BYE WEDNESDAY

It's over. Vi överlevde dagarna utan Regina. Kan äntligen relaxa nu i lugn och ro. Fantastiskt skönt. Idag var annars superbra väder. Ungarna vaknade dock vid halv sju och det var drygt att gå upp kan jag tala om. Men vi körde igång en film och åt lite frukost. Senare blev det poolhäng större delen av dagen. Har äntligen fått chansen att bättra på min solbränna. Ungarna lät mig till och med sitta i solstolen ett bra tag idag. Sweet. Kvällen var också hyfsat lugn.  Regina kom helt ananounced smygande in och överraskade oss. Gissa om ungarna var glada. Det första dom frågade var dock "Var är presenterna?" fast vi sagt till dom flera gånger att inte fråga det direkt när hon kommer innanför dörren. Efter ungarna fått kramar och pussar skriker dom "Emelie tooooo, Emelie tooo" Haha. Hon springer bort till mig och pussar och kramar. Både jag och barnen asgarvar. Älskar Greggs kommentar senare om att killarna i huset inte fick några kramar, menat han och Sipho då. Humor säger jag bara, eller så är jag bara väldigt trött. Omtänksammast ever, som min värdfamilj är, så hade Regina med sig en jättemysig och gullig sweater till mig från Disney World. Känns jättebra att vad man gör här uppskattas något enormt, som dom själva brukar uttrycka det. Inte för presenter behövs, absolut inte, men det är verkligen så snällt av dom. Nu avslutar jag dagen här med mycket tvslapp. Sen ska jag sova riktigt, riktigt gott! HEJDÅ

Ska bli fett med mys att snuggla i denna till hösten

Two down - one to go

Jobb sedan sju imorse = almoste 12 hours. I adore mina kids men detta var verkligen inte att leka med. Ska bli chilli-chilli-bam-bam med en lång weekend nu från fre-tis. Dagen har annars rullat på. Lite playground, playdates och pool, så blev idag ganska bra också. Sitter och tittar på sex and the city och pressar munnen full med jordgubbar just nu. Inte lika goda som svenska, men helt okej. Mår allmänt götty alltså. Julia informerade mig också precis om att vi bor sju timmar och tjugoen minuter från varandra. Hemma i sverige alltså. Inte okej, med tanke på att det är tio minuter här. Därför började vi helt spontant att ta tag i nästa sommars planer. Normala? När vi vill skulle jag vilja säga. Kommer bli ett fett bra USA afterlife. Nu ska jag snart sova så fruktansvärt hårt och bara enjoy'a - för imorgon är Regina tillbaka och mitt schema går hyfsat mycket back to normal. Nixpix fortsätter väl mitt tvslapp här nu då.

Tvåbarns morsa nästa

Överskriften talar till stor del för sig själv. Idag har jag VERKLIGEN testat på livet som heltids tvåbarns morsa. Once again, det blir inga egna barn för min del på en väldigt, väldigt lång tid. Med Regina bort så har jag från klockan halv sex imorse varit on duty.  Töserna vaknade iofs inte fråns halv åtta, vilket var väldigt skönt. Sen hela dagen har jag lekt, matat, kört rundor, matat lite till, tjatat, badat, solat och grejat med barnen. Alla måltider stog jag för och även badandet av barnen. Som vanligt så är ju alltid våra dumma tåg försenade eller trasiga så Gregg kom inte fråns åtta. Kan ju säga så här, det har varit en lååååång arbetsdag.
Som tur är så spenderades många timmar ute vid poolen och jag kunde för första gången på ett bra tag bättra på min solbränna. Helt okej chill det. Nu lite senare ikväll så kollade vi på Tarzan tillsammans. Ganska så slappt det.

Imorgon kommer antagligen se ganska så liknande ut. Jag klagar dock inte. Ställer man upp för andra, så kommer man få tillbaka det nån gång och det vet jag att jag får och till och med redan har fått. Behöver jag nämna dock att jag saknar frun i huset. Haha. Med henne borta så är mitt ansvar som au pair maxat. Nu tänker ni vad gör pappan, don't worry, han är kanon. Bara det att hans jobb kräver hans närvaro ständigt och jämnt, tidiga morgnar och sena kvällar. Därav min viktiga posistion i det hela. Men, jag fortsätter att intala mig själv that there is nothing i can't do! Funkar varje gång mina vänner. Nu ska jag kolla klart på en film som jag började igår kväll. "Letters to Juliet" heter den. So far, so good skulle jag vilja påstå. Hörs imon. Ciaooo

Today was...

...the last day off school. I'm done. Det är finito. Känns overkligt bra. Inga mer läxor och efter nästa helgs tur till DC så har jag min credits i handen. Härligt. Idag gick förvånatsvärt fort dock. Under morgonpasset så hade vi lite redovisning av våra egenskapad monument. Jag och Julia valde att göra ett monument för Abba. Typsikt svenskt, typiskt oss. Haha. Redovisningarna var sjukt chilla, men dryga att lyssna på efter ett tag. Klassen och vår lärare var väldigt intresserad av Abba och hade femtioelva frågor. Det var väl ganska kul ändå. När jag och Juuuuls satt hemma med vårt monument så var vi säkra på att vi skulle definitivt ha det sämsta av alla. Gissa vad som händer? Läraren hade lovat ut priser. En etta, tvåa och trea. Julia och jag blev, efter röstning från klassen placerade som tvåa. Av typ kanske tjougofem olika monument. Kan ha varit största skämtet någonsin. Vi vann iallafall en nyckelring i form av frihetsgudinnan. Jag har än så länge omvårdnaden om henne och om en månad så byter vi, eller nått. Haha.

På eftermiddagen så åkte vi långt, långt uptown. Längre upp än jag någonsin varit. Vi besökte George Washingtons gamla hus som han bodde i under hans tid som president. Vi hade en guide som påstod sig vara hans barnbarns barnbrans barn eller nått liknande. Om det är sant eller inte vet jag ej. Ganska coolt ändå. Vi blev guidade runt i huset och lärde oss faktiskt väldigt mycket intressant fakta. Efter det var vår sista skoldag över och vi tog tåget tillbaka ut till vårt kära LI.

Jag kom hem till en hund som blev lyckligare än någonsin över att se mig. Regina har dragit på sin tripp till Florida och Gregg var med barnen hos hans mamma, så han var lämnade helt ensam den stackaren. Jag minglade rundor, duschade, chillade och annat. Hur skönt som helst att bara vara för sig själv ibland. Efter ett tag så ringde Regina, mest för att kolla läget liksom. Med ingen annan hemma så fick jag ju ensamrätt på telefonen och detta slutade med att vi tjabbade i närmare 45 minuter. Min längsta telefonkonversation på ett bra tag kan jag säga. Nu kommer vi till vad ni kommer tycka "den löjliga delen" Samtidigt som vi pratade satt vi båda och kollade på ett av våra favvo program, nämligen Housewifes. Lagom chill sådär en söndagskväll tycker jag. När resten kom hem så grillade vi lite korv och hade filmmys. Med andra ord så har min söndag varit helt suverän. Nu ska jag ladda om här och förbereda mig inför en lååååång dag imorgon. Ingen Regina = Emelie börjar när Gregg drar vid halv 6. Döda mig nuuuuu. Nej, men jag behöver ju faktiskt inte gå upp då. Bara om de små vildarna vaknar tidigt. Jag ber till gudarna att dom ska sova länge och att vädret ska vara bra imorgon så vi kan ha väldigt mycket pool och utomhus häng.

Det var min dag mina vänner. Nu drar jag mig tillbaka framför tv:n en liten stund.

Detta konstverk...

...resulterade i detta fina pris. (Lite suddig, I know)

Juuuls utanför Washingtons hus. Cool tjaj.

You know that feeling

Känslan när du känner att du kunde inte haft mer tur eller fått det bättre. När du känner att du verkligen är på rätt plats i världen. När du känner att den här människan/människorna make my days shine. Fan vad den känslan är bäst.

Ikväll har varit jättefint. Efter lite eftermiddagsskype och läxa så åt jag middag med familjen som vanligt. Efter det åkte vi till Huntington till ett frozen yoghurt place. Ett ställe där man får göra sin glass själv med massa glass, strössel, frukt och grejor. Ni som läser min blogg flitigt har hört om detta innan. Vi satt ute på en bänk mitt i denna underbara, lilla mysiga stad och åt glass hela familjen. Fantastiskt sommaväder, mumsig glass och världens bästa familj. Jag fick en känsla av hemma. Starkare än jag hittills haft. Det kändes så sjukt bra och härligt. Bilresan hem var minst sagt underhållande. Som vanligt så får dom allihopa mig att skratta. Blev en väldigt fin kväll och jag inser hur mycket jag faktiskt gillar att bara vara med dom ibland. Världens, världens finaste värdfamilj.

Midsommar

Vi hade en kanonfin midsommar igårkväll. Inte som det midsommar man vanligtvis har i Sverige, men det var en sjukt chill kväll. Jag och Petra var först hemma hos Julia ett tag och chillade för att sedan dra vidare in till NYC, där det var ett svenskt midsommar party på en klubb i midtown. Väldigt mycket svenska ansikten, svensk dricka, svenska artister och svensk musik. Awesomeness. Kvällen sjukaste måste nog ändå vara när jag blir knuffade av Sarah Dawn Finer. Haha. Alcazar var där och uppträdde. Sjukt begåvade faktiskt och riktigt bra live. Efter det dj:ade Sebastian Ingrosso fett hårt i några timmar. Riktigt bra och kul var det. Jag och Julia var hemma vid 5 imorse och däckade direkt. Efter några timmars skönhetssömn så åkte vi ut till ett matsälle som heter IHOP. Där åt vi den idealiska amerikanska breakfasten. Pannkakor, bacon, egg och hash brown. Sjukt goooooottt. Kvällen kommer tillbringas här hemma med film och lite läxa. Ska även skypedateeeaaaa Kajsa. Imorgon är det off to school tidigt igen, så blir nog därför en ganska så tidig kväll för min del. Det var det om helgen so far mina vänner. Nu ska jag göra klart läxan. TTYL






Alcazar

Smygfoton på Sarah. Haha.

Btw så här flotta var dassen på klubben. Julia chillar. Haha

BURP (tillägnat Julia)

Kort och gott om dagen. Mycket barnpassning, bibblan, poolen, bakning, chill, playdates, dinner, fluuuuum (som alltid i detta underbara hus) och nu skypis med Julie. Riktigt bra dag skulle jag vilja påstå och bättre blir den nu när jag sätter på SATC och inser att jag inte börjar fråns klockan elva imorgon. Livet är bra eller? JA. Btw, rubriken är enbart för att jag var TOTALT fantasilös ikväll. Plus att Julia gillade denna. Later aligator

Mina bakande sötnosar.

Detta är numera what I look like. Lite sleten, men det så är livet som tvåbarnspassare.

Gullungarna tar bilder på sig själva när jag är på toa. Så säger dom när jag kommer ut att jag behöver fler minnen av dom, så jag kommer ihåg dom när jag åker hem. Söta så man kan börja lipa ibland alltså.

Det är tisdag

Och så blev måndag tisdag. Måste börja med att berätta hur exhausted jag varit idag. Ganska olikt mig, faktiskt. Att stanna uppe och vänta på att prata med folk på andra sidan America är ingen höjdare. Inte heller att börja klockan 7 på morgonen. Barnen har dock varit änglar idag. Idag var min lilltjajs sista dag på Pre K. Måste erkänna att det kändes lite vemodigt för mig att det var sista gången jag stog där och väntade på henne, efter alla dessa månaderna. Syd har sin sista dag på fredag, men går bara halvdagar i skolan nu resten av veckan. Kan ni gissa vad det ger mig? Mer JOBB. Ska försöka tänka ut riktigt roliga aktiviteter att ta med barnen på dock. Ser fram emot att bara ha avslappnande dagar vid poolen också. Sen startar deras camp om några veckor, så det kommer dom förhoppningsvis att älska. Idag på eftermiddagen hade Car över en kompis från skolan och Syd var över hos grannen i poolen. Så dom roade sig till stor del själva och jag behövde bara mata dom med snacks imellanåt. Fint det. Resten av kvällen har jag ägnat åt att backup spara alla min kort på datan. Inte minst alla mina kort här ifrån USA. God forbiddddddd om datan hade dött med alla dessa kort. Men nu är det safe och gjort. Tog en jäkla tid dock, men det är det väl värt. Vi åt yummy dinner också. Mac & cheese och chicken nuggets. Kalla mig löjlig, men det är fan gott. Vi satt också och pratade om nästa vecka. Regina ska åka bort på jobbkonferans, så jag kommer att ha hand om barnen lite mer än vanligt, då Gregg alltid jobbar så sent. Regina förslog att vi skulle göra upp en menu på mat vi ska ha det olika kvällarna. Och Gregg svarar med: "I already have that". Så börjar han rabbla Mc Donalds, Chinease food, Italian food and Pizza. Jag och regina viker oss båda två. Det som är roligt är att det kommer bli det vi äter. Haha. Blir nog bra!

Nu blir det snart tidig läggning för min del. Kan tänkas bli lite tv-chill eller liknande. Fy fan vad jag blivit slapp. Ska träna som aldrig förr när jag intar svealandet igen. Ska försöka åtminstonde. Nehääää, latroooooo

MDAY

Kan inte påstå att jag har mycket att komma med, men något ska jag nog kunna åstadkomma. Idag har varit måndag och därmed lite drygt. Så pass segt så jag och min lilltjej tog oss en välbehövlig nap mellan 10-halv 12. Typ 30 minuter somnade jag till och var pigg som en lärka efter detta. Skuttade runt med tvätten, städade lekrummet och gjorde lunch till min lilla munchkin. Eftermiddagen spenderades mestadels ute vid poolen. Supermycket stek och plaskande. Tog ett litet break inside och bytte om till myskläder, för att sedan gå tillbaka ut till hammocken. Där snackar vi megachiiiill. När ungarna är trötta är mitt jobb för det mesta en enkel match. Sen finns det ju iofs trött och gnällig kombinationen som är boven i dramat. Litet tips till folk som funderar på att skaffa barn tidigt - åk som au pair, ni kommer lääääätt ändra inställning till att bli en ung mamma. I'm just saying. Au pair är det finaste, roligaste och jobbigaste jobbat man kan ha. Rätt så intressant kombination faktiskt. Anyway, idag har varit lugnt och hoppas på en fortsatt fin vecka. På fredag är det midsommar. Det kommer bli fiiiiint. Jag längtar så efter alla svennebananer, mat och svensk musik. Film på detta nu då, yeeeez. I'll catch up with you guys lateeeer, bye.

NYC

Har haft en soft och rolig weekend som de flesta brukar vara här i NY. Vi hade våra planer, men det slutade med att vi gjorde annat istället. Gillar när det blir lite spontant så. I fredags så stannade jag bara hemma och chillade med en film. Var riktigt längesen jag var bara on my own så en fredagskväll. Lite efterlängtat faktiskt. Haha.

I lördags åkte jag och Julia in till NYC och mötte upp Sofia. Vi åkte direkt downtown och vandrade längs Broadway upp genom Chinatown, Tribeca, Little Italy och Soho. Erkänner att det blev en hel del shopping för oss alla. Jag var värst som alltid, men guuud vad jag hittade underbara prylar. Tre nya älsklingspar (snackar ju givetvis skor), två nya väskor, en klänning från HM och lite nya örhängen. Vi lunchade på uteserveringen på en av alla underbara resturanger i Little Italy. Helt underbart område. Besöker ni någonsin New York så är Little Italy ett måste. Vi fortsatte vår vandring uppåt och mötte senare upp Carro vid svenska godisaffären "Sockerbit" Var ju dags för oss alla att fylla på lagret igen. Slutade med en påse nytt och färskt lösgodis för min del och två Lindt choklad till Gregg i farsdag present. Efter dagens långa vandring var fötterna måttligt trötta, så vi gick till en liten fransk resturang och åt dinner. Vi satt där ett par timmar, snackade, åt och hade det gott. Vid halv elva tog jag och Julia tåget hem igen, efter en lång och fin dag inne i underbara Manhattan.

Idag så var vi återigen uppe i Harlem där skolan ligger. Dagen gick förvånandsvärt fort. Vi såg en dokumentärfilm om bröderna Kennedy, vilket jag tyckte var superintressant. Kalla mig geak, men det var det. Eftermiddagen hade vi typ egen research time och gjorde ett litet miniarbete. Nu är det bara EN lektion och en läxa kvar sen är det done. Eller ja, vi måste ju åka på vår tur till DC också, men det ser jag bara fram emot. Kvällen spenderades här hemma med familjen + morfarn. Käkade massa grillat med tillbehör och tårta för att fira fars dag. Jättemysigt med andra andra ord.

Nu ska jag titta på "It's complicated" som går på tv, för den är jätterolig (enligt mig) och käka mitt svenska, underbara, fantastiska godiiiiis. Life is spectacular, som Sydney så gulligt brukar säga. GNIGHT

Lunch i "Lilla Italien" som Sofia säger.

Julius

Behöver jag säga att stället är amazing?

Himmelriket för svenskar i New York


Fullt normala

Fina Fia

Svettig tjaj tar kort drickepaus

Sophiiiiiiiia and Juliiiiiiie

Finaste USA conversen är ÄNTLIGEN mina!

Här är mitt riktiga fyndpar. Köpte dom för 14 dollar vilket inte ens är 80 svenska kronor. Väldigt mycket okej.

Detta är utan tvekan mina nya favoriter. Fett mycket impulsköp, but I LOVE THEM.

Min nya Michael Kors väska. Älskar den.

Väska number two som är supertrendig här i NY och har varit länge. Denna Longchamp är vad jag också kommer bära runt på nu. Supernöööööjd med min helgs inköp. Vågar dock inte tala om hur mycket tunnar min plånkis är nu. Bland helgens roligaste var när jag säger "Ja, man lever ju bara en gång, så det är lika bra och handla nu" Julia kontrar med "Jag väntar mig dig som deltagare i Lyxfällan om några år" Haha.

ZUMBA

Ojojoj. Kan tro att jag utförde stordåd igårkväll. Eller iallafall enligt mig. Efter snart 8 månader av inaktiv träning så var jag med min au pair grupp och lcc och körde ett zumbapass igår kväll. Hur roligt som helst var det att köra zumba igen. Kände att jag faktiskt hade saknat det lite. Var ju inte riktigt lika bra som när man tränar tillsammans med vännerna på kflickorna. Inget slår det. Efter passet kom tränaren fram till mig och frågade hur länge jag tränat innan och att det var tydligen jätte avious att jag hade gjort det innan. Lite roligt så. Idag så har jag träningsvärk i varenda muskel i hela kroppen och kunde knappt gå upp för trappan från mitt rum. Haha. Resten av familjen skrattade iallafall gott och det kan man väl bjuda på nån gång då och då liksom. Annars har idag varit lugnt med chilla aktiviteter. Mycket utomhus lek och bus. Inga nyheter så. Jag trivs som vanligt som fisken i vattnet. NY is still awesome och familjen världens bästa. Imorgon är det fredag. Yey. Endast en vecka till midsommar också. Kommer rocka min värld skulle jag vilja säga. Kommer bli fett med ball med massa svenskar, svensk mat, svensk musik, drinkar, snacks, svensk DJ och ja, GUD, längtar verkligen! Denna veckan gick overkligt fort och nu ska det bli skönt med lite helg. Mycket skoj coming up och mer eller mindre fullbokad weekend faktiskt. Med andra ord don't expect me here. Nu ska jag göra klart läxan till söndag och sen se om det är någon bra film på tv. Älskar HBO movies, On Demand, Netflix och gud vet vad allt heter. So long friends.

Ett viktigt beslut

Vanlig dag igen, med inte alltför bra väder. Lite småtrist det måste jag säga. Nu vill jag ha ordentligt "summer everyday weather". Imorgon ska bli bra igen sägs det. Fint som bara den. Nu för att gå över till lite mer serious buisness. För två veckor sen så jiddrade jag om en eventuell förlängning av mitt au pair år men ni kan vara lugna I'm coming home in November. Anledningen till att jag inte stannar är dels för att jag känner att au pair jobbet är färdigt för min del, anledning två är att min familj här inte längre kommer att ha au pairer efter mig. Dom är också färdiga med det. Dom övervägde ändå att ha kvar mig eftersom jag blivit en väldigt stor del av familjen, men ikväll kom vi tillsammans fram till att det blir bäst så för oss alla. Det blev en del tårar, kramar och även en stor lättnad för min del. Min värdmamma sa att oavsätt vad så kommer vi alltid att ha varandra och att jag alltid är välkommen tillbaka hem här. Hon sa en massa annat fint vilket var anledningen till att vi båda lipade. Känsliga klubbens tjejer här borta. Känns jättebra dock att man kommit så nära människor och kommit att spela så stor roll i deras liv. Detsamma har dom för mig. Så nu så är detta beslut taget och det känns jättebra. Jag är inte alls besviken eller ledsen över det, utan det känns bra att jag kommer att kunna gå vidare och börja leva resten av mina äventyr. Det är ju faktiskt så att hur mycket vi än vill det så varar inget förevigt och man måste lära sig att gå vidare. Givetvis kommer saknaden att bli enorm efter mitt liv här i NY och efter min familj, men dagen jag lämnar denna stad kommer jag glatt säga: på återseende New York, because believe me, in one way or another, I'm coming back!

Så nu ska jag sluta detta "going home talket" för än så länge så har jag mer än fyra månader kvar att stenhårt rocka NYC tillsammans med min US familj och vänner. Awesomeness skulle jag vilja påstå. Gooooodbye for now.

Time will be kind

Jag har absolut inget speciellt att berätta om idag, så därför så låter jag bli. Det har varit en vanlig, chill jobbedag. Jag är som vanligt mycket glad men en aning tierd ikväll.

Istället för att mala på om en massa onödigt ska jag ikväll, istället rikta mig lite mot homesickness. Kan inte påstå att jag haft någon. Inget alls faktiskt. Visst finns det stunder man saknar familjen och vännerna lite, men det går snabbt över. Är väldigt förvånad faktiskt över hur bra allt har gått för mig på den fronten. Starkare än vad jag trodde, vilket är väldigt positivt. Tiden har gått så märkligt fort sen jag satte mig på planet till NY. Unbeliveble skulle jag vilja säga att mer än halva tiden är för längesen gjord. Sjukt. Finaste livet har det varit här hittills iallafall. Hade inte för en sekund bytt det mot något annat. Något jag börjat tänka på lite är om homesicknessen kommer att vända på sig istället och få mig att sakna hemma här när man lämnar. Detta är ju faktiskt hemma för mig nu också. Funderingar, frunderingar. Får väl se hur det blir sen helt enkelt. Det är iallafall väldigt fint att veta att no matter what så kommer jag alltid att ha två fantastiska familjer och två hem. Time will be kind once we're apart. Det är numera bevisat.

school and more school

Idag var det tillbaka till skolbänken som gällde. Tidigt tåg, tidig start, för tidig morgon helt enkelt. Men det var helt okej slappt. Jag och Julia fick vara i samma klass denna gången och läraren var ganska så chill. Efter skolan drog vi ner till Times för att springa inom Forever 21 en runda. Slutade med en lite för lång runda och shopping för båda. Ovanligt då. Haha. Tågresan hem var mycket intressant, eller ja det roliga började ju egentligen inne på Penn Station. Innan man vet vilket spår ens tåg kommer på, så står man och väntar vid en stor tavla. Vanligtvis så kommer det upp på skärmen tio minuter innan tågets avgång. Idag var det extra mycket folk pga av någon karnival och man vill ju självklart ha en sittplats, så därför var vi extra mycket förbereda på att skynda oss ner till tåget. Både jag och Julia står alltså på helspänn och väntar på spårnummer. 16 kommer upp, jag skriker och vi börjar båda två springa med resten av folket tätt efter. Asgarva gjorde jag, för jäkla vad folk went crazy alltså. Vi var först ner och typ först in på tåget. Tur man är i NY där resten av folket faktiskt tänker samma knasiga tankar. Haha. Vi är som vi är helt enkelt och vi fick ju en skitbra sittplats dessutom. Goooood. Inte mycket mer faktiskt hörreni. En ny vecka med start imorgon. Helgen går för fort. Som tur är så går ju veckan oftaste ganska så fort också. Nu är det slappi dappi som gäller resten av denna söndagskväll. Later my dear friends.

Min värdmamma...

...är den roligaste. Allvarligt. Dom kom hem nu för en liten stund sen och hon ställer sig vid dörren ner till mitt rum och frågar om jag är vaken. Ja, säger jag och hon kommer smygandes ner på mitt rum, upp i min säng. Hon erkänner sig ha druckit lite för mycket vin och jag bara skrattar. Snacka gjorde hon också, som aldrig förr. Jag kan typ inte beskriva hur roligt detta var att se. Till slut reser hon sig upp från min säng, böjer sig fram och pussar mig på kinden och säger "nighty nighty lovey dovey" Hahaha. Alltså, det var bland det roligaste jag varit med om. Hon är riktigt ball och typ min "bästa adult vän". Världens bästa värdmamma, utan tvekan!

My weekend so far...

Sticker inom med en liten update om hur helgen har varit so far. Igår så träffade jag Julia på vår kära gamla outlet för lite mysmiddag. Vi satt på uteserveringen på en italiensk resturang. Hur mysigt och gott som helst. Lite senare kom även Petra och vi gick på bio. Vi såg den nya "Brides Maids". Fy tusan vad bra den var. Verkligen jätterolig! Det sägs att det ska vara den kvinnliga motsatsen till "Hangover". Inte för att jag har sätt den, men det tänker jag verkligen göra nu. Blev en riktigt mysfredag, med fina vänner.

Idag så började jag förmiddagen med att åka och kolla på Carolines sista fotbollsmatch. Det var lite halvkasst väder så det var ingen höjdare, men duktiga är de små knattarna. Efter det så åkte jag till hårsalongen för att fixa till den räliga utväxten. Det blev mer tillfixning än jag tänkt mig. Om jag säger så här, jag ser mer svensk ut än vad jag någonsin tidgare gjort. Haha. Nej, inte riktigt så blont, men ljust är sannerligen mitt hår nu. Känns faktiskt bra och jag trivs med det. När vi var färdiga där så drog jag och Julia till Ikea för att käka lunch. Köttbullar big time muuuuums. Vi åt även en liten bit prinsesstårta. Gottegrisar for sure! Efter det gick vi loss lite i matavdelningen. Eller jag var ändå hyfsat lugn. Handlade upp ett litet lager choklad bara, då restenav det jag skulle ha inte fanns. Ingen pyttipanna och ingen svensk saft. Vad är detta? Måste erkänna mig lite besviken där. Detta kompenserade jag med att istället spendera lite pengar inne på HM. Två klänningar, en kofta och ett linne rikare blev jag. Köpte också en liten läderväska till min Iphone. Jag var hemma igen vid 7 och resten av kvällen nu så har jag gjort klart läxan inför morgondagens kurs och chillat. Mina värdföräldrar är ute på middag med sina vänner och barnen är på sleepover med sina vänner. Telefonen ringde dock för en timme sedan och då var det mamman till barnens kompisar som frågade om jag kunde komma och hämta Caroline för hon var ledsen och saknade oss. Ut i regnet susade jag iväg för att hämta henne. När jag väl kommer så vill hon inte åka, eftersom dom tittar på massa roliga Michael Jackson videos. Till slut fick jag henne med ut i bilen och hon däckade direkt. Nu ligger hon uppe och sover och jag har återgått till chillande. Blir en del tv tittande nu följt av tidig nattning. Upp med tuppen imorgon för att ta tåget in till city. Soft det. TTYT

Är numera big time blondie. Inte för att det syns så bra på bilden, men ändå.

Visar lite av dagens HM inköp.

Höll nästan på att glömma min nya favvobikini som införskaffades i fredeskväll.
USA bikini, handuk och linne. Jag är sooo ready för beach 2011.

OMG

Idag har det varit över 100 fahrenheit här i NY. Fattar ni varmt det är? Typ 40 grader celcius. Sinnes. Eftersom luftfuktigheten är så hög här, så känns det som att det är ännu varmare. Helt sinnes. Gick knappt att vara ute mitt på dagen. Tack gud för poolen och air condition. Hur som helst så var det inte så mycket mer intressant med idag. Skola såklart och sen hade vi ett birthday party på bian. Såg Kung Fu Panda 2. Jag har inte ens sätt ettan, men den var helt okej. Blev en chill liten vilostund för mig. Kvällen har inte innehållt mer än dinner so far. Här åskar och blåser och har sig. Inte så roligt. Samtidigt är det väl bra så det åskar bort detta extremt varma klimat. Haha. Nu har jag precis avslutat lite läxa som vi fick inför vår nya kurs som börjar redan på söndag. Spännande men samtidigt lite drygt att ha kurs varje söndag nu i tre veckor. Ahja. Snart är det klart. Soft.

Insåg här och nu att det idag är ett år sen vi tog studenten. ETT ÅR! Vad hände liksom? Sjukt snabbt har det gått och jag kan inte fatta att det är dags för nästa kull nu imorgon. Unbeliveble. Tiden den springer på utan att man riktigt hänger med. Anyway, till alla som tar studenten imorgon: Have fuuuuuun, enjoy och goooood luck! Nu ska jag chilla resten av kvällen. Tudels

Sekunderna innan utspringet för ett år sedan. Glömmer aldrig den känslan. Hoppas ni förövrigt har det bra gamla kära klasskompisar!

FEEL GOOD DAY

Idag så har jag haft en riktig "jag älskar mitt liv dag" eller som man säger här ofta "feel good day". Lycka i hela kroppen liksom. Anledning? Det finns många skulle jag vilja säga. Först och främst, för att återgå till de eviga väderleksrapporterna från mig. Det har varit närmare 40 grader som mest idag. Det var hela 25 grader när jag gick upp klockan halv 8 imorse och det är fortfarande över 25 nu halv 10 på kvällen. Helt sjukt. Mitt på dagen var det så varmt och luftfuktigheten så hög så man höll på att smälla av. Ska bli likadant imorgon. Älskar sommarvärme! Imorse åkte jag, Caroline och Regina till Sydneys skola för att gå på deras poetry celebration. Dom hade skrivit egna dikter och sånger. Det var hur gulligt som helst. Där efter tog jag min lilla loppa till hennes skola och spenderade sen en liten stund vid poolen och på skype. Pratade med Kajsa en stund och hon gjorde (som vanligt) mig ännu mer lycklig och excited som bara den!

Eftermiddagen spenderades enbart vid och i poolen. Lite senare åt vi världens lyxigaste mac and cheese dinner. Smassssk som bara den. Lite av grannbarnen kom sen över för ett dopp i poolen och Gregg drog på lite musik. Soft onsdagskväll skulle jag vilja påstå.
För att snacka lite mygg nu igen då. Regina hade hört från någon på hennes jobb att något som var ännu bättre än myggsprej är att gnugga in sig med, är en underlig liten sak som man stoppar i torktummlaren här. Dem luktar typ gott och gör tvätten mjuk eller något. Är typ en helt vanlig liten papperslapp. Jag höll på att garva ihjäl mig åt henne när hon tar med en sån ut och börjar gnugga sig. Jag är väl inte sämre än att jag testar jag med och tro det eller ej, men jag tror det funkade. Inte ett ända bett och vi satt i en hel svärm med mygg. Häftigt värre. Nu vet jag vad jag ska gnugga in mig i för att slippa detta eviga kliande.

Annars inget mer nytt. Jag är bara inne i en fin sån extrem happyperiod. Jobbet är just nu super, vännerna kanon, resandet fantastiskt, min american family UNDERBAR. Finns ju helt klart lite störmoment i min annars så perfekta vardag, men det tar jag med ett leende på läpparna kära vänner. Ja, life is just toooo good to be true, helt enkelt. Är dock väldigt trött just nu och funderar på att bara sova direkt pang boooom. TTYL - GNIGHT

Här kommer sommaren

Vilken sommardag vi haft här i NY idag. Sol, blå himmel och inte för att tala om värmen. Har varit över 30 och imorgon sägs det att det ska bli ännu varmare. Insåg själv att jag disskuterar vädret väldigt mycket här på bloggen, men vad gör en mer lycklig än en vacker dag. Först var det skola och sen höll jag och barnen en väldigt låg profil vid poolen. Massa bad, solmys, fika och annat chill. Lite dinner på det och vi fick en helfestlig tisdagseftermiddag/kväll. Något väldigt jobbigt är myggen här. Dom äter sönder oss. En miljon myggbett var är inte okej. Imorgon ska jag spruta sönder oss med insektssprej. Haha. Annars har inte dagen varit mycket mer intressant. Det är bara så underbart att sommaren är här på riktigt. Om två och en halv vecka så har barnen sommarlov. Det är väl både på gott och ont. Jag får mer att göra, men samtidigt kommer skolstressen att släppa och man kan bara njuta. Mysss. Nu ska jag bara ta det lugnt med lite kvällsgottsa och tvmysssss. Väldigt mycket mysss nuförtiden. Jag lever gott jag! Nedan följer lite bilder på världens finaste och underbaraste två töser!








Niagara Falls

Amazing. Det beskriver helgen på absolut bästa sättet. GUD vad kul vi har haft. Canada var helt otroligt, fantastiskt, suveränt! Ska dra hela min helgs story för en nu som vanligt. I fredags morgon begav vi oss tidigt från city mot Niagara Falls. Världens längsta bussresa kändes det som. I sisådär tio timmar något var vi på resande fot. Vi sov, kollade film, käkade, stannade för ett litet break, åt lite till, lyssnade på guiden, åt lite till. Ja, ni fattar. Guiden var förövrigt världens chillaste. Hon ville att vi skulle kalla henne Mama Queen Jane. Hon drog massa roliga storys om tidgare resor och händelser. Busschaffisen var också grym. När vi äntligen nådde Canada gränsen och fick se detta fantastiska vattenfall kändes det himla bra måste jag säga. Vi fick passera gränsvakter som kollade pass och grejor, sen stack vi vidare till hotellet. Jag och Julia delade rum med två andra Sofia som jag träffade på au pair skolan och hennes kompis Vanessa. Vi stack direkt ut med massa chill folk för att äta dinner. Vi åt på en jättemysig resturang. Efter det stack vi ner för att kolla på fallen när det var mörkt. Dom har lampor som lysser på det på kvällarna och det skiftar i olika färger. Skithäftigt. Det var också fireworks på fredagkvällen. Vidare drog vi till en fet club där det var ladiesnight = gratis inträde. Sjukt soft. Vi spenderade resten av kvällen där och hade skitkul! Kom hem ganska så sent och slocknade dirr.
Lördag morgon så var det upp tidigt igen för att gå och åka med boat riden runt fallen. Maid of the Mist heter den. Åker man till Niagara fallen är detta ett stort måste! Båten kör rundor vid fallen, så man kommer jättenära. Jättehäftig känsla. Efter denna lilla tur vandrade jag och Julia över Rainbow Bridge tillbaka till USA sidan. Fick ju självklart gå genom customs där också. Men allt gick chill och vi blev insläppta. Vi vandrade i parken hela vägen bort till fallen. Det var inte överdrivet bra väder på lördagmorgonen. Lite regningt med åska, men detta stoppade självklart inte oss. Vi gick för att göra något som dom kalla Cave of the Wind. Man åker ner i en hiss ner under fallet. Där kan man gå på en stege upp och faktiskt ställa sig under det. Gissa om man blev blöt här eller, men det var sjukt coolt. Tillbaka vandrade vi in i Canada och gick och lunchade på vårt älskade Wendys. Vi strosade lite i souvernir affärerna och sedan vandrade vi tillbaka till hotellet. Vi tog en sväng ner till hotellpoolen och satt i hot tuben. Superhärligt och relaxing. Vi drog upp till rummet och gjorde oss redo för ännu en natt ute. Vi gick ut med Cissi och Johanna för att köpa lite dricka och sedan hade vi vår lilla egna miniförfest på hotellrummet. Det dracks, spelades kort och tjabbades i timmar. Superkuuuul. Senare gick vi ut till en karaoke bar med en massa andra au pairer och hade roligaste kvällen ever. Självklart så hade vi ett litet svenskt performance. Jag, Julia och tre andra svenskar sjöng och dansade till Abbas "Dancing Queen" inför hela baren. Alla reste sig upp och dansade med och jag har aldrig skrattat så mycket. Fy för sören vilken minnesvärd kväll. Jag och Julia trillade in någon gång vi halv tre efter att ha köpt en liten nattaglass. Morgonen därpå lämnade vi underbara Canada tidigt för att påbörja resan hem. Vi blev som tur är tillbakasläppta in i Amerikat utan några som helst problem. Ännu en tio timmars resa hade vi att slå ihjäl. Av dessa tio timmar så sov jag nog fem och detta var jag inte ensam om. Typ alla sov. Sletna eller vad? De vakna timmarna dampade jag med Julia, kollade film, lyssnade musik och annat. När vi kom tillbaka in i NYC så kändes det ändå ganska så skönt att vara hemma igen efter en underbar weekend. Detta måste lätt vara den bästa helgen jag hittills upplevt i USA. Underbart land, sjukt härliga upplevelser och sjukt awesome pepole. Jag är nöjd. Så jävla nöjd och nu så har jag äntligen gjort klart 4.5 credit. Nästa kurs börjar redan nu på söndag och denna tar oss till Washigton DC om endast en månad. Skoj. Nu tänker jag låta lite bilder tala för resten av resan. En sista hälsning: Go to Canada, it is the place to be!

Niagara Falls

Maid of the Mist




Cave of the Wind

Girls



Party




Mer än så blir det inte här - kolla facebook. Finns många fler. Adios

SKYPEJULIE


2 timmars skypesamtal med min vän och vi redo för CANADA!
Awesooooooome

seven months

Juni är här. Lycka är bara förnamnet. Vinter är sen länge gone och sommaren närmar sig mer och mer. Jag skulle faktiskt vilja säga att den redan är här. Idag hade vi hur varmt som helst. Runt 34-35 grader. Var lite som att möttas av en vägg när man gick utanför dörren. Dagen har varit så busy, så vi hade inte tid att simma i poolen. Tur är att man har den nu när den riktiga sommarvärmen är på väg dock. Morgonen började lugnt med en liten visit på bibblan. Lillan drog till skolan och jag hade ett mysigt lite samtal med Andersson. Supermys att prata med folk hemifrån och höra om whats going on. Inte för det verkar som om jag missar så mycket, men jag saknar ju helt klart er alla, mina fina k-town friends! Idag var det ju tydligen skattjakt för studenterna hemma också. Kan jag fatta att det var ett helt år sen jag gjorde det - svar nej. Det är helt sjukt vad tiden springer. Man hade inte tackat nej till att göra det igen. Hur som helst, ha så kul alla studenter och enjoy every single moment. Det är tyvärr över innan man vet ordet av. Trust me. Vidare med min dag i au pair verkligheten här då, jo jag fick hem alla barn från skolan, matade dom, gjorde läxor och vidare iväg på fotbollsträning. Denna varade i en och en halvtimme. Vanligtvis är detta en ganska så relaxing tid för mig då Syd spelar och Carrie leker med henne vänner som också har syskon som spelar. Idag var det ett stort skämt och detta för att jag hela träning fick sitta och lyssna på senaste skvallret från housewifesen. Omg är vad som bäst beskriver det. Två av mammorna hade blivit ovänner förra veckan på en träning som vi inte var på om något som hade hänt mellan ungarna och nu satt en av dom och snackade tonnnnnnvis med skit om den andra mamman/familjen inför alla. Jag mådde illa av dom, utan att överdriva. 30-40 åriga kvinnor som inte har ett skit bättre för sig. Pinsamt! Resten höll ju självklart med mamman som satt där och malde på, utan att ens ha hört den andras story. Usch, hemskt. Vilket missrebalt liv dom måste leva. Att man inte kan ha något bättre för sig liksom. Fram emot slutet kom Regina från jobbet för att titta då det var sista träningen. Då blev alla helt knäpptysta och slutade prata. Vad dom inte hade räknat med då är att jag hörde allt och berättade för Regina när vi kom hem. Hon kunde inte fatta det. Hon skämdes till och med för att dom är vänner eller kanske mer bekanta med vissa av dom. Dom är så fega inför henne eftersom hon är den framgågsrika av dom och den som är ödmjuk och mogen i alla situationer. Vi fick oss iallafall en hel del goda skratt och hon berättade om andra incidenter var dom snackat bakom ryggen på dom. Så jävla mycket high school feeling på det. Usch, äckligt. Haha. Så det var mitt drama idag. Jag fick anstränga mig för att knipa igen och inte slänga iväg någon spydig kommentar där på fotbollsplanen. Det klarade sig som tur var, men fy för. Get a grip för helvete och lev inte era liv genom era barn.

Utöver detta så är jag på ganska så bra humör. Trött dock. På grund av värmen skulle jag gissa. Idag är ju som sagt även 1 juni, vilket betyder att jag varit här 7 månader. Förstår knappt själv hur detta kan vara möjligt, men det är sanningen. Helt otroligt. Ska ha fett med chill här nere nu, var precis och hämtade mint icecream och ska sätta på VD. Sannerligen en god kväll det här.

STOR lättnad

OKEJ, så jag har ju länge här på bloggen hållt på att tjata om en massa grubblande och velande. Detta var alltså om jag ska förlänga mitt au pair år med familjen här eller inte. Jag har kännt mig så splittrade och velig som man bara kan vara, men ikväll så satte jag mig äntligen ordentligt ner med min värdmamma och pratade om det. Jag kan prata med henne om allt och det är inga konstigheter, men när det blir för mycket känslor iblandat så blir det alltid jobbigt. Hur som helst, hon blev jätteglad när jag berättade att jag kan tänka mig att förlänga med dom och hon skulle genast prata med Gregg om det. Så, just nu är läget osäkert för min del. Jag kanske stannar, jag kanske åker hem i november. Vi får se helt enkelt. Det är iallafall en fantastisk lättnad för min del att jag äntligen vet vad jag vill, jag släppte bomben och nu så ligger bollen på deras planhalva så att säga. Min värdmamma blev nästan förvånad när jag sa att jag kunde tänka mig förlängning, eftersom jag berättat för henne om planer som jag har efter min tid som au pair osv. Vi får väl se vad som händer. Jag lovar att hålla er uppdaterade när besluten tas.

Dagen har förövrigt varit bra. Väldigt varm, med massa poolhäng, skolor och annat. Jag fjällar en hel del på mina ben, vilket är ett stort minus. Skrubbar gör jag, men bort går det inte. Störigt. Nu ska jag ta hand om lite packning inför fredag tror jag. Lär ju glömma något annars, vimmsig som man ibland kan vara. Och btw, så att jag inte glömmer och för att jag vill skryta lite. Ikväll efter att jag pratat med min värdmamma så sa hon "You are with out no doubts the best au pair we ever had and we all love you very much" Ja, man måste väl göra något rätt. Haha. Det är utan tvekan bland det bästa jag hört någon säga till mig. Jag hör det från ungarna ofta, men när hon säger det så får det en helt annan innebörd. Det var allt från LI today. Inte mycket intressant om dagen kanske men ändå Jag är wacky, I totally know. TTYT


RSS 2.0