Emelie somnar

LÅNG dag. Megalång. Men den har varit bra. Fina ungar, utan några problem. I like. Dagen har varit precis som alla andra, med skola och annat. Jag har ätit amerikansk gryta. Helt okej. Jag är inget större fan av grytor. Vi kollade precis på film. Regina hade någon work thing, så det var bara jag, Gregg och ungarna. Lillan somnade i knät. Jag bar upp henne till sängen. Så säger hon "stay with me". JA, tänkte jag. Skönt att vila lite. Gissa vad jag lyckas med? Att somna till. Så nu för några minuter sen vaknade jag av att Regina står och småflinar med kameran. Haha. Hon bara "I had to, you two look so cute" Jaja, den bjuder vi på då. Sov ju faktiskt bara i tio minuter. Okej, kanske tjugo. När jag kom ner så garvade alla åt mig. Haha. Jag garvade precis lika mycket. Så nu, oturligt nog, är jag ganska pigg. Så jag får väl slå på tv:n och se om det finns något inbjudande eller stanna här framför datan helt enkelt. Något som krävs en funderar är vad jag ska ge Regina och Gregg i julklapp? Hallå, det är svårt till sina egna föräldrar, hur ska man göra det till nya? Ungarna är halvfärdiga. Har Pippiboxen. Måste dock fixa något mer. Men, ja. Det löser sig allt. Här är det tanken som räknas mer en själva grejen. Iallafall mellan oss äldre. Ungarna är väl mer ute efter kvantitet. Haha. Och förresten, idag firar jag en månad här i New York. Galet var ordet.

Eftersom  Regina har sleepingbilden, bjuder jag idag på en bild från när vi hämtade upp Syd från religionen. Min lilla sötnos, bland alla juldekorationer.

Första advent

Hur kan det redan vara första advent? Tiden går ju galet snabbt. Nästan skrämmande. Idag har vi iallafall haft mysdag här i huset. Jag lärde familjen att baka lussebullar. Men innan jag berättar om bakandet, måste jag berätta om mitt besök i affären. Jag skulle ha jäst till bakandet och skulle alltså åka och köpa det. Jag var inne i affären en halvtimme och letade efter jäst. När jag väl hittar det finns det bara i jättestor förpackning. Var ju omöjligt att känna igen. Men jag lyckades och bakandet satte igång. Ungarna tyckte att det var jättekul. Dom hade aldrig sätt sådan deg innan och dom tyckte det var skitkul att klämma och knåda den. Bullarna blev goda, men inte som dom när man bakar hemma. Efter det så satte jag igång att laga kvällsmaten. Köttbullar, potatis, brunsås och lingon. Äkta svensk husmanskost. Ungarna gillade typ bara köttbullarna men Regina och Gregg gillade maten. Nu ikväll har vi ätit pepparkakor och jag gjorde glögg till oss. Det var så gott. Nu ligger jag helt färdig i sängen och kollar på Wizard of Oz. Vilka barndomsminnen som kommer tillbaks. Det var så längesen jag såg den att jag knappt kommer ihåg något. Men den är fortfarande en stor favorit för mig.




Resultatet av dagen. Som ni kanske också ser så har vi fantastiskt fint höstväder här på andra sidan av atlanten. Ingen snöstorm här inte. Tack och lov för det!


Väldigt lost - väldigt mycket asgarv

Fredag och lördag förbi och snart söndag. Tiden bara rusar iväg för sören. MEN har hittills haft en superhelg. I fredags jobbade jag fram till fyra och därefter åkte jag till Target med Julia. Farligt ställe för plånboken det, speciellt om man heter Emelie och det är Black friday. Jag shoppade typ fyra ringar och ett armband. En ljus kofta och ett par tollor. Hur som helst, vi strosade runder, handlade, åt kinamat och gick på bio. Harry Potter blev det. Gillades skarpt. Vi hade en ganska rolig bioupplevelse. Först betställde vi medium dricka och popcorn. Gissa hur stor drickan var. Typ två liter. Haha. Sjukaste. Gick knappt att bära. Väl inne på bion satt en sjukt skum kille brevid oss. Det var reklam typ en kvart och precis när filmen börjar reser han sig och går ut och handlar. Hallå, varför vänta hela reklamen. Amerikanarna verkade för övrigt i allmänhet ha svårt att sitta ner under hela filmen. Var någon som sprang ut hela tiden. Killens mobil ringde också mitt i filmen och han svarade. Riktig idiot, men jag och Julia hade roligt åt det.

Idag började jag med lite sovmorgon. Till halv tio. Fett fint. Klockan elva stog jag redo och väntade på att Julia skulle komma och hämta mig. Hon ringer vid kvart över och är vilse. Haha. Gps skiten hittade inte till Dix Hills. Jaha, fram med kartan för min del och försökte guida henne. Med mitt lokalsinne kan ni ju gissa hur det gick. Där sitter jag och letar medans hon smått panikar i andra luren. Gregg gick förbi och asgaravde åt mig och så sa han: "She is lost, right?" Haha. Fick mig att börja garva lite med. Hon kom vid typ tio i tolv då vi äntligen fick rätt på skiten. Vi styrde bilen mot Hicksville, till IKEA. Där möte vi upp Carro och en ny tjej, Sofia. Medans vi väntade så hittade vi massa svenskar som jobbade där. Skittrevliga och pratglada. Haha. Vi käkade självklart köttbullar, men det fanns inga kokta potatis. Illa! Efter det gick vi loss ute i matavdelningen. Jag handlade marabou, glögg, köttbullar, saft och massa annat. Efter det gick vi en runda på mallet brevid, sen körde jag och Julia till Huntington till Best Buy. Jag har äntligen köpt en gps. Kan bli usefull liksom. Köpte också min första julklapp till mina flickor. Samlingen med alla svenska Pippifilmer dubbat till engelska. Skitbra! Dom kommer bli så glada. Efter det skulle vi köra hem till mig. Lägg märke till skulle. Vi körde vilse. Så in i helvete. Haha. Vi har gps, vi har karta men vi kan inte hitta hem till mig. Vi körde och körde och vände och vände. Jag skrattade typ hela tiden. Plötsligt var vi ute på en väg och jag började känna igen mig. Jag tittar ner i kartan och säger till Julia, men vi här här nu. Jag tittar upp igen och ser skylten som leder in ett annat håll till min gata. SVÄNG JULIA. HAHA. Asgarv! Kvällen har spenderats med familjen. God mat och Home Alone på tv. Riktigt mysigt. Alla fem + vovven trängdes i soffan. Riktigt lovely! Nu ska jag försöka sova för imorgon är första advent och jag ska baka lussebullar. Ohja. Med ungarna och Regina. Ska bli mysssss. Ska också laga mat till hela familjen för första gången. Ikea köttbullar, potatis, lingon och sås. Haha. Får se hur jag lyckas med det. Det återstår att se.

A whole new world

OKEJ. Thanksgiving är numera min favorit högtid. Vilken underbar dag det varit! Dagen börjar när jag kliver ut ur mitt rum vid nio tiden. Två små töser kommer springande och skriker "Happy Thanksgiving" och massa kramande. Jag fick fett god frukost och sen hoppade jag in i duschen. När jag kom ner hade Regina börjat med maten vi skulle ta med till släkten. Jag och flickorna hjälpte till med att göra en kalkon av en melon, ost, vindruvor, paprika och ett päron. Blev helfestligt faktiskt. Efter detta begav vi oss iväg mot Westchester och en sak säger jag bara, köerna ute på vägarna idag var inte att leka med. Och en del amerikanare är helt livsfarliga. Gör man något som inte passar dom i trafiken eller man gör fel, så kan man mycke väl få ett finger eller en hemsk tutning. Haha. Crazy pepole. Tog oss över två timmar att komma dit. Men ska inte klaga, vi kollade på film i bilen. Haha. När vi kom dit träffade jag hela tjocka släkten. Vilka människor! Trevliga, inbjudande och härliga. Kände mog verkligen som en i familjen. Och nu kommer vi till det fina, maten. Vi åt fruktansvärt gott ska jag tala om. Thanksgiving fooooooood är jummy. Turkey, stuffing, you name it. Det är allt svingott! Åt också jättegod pumpapaj.Måste inflika det finaste på dagen. Det var när det var dax för grace. Alla stog upp runt bordet, höll varandras händer och så sa Greggs syster några ord. Det var jättefint verkligen. Låter töntigt, men jag tyckte det var fint. Har inte berättat hälften av allt, men orkar inte mer just nu haha. Det var en riktigt trevlig dag som ni kanske förstår.

Att jag fått chansen att komma till dessa fina människor är helt fantastiskt. Jag är så glad! Jag älskar amerika mer och mer för varje dag som går. Jag älskar min nya värld. Familjen är underbar! Finns inget att klaga på. Dom är great! Imorgon jobbar jag halvdag, sen ska jag till target och trängas. Det är black friday och affärerna öppnar mitt i natten här, med rea priser. Satan vilket tryck det kommer vara. Haha. Hur som helst jag ska dit och spana in lite prylar. Sen får vi se vad helgen har att erbjuda, inte så mycket planerat än, meeeeeeen JAG BOR I NEW YORK! Här har man alltid nått att göra! Jag älskar det!

ONE

The day before Thanksgiving. Almoste like the day before christmas. Haha. Skojar lite med er. Men det är faktiskt en myskväll. Dagen har varit som vanligt med avlämningar och hämtningar. Lek, lunch, playdates och lite annat. Kvällen nu har varit superhärlig faktiskt. Vi åt gott, har spelat bingo och kollat på beauty and the beast. Eller ja, flickorna somnade för tio minuter sen, så vi grown-ups kollar på Notting Hill nu istället. Fruktansvärt lovely. Insåg just att det är en månad kvar till julafton. En ynka månad. Helt sjukt vad tiden flyger förbi. Grannen täckte hela fasaden med julbelysning idag. Det ser så fantastiskt fint ut och så fruktansvärt amerikanskt. USA är verkligen allt och lite till. Det ni ser i filmerna, I promise, det är så det går till här. Det är så det ser ut här och jag ÄLSKAR det! Nu ska jag fortsätta med filmen och sluta med knappandet. För er som är intresserad så ska jag på världens thanksgiving middag imorgon. Skitkul. Ska bli kul att smaka all mat. Haha. För att sammanfatta, en dag till thanksgiving. En månad till julafton. Galet var ordet.

Ser ut ungefär så här minus släden. Haha.
Ska ta en egen bild när grannskapet är färdigpyntat!

"My babysitter Emily"

Idag har varit en ganska stirrig dag. Var lite stress imorse att komma iväg till bussen, men när väl det var gjort lugnade det sig lite igen. Btw vid bussen pratade jag med en av grannarnas grandma som var här över helgen bara. Hon frågar: Hur gamla är dina? Haha. För jag är ju gammal nog att ha en sexåring. Hur som helst, lillan hade Thanksgivingparty på skolan idag, så jag följde med henne. Alla tog med lite mat, dom hade en liten pjäs och sjöng och grejer. Så gulligt! Hon visade mig runt överallt i klassrummet och allt hon gjort. Kände mig lite som en mamma där ett tag. Helt klart gulligaste jag någonsin varit med om var när vi "vuxna" skulle få se deras Tree of thanks. Ungarna här gör sånna till Thanksgiving och får skriva grejer de är tacksamma över. Min lilla babygirl hade skrivit med mig. Hon är för söt. Ikväll har jag varit på mitt första au pair möte och träffat min riktiga LCC. Sjukt trevlig människa. Träffade också en hel del au pairer som verkade trevliga. Gött det! En dag till, sen blir det loooooongweekend med thanksgiving. Ska bli skitkul! Här har ni lillans fantastiska träd. Och ja, alla här förutom familjen stavar mitt namn så, but who cares!


Lilla älsklingstjejen

MY HAPPYPLACES

I natt hade jag VÄRLDENS underbaraste dröm. Eller jag ska kanske säga drömmar, sammanslagna till en. Drömmen börjar och tar mig tillbaka till Söderport. Verkade vara från en helt vanlig dag. Jag sitter med Lollo på andra våningen, en efter en kommer alla mina vänner. Vi pratar om allt och inget som vanligt och bara är. Plötsligt kastas jag vidare till Trendie. Där sitter jag med mina flickor. Kommer exakt ihåg denna händelsen. Det var i ettan när vi satt och planerade och pratade om nyår. Vi fikade och bara var. Efter detta hoppar drömmen längra bak i tiden. Till Väskolan. Till oss tio. Det är tjejmiddag hos mig. Alla är där. Precis som det alltid var. Nästa sekund sitter vi i grupprummet vid B5 och det är bara vi girls. Vi skrattar åt något. Vet inte vad det är, men jag är ganska säker på att det var från en av de gångerna vi hade jävligt skoj i grupprummet. Drömmen spinner vidare till Kristianstadflickorna. Vi sitter i studion. Har ledarmöte och gör inget särskillt egentligen. Vi bara är. Andra sekunden dansar vi single ladies för en fullsmockad idrotthall. Drömmen hoppar igen bak i tiden till när det var Elin, Emelie, Hanna och Olga tider. Detta är från julavslutningsnatten i nian. Vi sov över hos Hanna. Jag drömmde om hela händelseförloppet. Hur Hanna och jag välte granen i huvudet på Elin. Haha. Så sjukt. Efter detta minns jag inte allt, det var massa blandat i ett från minnen och stunder. Till sist iallafall leder drömmen mig till var jag är just nu. Jag sitter i vardagsrummet här hos min amerikanska familj. Runt mig sitter alla ni. I drömmen säger jag "Ni är inte här, det är jag som drömmer". Världens största tavla ersätter er med texten "Vi finns alltid med dig". Jag vaknade mitt i natten med en klump i börstet och kunde minnas nästan hela drömmen.

Jag vet precis vad denna drömmen är. Det är en samling från alla mina happyplaces. Ställena jag alltid var lycklig på, med mina bästa vänner i världen. Helt fantastiskt att det finns drömmar som denna. Jag trivs fruktansvärt bra där jag är nu, men det är minnen som dessa som är så fina att bli påmind om ibland.

Eftersom det snart är Thanksgiving och alla vill veta vad man är tacksam över så ska ni nu få höra:

Jag är tacksam över min fantastiskt fina skolgång. Över min fina tid på högstadiet där jag fann riktigt fina vänner. Över min tid på Söderport med dessa fina vänner kvar + nya underbara människor. Jag är tacksam över dansen. Över alla fina människor där och hur vi tillsammans kämpar för det vi älskar. Jag är tacksam över er Elin, Olga och Hanna. Vi var som ett då och är det fortfarande. Till sist så är jag tacksam över min familj hemma i Sverige men också över mitt nya hem här i USA och över min änsålänge fantastiska extrafamilj. Tro inte nu att detta är någon extrem hemlängtan, för det är det inte. Jag vill inte hem. Jag ville bara ta tillfället i akt att för en gångs skull uppskatta småsakerna i mitt liv som en gång togs förgivet. Jag hade inte velat göra om något annorlunda för det har blivit så jäkla fint som det är nu. I love you all. Tack som fan för alla fina minnen och stunder!

I´m happy where I am right know

Vi träffade massa kändisar...

...på Madame Tussaud. Haha.
Idag hoppade jag på tåget och åkte in till city. Jag sällskapade med Emilia, Julia och vi mötte även upp Carro på Penn Station. Vi hade en kanondag, verkligen. Vi började med att strosa upp till Times. Vi fick för oss att gå till svenska kyrkan och kolla läget. Vi kom givetvis mitt i en mässa. Haha. Därför sålde dom ingen fika eller några grejer just då, vilket var synd, för där fanns svenskt godis. Marabou och annat gottsa. Det var iallafall kul att kolla läget där. Kändes väldigt mycket som Sverige att komma in där och höra de svenska tanterna gnälla. Efter att varit där och valt att INTE delta i någon mässa stack vi till Starbucks för lite fika. Jag testade en ny kaffe med julsmak. Sjukt gott. Efter att ha stillat vårt fikasug drog vi vidare till Madame Tussaud. Där var awesome. Fem gånger större än det jag såg i London. Vi spanade in alla kändisar, tog massa foton, gick in i något spökrum med människor som hoppade fram och skrämmdes. Vi såg en 4D film och fick känna snön falla ner på oss i salongen. Skitcoolt. Efter Madame Tussaud äventyren drog vi iväg och shoppade. Jag köpte en pälsjackströja, typ. Svårt att förklara. Sjuuuuuukt fin och skön dock. Ny favorit, helt klart. Köpte också svarta ridbyxor. Allt detta från Zara. Lovely. Efter en lång dag satte vi oss ner och lunchade på TGI Friday. Bästa och godaste stället, men idag fick vi nya servitörer som inte riktigt visste vad dom höll på med. Jag och Malmsten beställde chickenfingers och tio minuter senare kommer dom och säger att det är sold out. Hallå, kolla det innan. Sen fick vi drickan och dom ställde verkligen ALLA fel haha. Sjukt kul. Efter god mat och gott sällskap skulle vi betala. Lika krångligt varje gång när inte notan går att splitta tack vara alla tax och dricks. Jag gillar inte dricksen. Så där satt vi och räknade pengar ett tag innan vi fick rätt på det. Vi gav väldigt mycket mynt och tjejen kom och tog dom. Hon säger lite skämtsamt till oss "Det kunde ni väl lämna på flygplatsen när ni åker hem". Älskar Malmstens svar på svenska. "Hallå, vi bor här!" Haha.

Har haft en fin helg med fina männsikor. Gillar det skarpt. I veckan har vi en hel del roligheter coming up. Bland annat Thanksgiving. Ska bli sååå kul. Vi ska på middag hos Greggs syster. Vad ska jag ha på mig? Problem problem. Går iofs att lösa med shopping, vilket är min favorit sysselsättning. Haha. 

En sista hälsning innan jag kryper till kojs. ALLA borde nån gång komma till New York. ALLA borde nån gång  bo i New York. NEW YORK ÄR AWESOME!  







Goa töser

TARGET

HELG. Underbara helg. Dagen har inte varit överdrivet fullspäckad. Jag tog lite sovmorgon och masade mig upp ur sängen vid tio. Gick upp till köket för att fixa lite frukost då resten av familjen var på fotbollsmatcher. När jag kommer in i köket ligger en lapp där det står "Godmorning Emelie. We are playing soccer, so see you later." Där var även en lite fin målad bild på mig och flickorna och ett stort hjärta. Kan man bli mer glad? Tror inte det. Dessutom hade Gregg gjort riktig amerikansk frukost med bacon och hela köret. Hade alltså en fruktansvärt bra morgon. Senare kom dom tillbaka, vi hängde lite framför tv:n och sen så stack jag till Target Outlet för att möta upp Carro och Sandra. Vi gick runt och minglade och givetvis så shoppade vi. Allting var skitbilligt vilket var great! Kvällen har jag spenderat med familjen. Lite matmys och filmmys och nu är jag på mitt rum och glor på Coyote Ugly. Den filmen får verkligen gamla minnen att väckas till liv. Tretton år, sjuan på Väskolan och sleepovernight i Ovesholm på höflak. Herregud vilken fin natt det var, med världens finaste vänner. Kan inte fatta att det är mer än sex år sen och nu är vi alla på olika kontinenter och i olika länder. MEN, jag har Carro och det gillar jag skarpt.
Imorgon besöker jag älskade New York City igen. Kommer bli awesome!

Ja, tro det eller ej, men här är det sören redan jul överallt.


Dagens inköp. En svart kavaj från American Eagle Outfitters och en alldeles för dyr silverklocka från Guess. Jag är lycklig som vanligt. Ohja.

FRIDAY

Idag har vi haft mysfredag. Ingen skola för Syd och lillan går bara några timmar på eftermiddagen, så det har varit mysigt. Förmiddagen kollade vi på film, jag tvättade lite och sen lekte vi skola (som alltid) haha. Eftermiddagen ägnade vi till att baka cupcakes. Som säkert många av er redan vet kommer allting i färdiga förpackningar här i america. Så det var bara till att ta detta packet och blanda med ägg och vatten sen var det klart. När det kommer till frostingen så fanns även detta färdigt, så det var bara att slicka på det. Blev ju inte världens finaste resultat, då cupcakes inte är en av mina starka sidor. Nu ikväll har vi haft lite besök. Deras gamla au pair kom tillbaka från sin rundresa för att säga hejdå. Jag fick även träffa Reginas pappa, vilket var skitkul. han var supertrevlig och berättade en massa bra och roliga grejer. Han sa också flera gånger "I like this girl" Rolig gubbe det där. Stackars barnen, när det blev dax att säga hejdå till deras gamla au pair så såg man hur ledsna det var men det ville inte riktigt visa det. Samma sak med au pairen, hon visade inte heller det. Lillan kröp upp i mitt knä och höll hårt som sören runt min hals. Typ lite som "du får inte lämna mig också" Jag som inte kände henne eller något tyckte det kändes jobbigt för barnens skull. GUD, tänk när jag själv ska lämna här. Jag kommer gråta floder. Men det är ett helt år tills dess, som tur är. Nu ska jag titta på en av alla trevliga filmer som går på HBO kanalerna, sen ska jag sova. Får se vad morgondagen har att erbjuda. Malmis och jag tänkte hitta på något.


Rediga kladdemajor de där två gullungarna.


GREAT DAY

Har haft en fin dag med mysiga ungar.
Hela grannskapet hade en liten spontan eftermiddags playdate.
Väldigt populärt må jag säga.
Kvällen har varit rolig med massa knäppa lekar och skrattande.
Jag gillar NY. Jag gillar familjen. Jag gillar livet här.





LAUGH LIVE LOVE

SKRATTAR så jag jag dör. Jag, ungarna och Regina låg och kollade på americas funniest homevideos innan maten. Jag skrattar fortfarande. Så sjukt roligt. En riktigt fet amerikansk kille hoppade studdsmatta och gjorde en volt. När han landade gick den ju såklart i sönder. HAHA. Går inte att beskriva våra asgarv. Var ju om man tänker efter inte så extremt roligt, men slutade ändå med att vi skrattade åt varandra. Haha. Så jävla lovely. Fanns självklart annat roligt med, men detta var lätt roligast. Annars har det idag varit skola för barnen. När jag skulle hämta Carrie på sin skola, så snackade jag lite med en annan flickas pappa. Första gången jag var där var han vädligt intresserad av allt med au pair och frågade massa till både mig och Regina. Han fortsatte då idag. Helt plötsligt sa han: "Du har inte lust att byta familj och komma till oss istället?" Whaaaat tänkte jag och skämtade bort det lite. Han frågade inte igen, men det kändes som han var seriös. Haha. Hur som helst, jag sa till han att dom skulle anmäla sig till programmet för där finns många svenskar som vill iväg som au pair. Så det var mina lustiga stunder idag. Det var nog faktiskt inte mycket mer om dagen. Snart helg igen för tusan. Awesome!

Strump vs Stocking

Pippi Longstocking is coming into your town,
The one no one can be down,
Oh no no no the one whos fun to be around,
Whoa-oh Pippi Longstocking is coming into your world,
A freckled face red hed girl,
You wanna know,
She'll blow your life into a whirl,

http://www.youtube.com/watch?v=86vUaEkA5ic 

Jag vet att det antagligen är väldigt väldigt fel som svensk medborgare att säga detta, men de amerikanska Pippi sångerna rockar. Vi sjunger på dom 24/7 och det är nice.

Vår lilla svenska loppa är ändå sötast.


This life don´t last forever

KLOKA ord från King Of Pop. MJ fortsätter alltså till och med efter sin död att förse världen med fantastisk musik. "Hold my hand" Skitbra! Varför ska du vara död för?

Rosa körkort

Oh my godness! 

Nu blev ni oroliga men jag gillar bara att säga det och när folk säger det. Haha. Jag vet, jag är skum. Uttrycker bara min glädje över att vara här i amerikat. Andra vanliga uttryck här är "how are you doin" or "how is everything" eller liknande. Människor överanvänder det. Det är som en hälsningsfras typ och jag vet aldrig om jag ska svara eller mer viktigt, vad jag ska svara. Vanligaste från min sida är "good, how are you". Haha. Dagen har inte varit särskilt intressant. Som vanligt mer eller mindre. Syd hade bookclub för första gången. Jag skulle hämta henne i skolan vid fyra, så det gjorde jag och lillan. Det roliga var när jag kom dit och sa att jag skulle hämta henne så frågade läraren om jag var the mommy. Whaaaaat? Nooooo.Ser jag ut som en mommy? Haha. Så jag sa att jag var babysitter. Slutade med att jag inte fick ta med henne hem för mitt namn fanns inte med på "hämtarlistan". Jag fick ringa Regina och hon var tvungen att faxa över ett godkännande att jag får hämta henne. Fick också visa id. Snacka om säkerhetsåtgärden. Bästa var när jag tog upp mitt svenska körkort och resten av föräldrarna runt tyckte det var coolt för att det var rosa haha. Fick då berätta om Sveriges system med körkort och hela köret. Funny. Haha. Vidare hem så gjorde vi läxor och mös framför tv:n. Nu ligger jag och kollar på abc family. En skitnice kanal som visar bra filmer hela tiden om kvällarna. Just nu är det Miss secret agent. Man har sett den en miljon gånger, men den är lika rolig varje gång.

Tänkte till sist bara slänga upp en lite skojig bild. Look at all this candy!
Varför var man inte barn i america när det var halloween. Allt detta godis finns i vårt kök frång ungarnas treak or treating och ungarna får inte äta av det på vardagar.
Haha. Istället nallar jag, Regina och Gregg på det hela tiden i smyg. Jummy for my tummy.
 i

2 WEEKS

Ännu en dag avklarad! Gött. Ligger just nu och kollar På E Entertaintment. Sjukaste kanalen. Har bara bra grejer. Skitnice! Dagen har sätt ut som nästan alla andra. Frukost, skolbussen, underhålla lillan, skola för henne, hämtningar, lite aktiviteter och lekande. Skillnaden ikväll var att jag fixade dinner till familjen då alla jobbade sent. Stora tösen skulle med pappa på någon sign up för girls scouts. Låter fun tycker jag. Jag stannade hemma med lillan. Klockan blev till slut sju och jag började bli lite trötter, med tanke på att jag bara jobbar till sex. Regina ringer i panik att hon är försenad och fast i trafiken, hon skulle dröja ytterligare en timme. Det var bara att fortsätta umgås med lillan. Vad gör man inte för "familjen" liksom. Haha. Nej, men det var okej. Inget att klaga över. Vi mös lite framför tv:n och innan vi visste ordet av var Regina hemma med massa ursäktande och ännu mer tacksamhet. Förövrigt har dagen varit lugn och skön. Inte massa gapande, vilket har varit skönt. Det skumma är att dom bara går igång när mamma och pappa är hemma. Aldrig när jag är själv med dom. Det är jag sjukt tacksam över.

Sydney hade gjort något Thanksgiving tree på hennes religion med grejer man var tacksam för. Hon hade skrivit vänner, familj, fotboll, tomten, Gud och Emelie. Så gullig den tjejen. Hon hade också tagit med bilder på mig till skolan och visat hennes fröken. Haha. Hon är för söt.

Om man skulle krypa till kojs snart då. Mjaaa, lite mer tv först. Nighttttttty night.

Manhattan and weekend

Och så var även denna helgen över och imorgon börjar en ny vecka. Jag har haft en mysig helg. Igår besökte jag Manhattan med Carro. Bättre stad en New York finns det inte. Känslan när man går och tittar upp på alla skyskrapor är helt overkligt. Den känslan går inte att beskriva. Hur som helst, jag och Malmis började dagen med att vandra från pennstation till Time Square. Självklart gick vi till forever. Jag shoppade en jacka och två koftor. Det är verkligen bästa affären i världshistorien. Efter det lunchade vi TGI Fridays. Cheeseburger with fries. Sjukt gott och onyttigt. Vi forsatte vidare mot Central Park. Vi köpte med oss godsaker från Starbucks och gick och satte oss i parken. Vi hade jättefint och varmt väder här igår. Hela helgen har faktiskt varit väldigt behaglig. Vi traggade nån timme eller två i parken, sen begav vi oss tillbaka till Times. Efter det tog vi tunnelbanan ner till downtown. Där blev det middag i Soho med två till trevliga svenskar. Jag åt sjukt goda american panncakes. Yummy. Jag tog tåget hem vid elva och var hemma igen vid halv ett. Hade en riktigt fin lördag kort och gott.

Idag tog jag lite sovmorgon, men blev som vanligt väckt av ungarnas gapande. Familjen åkte iväg på dop idag och jag stannade hemma. Jag har kollat på Greys, gått ut med vovven, städat lite, sovit och bara tagit det lugnt. Har varit en riktigt skön dag faktiskt. Imorgon är det alltså monday igen och dax för mer jobb. Men det är ett fint jobb. Ett roligt jobb. Ett mysigt jobb. Framförallt ett välbetalt jobb för det man gör. $200 varje vecka är fint. Nu ligger jag och kollar på Harry Potter fem. Haha. Harry Potter är nice. Får masa mig iväg till bian snart och sen den nya. Nu ska jag sluta för denna gången och umgås med tv:n en stund till.


Isbana i parken. Ska lätt provas någon gång.


Finaste Carro


Obeskrivligt goda pannkakor. Mumma

Mysig höstdag

TGIF! Fy sören vad jag är trött ikväll. Det har varit en lång, fin, trevlig och händelserik vecka. Idag var det skola som vanligt, vilket var skönt för min del. Lite ledig sådär mitt på dan. När lillan kom hem så var vi ute. Har varit riktigt mysigt höstväder idag. Sådär lagom kallt med solen framme. Mysigt. Vi målade hela uppfarten med gatukritor, lekte med såpbubblor och spelade fotboll. Hur bra som helst. Nu ikväll åt vi pizza. Älskar amerikansk pizza. Så mycket finare än våra tunna där hemma. Älskar osten haha. Kan dock gå lite till överdrift ibland. Efter maten så lät jag ungarna komma med till mitt rum. Vi hittade på youtube svenska Pippi Långstrump med engelskt tal. Ungarna älskade det. Jag ska verkligen försöka leta efter filmerna till dom. Blir perfekta julklappar. Lillan däckade i min famn. Lilla mystjajen.

Imorgon åker jag in till NYC med Carro. Ska bli awesome. Jag trivs så jävla bra här, men det ska bli skönt att umgås med lite folk i min egen ålder igen. Haha. Nu ska jag kolla klart på Pretty Woman och sen ska jag faktiskt hoppa i säng.


I sin egen lilla bubbla


C&S

Ute på äventyr

Idag har jag varit ute på äventyr kan ni tro. Ungarna har varit lediga från skolan för att det är någon amerikansk högtidsdag eller whatever. Det är bara skolorna som är lediga. Hur som helst vi började morgonen lugnt med frukost och en film. Sen bäddade vi sängarna och klädde på oss. Jag gjorde pannkakor till lunch. Dom hade någon blandning som det stog swedish panncakes på, så jag var tvungen att testa. Smakade helt okej. Nästa gång lovade jag att göra riktiga hemmagjorda.

Efter lunch stack vi till biblioteket. Det gick bra att hitta dit. Flickorna lånade fett med böcker och jag själv lånade Grey´s Anatomy season four. Måste ju fortsätta där jag slutade. Det var på hemvägen äventyret började. Jag körde vilse. Jag hade fått en karta av Gregg, men lyckades ändå villa bort mig. Flickorna däckade i bilen, medans jag desperat försökte hitta hem. Detta tog en extra halvtimme haha. Men det gick bra. Väl hemma stack vi på fotbollsträning och sen hem. Jag har också för första gången idag tankat. Helt själv. Och vet ni vad, jag hittade till the gasstation också. Måste skryta lite om mitt nya goa lokalsinne. Haha.

Nu ligger jag och kollar på lite tv och väntar på att en från Cultural Care ska komma. Min vanliga LCC är på semester så jag har en ersättare. Fattar dock inte varför dom kommer redan nu. Har ju bara varit här en vecka, men jaja. Jag har bara positiva saker att säga, så det känns bra. Tänk att imorgon är det fredag igen. Sjukt vad veckorna går snabbt. Vi får väl se vad helgen har att erbjuda mig.

Första ensamma dagen

Idag var min första riktiga ensamma arbetsdag. Halv 8 var ungarna lämnade i mina händer, vilket gick superbra. Sydney skulle på nån tidgare grej i skolan så först körde jag henne. Sen var jag och lillan som har birthday idag hemma själva. Vi tvättade deras lakan, tömmde diskmaskinen (vilket var ett lite mindre äventyr för mig att hitta allt), vi lekte hide and seak, städade lekrummet, målade och käkade lunch. Sen åkte vi till pre-school. Det är typ ett mellanting mellan dagis och skola. Hon är där ca två timmar varje dag. Då är jag ledig. Riktigt skönt faktiskt. Jag körde hem, hann skypea med mamma, andersson, jessica och hanna, vilket var skitnice. Trevligt att höra ifrån alla! Jag åkte tillbaka hämtade lillan och åkte hem. Senare hämtade vi Sydney och sen var det dax att skjutsa Caroline till hennes dansklass. Denna ligger tjugo minuter från oss och jag skulle köra dit helt själv, med två barn, för första gången. Good luck tänkte jag, men hör och häpna, jag hittade rätt direkt. Både dit och hem. På hemvägen var det till och med mörkt ute. Amazing. Är stolt över mig själv. Ikväll har vi firat lillans birthday med familjen. God mat och födelsedagssång. Jag gav henne även ett Herr Nilsson gosedjur och Pippikläder som hon älskade. Det har varit en stressig men ändå lyckad dag. Min värdmamma var väldigt imponerad när hon kom hem och såg allt som hunnits med. Känns bra! Så ja, som ni kanske förstår mår jag toppen! Allt är kanon, alla är supertrevliga och jag trivs som fisken. Nu ska jag kolla på ensam mamma söker på tv3 play. Bland alla min 600 kanaler fanns det ikväll inget som lockade särskilt mycket, så tv 3 play here we go.


Måste bara slänga upp en bild på dessa vidriga flingorna. Dom fanns på au pair skolan, jag gjorde misstaget att smaka dom. Säger bara rengöringsmedel! Och dessa äter fröken Sydney VARJE dag. ÖHHH

Tuesday

Idag har det hunnits med mycket kan ni tro! Dagen börjar självklart med att ta flickorna till respektive skolor. Lilltjejen börjar inte fråns halv 1, så det gäller att underhålla henne på förmiddagen. Detta lyckades rätt bra faktiskt med lite arts and crafts, lunch och memory. Det är typ hennes favvo. Vi spelar det 24/7 här. Halv ett tog vi henne till skolan, sen hängde jag med Regina till en outlet. Köpte dock inget. Viktigt för er att notera. Jag klarar mig utan att shoppa. Haha. Vi fixade med lite andra grejer också, vi var tex på en bank och fixade ett kort till mig. Folk är verkligen hjälpsamma här. Inget krångel eller något. Det är skönt. Efter några timmars ärende så hämtade vi upp lillan och stack hem. Kvällen har varit rätt lugn med läxor och High School Musical. Rätt skönt faktiskt. Nu känner jag mig som vanligt klubbad efter en lång dag. Min hals är riktigt rälig idag också. Lillan hostar mig i ansiktet typ hela tiden, så det vore oundvikligt för mig att inte bli förskyld. Men resten av oss knarkar halstabletter och vitaminer, så vi får hoppas att vi klarar oss. Imorgon är en big big day för mig. Regina ska tillbaka till jobbet. Vilket betyder att jag är all by myself. Känns bra ändå. Jag hittar till skolan, jag kan de mesta rutinerna, så jag hoppas att det ska gå bra. Vi får se efter imorgon helt enkelt. Wish me luck!

One week

En vecka i New York, en riktigt fin vecka. Idag var min första "riktiga" jobbedag, om man nu kan kalla det de. Jag gick upp fixade lite, tog Sydney till skolbussen och träffade alla hundraelva grannar. Lilltösen har varit sjuk hela dagen, så det blev ingen pre-school för henne. Så det är vad jag har gjort hela dagen. Försökt underhålla en sjuk fyraåring. Inte det lättaste. Hur som helst, Regina har varit lediga idag, så hon har lärt mig allt från tvättmaskin, till ugn, till var alla grejer finns. Känns som jag har lite bättre koll nu. När Sydney kom hem från skolan kollade vi på Mamma Mia. Vi körde sing along. Supermyssssss. När det blev dax för dinner, bröt ett lite mindre helvete lös. Lilltjejen började känna av tröttheten på riktigt och skrek hela tiden. Detta resulterade i att Sydney också tappade fattningen. Där sitter jag och Regina mitt emot varandra och försker lugna varsin unge. Min hostdad jobbade över. Allt var crazy, men efter typ två timmar så är här nu lugnt igen. Thank God! Måste bara ge en eloge till Regina. Jäklar vilket tålamod hon har. Jag har inte sätthenne tappa fattningen en gång och hon är hela tiden trevlig och snäll mot sina barn, även fast dom är oförskämda. Förstår inte hur hon klarar det. Hur som helst, jag hjälpte så mycket jag kunde med att prata med Sydney, jag fick en att be om ursäkt till hennes mamma efter att ha sagt elaka saker om henne. Så det kändes bra att man kunde vara till hjälp. Det uppskattades väldigt mycket också. Nu är jag hundra procent slut i huvudet. Börjar känna av lite halsont, vilket inte är okej. Kanske lite sappande mellan de sexhundra kanalerna som jag har här, annars så blir det nästan direkt i säng. Känner på mig att dagen imorgon kan bli liknande tyvärr. Men inget klagande, för jag kunde nog sören inte fått det bättre!


"I LOVE HER"

SÅ, då har vi hållt weekend här i Dix Hills. Inte för att det varit så lugnt, men ändå. Lördag morgon var det upp hyfsat tidigt för att följa med flickorna på soccergames. Jag och min hostmom satt visserligen och solade lite så det var inte så ansträngande. Lite för kallt dock. Jag "övningskörde" också lite här i området. Här i New York finns det STOP skyltar överallt isället för högerreglen. Väl hemma kollade vi på Pippi Longstocking. Sjukt annorlunda från den svenska, men ändå helt okej. Rätt bra sånger i den. På kvällen gick vi ut och åt på ett japanskt ställe, riktigt häftigt. Dom tillagade maten vi vårt bord. Lilltjejen blev jätterädd och hoppade upp i mitt knä. Haha. Sen var det hem och hopp i säng.

Idag var det dax för Carolines birthday party. Hon hade det på ett ställe som kallas Little Gym. Rätt coolt faktiskt. Där fanns massa kul grejer för barn. Självklart blev det pizza och tårta till detta.Resten av dagen fick jag träffa lite kusiner och fastrar. Vi byggde ihop alla presenter och lite annat. Det har varit en ganska intensiv helg för jag har umgåtts med ungarna hela dagarna. Även med föräldrarna. Man vill ju göra ett bra första intryck liksom. Vi kommer jättebra överns allihopa. Idag sa minstingen "Are you going to leave us?" Min hostmom svarade att Emelie kom ju just och ska stanna ett bra tag till. Då säger hon till mig och min hostmom "So she is staying forever?" Jag försökte tänka efter ett bra svar, men då hinner hon säga: "Because she is the best babysitter I ever had and I love her" Jag har aldrig blivit så paff och glad på samma gång. Regina sa till mig att så populär som jag är har ingen av de andra au pairerna varit. Inte för att det ska vara nån sorts tävling eller så. Jag bara insåg hur jobbigt detta måste vara för flickorna. Att byta hela tiden. Det har inte gått så många dagar, men jag har redan börjat få starka känslor för dom. Familjen är fantastisk och jag känner mig redan som en i familjen. Jag är så tacksam för det.

Nu ligger jag och kollar på Mumiens återkomst och tar det lugnt. Imorgon börjara lite mer riktigt jobb, med körande och lämnande. Regina stannar som tur är hemma och ska lära mig med tvättmaskinen och lite så. Det känns bra! Nu ska jag fortsätta med filmen och hoppa i säng tidigt.

Här har ni lilla damen som var så full av underbara ord!

Dix Hills

OKEJ. Jag har nu förflyttat mig från au pair skolan till Dix Hills, till min familj. Måste börja med att säga hur underbart fint här är. Det är som taget ur en amerikansk film. Husen är stora och fina med pool och stora trädgårdar. Helt fantastiskt. Min hostmom och minstingen kom och hämtade mig imorse. Jag var så nervös så jag trodde jag skulle dö. Allt gick super. Jag gillar dom redan! Jag har redan hunnit med att lämna lilltjejen på pre-school, hämta henne, möta stora tjejen vid bussen, leka skola, lägga pussel, leka med barbie och var på fotbollsträning. Allt detta med hjälp såklart. Nu är jag helt slut. Ska förska gå och lägga mig så snart som möjligt. Imorgon har jag lovat Sydney att följa med och kolla på hennes soccergame. Självklart säller jag upp! Har på känn att det kommer bli en ganska fullspäckad helg det här. Lovely.

God bless America

In New York,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can't do,
Now you're in New York,
these streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you,
lets hear it for New York, New York, New York
 
Min GUD! New York City! Det är typ det bästa jag sätt i hela mitt liv. Slår Californien. Helt underbart! Vi hade busssightseeing i typ fyra timmar. Vi såg Empire State Building, var uppe på Top of the Rock, åkte ut med båt till Staten Island, såg State of Liberty, strosade på Time Square. Det var seriöst som att stå i min tavla som jag har på rummet. Helt sjukt overkligt. Vi såg så mycket annat att jag inte ens kommer ihåg hur mycket. Det var så sjukt fint och bra. Bussresan hem tog en och en halv timme. Vi hade den coolaste busschaffören ever. Han satta på en skiva med Jay Z låten och öste med volymen. Alla skrek och sjöng med medans vi lämnade Manhattan. Jag har nog aldrig varit i en liknande exstas haha. Det var mäktigt.

Tidigare idag så hade vi sista lektionen för veckan. Gött! Men vi har haft kul. Trots att jag och Kajsa typ hatar alla i smyg. Alla förutom Österrikes tjejer. Dom är nice. Imorgon kommer familjen och hämtar mig. Ska bli spännande att träffa dom. Ska bli skönt att lämna skolan, men inte Kajsa. Min bästis här. Trist också att hon ska till andra sidan landet. Men om ett år tjajen är det du och jag som åker runt in the US. Wooooop.
Nu måste jag packa ihop mina stuffs. Köpte en I heart New York shirt todaaaaaay. Lovely. Så nu är jag ready. So God Bless you my friends, God Bless New York and GOD BLESS AMERICA. (Alla säger God bless you hela tiden här. När du nyser, när man säger hejdå till någon och ja ni fattar)

TRANBÄR

Jag är tillbaka. Det var rätt snabt tycker jag. OKEY, idag har varit en ganska boring day faktiskt. Vi började som vanligt 8.15 med lektioner. Vad jag glömde berätta igår är att klassrummen vi sitter i är så sjuuuuuukt varma när vi kommer på morgonen. Jag skämtar inte när jag säger att där är tropisk värme. Det är fruktansvärt. Vi öppnar typ alla fönster, för det går inte att skruva ner elementen. Dom är går dessutom på full speed så dom är stekheta. Så, vi hade lektioner hela förmiddagen med Lina (vår lärare) Sen var det lunch som var fruktansvärd. Konstig korvgryta, öh. Sen var det massvis med lektioner igen. Vi skulle göra en egen skapelse från vårt land, så jag gjorde IKEA. Sjukt snygg faktiskt. Ska lägga upp bil sen. Efter en hel dag med lektioner var det dax för supper. Även denna oätlig. Någon konstig fisk och potatismos. Kajsa och jag skämtar hela tiden om hur mycket vi kommer gå ner i vikt. Nooooot! Som tur är har vi ett godisställe där allt godis och allt vatten kostar only one dollar. It is great! Alla pengar går dessutom till välgörenhet. Nu ikväll har vi haft världens coolaste polis hos oss. Han berättade om amerikankska systemet. Hur mycket böter och fängelse man kan få för olika grejer. Det var nog en och annan av oss som tänkte om när det gäller falsklegg och liknande. Det var allt från häkte till att bli förvisad från landet. Det är inte klokt. Polisen var sjukt rolig iallafall. Han skämtade om allt och var jättecool. Nu sitter alla återigen med sina datorer. Ganska mysigt att höra knappandet faktiskt. Imorgon ska vi åka in till New York city för lite sightseeing. Ska bli såå kul. Längtar som bara den. Nu ska jag och Kajsa kolla på gårdagens Desperate Houswives. I know, vi är konstiga som åker till New York och kollar på tv5 play. Haha.

Ps Kajsa och jag gillar INTE tranbären Ds

No two snowflakes looks the same

JAG ÄR HÄR! I NEW YORK. Gud vad det var fantastiskt att se frihetsgudinnan och blicka ut över Manhattan när vi åkte från flygplatsen igår. Jag trodde jag skulle spricka av glädje. Resan hit gick väl bra. Vi hade en hel del hinder på vår resa, som vi skrattar rätt mycket åt nu. Efter sagt hejdå till mamma och Anton på flygplatsen hoppade jag på flyget till Frankfurt. Allt gick jättebra så långt. När vi landade i Frankfurt så skulle jag söka upp Kajsa och Sofia. Det gick mindre bra. Jag irrade runder, frågade all personal som jag kunde hitta efter min gate. Till slut säger en tjej, väldigt väldigt bitchigt till mig: "Seriously, I don´t think you will make it on that plane" OH MY GOD tänker jag och börjar springa mot gaten. Det var typ då en halvtimme till avgång. Till slut ser jag Kajsa och Sofia och kan andas lite igen. Vi går mot gaten och kommer till ännu en säkerhetskontroll. Vi går igenom och självklart piper det på mig. Efter blivit helt genomsökt så kallar en man på mig och vill att jag ska öppna mitt handbagage. I det hade jag Kosta Boda ljusstakar, runda. Dom tyckte väl det såg ut som bomber eller nått. Så jag fick gå med in i ett litet rum där dom ställde frågor om vad det var och varför jag hade det. Snacka om att jag kallsvettades och hjärtat slog i 110 eftersom det var typ 10 minuter kvar till avgång. Till slut fattade dom att det inte var farligt efter att ha tagit massa tester och vi sprang då till gaten. Det var då 2 minuter kvar. När vi kommer dit var planet försenat lite, så vi hann. Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Vi kom på planet och vi började vår resa hit. Jag satt själv och hade det hur bra som helst. Jag såg tre filmer, sov och chillade helt enkelt. Efter ett tag började jag känna mig lite lonely så jag gick fram till Kajsa och Sofia. Då kommer det upp en flygvärdinna bakom mig och typ viskar i örat "move that sexy body" haha. Jag asgarvar! Hon kom senare när dom serverade mat och snackade en massa med mig och var skittrevligt. Jag hade också en jätetrevlig amerikansk kvinna brevid mig som tjabbade med mig om New York och amerikanare. Resan gick fort och plötsligt skulle vi landa. Som vanligt blir jag jätte jätte åksjuk under inlandningen. Vi är nästan nere och slår i marken en gång och plötsligt tar planet satts som bara den igen och lyfter. Alla typ reser sig nästan från stolarna och skriker till utom jag som sticker huvudet mellan benen. Jag har ALDRIG mått så illa. Kaptenen börjar snacka om att dom inte kunde landa än för att landningsbannan inte var förbered än. Så vi cirkulerade runt där i typ femton minuter och jag kallsvettades hela tiden. Amerikanaren brevid mig började ge mig påsar och grejer. Hon var faktiskt väldigt snäll. Som tur är kom vi ner tryggt och jag klarade mig utan spya. När vi kom ut ur planet gick vi över gränsen. Jag fick en trevlig gränsvakt som var skitrolig. Vi hämtade våra väskor och hittade Cultural Care gubben. Vi åkte sen buss typ tre timmar till skolan. Vi var alla skittrötta så det var knäpptyst i bussen och iskallt. Vi kom fram till skolan och hade infomöte och fick kall pizza. Sen var det bums i säng för min del. Jag hade inte träffat min rumskompis eller nått, jag gick bara och la mig. Först imorse träffade jag henne. Inget illa nu, men hon är världens konstigaste Mexicanare. Hon är jättejobbig verkligen.

Idag har vi haft lektioner hela dagen. Det har varit helt okej. Vi är bara tre svenskar här och tre danskar och resten är från typ Spanien, Brasilien och Tyskland. Jag är ända svensken i min klass, så varje gång det är något landvis så är jag ensam. Men det går bra. Jag är typ allas idol när jag berättar om hur Sveriges system fungerar, med skolor, lagar och annat. Alla tycker vi bor i drömlandet. Det undrar jag. Vi har dessutom en riktigt bra lärare. Jag gillar henne skarpt. Riktigt cool. Nu ikväll hade vi singing performance i en aula. Sofia är sjuk så jag och Kajsa körde solo. Skrattade så jag nästan kissade på mig. Jag spelade in det så jag ska visa er sen. Nu är klockan nio och jag har fortfarande fruktansvärt jetlag. Det blir nog hopp i säng i tid ikväll så man orkar imorgon också. Hoppas ni alla har det bra hemma för det har jag. Ni ska få lite bättre uppdateringar när jag kommer till min värdfamilj. Bilder kommer då också. Bland annat på världens äckligaste flingor. Jag skämtar inte när jag säger att dom smakade och luktade som diskmedel. Öhhhhh.

P.s Min fina rubrik lärde vår lärare oss idag. Jag tyckte det var så fint när hon snackade om hur unika alla människor är. D.s

RSS 2.0