Svennebananamerikan

Detta är pure love för en äkta svennebananamerikan. Svenskt hederligt lösgodis och världens godaste choklad. Fint när familjen tar med sig godsaker från svealandet.


Idag har varit varmt, molnigt, klibbigt och kvavt. Fruktansvärt med andra ord. Vi lyckades dock genomleva det med skolor, playground, svett, fotboll, dimma och extremt frizzy hair. Min bränna från gårdagen har lagt sig och istället övergått till en nice brun solbränna. Min värdmamma var chockad när hon såg hur snabbt jag blivit så brun efter att ha bränt mig. Hon tycker det ser ut som jag precis kommit från Karibien eller något. Haha. Tackar jag mina fantastiska pigment och grekblod för. Sitter just nu och kollar på lite olika klipp från Broadway musikalen Wonderland som jag och Anton såg. Din milde vad bra den är. Det är så att jag skulle kunna gå tillbaka och se den igen. Tror nästan att jag ska göra det. Tur att det är så billigt att köpa biljetter om man kommer samma dag, för det kommer nog att bli en hel del Broadway shower för mig. Älskar att gå dit. Blir alltid så fångad och fett imponerad av alla talanger. Tänk om man själv hade kunnat få vara så talangfull. Ahh önsketänkande. Hur som helst hittills här i New York har jag hunnit med Mary Poppins, Phantom of the opera och Wonderland. Näst på tur som jag verkligen vill se är Sisters Act. Får se vem jag kan locka med mig på det. Nu ska jag mumsa lite (bara lite mamma) på mina maraboun. Efter det tänker jag sleepa. Snart är det helg. Sköj det.

Stökigt är inte min grej

Jag har fått årets första solbränna. Eller ja, just nu är jag väl lite mer rödbrun än fint solbränd, men jag älskar känslan. Huden är lite så varm och kliar. Man smörjer sig med feta krämer som luktar himmelskt. Ge mig riktig sommar nu! Två veckor sen drar jag och Julius till Miami i några dagar. Kommer bli stekigt värre.
Idag har alltså varit varmt. Väldigt varmt typ 30 grader. Helt underbart. Jag och lillan satt ute i solen hela förmiddagen (därav min bränna) och målade, pusslade, åt lunch, spelade fotboll och massa annat. Efter barnens skolor, åkte vi iväg på födelsedagskalas. Det var bio, popcorn, pizza och cake. Chill dag helt enkelt. Sommaren närmare sig med stormsteg och jag ser fram emot några varma, heta sommarmånader här i New Yorkie. Har en stark känsla av att jag kommer älska sommar New York mer än vinter New York.
Nu ska jag ta tag i mitt liv här, eller iallafall mitt rum som är fullt med alla prylar som mamma tog med . Oorganiserat till tusen vilket gör mig lite stressad. Time to get organiserad då va. Bye now!

Easter week

Då sitter familjen på planet tillbaka till Sverige. Känns väldigt tomt utan dom faktiskt, men vilken fantastisk tid vi haft tillsammans. För att fortsätta där jag slutade då. Tisdag, onsdag och torsdag hade jag flickorna som vanligt. På torsdagen kom Anton ut och hängde med oss hela dagen. Vi lunchade på Mc Donalds, åkte på easter egg hunt, målade ägg och åkte till lekplatsen. På kvällen tog vi tåget in tillbaka till mamma och Vonne in till city. Fredag spenderade vi i Soho, följt av en runda upp till Times. Jag och Ante shoppade loss inne i Levis affären. Köpte bland annat en ny jeansjacka. Lovely. Detta följdes av en nice kväll med öl och film. På lördagen togs en välbehövlig sovmorgon. Två av fyra lyckades dra på sig en nasty förkylning, vilket ledde till att resterande två fick lyssna på snarkningar, harklingar och hostningar. Haha. Hur som helst, vi åkte ännu en gång på lördagen ner till hysteri affären nummer ett, Century 21 såklart. Där shoppades lite till givetvis. På kvällen gick jag och Anton själva och såg en Broadway show. Vi såg Wonderland. Riktigt, riktigt bra. Det bästa jag sätt hittills faktiskt. Bra musik, fantastiska skådespelare och historien om Alice blir ju aldrig tråkig. Ännu bättre var att vi stog ca 15 minuter i kön för att köpa biljetterna. Vi var verkligen chockade över hur snabbt det gick. Helt okej sätt att spendera påskafton måste jag säga. Påskdagen så åkte vi ut hit till Long Island för att fira med min amerikanska familj och släkt. Vi hade underbart väder, verkligen supervarmt så vi kunde vara ute mycket. Vi åt jättegott och alla hade trevligt. Ja, det har varit en fantastisk tid med familjen här och en riktigt rolig påsk. Jag trivs med tillvaron. Riktigt mycket. Imorgon är det back to school för flickorna. Ska bli skönt att komma tillbaka in i rutinerna nu när man haft väldigt mycket slappetid med familjen. Äsch, man kommer snabbt tillbaka in det. Nu har jag dessutom ett nytt fett lager med godis, marabou och annat smask. Fint det. Behöver jag inte slösa pengar på Ikea på ett tag. Life is good. Lite blandade bilder här nedan följer från den senaste tiden med familjen. Tyvärr var jag inte överdrivet flitig med kameran den här gången eftersom mor min tog över det jobbet. Mer biler kan kanske tänkas komma när hon skickar sina till mig. Enjoy and good night!

Brooklyn Bridge


Manhattan


Påskmys



Easter

Family one, minus daddy då.

Family two. Är man lucky eller att ha två underbara familjer?

Family weekend

MINA kära, kära vänner. Jag är tillbaka efter en lång helg i city med bästaste familjen. Fy sören vad mycket vi hunnit med och vad kul vi haft. Först nu efter inser jag hur mycket jag faktiskt saknat dom. Ska försöka sumera ihop helgen så fint som jag bara kan för er. Blir ett lååååångt inlägg, men läs det ni vill såklart.

I torsdags kväll efter jag slutat jobba, skjutsade Regina mig till tåget och jag åkte in till city. Vi hade bestämt att vi skulle mötas upp på Times Square utanför Toysrus. Där kommer jag gående och får syn på dom och gissa om det kändes overkligt att se dom av alla människor. Jag menar, jag visste dom skulle vara där men känslan man fick var nice. Vi gick direkt till TGI och käkade en sen dinner, snackade en massa för att sedan bege oss hem till lilla lägenheten. Denna lilla lägenhet är minst sagt liten. Haha. Gå in och backa ut ungefär. Men vi har haft ganska kul åt det under helgen och lite myskänsla är det faktiskt att sova alla i samma rum.
I fredags tog vi tunnelbannan ner till Ground Zero och kollade läget, sen gick vi och shoppade på Century 21. Fruktansvärt hysteriskt ställe, men fynda det gjorde vi. Vi fortsatte att vandra längs Broadway upp genom China town, Soho, Tribeca och allt det där. Vi shoppade allt från Converse till kläder till presenter. Jag köpte påskpresenter till flickorna. Vars ett par Converse ska dom få av mig. Hoppas det uppskattas. Emellan detta åts det och fikades det såklart. Vi drog tillbaka hem och köpte med oss vin, öl och grejor. Vi hade mys och snacknight. Väldigt bra det måste jag säga.
Lördagen spenderade vi mest i midtown. Mamma och gänget drog in på Madame Tussaud medans jag sprang runt i lugn och ro inne på Forever 21. Vi möttes upp och gick och käkade lite, för att sedan gå ut och köpa biljetter till en Broadway show. Vi ställe oss i kön och himmlen öppnades. Regnet öste ner! Efter ca en timme kom vi fram och köpte de förbannade biljetterna. Vi tog tunnelbannan hem och var alla dyngvåta. Det var inte mycket vi hann fråns vi begav oss ut igen för att leta efter en taxi som tog oss ner till Broadway. Vi gick och såg Phantom of the Opera. Mycket bra. Gillade den skarpt. Lite mycket opera för min smak, men helt fantastiska artister. Får alltid en sån magisk känsla när jag ser Broadway shower. Verkligen älskar det. När vi kom ut från teatern rusade vi i regnet över till en resturang för att äta lite, klockan 11 på kvällen. Haha. Efter det åkte vi hem och sussade sött.
Söndagen bjöd på lite sovmorgon tills mamma bestämmer sig för att duscha och Vonne för att skypea. Haha. Roliga dom. Vi kom upp och åt frukost och tog det lite chill. Vi hade väldigt fint väder så vi åkte ner till Brooklyn Bridge och vandrade över från Manhattan till Brooklyn. Jättemysig promenad det. Vi tog tunnelbannan tillbaka till Manhattan och åkte Staten Island färjan över för att se Frihetsgudinnan. Efter detta åt vi lite sen lunch på Applebees. Jummy. Vi drog till Central Park och åkte en häst och vagn tur. Typiskt New York och mysigt. Sista timmarna spenderade vi på shoppande fot, såklart. Jag hjälpte min bror som alltid. Sen hade vi lite häng i lägenheten med mer öl och vin. Chill.
Måndag morgon börjar på tåget ut till kära gamla Long Island. Jag tog en taxi hem för att hämta bilen, så vi kunde åka bort till outleten och nu ska ni få höra det roligaste. Taxi killen frågar mig om jag går colleage här i New York. Nej, säger jag, jag jobbar som nanny. Jag är egentligen från Sverige. Då skriker han ut "Va, allvar? Shit hade du inte berättade att du var från Sverige hade jag aldrig gissat. Din engelska är helt fel fri" Han överdrev kanske lite, men jävlar glad man bli över att höra sånt. Lite roligt så. Jag hämtade upp dom och vi åkte till Tanger. Där spenderade vi flera timmar shoppande ännu mer. Och här shoppades väldigt mycket dessutom. Din milde. Jag investerade själv en rosa, underbar morgonrock. Har spenderat halva dagen idag i den. Efter en massa shoppande åkte vi hem till oss. Kul, man skriver hem till oss också, men det är verkligen hemma för mig. Ute på trappan sitter världens sötaste två gullenussar och väntar så snällt. När dom ser bilen börjar dom hoppa och stoja. Ut hoppar jag från bilen och båda skriker "I missed you sooo much" Så söta. Dom fick träffa familjen och dom tyckte alla det var skitkul. Vi hade supermysig middag tillsammans, båda mina fina familjer och även Reginas pappa. Vilken fin kväll alltså. Ni skulle varit där och hört allt fint dom säger om mig. Lilla talet innan maten var typ välkommen hit allihopa och massa om hur jag är familj för dom och allt sånt fint. Världens finaste. Utan tvekan! Efter en fantastisk kväll åkte dom tillbaka till city och jag stannade kvar här, redo för en ny jobbevecka. En kort sådan dock.
Dagen idag var massa chill med ungarna. Dom har springbreak i skolan så det sovs länge, gicks runt läge i endast pj och var massa chill i soffan. Utöver det har vi byggt ihop Pippi dockhuset som mamma köpte med till dom. Det är en stor ny favorit. Utan tvekan. Vi har målat, förberett påskägg och massa annat inför påsk. Hur kul som helst. Efter maten ikväll så visade Regina mig och Gregg en video hon spelade in av ungarna när dom hade en uppvisning med dans och sång till Lady Gaga. Alltså vi höll på att dö. Det var verkligen det roligaste jag sätt. Så jäkla söta och roliga. Önskar jag hade den filmen så jag kunde lägga upp den. Dom är charmiga de där två.

Gud, nu skrev jag nästan en hel uppsats här. Men så här har alltså min lång helg sätt ut. Massa mer of course. Det har varit väldigt slappt att hänga med "familj familjen" Vi har skrattat, skämtat och töntat runt som vi alltid gör. Något jag upptäckt är att jag hittar skitbra i city nu. Allvarligt. Tunnelbanorna gick skitbra och jag vet exakt vilken vi ska ta och vart vi kommer då. Jag hittar asbra när vi är ute och går och kan guida väldigt bra. Gö bra det. Jag kan stolt säga att jag för varje dag som går blir allt mer New Yorker! Nu blir det häng med ungarna onsdag och även torsdag, sen åker jag tillbaka in till city till dom för en sista helgs häng. Får se vad nästa helg bjuder på. Vad som är helt säkert är att på söndag är det påskmiddag här med släkten. Ser jag verkligen fram emot. Nu orkar jag uppriktigt sagt inte skriva något mer. Bilder pallar jag inte heller lägga in just nu, men det kommer det kommer så småning om. Då var jag ready för den här gången. Ska försöka komma tillbaka very soon. Over and out.

Från en värld till en annan

NU SÅ, har min kära mor, bror och gudmor anlänt till New York City. Glada nyheter detta. Imorgon kväll åker jag in för att hänga med dom hela helgen och på måndag följer dom ut för att träffa familjen här. Soft som bara den. Dagen idag då, ja inte mycket faktiskt. Har ösregnat större delen av dagen, så fotbollsträningen blev inställd. Tack gud för det. Efter skolan hade vi gymnastik träning. Jag är lika imponerad varje gång jag är där och ser hur duktiga dom är. Helt fantastiskt. Efter gymnastiken åkte jag och flickorna hem för att hämta upp Regina. Vi åkte sen till tågstation för att hämta upp Greggs bil. Han själv åkte ikväll iväg på golf semester med sina kompisar. Lyx kallar vi det ja. Efter detta drog vi hem en snabb vända och chillade lite. Ungarna höll på att tjata öronen blodiga på oss att vi skulle åka till Target och kolla läget och girls night som vi hade lovat dom så ställde vi givetvis upp. Det var första gången jag var med barnen där och din milde vad dom skulle ha grejor. Ojojoj. Inte för att dom fick allt, men det var helt klart underhållande. Efter det så fick barnen bestämma var vi skulle äta dinner, vad tror ni det blev? Mc Donalds, givetvis. Haha. Men jag klagar inte, det var mysigt. Nu efter vår lilla girls night, som var väldigt mysig och rolig på alla sätt och vis så är ja som alla kvällar och softar nere hos mig. Ska kolla vad tv:n har att erbjuda, checka whats going on in the city för familjen och sedan hoppa i säng. Kolla på min lilla pangbrud här nedan. Hon är en riktig goding.

Nu hoppar jag från denna värld till min gamla kära vanliga värld i Kristianstad. Idag var en dag som jag verkligen hade önskat att jag bara för den där timmen hade kunnat få vara hemma. Få vara delaktig. Idag var rättegången för människan som förstörde för alla oss Kristianstadflickor. Idag var det hennes tur att förklara sig och jag hade inget hellre än varit där och stöttat föreningen jag växt upp med och vännerna jag har där. Eftersom detta inte var möjligt så har jag idag istället skänkt alla mina tankar till mina fina flickor. Vi har kämpat tillsammans och jag är så glad och stolt när jag ser och hör hur bra det går för er. Varje gång jag läser om någon ny uppvisning, någon ny zumba klass eller bara något som hänt så värmer det inom mig. Fortsätt att vara starka och fortsätt att kämpa. Jag stöttar allt vad jag kan härifrån och när jag är tillbaka i Kristianstad igen, är jag också tillbaka hos er! Som man så fint säger: "Sometimes good things fall apart so better things can fall together" och detta är exakt vad vi har bevisat vara sant.


Glitter och Daim

Dagen idag har varit de flesta andra dagars sig lik. Fast ärligt talat så är ju alla dagar speciella på sina egna vis. Hur som helst var det skola, lek och fotbollsträning i ösregn. Som tur var hade en av papporna tagit med typ världens fetaste parasoll så alla föräldrar stog och tryckte där under. Efter träningen åkte vi hem och åt väldigt god mat. Kyckling, potatis och hela majskolvar. Mummmmsigt det. Nu ligger jag som alltid och myser i mitt rum. Har nya och rena lakan som luktar mums. Hittade precis en kanal som ikväll sänder Glitter. Vilka minnen jag har med denna film. Jag, Andersson och Lollo brukade titta på den. Lollo brukade alltid sitta och spola tillbaka om och om igen, så vi kunde höra de bra delarna när Mariha Carey sjöng. Fina minnen det. Ligger också och mumsar på lite Daim, gottegris som man är. Fick nyss en jäkla craving efter svenskt lösgodis. Tur att ett fett lass snart är på väg över. Imorgon kommer mamsen + resekompanjoner hit. Mysigt. Nu ska jag fortsätta med filmen och ta det allmänt chill. Hörs snart igen go vänner.

Gorgeous monday

Underbara, fina, fantastiska måndag. Lite ovanligt så, inte sant? Men det är sanningen, idag har varit kanon, toppen, helt perfekt helt enkelt. Det är mycket som gjort mig på väldigt bra humör. Bland annat det absolut fantastiska vädret vi haft. Mitt på dagen när jag kollade temperaturen var den på 75 fahrenheit. Det är runt 24-25 grader och det förvånar mig inte om det var varmare på eftermiddagen. Efter skolan var jag och barnen ute och lekte, solade, fikade ute i solen i timmar. Inte behövde vi några tjocka tröjor inte, utan endast t-shirts. Lite senare kom även grannarna över och vi hade en liten fotbollsmatch på vår framsida. Klockan halv 8 fick jag dra ungarna in när vi skulle äta dinner. Efter maten så satt jag och snackade med Regina ett tag. Efter ett tag säger hon då, "du Emelie förresten jag tänkte ta ledigt på fredag så du får en hel dag till i city med din familj". "Jaha, säger jag, men det behöver du verkligen inte Regina, inte för min skull. Du har redan tagit ledigt nog för mig". "Oh, but I want to do this for you kido, really, you should now how much I appreciate you and everything you do!" (Förlåt för mixningen mellan svenska och engelska här och var, men vissa grejor låter faktiskt mycket finare och bättre på engelska) Jag blir nästan tårögd varje gång. Denna männsika alltså. Hon är fan världens bästa! Vet att jag sagt det en miljon gånger, men ni ser ju själva. Jag har redan lagt ut alla mina semesterdagar, som är två veckor, på att resa runt. Ändå så får jag lediga dagar här och var, när hon vet att jag har speciella saker som är viktiga för mig. Hon verkligen bryr sig riktigt mycket. Utan tvekan underbara, hela familjen! Blir nästan arg på mig själv ibland när jag inser vilken extremt jobbig situation jag försatt mig i. Släppa in människor så här nära inpå, som en andra familj. Jag glömmer ju att jag en dag ska lämna. Usch, vill inte ens tänka på det. Kommer vara en fruktansvärd dag. Ni som känner mig väl, känner ju även till min extrema seperationsångest. Nej, nu tänker jag inte låta negativa tankar ta överhand. Ni förstår nu kanske varför idag har varit så väldigt bra.

Underbart väder, med massa lek och skoj. Underbara "extra familj" som är världens bästa. UNDERBARA UNDERBARA NEW YORK!
Nu ska jag kolla på One Tree Hill och invänta Kajsa på skype.

HIGHLIGHTS

Ännu en helg passerad. En lugn sådan. Det är jag väldigt tacksam över. Min äckliga förkylning är så gott som borta och jag mår super. Efter att bara ha varit hemma både fredag och lördag så tog jag mig idag ut på äventyr med Julia. Första anhalten var till frissan. Hela tre och en halv timme spenderade vi där inne. Jag färgade, slingade och klippte mig. Jag färgade tillbaka till brunt med ljusa slingor.  Är väldigt nöjd med resultatet och detta för en inte allt för dyr peng. Killen som klippte mig blev väldigt förvånad när jag berättade att jag bara bott här i fem månader. "Really? But you have like no accent at all. I thought you lived here for like years" Haha. Förra veckan blev jag mobbad av dom andra hemmafruarna på lillans Pre K att jag börjat mer och mer att prata som en riktig "Long Islander". "It´s like when you say schoooool and doooog and stuff like that" sa en av dom. Det är något jag själv reagerade på i början, hur långa o:na blir i visa ord för folk som är här från Long Island. Sjukt att man själv börjat nu utan att ens tänka på det. Ja, jag tar det som komplimanger jag. Efter vår makeover stack vi och käkade på Applebees. Efterrätt och hela köret. Smaskigt. Och eftersom vi ligger efter med vårt bio tittande så åkte vi självklart till bian. Vi såg en ny film vid namn Arthur. Väldigt sevärd enligt mig. Jag bölade, men ja, det är väl iofs inget ovanligt för mig när det kommer till film. Hur som helst, SE DEN! Mer en så hann vi inte med idag. Som sagt hela helgen har varit perfekt. Ingen stress, inga måsten, utan bara chill. Känner verkligen nu så här i efterhand hur mycket jag behövde en sån här helg, så det tackar jag mig själv för. Imorgon är det back to buissnes som gäller. Helt okej ändå. Nu ska jag kolla tv och avsluta denna söndag väldigt lugnt. Här nedan följer en liten preview på min nya fantastiska hairdue. Min data har tyvärr världens sämsta kamera och ljuset på mitt rum är inte heller det bästa, men för tillfället är detta vad jag kan erbjuda. Bättre bilder kommer helt klart senare i veckan. Enjoy!

Fin lördag

Idag har varit en lugn och fin lördag! Dagen började med att jag följde med lillan på hennes fotbollsmatch. Vädret var kanonbra så jag riktigt njöt när jag stog där och tittade och hejade. Efter det åkte vi hem en snabb vända för att äta lunch och sedan tillbaka igen för Syd:s fotbollsmatch. Oj, oj här snackar vi vilda föräldrar. Dom skrek som galningar och det var som om det gällde liv och död. Haha. Jag och Regina satt och chillade i en stol och bara flinade åt alla. Båda min flickor spelade iallafall superbra och jag var riktigt imponerad. Vi kom hem vid två och sen dess har jag kört lite skype med Andersson och mamma. För ett tag sen kallade Syd på mig att jag skulle komma ut, så det gjorde jag. När jag kommer har dom tvättat alla tre bilarna. Så duktiga. Bara för att dom varit så duktiga så gav jag dom 3 dollar var. Tror dom fick lite mer av föräldrarna. Snacka om glada barn alltså. Nu så ligger dom här nere i min säng och värmer sig efter biltvättandet. Dom äter popcorn och kollar på en Barbie film. Hur mysigt som helst har vi det. Lite senare blir det dags för dinner. Troligtvis ska vi ut och äta, får väl se senare hur det blir. Jag säger inte nej till att bara stanna här hemma. Haha. Jag hade nästan glömt hur mysigt och skönt det är att bara hänga en dag med familjen. Dom är fantastiskt bra och vi har aldrig väldigt roligt tillsammans. Nu ska även jag hoppa in i filmen så adios, hörs latro.

Världens bästa

TGIF. Riktigt jävla mycket. Usch, de senaste två dagarna har inte varit för roliga. Hemska förkylning, men what to do? Imorse när jag vaknade kunde jag inte prata. Så illa var morgonen. Syd kom dock på att jag skulle skriva ned på lappar vad jag ville, så jag kunde spara rösten. Klok tös det ska ni veta. Idag var ändå helt okej. Dom var i skolorna och sedan på eftermiddagen hade dom en kompis över och roade sig mesta dels själva, medans jag vilade med en bok. Klockan fem kommer Regina hem och jag sitter förvånad i köket över att hon kommer så tidigt. In kommer hon i köket med nya, starkare halstabletter och hostmedicin. Så sa hon, "ja jag åkte tidigare från jobbet så du kan gå och vila dig. Tog med lite nya halstabletter och hostmedicin till dig också." Hur snällt är inte det? Så sa jag "Har jag sagt att du är världens bästa värdmamma?" svaret jag får är "Har jag sagt att du är världens bästa au pair?" Vi hade ett litet moment där med världens största leenden, sen så knallade jag ner till mitt rum med de nya fantastiska, mirakel halstabletterna. Lite senare fick vi homedelivery med mumsig pizza. Inte för att det smakade så mycket för mig, men ändå. Vi hade en lite nice familjestund och jag blev i tvingad den äckliga hostmedicinen. Hela familjen satt och peppade mig för att ta den. Lillan ville gå och hämta tubgrejorna som vi använder för att ge dom medicinen. Ni vet typ som en spruta man skjuter in i munnen. Haha. Ja, jag är lite mes, men ett två tre så fick jag ner det räliga. Detta följt efter litervis med vatten och tee. Så säger Gregg, ja du ska inte känna dig löjlig för min fru mosar för sören tabletter. Haha. Jag skrattade så jag höll på att hosta ut mina inälvor. Regina kan alltså inte svälja tabletter utan mosar alltid dom i typ äpplemos. Jag flinar alltid lika mycket när hon tar fram köttbankaren och börjar mosa. Det är lite kul hur lika vi faktiskt är med diverse känsligheter för piller och grejer, vi hatar samma mat och shoppar typ lika mycket. Nu tar jag bara det väldigt lugnt nere hos mig. Ska snart sätta igång tv:n och köra några avsnitt One Tree Hill. Ser verkligen fram emot denna lugna helg. Har inget stort planerat. Imorgon ska jag med på flickornas fotbollsmatcher och på söndag förmiddag ska jag till frissan. Emellan detta får vi la se vad som kan tänkas dyka upp. Med tanke på mitt lilla virus så vore soffläge det mest givna så man orkar med nästa vecka. Nästa vecka är inte en vanlig vecka, för nästa vecka kommer mamma, Anton och Vonne. På onsdag för att vara mer exakt. Hela nästa helg ska spenderas med dom och det ska bli väldigt väldigt skoj att få visa dom runt här och låta dom träffa min fina värdfamilj. Mer om detta senare då, för nu ska jag ha lite chill framför tv:n. Ps Vädret är fortfarande skit, men i helgen ska det tydligen bli över 60. Det ser jag glatt fram emot Ds

Sjukling

Känner mig mer död än levande just nu. Fy fan för att bli mega förkyld och sjuk som au pair. Eller ja, fy fan för att nånsin blir förkyld och sjuk. Det håller inte alltså. Tackar dock gudarna och amerikanarna för deras genialiska mediciner. Säger bara painkillers. Här snackar vi effektivitet. Känner mig lite drogad dock, men det kan jag för tillfället leva med. Säger adjö för nu och hoppar i säng efter en lång lååång dag.

Misery

I am in misery! Jag kan inte andas. Allvarligt. Har åkt på en dunderförkylning här med täppt näsa och en riktigt rälig hals. Blöh. Tack gud för tabletter och nässpray. Förövrigt är allt väldigt bra. Vi har haft en molnig och regning dag här ute på vår lilla ö. Har dock varit ganska så varmt. Efter skolorna skulle det varit fotbollsträning, men det blev inställt pga vädret. Skönt om ni frågar mig. Istället hade vi lite mys med bokläsning, tea party och film. Efter kvällsmaten så hade Syd med sig en bok från skolan hem. Det var en bok där alla i hennes klass hade satt en bebis bild på sig själva och skrivot något om vad de brukade göra när det var bebisar. Dom hade också skrivit vad dom tror att dom kommer att göra när dom är 100 år. Haha, 100 också. Syd hade högläsning för oss då och det var väldigt roligt och intressant. Vi satt också och gissade vilka det var på bebisbilderna. Jag fick typ tre rätt av tjugo. Duktigt det. Nu kommer vi till den roliga delen. En av hennes killkompisar hade skrivit att om 100 år så kommer han bo i sin mammas källare, jobba som komiker och inte ha några barn eller familj. Fatta vad jag och Regina skrattade. Var typ det roligaste jag någonsin sätt ett barn skriva. Efter detta chillade jag en stund på mitt rum och blir då lite senare utmanad av resten av familjen att ha en Michael Jackson dans tävling. Dom har ett wii game med bara Micheal Jackson låtar som man då två och två dansar till. Skitkul spel verkligen. Så tävlingsmänniska som man är och galen i dans så antog jag gladeligen den utmaningen. Kan ju medela att jag vann över alla ganska så stort. Vi hade väldigt roligt när vi körde det dock. Massa skrattande, krockande och dansande. Underbart. Nu ska ska jag bestämma mig för om jag ska kolla lite tv eller bara hoppa i säng dirr. Svårt val det hörre ni, ni. Nu ska jag snyta mig riktigt riktigt länge. Jag vet, det var onödigt äckligt av mig. Puss HAJ.

Boston

Helg. Underbart fina helg som var över så fort. Jag och min kära vän Julia hade en liten mini weekend i Boston nu i helgen. Fy sören vad vi haft kul och sätt mycket skoj. Fredagen började när Regina och barnen skjutsade mig till tåget. Efter att pussat hejdå alla en miljon gånger tog vi tåget in till city. Vidare därifrån buss till Boston. En över fyra timmars lång bussresa att slå ihjäl. Måste beklaga mig liter över träsmak i baken och även över en extremt jobbig kör som självklart skulle ta samma buss som oss. Det var inte mycket vila man fick tack vara deras övande. Hur som helst vi anlände till Boston och vårt Hostel vid tolv tiden. Fick ett rum och hoppade direkt i säng.
Lördagen spenderande vi mest vandrande omkring i Boston. Vi var seriöst överallt. City Hall, Quincy Hall (typ en känd marknad), Nuberry street (som 5 ave i NYC), Fenway Park, vid hamnen, vi shoppade, käkade och en massa mer. Glömde att berätta att vi började morgonen med en riktigt fin och god amerikansk breakfast som vårt hostel erbjöd varje morgon. Efter att ha vandrat större delen av dagen så begav vi oss tillbaka till Hostlet och jag tog en 40 minuter powernap. Skönt det. Efter det begav vi oss återigen ut för att köpa öl och snacks. I New York kan man hitta alkohol i praktiskt taget varenda kiosk och gatuhörn. I Boston, får man leta. Vi spenderade över en timme för att hitta en spritaffär. När vi till slut hittade det så gick vi tillbaka till hotellet och jag och Julia hade minifest på vårt rum. Den gamling som jag gått och blivit så var det sängdags redan vi halv elva för min del. Även för Julia. Haha. På söndagen tog vi oss återigen ner fölr god frukost. Denna gång gav jag mig på de otroligt goda och tjocka våfflorna. Mums. Efter det vandrade vi med väskor och hela köret återigen ut på Bostons underbara gator. Vi hittade en taci och åkte ut till Cambridge för att spana in Harvard. Väldigt coolt universitet måste jag säga. Mysig stad också. Efter det vandrade vi runt lite där ute och tog oss en fika på Starbucks såklart. Efter det tog vi taxin tillbaka till Boston och gjorde den sista shoppingen. Klockan tre satte vi oss på fyra timmars bussen tillbaka till New York. Denna gång tog bussresan över fem timmar, då inkörningen till Manhattan var väldigt trafikerad. När vi kom upp på 9 ave så kände jag hur mycket jag hade saknat New York. Jag sa till och med det till Julia och hon bara flinade. Allvarligt talat, jag är big time in love with New York. Underbara stad får man nog leta efter. Väl tillbaka i vårt NYC köpte vi mintglass och satte oss på tåget tillbaka till Long Island. Jag knoppade in här vid tio tiden, väldigt nöjd och glad efter en fantastisk helg i Boston. Men, som jag alltid säger efter att ha varit iväg nånstans, mitt hjärta finns fortfarande i New York. Se så, njut av alla vackra Boston bilder nu då!

Parken








Kartläsaren



Harvard

Kinesisk spindel

Torsdag och imorgon fredag och HELG. Yeeees. Ska bli riktigt gött. Ännu finare eftersom denna helgen ska spenderas i Boston. Spännnnnande det.

Idag har som många dagar i denna veckan varit en hej och hå dag. Massa lek och stoj, skjustningar, möbel leverans som inte kunde hålla tiden och så var jag och lillan och köpte kvällsmaten. Har inte varit mycket stillasittande idag som ni kanske förstår, men det är gött det med. För att återgå till möbelleveransen då. Nu ska ni få höra något riktigt räligt och läskigt. Gregg höll på att öppna denna feta kartong från Kina eller var den nu kom ifrån. Jag och Regina stog och snackade i rummet brevid, medans ungarn lekte i vardagsrummet. Helt plötsligt skriker Gregg "akta er för den feta kinesiska spindeln" Jag trodde seriöst först det var ett skämt, men ut från kartongen hade det alltså krypit en spindel som var så stor, svart och hårig så jag höll på att svimma.Har aldrig sätt dess like. Detta äckliga djur var på väg rakt mot mig och Regina. På tre sekunder hinner vi titta på varandra, börja skrika och springa allt vad vi har in i vardagsrummet och upp på soffan. Seriöst vi voltade typ båda två över ryggstödet på soffan och skrek som idioter. Ungarna blev ju också livrädda och hoppade upp i soffan med oss. Lillan började till och med gråta. Gregg han bara stog och asgarvade och tog sedan sin sko och mosade den. Fy fan vad räligt det var alltså. Men jäklar vi alla garvade sen. Gregg sa att ha mig och Regina inspelat på video de ögonblicket när vi båda såg spindlen, skrek och började springa hade varit så bra så att vi hade kunnat komma med i Americas funniest home videos. Haha. Ja, det var faktiskt ganska så kul nu i efterhand. Efter denna dramatiska upplevelse käkade vi dinner och nu är jag nere på mitt rum och försöker packa allt inför vår lilla Boston weekend. Svårt att veta vad som ska med och inte. Man tar liksom alltid med sig onödigt skit som inte används. Jaja, får väl spåna vidare på det imorgon, för nu ska jag kolla One Tree Hill. Äntligen. Och btw kul att det är 1 april imorgon. Jag som verkligen går på ALLT. Ungarna har redan börjat smida planer säger dom. Jag är rädd...

RSS 2.0