckan. OKEJ, jag lovar att det blir senare i veckan. Blir bara lite stressad ibland när jag tittar i kalendern och inser att det snart är halvlek för min del. Hur ska jag hinna med allt jag vill? Once again, vad händer med tiden? Äsch, jag hinner. Ska lugna ner mig nu. Utöver mina djupa funderingar här idag så har jag tvättat en hel del. Can you belive it? Jag tvättar här. Väldigt ofta dessutom. Hemma var folk glada om det hände en gång i halvåret. Haha. Ja, det är en helt ny Emelie ni har här borta i landet far far away. Men var inte oroliga, jag är samma gamla knasiga jag. Oh, just ja. Glömmer nästan att nämna dagens stora IT! En svensk godisaffär vid namn "Sockerbiten" har öppnat här i NYC inne på Manhattan. Dom säljer tydligen hederligt gammalt svenskt lösgodis och annat populärt gottis från Svealandet. Vilken lycka för alla svenskar här i NY! Ja, till och med för amerikanarna som tror att deras godis är gott. Haha. Jag är ingen stor godis person, men nu så lagom efter fem månader så hade en fet svensk lösgodis påse suttit jäkligt fint. Gissa vem som ska besöka den affären nästa gång man är i city. Det var vad jag kunde bidra med ikväll. Intressantare ämnen och listor kommer i veckan. Nu ska jag vara lite onyttig och äta chips och kolla på film. Stay tuned, I will be back soon.

Unwritten

I natt låg jag och hade lite underliga funderingar, vilket resulterade i lite mindre sömn. Jag låg och tänkte på livet som passerat so far, var jag är nu och vad som komma skall. Visst är det lustigt. Fram till nu så känns det som jag levt som en guldfisk i en liten skål. Man har bott på samma ställe, varit på samma platser om och om igen. Haft sin trygghet i de vänner och familj man har, gjort saker man känner sig trygg med och framförallt alltid haft skolan som ens "gör ditt bästa inför framtiden" plats. Vad händer nu när man lämnat denna lilla skål och gett sig ut i stora havet då. Man har ingen aning var man ska, vad man ska göra och man letar desperat tillbaka efter en trygghet. Många ser antagligen detta som något väldigt obehagligt och något man inte riktigt vill ta sig an och stannar därför kvar där tryggheten finns. I know. Jag hade samma tankar innan jag lämnade min lilla skål. Innan jag ansökte som au pair fanns där tvivel. Skulle jag klara att vara iväg, klara att stå på min egna två ben vid endast nitton, jag menar det är inte många år sen man var barn. Jag har alltid varit en ganska så säker person som inte är rädd för att prova nya saker, men jag måste erkänna att ett tag skrämde framtiden mig riktigt mycket. Jag valde att åtsidosätta alla dessa "tänk om" och "kommer jag verkligen klara det" och åkte. Jag vet att jag inte ens är halvvägs genom min resa som au pair här i USA, men efter nu snart fem månader kan jag lätt säga att detta är något av det bästa jag gjort hittills i mitt liv. På fem månaderhar jag inte bara vuxit som person, blivit mer självsäker och självständig utan jag har också blivit mer målmedveten och vet vad jag vill. Ni anar inte hur du testas när man är på andra sidan stora havet. Du lär dig att hantera problem utan mamma och pappa som står vid sidan om och hjälper. Du lär dig att ta avgörande beslut. Framförallt lär du dig att ta ansvar. Ansvar för dig själv, men även för andra. Att ta hand om barn är mycket mer än att bara leka med dom. Det går inte att jämföra jobbet som au pair med att vara barnvakt. Här är du så mycket mer. Som en syster, extramamma, helt enkelt en väldigt viktig person i barnens liv. Jag måste säga att det är ett väldigt intressant jobb fullt med utmaningar. Det finns hemska stunder, men det underbara överväger alltid. Att bli del av en ny familj är riktigt spännande och helt fantastiskt fint. Det är inte alls så konstigt som många tror. Min extrafamilj här är inte bara helt fantastiska, det känns dessutom som det är människor som alltid funnits i mitt liv. Vill bara uppmuntra folk till att ta chansen medans man är ung. Menar inte bara att man ska ansöka som au pair, gör något annat! Lämna skålen och simma ut i havet! Har du en gång funnit den där ovärderliga känslan av självständighet kommer du klara dig och finna trygghet var du än är.

Det var dagens pepptalk from me. Våga chansa, våga göra något nytt, våga leva! Tro aldrig att det är försent, för det är det aldrig.  Du vet vad du gjort, du vet vad du gör nu och du kan bestämma vart du ska, but the rest is still unwritten!

Underbara helg

HAJSVAJ. Är tillbaka här på bloggen efter en fullspäckad, fantastiskt fin helg. I fredags vaknade jag med världens äckligaste feber, men efter amerikansk medicin så löste det sig också. Efter min jobbedag drog jag sedan vidare till Carro i Oyster Bay. Första gången jag åkte hem till henne under dessa 5 månader i staterna. Lite illa måste jag erkänna. Där hade jag, Carro, Sandra, Sofia och Cissi lite mysig tjejmiddag med tacos och grejer. Fattar ni gott det var! Har inte käkat det på över 5 månader. Det blev en supermysig kväll som slutade med utgång för de andra och pga sjukdom hemfärd för mig.

I lördes hade jag en lugn och stillsam morgon med hela familjen iväg på fotboll. Jag sov ut och åt god frukost. Vid tolv åkte jag till outleten för att möta upp Carro och Sofia. Där strosade vi rundor större delen av eftermiddagen. Vi shoppade lite. Jag köpte en bedårande ny blåprickig klänning. Jättefin verkligen. Efter det lunchade vi på Johnny Rockets. Gotta love that place alltså! God mat, awesome musik och dansande servitörer i uniformer. Det är som taget från en film. Innan vi skulle åka hem hittade vi en fotomaskin och hoppade såklart in och tog lite knasiga foton. Nu har jag ett fint litet minifoto uppsatt här i mitt rum. Nice att ha som minne. På kvällen så ryckte jag in som barnvakt till töserna då mina värdföräldrar skulle ut med sina vänner. Vi åkte till Mc Donalds och käkade, badade i badkaret (eller ja inte jag, jag satt brevid) och sen kollade vi på en barbie film. Som vanligt somnade båda så sött vid nio tiden och jag satt och chillade vid tv:n.

Idag, söndag så stack jag hyfsat tidigt till Julia. Vi åkte till mallet och lunchade på Wendys. Mums. Sen tog vi oss en runda i affärerna och drog sedan tillbaka till henne. Där bokade vi ÄNTLIGEN vår Miami resa som äger rum i maj. GUD, vad det ska bli skönt och vad jag längtar. Vi skulle även boka hostel och buss till nästa helg då vi ska åka till Boston, men det kunde vi inte göra då för vi var tvugna att kolla om vi kan sluta tidigare på fredag och underbara och bäst som mina värdföräldrar är så var det inga problem alls. Så istället ska jag försöka ge mig an det nu snart, förhoppningsvis med Julia på skype. Kommer nog gå fint det. Har lärt mig här borta att allt löser sig och det är väldigt onödigt att alltid gå runt och oroa sig i onödan. Så ligger det till. Inte mycket annat spännande just nu faktiskt. Har ätit gott ikväll och mår allmänt gott. Efter diverse bokningar ska jag nog titta på en trevlig film.


Sandra och Sofia

Jag och min kära gamla vän Carro

Hemmafruarna tar hand om disken. Haha.

På outleten.

Lunch på Johnny Rockets.

BILDBOMB






Som utlovat kommer idag en bildbomb, med bilder från gårdagen. Lite på mig, min lilla tös och vovven. Fint det. Idag har varit fruktansvärt tråkigt väder. Regn, blask och snö. Kallt dessutom. Blöh. Vi har iallafall hållt oss inomhus så mycket som det bara gått. Jag och lillan tog oss en sväng om till bibblan och lånade böcker och filmer. Har massa att underhålla mig med nu om kvällarna. Vi har även varit iväg på gymnastik träning idag. Riktigt coolt att sitta där innte och kolla på alla duktiga tjejer. De i min ålder imponerar verkligen. Herregud vad dom hoppar, snurrar och har sig. Är typ rädd att dom ska trilla och knäcka ryggen. Småttingarna är också väldigt charmiga och det påminner mig om det söta små grupperna hemma på kristianstadflickorna. Åh vad jag saknar att ha grupper där och gå och dansa med min egna grupp. Vara med på uppvisningarna, planeringar, ledarmöten och bara det vanliga träningarna. Det är definitivt något av det som är svårt att leva utan här borta. Men jag reder mig, för snart är man tillbaka där igen och det ser jag fram emot. Kvällen har varit relativt lugn. Vi käkade typisk amerikansk mat. Mac and cheese och chicken nuggets. Mumsigt faktiskt. Efter det spelade hela familjen lite Uno och nu så är jag nere och har lite egentid i mitt rum. Jag är väldigt social av mig, men ibland är det skönt att vara helt ensam. För ett tag iallafall. Nu ska jag kolla på tv en liten stund och sedan få min skönhetssömn. Imorgon skulle tydligen bli lika grått och räligt. Fy. Orkar inte med detta vinter/höst väder mer. But, just keep on going. Spring is just around the corner som ALLA tidningar här skriver. Jag litar blint på det och blir väldigt besviken om detta inte är sanning. Tack för mig.

Btw, kolla denna lilla nos. Hon kom precis ner efter sitt bad och la sig i min säng.
Nu fem minuter senare har hon somnat som en liten klubbad säl.
Världens sötaste unge det.

NYC and soon the world

HEJ. Det är jag. Tjejen som lovade er ett intressantare (är det ens ett ord?) inlägg idag. Jag måste ju börja med att då göra er lite besvikna och meddela att dagen har varit helt vanlig. Inga större nyheter tyvärr. Vädret har varit helt okej idag, sol och hyfsat varmt. Sägs dock att morgondagen bjuder på mer snö. Jag blir tokig. Nu när vi äntligen har fått smaka på lite vårkänsla så ska snöhelvetet komma igen. Usch. Blir trött bara jag tänker på det. Vi får väl se vad man vaknar upp till imorgon. Så efter en helt vanlig dag, blev det också en helt vanlig kväll. Dinner, pratande, mysfika och nu ligger jag klubbad som en säl. Har lite olika chattkonversationer med lite olika människor. Mysigt som bara den.

Satt precis och bläddrade i min lilla kalender, för att se hur närmsta framtiden ser ut. Oj, vad mycket roliga saker som är på gång. Tiden kommer ju bara rusa iväg och innan jag vet ordet av så är jag på väg hem igen. Tiden är något väldigt underligt. Därför försöker jag alltid ligga några steg i förväg med min planering. Det är till och med så att jag har planer för tiden efter mitt au pair år. Väldigt fina sådana dessutom. Ser verkligen fram emot allt det som komma skall. Resor och nya länder att upptäcka. Spännande jobb och nya erfarenheter. Det är så det sprätter i mina ben och bubblar i min kropp. Vill iväg på annat nu. Vi ska iallafall snart iväg på lite resor här i USA till andra delstater som Florida, California, Chicago, Boston, Washington DC. Inte minst längtar jag till trettonde och sista resemånaden man har som au pair. Jag och Kajsa har redan gjort upp planer. Jag ska åka till henne i Seattle för att sedan bege oss vidare till Hawaii. Efter det blir det förmodligen en runda i Californien igen och sedan back to New York. Underbara New York. Ska bli sååå kul! Jag älskar att resa och upptäcka nytt. Måste säga att livet är förjäkla underbart och bättre kommer det bara bli. Det är jag bombsäker på.

Så, då var klockan tio och det är dax för mig att lämna in för idag. Jag hoppas ni fick lite uppmuntrande och trevlig läsning nu. I'll be back soon, stay tuned!

Ps Skulle kommit fina bilder från dagen här nedan, men allt har som alltid när man varit duktig och fixat något valt att strula, så bilder kommer imorgon Ds

Chicken cutlets

Då var ännu en måndag avklarad. Fint det. Dagen har varit väldigt vanlig, med skolor, lämningar, hämtningar, lek, bus och allt det där. Har varit ovanligt seg idag, vilket förmodligen har haft lite med vädret att göra. Riktigt räligt har det varit idag med snöblandat regn. Var kom det ifrån liksom? Svinkallt dessutom. Jag tog mig en liten powernap på 20 minuter mitt på dagen när lillan var i skolan, vilket var jätteskönt och hjälpte faktiskt. Det är inte en myt det där om att ta en nap ska hjälpa mot trötthet. Efter en ganska seg dag då så kom min värdmamma hem. Hon skulle börja laga mat och jag gick in för att hjälpa till när jag upptäcker att vi ska äta kyckling kotletter till middag. Vilken lycka, det är min favorit! Så säger hon "You should have seen your eyes right now, love" Haha. Kan tänka mig att mina ögon lyste upp en del. Det gjorde dagen väldigt mycket bättre liksom. Efter det gick barnen upp och spelade wii och vi satt och drack te och åt choklad (i smyg). Haha. Ovanligt nog så var dom där uppe själva i hela 45 minuter, utan att ropa, behöva hjälp eller något. Vi fick oss iallafall en mysig pratstund och det gillar jag skarpt. Hon har verkligen blivit en väldigt nära vän för mig, vilket är jättekul. Är så tacksam över att ha en värdmamma som henne och jag hela familjen egentligen. Nu ska jag försöka att komma i säng i tid ikväll, men först ska jag såklart spana in tv:n eller nått avsnitt Beverly Hills. Ska försöka komma på något lite roligare att presentera för er imorgon. Kanske fota lite av allt jag handlat senaste tiden. Vi får se vad jag kan lyckas åstadkomma. Stay tuned!

Weeknd in March

Som vanligt har helgen bara rusat förbi och fullsmockad med massa kul som vanligt. I lördags tog vi tåget in till älskade Manhattan för en hel dag. Där mötte jag och Julia, Carro, Sandra och Sofia. Vi åkte tunnelbanan downtown till ground zero. För er som inte vet, där World Trade Center tornen stod innan. Vi kollade läget lite där för att sedan gå in på berömda Centry 21. Herre min gud och skapelse. Vilken affär. Tänk er Ullared fast med massvis med designer märken och annat. Flera våningar, under mark, avdelningar och ja, listan kan göras lång. Detta ställe i down town är väldigt känt, så det var fullt med turister där inne. Jag hörde flera svenskar överallt. Lite rolig så. Köpte dock ingetting där inne. Här hålls det i pengarna inför våra resor kan ni tro. Vidare vandrade vi Broadway gatan upp genom China town. Här hade vi skoj kan ni tro. Vi lunchade på Mc Donalds då resten av kinesresturangerna så minst sagt opålitliga ut. Haha. Vi vandrade runt för att sedan komma på att vi ville handla billiga märkesväskor. Vi letade på skumt folk som ville sälja väskor och vi hittade en hel del kan ni tro. Vi följde efter en kvinna som ledde oss fler blocks iväg från gatan för att sedan visa oss vilka väskor som hade på en bit papper. Jag blev irriterrad som alltid när dom försöker lura en att betala dyrt för fakeväskor så jag bitchade på en del. Till slut hittade vi iallafall billiga fina väskor som fick följa med oss hem. Efter besöket i China town vandrade vi upp genom Little Italy. Vi hade massvis med mysiga resturanger som garanterat kommer att besökas i sommar. Vi gick vidare in i lite affärer i Soho och sedan tog vi tunnelbanan upp till Penn Station, för att sedan åka hem. Jag hann en snabb vända hemom och sen hämtade Julle mig och vi gick på bio. Mysig dag med fina töser.

Idag söndag åkte jag till Julia i Ronkonkoma. Dagens ärende var till banken och posten. Tror ni de hade öppet? Nope. Kunde man väl iofs räknat ut. Nästa uppdrag var att åka och hitta en biltvätt för att tvätta min bil. Vi letade länge, men till slut hittade vi ett bra ställe. För 16 dollar damsög dom, tvättade, putsade, rengjorde och allt det där. Undertiden satt jag och Julia och chillade i solen. När vi skulle köra iväg påminde gubben mig lite surt om dricksen. Sorry liksom att man inte alltid tänker på det. Haha. Vi åkte till en grekisk resturang och lunchade. Souvlaki med allt gott till. Jummy. Efter det tog vi en runda inne på mallet i närheten. Jag shoppade en kjol, linne och en bikini på HM. Nödvändigheter så här inför våren och som Malmsten säger: Man kan se en bikini som en investering för jobbet eftersom vi har pool och ungarna vill bada hela tiden på sommaren. Tycker jag är väldigt klokt faktiskt. Efter mallet stack vi till bian igen och såg nya versionen av Rödluvan. Helt klart sevärd och spännande.

Nu, efter en fullspäckad helg är jag himma igen. Lyssnar på musik, pillar med bilder och försöker få ihop ett vettigt blogginlägg, intressant nog för er att läsa. Helgen har som sagt varit bra och rolig. Det är på helgerna man lever på allvar här och gör det man vill. Vardagarna är lite mer alldagliga med lite mindre äventyr, som ni kanske har förstått. Men jag klagara inte, det är roligt med lite variation. Imorgon början ännu en ny arbetsvecka, med nya friska tag som man så fint säger. Känns mycket bra faktiskt, speciellt nu när våren på riktigt börjat komma. Skulle dock bli en lite kallare vecka igen. Det är väl mindre bra, men snart, snart är värmen här för att stanna. Jag längtar som aldrig förr, för i år så har jag en pool att ligga och glassa vid under varma sommardagar. Det kommer blir en kanon sommar, jag känner det. Nu ska jag fortsätta kolla på Sound of Music ett tag för att sedan avsluta dagen med en förhoppningsvis god natts sömn.

Nere i äckel tunnelbanorna. Ja, jag är inget större fan av dom.

Töserna vid Ground Zero


Riktiga moviestars de där brudarna.

Chinatown

På jakt efter väskor.

Little Italy

Avslutar med en bild på mig och Julius.

Wonderful day

Åh, fina fredag. Jag har haft en lovely day. Morgonen började lugnt och sansat, vilket jag föredrar. Min värdmamma har varit hemma idag, vilket också varit väldigt nice. Jag och lillan stack till parken på förmiddagen med några vänner från skolan. Vidare hem för att käka och sen körde Regina henne till skolan. Jag hade lite egentid, med datan of course. Usch, detta beroende kan inte vara hälsosamt. Haha. Efter det åkte jag och hämtade henne och vi åkte vidare hem till hennes två skolkompisar. Världens gulligaste tvillingpar. Vi lekte och hade kul. Efter ett tag kom även min stora med deras storasyster. Vilken härlig eftermiddag alltså. Deras mamma är världens trevligaste människa också. Alltid kul att prata med henne. Jag bör ju också tillägga att vi som varmast idag haft 74 grader fahrenheit. Här snackar vi svensk sommarvärme. Detta motsvarar alltså 24-25 grader. Vi var ute under nästan hela playdaten. Jag och mamman satt i en hammock och chillade, medans ungarna lekte. Den här familjen har fem barn. Helt sjukt mycket barn enligt mig. Haha. Men som sagt, hon är världens trevligaste människa att prata med och är alltid jättesnäll mot mig. Bästa var när hon sa att det var väldigt skönt att ha en "grown up conversation with somebody" och att vi borde luncha någon dag när ungarna är i skolan. Ja, varför inte, jag är ju praktiskt taget redan med i mammaklubben här. Haha.

Jag gillar läget skarpt. Har massor med superhärliga människor runt mig i detta land. Jag måste säga att jag är väldigt, väldigt hemma här nu. Bästa av allt är att jag har känt mig mer eller mindre hemma här hela tiden. Har inte haft någon större hemlängtan alls. Lite efter vänner och familj, men det är ju ganska normalt tror jag.

Så det var denna fina fredag. Imorgon ska Manhattan än en gång besökas. Det ser vi fram emot. Hoppas på lika fint väder som dagens, men det är väl kanske lite för mycket att begära. Vi får väl se helt enkelt. Nu ska jag bädda ner mig och trots trötthet kolla en stund på Sound of Music. Jag vet, jag är en hopplös klassiker och musikal människa, men sån är jag. Inga bilder idag tyvärr, lovar att ha en massa kort efter helgen.

Oväntat nattbesök

JAHA. Igår skrev jag att vi hade ett lugnt New York - idag har varit motsatsen till lugnt. Full fart hela dagen, vilket iofs har varit rätt nice. Dagen susade fort förbi. Efter vi släppte av Syd vi bussen stack jag och lillan till bibblan. Där chillade vi hela morgonen och sedan var det skoldags för henne då. Jag åkte hem, skypeade lite och chillade. Har varit väldigt trött idag och detta för att jag hade lite nattligt besök. (Insåg själv hur skumt det lät), men inte den typen av nattligt besök utan av min lilltjej. Mitt i natten hör jag min dörr öppnas och någon gå i trappan, helt plötsligt tystnade det och jag måste varit i någon form av dvala så jag uppfattade inte riktigt situation utan somnar om. Lite senare då (förmodligen) vaknar jag med ett ryck när någon tar på min hand. Där står lillan och snyftar. Vad har hänt frågar jag, hade du mardrömmar? Ja, säger hon då. Jag lyfter upp henne i min säng en stund och hon lugnade sig lite. Helt plötsligt slår det mig, varför är hon nere hos mig. Så jag frågade henne, vet mamma eller pappa att du är här. Så säger hon: "No, I diden´t wanna tell them, I only wanted you" Åh gullenuss den tösen. Efter en stund kände hon sig bättre och gick upp igen själv. Jag undrar ja om det var mardrömmar eller om hon bara kände för att gå ner till mig. Haha. Hon kan få lite sånna idéer ibland att hon saknar människor. Imorse då berättade jag för min värdmamma och hon blev chockad att hon inte hört och bad typ om ursäkt. Hallå, säger jag. Vad ber du om ursäkt för, ni är som familj för mig och självklart ställer jag alltid upp. Hon säger då att hon inte träffat någon med större hjärta än mig och hur glada dom är att ha mig som familjemedlem. Värmer alltid att höra från min superfina värdfamilj. Så det är väl en anledning till dagens trötthet. Tog lite tid för mig att somna om efter det.

Nu i eftermiddag hade vi först gymnastik, för att sedan susa vidare iväg för vårens första fotbollsträning. Bör tilläggas att eftermiddagens väder har varit helt fantastiskt. Runt femton grader. I helgen ska vi få över tjugo. Underbart! Nu ikväll åt vi hämtamat. Pizza och grejer. Mumma. Själv ligger jag nu i mitt rum och funderar på att titta på Mary Poppins filmen. I know, jag är lite geek. Har inget annat för mig och film är alltid mys. Jo, det blir helt klart lite Poppins och mmm...Marabou. Haha. XOXO

Tuesday

NEW YORK - the city that never sleeps, har varit väldigt lugnt idag. Iallafall här ute hos oss på Long Island. Vi har haft riktigt illa med vädret dock. Kallt igen och molnigt. Allvarligt, var är våren? Pallar inte kyla länge till. Annars har vi inte haft några större händelser idag. Inget flängande eller hängande. Super! Har lekt rundor med töserna och haft det kalas. Är dock, trots en bra dag, väldigt sömning av mig. Har börjat upptäcka oroväckande svarta medelålders ringar runt mina ögon. Dax att ta tag i situation och börja gå och lägga mig tidigare om kvällarna och inte sitta här och dra. Fniss. Annars är läget a-ok. Sitter just nu och lägger över lite ny music till min iphone. Den har inte fått en update på väldigt, väldigt länge. Efter det ska jag nog se till att krypa till kojs go vänner. Har inga fler supernyheter. Här är ganska så mycket nytt och full fart varje dag, men idag har vi som sagt inte haft några större händelser. Skönt faktiskt. Lovar att återkomma direkt om nyheter dyker upp. Good night America, Sweden and the world.

supercalifragilisticexpialidocious

OKEJ, ni har väl alla liksom jag insett att bloggandet inte riktigt funkar för mig under helgerna. Jag ska nu försöka mitt bästa med att sumera min helg. Den var kanon, verkligen!

I fredags efter barnens skolor hade dom playdate och efter det tittade vi på en prinsessas dagbok. Efter worket körde jag till outleten och mötte upp Julia. Vi gick till Johnny Rocketts och käkade på riktigt amerikanskt vis, vid disken. Haha. Skitcoolt ställe verkligen. Typ som taget ur en amerikansk film. Efter det gick vi på bio och såg Beastly. Indeed sevärd. Jättebra film och hur fin som helst.

På lördagen var det upp tidigt för att hinna med tåget till Manhattan. Där spenderade vi en heldag. Vi käkade brunch på ett europeiskt cafée, vi shoppade lite på Times Square och vi var i HBO affären där dom säljer Sex and the City prylar. Vi vandrade rundor uppe vid Central Park och letade efter ett svenskt cafée vid namn FIKA. Vi hittade det och såg fram emot att få äta en svensk semla. Tror ni dom hade det? Icke. Vilken besvikelse. Vi gick rundor lite på 5th avenue, vi satt och chillade i Bryant Park då vädret var helt underbart i lördags. Vid fyra tiden gick vi tillbaka till Times Square för att gå och ställa oss i kön till att köpa Broadway biljetter. Det finns alltså på Times ett bås där du kan köpa sista minuten biljetter till nästan alla möjliga Broadway shower. Jag och Julia stog i kön i typ bara en halvtimme sedan kom vi fram. Vi köpte biljetter för att gå och se Mary Poppins. Vi betalde endast 48 dollar var för biljetterna. Kan ni fatta det? För biljetter som vanligtvis kostar över 200 dollar. Iofs så satt vi på balkongen, så det var inte så nära, men ändå. Efter biljettköpet gick vi och käkade dinner för att sedan bege oss tillbaka till Broadway. Vi satt och chillade lite inne på Mc Donalds medans vi väntade på att klockan skulle slå åtta. Klockan åtta satt vi bänkade för att se musikalen. Ni kan tro den var bra. Helt spectacular som man säger här! Bland det bästa jag säött faktiskt. Mary Poppins har har alltid varit en favorit för mig. Underbar musik och vilka talanger till skådespelare. Helt fantastiska röster och skådespelande. Ungarna var verkligen en syn för ögat. Förstår inte hur kan man vara så talangfull när man är åtta år gammal. Jag var väldigt imponerad så att säga. Kände hur jag satt och log genom hela föreställningen. Som alltid hade jag och Julia knasiga människor runt oss. Ett riktigt stort fan brevid oss som klappade så högt att jag trodde jag skulle bli döv. Ett par farmför oss som inte ägnade en sekund av sin uppmärksamhet till showen utan istället till varandra. Jaha, stanna hemma liksom. Vid sidan om mig satt världens jätte till man som tog upp space från min stol också. Ja, vi har inte särskilt mycket tur när vi går ut på bio och grejor. Men vad gör det? Haha. Vi hade en kanon lördag. Vi tog tåget hem och sedan tog jag taxi vidare hem hit. Har haft samma taxichaffis några gånger nu. Sjukt chill tjej. Gillar henne riktigt mycket och hon kommer typ alltid ihåg mig också, så vi har alltid jättemycket att snacka om så där mitt i natten. Haha. Hon är cool som sören.

I söndags tog vi väldigt välbehövlig sovmorgon. Vi ställde ju om klockorna i lördagsnatt så man fick en timmes mindre sömn. Not good! Efter en skön morgon med sovande och skypeande körde vi till Hicksville för att besöka vårt kära Ikea. Vi lunchade givetvis där också. Mumsiga köttbullar. Lite senare kom även Carro och joinade oss. Min viktigaste investering för dagen var ett riktigt, hederligt, svenskt täcke och även påslakan till det. No more the american way, med lager på lager av filtar, lakan, överkast osv osv. Jag har inte sovit så bra sen jag kom hit som jag gjorde igår natt. Underbart! Senare på söndag kvällen så satt jag, Carro och Julia och chillade lite på en servering på mallet. Tjabbade massa skit och hade det gött.

Idag måndag. Back to work som vanligt då. Har haft en bra dag idag med massa lekande och även ute lek med grannarna. Nu i eftermiddag så har jag och barnen sprungit runt och sjungit på Mary Poppins sångerna. Jag började sjunga: "I’m practically perfect in every way, practically perfect so people say" Flickorna hänger båda två på helt spontant: "You’re practically perfect in every way, practically perfect we hope you’ll stay" Vi skulle kunna ha vår egna Broadway show här hemma. Dom såg också musikalen för nån vecka sedan med deras farbror så dom älskar också den. Helt plötsligt så säger Syd: "Emelie, you are Mary Poppins!" Va, vad menar du säger jag? "Yeah, you are the best nanny, you have two kids like her and you can sing good. But wait, you can not fly. Oh, dosen´t matter your still our Mary Poppins" Haha, så himla söt. Jag skrattade gott åt det. Gulliga ungar det. Nu har jag det mys i min säng med mitt underbara nya täcke. Ska se vad tv:n har att erbjuda, sen ska jag nana gott.

Bryant Park







Glada, trötta flickor första gången på Broadway.

TGIF

TGIF. That is what we say here in America. Tror inte sen jag kom hit att jag har längtat så mycket efter fredag som jag gjort denna veckan. Veckan har varit okej. Vanligtvis har jag fina bra veckor med barnen, men denna veckan har varit väldigt dryg. Lillan har haft mardrömmar som gjort henne orolig under dagarna, rädd, ledsen, trött och så vidare och så vidare. Detta har ju inte förenklat min tillvaro precis, men jag gör mitt bästa ända för att keepa up the good mood. Lyckas rätt bra idag tycker jag, men än är inte dagen slut. Flickorna är i skolan nu och om si så där en timma ska jag hämta min lilla pangbrud. Vädret är ganska bra idag. Solen har äntligen tittat fram efter flera dagars regn vilket är skönt. Det är ganska så varmt också. Kanske blir lite utomhus aktiviteter? Vem vet. Imorse vid bussen var det även snack om en liten playdate, vilket hade varit det bästa och roligaste för barnen helt klart.

Efter jobbet ikväll ska jag ut med Julia. Bio står på schemat. Var ett tag sen nu, så det ska bli skönt faktiskt att bara ut och chilla. Imorgon åker vi in till mitt älskade Manhattan för lite chill. Vi ska även försöka gå och se en Broadway show imorgon kväll. Spännande. Resten av helgen bjuder nog på en tripp till Ikea och sedan får vi se vart vinden för oss. Nu ska jag gå och fixa till mitt hår och mitt ansikte. Behöver ett litet uppiggnande med hjälp av lite smink och andra grejer. Vi hörs efter helgen då va. TJING

Drama queen

Ni vet hur jag hela tiden säger att jag vill ses som en positiv människa och inte klaga. Förlåt mig nu, men måste få gnälla lite. Idag har varit en extrem dramadag. Min GUD. Min lilla tös har inte gjort annat än gråtit, skrikit, bråkat, klagat, gnällt och så vidare och vidare. Listan kan göras lång. Fick dock idag bevisat att mitt tålamod växt väldigt mycket sen jag kom hit. Visst idag var gränsen nära. Jag flippade nästan, men som tur är så lugnade det sig fram mot senare eftermiddagen. Hon berättade då om hemska mardörmmar hon hade haft och det var därför hon hade hållt på som hon gjorde. Tänk om hon bara sagt det direkt liksom? Hade man inte behövt slita håret av sig. Ja, det är en liten drama queen den där lilltösen. Nu ikväll var det hyfsat bra iallafall. Vi kollade på Svanprinsessan tillsammans, åt dinner och tog det bara lugnt. Är helt slut nu. Blir bums i säng för min del. Utöver detta har inte dagen varit så speciell. Skypeade med min bästa två vänner Lollo och Andersson. Jättemys att snacka med dom. Imorgon är det onsdag igen. Veckorna springer förbi och helgerna ännu fortare. Snart är våren här på allvar och sen kommer sommaren. Jag längtar! That´s it for now.

Pennsylvania/Philadelphia

Back on track efter en minst sagt händelserik och busy weekend.
I fredags kväll skjutsade Regina mig till tågstation, för att vidare åka in till city med Julia. Väl inne i city käkade vi på Mc Donalds. Fin, fancy fredagsdinner och så, tycker ni inte? Efter det vandrade vi vidare till 9th avenue för att där hitta bussen som skulle ta oss till Philadelphia. Efter många om och men, hittade vi bussen. Vi anlände till Philly vid elva tiden och då var det dax att hitta tåget som skulle ta oss ut till Emilia i Pennsylvania. Var framme där nån gång vid halv ett där hon så snällt stog och väntade med bilen. Vi åkte hem till henne, hälsade på värdfamiljen och hoppade ganska snabbt i säng. Jag och Julia fick gästrummet och låg ju som vanligt och traggade i evigheter. Helt plötsligt öppnas dörren långsamt och lyset tänds. In kommer Emilia värdmammas kompis som var på besök i helgen. En kille dessutom. Jäkla chock han fick över att se oss där i sängen och helvete vad vi garvade. Jag fick ur mig "Hello" och en liten halvslapp vinkning sådär halv 2 på natten. Tog minst 15 minuter för mig att lugna ner mig. Det är nog bara jag och Julia som fullt ut kan fatta hur extremt roligt det var. Till och med så jag sitter och garvar åt det så här i efter hand.

Lördag morgon då. Jag och Julia satte klockan på 8. Tror ni vi var uppe då? Nej. Julia gick upp och stängde sitt alarm och vi somnade om. In kommer Emilia klockan 9 och är chockad över att se oss sovandes fortfarande. Haha. hur som helst, vi gick upp, gjorde oss iordning och for vidare ut på äventyr. Dagen tillbringade vi på ett mall (var annars liksom?) men inte vilket mall som helst utan King of Prussia, vilket är östkustens största mall. Skithäftigt och riktigt nice ställe. Där vandrade vi omkring på förmiddagen, lunchade och investerade diverse onödiga och nödvändiga saker. Efter att ha insätt att vi kan inte shoppa mer nu, så åkte vi vidare till Westchester. Det finns typ hur många olika Westchester som helst här omkring tycker jag. Där mös vi rundor i den lilla söta staden. Vi hade underbart väder hela dagen. Varmt och fint. Det gillas skarpt. Vi stannade och åt glass på ett ställe som heter Kiwi. Skitgott. Man får mixa glass själv med bär, sås, kakdeg, strössel och ja allt man kan tänka sig faktiskt. Efter det väger dom glassen så får man betala för vikten. Häftigt faktiskt. Efter en heldag ute åkte vi hem till Emilia för att chilla en stund. Efter det var vi redo på det igen och åkte ut för dinner på Ruby Tuesday. Vi åt gott, hade det väldigt gott. När vi käkat och traggat färdigt åkte vi tillbaka till Emilia, där det var lite minifest på gång. Där dracks drinkar och dom andra körde hårt med Tequila vilket jag avstod. Där var också lite drama när en av ungarna ringde 911. Emilias värdmamma blev sedan uppringd av dom som tur var så uttryckningen stoppades. Haha. Efter en hel dag var vi iallafall färdiga för sängläge.

På söndagen åkte vi in till Philadelphia. Vi började morgonen med frukost på Starbucks. Mums. Sedan traskade vi rundor i denna underbara stad avbrutit i flera timmar. Vi stannade för att luncha och vila på ett väldigt mysigt ställe. Vi gick rundor i hela staden kändes det som. Vi var nere på south street, var och såg ett skitcoolt ställe där en man skapat typ ett hus med utegård av endast glas, speglar, gamalt skräp och grejor. Tror det hette glasmuseet eller nått sånt. Skitcoolt att se verkligen. Vi tittade på Liberty Bell och shoppade lite till såklart. Jag och Julia köpte ju en Philadelphia mugg från Starbucks till vår lilla samling såklart. Vi gick och gick flera kilometer. Dessutom bar jag och Julia rundor på våra tunga väskor, men inga sura miner för det. Fram mot senare eftermiddagen började det ösregna. Gissa om vi var soaked wet när vi satte oss på bussen hem. Dessutom började bussen läcka in vatten på vägen hem. Precis vid sätet där jag satt. Bad luck? YES. På grund av vädret var bussen till New York sen så vi missade vårt tåg hem till Long Island. Ja vart tror ni att ni hittar oss då om inte på Mc Donalds. IGEN! Två gånger samma helg. Lite illa kan jag väl erkänna. Vi tog tåget hem och på tåget fick vi ju som vi alltid får, var jag och Julia än går finns där extremt jobbiga, snackiga, skrikiga och störiga människor. I sätet brevid oss sitter där alltså tre extremt jobbiga tjejer. Efter halva resan ungefär så ber en av killarna dom att hålla käften. Thank God tänkte jag, men tror ni vi fick någon ro? No way. En av tjejerna började käfta tillbaka. Tänk er en gangster film med svarta människor som bråkar extremt. Ungefär så var denna tågresa. Hon slutade inte skrika på honom och hon använde inte ett finare vokabulär om man säger så. Hon lungnade sig en stund och sen satte hon igång igen. Då var vattenytan nådd så jag sa till henne att lugna ner sig. Hon chillade lite, men gissa om jag och Julia hade killerblickar på oss efter det. Hon satt till och med och pratade högt om hur hon vara ute på probation och grejer. Jaja, jag vet att jag inte alltid borde lägga mig i, men det är sån jag är tyvärr. Haha.

Efter en minst sagt ickelugn tågresa hem tog jag en taxi hem med typ 6 andra personer. Hade världens trevligaste taxidriver. Jag var den hon lämnade av sist så jag fick åka runt typ 20 minuter, men det var verkligen skitnice. Vi pratade om allt verkligen och hon var asnice. Jättemysig männsika verklgen.
Så jag sammanfattar min helg som TOPPENBRA. Finns mycket mer att berätta om massa smågrejor som hänt som varit svinkul, men det mister lite sin känsla att skriva ut det här i lilla bloggen, så jag skippar det. Var hur som helst jättekul att få lämna New York för ett tag och se något annat, men jag måste erkänna att New York ligger fortfarande närmst hjärtat!



Westchester

Egenskapad glass av mig. Mumma x miljonen!



Ojojoj vad vi matchar bruden.

Philadelphia

Emilia på South street



Kolla vad vi hittar mitt ibland allt. Fint som snus.

Liberty Bell

Titta vad vi hittar när vi är ute och kör. Isabell denna bild är enbart för dig. Haha.

onsdag dag dag

Onsdag already. Två steg ifrån helgen, eller ja till och med närmre. Idag har varit ganska drygt faktiskt, men som den positiva människa jag försöker vara så ska jag absolut inte klaga för på ett eller annat sätt fixar det sig alltid till slut. Min lilla tös var hemma sjuk från skolan. Inte för att hon var så extremt sjuk utan mest bara vilade upp sig från natten då hon mådde jättedåligt. Efter Sydneys skola åkte jag till gymnastiken med dom. Efter halva mår Sydney dåligt och vi får avbryta och åka hem. Tar tempen på henne och självklart var det feber. In under filtar, tv:n på och så har jag tryckt i dom medecin. För tillfället mår alla bättre, vilket är skönt. Ni förstår kanske varför dagen varit lite halvseg. Jag är inte så road av att agera nurse här, med tanke på att jag är sämst på det. Jag är inte något bacillfreak eller så, men lite äcklad av sickness är jag allt. Jag fick mig iallafall några skratt ikväll när jag och mina värdföräldrar satt och käkade. Gregg drog skämt som inte var särskilt roliga, men det blev på något sätt det eftersom dagen utöver detta varit ganska tråkig. Då säger han typ att inga av dom andra au pairerna fattade någonsin hans skämt, utan dom satt alltid och såg ut som frågetecken. Då tittar Regina på honom och säger, "they probably thought you were a wierd moron, but yeah your right, Emelie is the best" Haha. Så jävla kul. Man kan inte annat att garva åt dom ibland. Dom är så bra så. Nu sitter jag och kollar på Top Model som typ precis dragit igång här. Skitnice. Är dock inte så bra på att följa alla serier och program här. Tyckte jag hade problem hemma, gissa då vad jag har här med alla miljoner bra shower, serier, filmer osv. Jag säger bara On Demand. Du kan se vilken show som helst när du vill, hur du vill och var du vill. Haha. Thank Godness!

MARCH

Okej. Även fast jag inte har några speciella nyheter om dagen ska jag ändå försöka skriva några rader. Lovat är lovat liksom. Förmiddagen bestod av att få iväg min stora till skolan, leka med lillan, fixa lunch och sen iväg med henne till Pre K. Hade en kort liten paus för mig själv, varav jag åt resterna av vår fantastiskt goda chokladtårta. Mumma. Måste säga att amerikanare kan det där med bakelser med frosting och grejer. Eftermiddagen spenderade vi utomhus med vissa av granbarnen och "granhemmafruarna". Hade väldigt fint väder, dock aningen kallt. Vi gjorde lite läxor, käkade snack och självklart spelade vi Michael Jackson wii gamet. Allvarligt, jag har typ träningsvärk överallt. Armar, ben, mage, rygg. Haha. Resultatet av 4 månaders uppehåll från träning. Jag har blivit en riktig klenis. Äsch, vad gör det. Nu ikväll har vi ätit middag och som vanligt är det alltid minst sagt underhållande. Gregg jobbar oftast senare i veckorna så det är bara jag och Regina. Alltså barn har de mest roliga sätten att prata på och uttrycka sig. Vissa kvällar skratta jag och Regina så mycket så vi ligger ner på bordet. Gud ja. Det är roligt. Utöver detta har inte mycket alls hänt. Allt rullar på sin lilla gång här och det gillar jag. Hur underbart är det inte att det är den 1 mars idag? Äntligen förbi med kalla, räliga januari och februari. Nu öppnar vi armarna och välkomnar underbara våren. 1 mars innebär också fyra hela månader för mig här i The Big Apple. En tredjedel av mitt au pair år. Herregud vad händer med tiden och det kommer bara gå fortare med allt vi har inbokat nu till våren. Besök av familjen från Sverige, Miami, påsk, Boston, Chicago, Niagarafallet kurs, Washington DC, California, födelsedagar, sommar och mycket mer. Awesome life det här!


BIRTHDAY

DET är bara att ursäkta och beklaga sig över mitt dåliga uppdaterande den senaste tiden. Jag lever, jag mår som prinsessan själv och trivs som fisken. Förra veckan nu var ju barnen som sagt lediga från skolorna. Därmed hade jag också lite mer att göra. Men vi roade oss väldigt bra. Vi var på bio och så Biebers nya movie, hade playdates, var ut och käkade (Mc Donalds valde barnen) Haha.

Helgen nu då. Jag var hemma hos Julia nu i fredags kväll då hon passade sina små vildar. Vi spelade wii dance game och hade riktigt skoj faktiskt. I lördags hängde jag med flickorna några timmar på förmiddagen då RG skulle förbereda Sydneys födelsedagskalas som vi hade i söndags. Vi lekte med dockor, spelade fotboll och massa mer. På eftermiddagen drog jag och Julia till mallet och shoppade lite. Efter det blev det bio. Unknown såg vi. Väldigt bra och intressant. Söndagen spenderade jag med familjen då Sydney fyllde 7. Vi hade först barnkalas på ett lite gymnastikplace och självklart pizza och cake. Smarre. Efter det åkte vi hem och hade hela tjocka släkten över. Vi åt middag och lekte med Syds nya prylar. Favoriten var helt klart Michael Jackson wii dancegamet. Helsike vad roligt det är. Jag blev utmanad av Greggs bror och vi körde stenhårt till "The way you make me feel" inför alla. Riktigt jäkla kul var det. Har nog sagt det allt för många gånger redan, men denna familjen är störtskön! 

Idag hade vi back till school på schemat och det gick bra. Allt flöt på som vabligt och dagen har gått i raketfart. Måste erkänna att jag inte riktigt pallar berätta mycket mer detaljrikt om mina senaste dagar, men i stora drag så har jag haft väldigt bra dagar nu på senaste. Jag trivs bättre än någonsin vilket betyder att jag trivs superbra. Vi har alltid skoj i detta huset, eller ja för det mesta. Beror lite på barnens humör of course. Nu ska jag se vad tv:n har att erbjuda. Igår satt jag uppe och tittade på Oscars galan. Jag älskar det. Så härligt att se när de som vinner blir så glada.

Jag lovar och svär att denna veckan ska jag ta mig i kragen och uppdatera varje dag. Vet inte var denna slöhet och lathet kommit från. Inte likt mig alltså. Men håll utkik denna veckan för I promise, I will be good! Peaceee

Töserna redo för party



finaste flickorna


Efterfesten hemma med endast halva tårtan kvar. Men vad gör det, två "Happy Birthday" och ljusutblåsningar är aldrig fel.

RSS 2.0