On my way to New York

Imorgon händer det. Dagen är här. Allt är packat och jag är redo. Imorgon flyttar jag till staterna. För att vara mer exakt till New York. Kan jag fatta det? Nej faktiskt inte. Jag ska bo hos en familj som bor i Dix Hills, Long Island. Där ska jag ta hand om två flickor som är sex och fyra år. Ett år ska jag vara borta från min familj, mina vänner, från Sverige. Egentligen tretton månader. Jag sitter här nu med väldigt blandade känslor. Jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot att åka. Ska bli så kul att göra något nytt, få se något annat och träffa nya människor. Samtidigt finns den där klumpen i magen. Klumpen som alltid uppstår när man ska lämna sin familj, sina vänner och sin trygghet. Jag kommer att ha kul. Jag ska se till att det blir riktigt awesome. Jag ska ha the time of my life. Jag är redo. Jag vill detta mer än någonsin. Det kommer bli ett fantastiskt äventyr. Jag känner mig själv. Jag är självständig, målinriktad och har en stark personlighet. Ibland känns det som att kliven man tar ut i världen blir större och större. Vissa dagar känner jag mig fortfarande som en femtonåring. Det känns som jag borde gå i skolan, som om jag egentligen är för "liten" för det här. Jag tror mitt år i USA kommer få mig att växa som person, få mig att bli mer mogen och världsvan. 
Jag hoppas och tror att det kommer bli ett underbart år.

Hör av er till mig. Via mail, skype, facebook. Jag finns överallt. Att jag placerat ett hav mellan mig och Sverige är inget hinder. Jag finns där för de av er som behöver mig. Jag vill veta allt som händer! Ett år kommer antagligen rusa förbi och när jag kommer tillbaka mina kära vänner, så tar vi vid där vi skilldes åt!  
Ha det fint. Vi hörs. Och glöm inte att fortsätta följa mig här på bloggen!


You mean the world to me

NU har jag haft en hejdå helg med mina allra bästa vänner. Fredagen vara mina underbara danstöser här. Vi åt trerätters, spelade spel, snackade, SKRATTADE, snackade skit och spontanåkte in till stan till Bånken. Jag hade så obeskrivligt kul och jag har svårt att se ett helt år utan er och dansandet. Kommer sakna er och tänka på er varje måndag när det är dax för träning och varje uppvisning ni har. Ni är guld värda!

Andra avskedstagandet ägde rum igår. Alla mina gamla vänner från Väskolan och mina fina klasskompisar från Söderport var samlade. Vi åt pajer, tårta och godis. Vi lekte dunkgömme i den mörka skogen och vi höll på med psykologen nästan hela kvällen. Det var oslagbart roligt och ni är så fantastiska allihopa. Från Öllsjö till Skepparslöv. Från Vä till Söderport. Det är en väldigt lång tid. Så länge har vi haft varandra. Nu skiljs vi åt för ett tag och det är väl ingen överaskning att jag kommer att sakna er. Föralltid då. Föralltid nu. Föralltid sen.


TACK till ALLA mina vänner. Tack för allt fint ni gett mig, allt stöd inför min resa och för att jag alltid haft er. Att lämna er är lika jobbigt för mig som att lämna min familj. Ni är min andra familj. Jag kommer sakna er. Så långt som till stjärnorna och tillbaka.
För världen är ni kanske bara personer, men för mig är ni hela världen.
Var rädda om er, don´t be strangers och vi ses om ett år!

Avskedsmiddag

Ikväll har det blivit dags att krama hejdå alla mina danstöser. Håller därför på att förbereda inför kvällens festligheter. Har bland annat bakat cupcakes som jag hoppas har blivit lika goda som smeten var. Ansvaret för maten har jag överlämnat på mamma. Blir nog bäst så faktiskt. Nu ska jag slänga mig i duschen och sen dekorera mina cupcakes. Ni ska få se resultatet sen. Kommer bli läckert.

Nobody knows where they might end up


Fullkomligen helt nere i denna tv-serie. Sinnessjukt bra!

Dagens andra älskar är Kate Walsh hårfärg. Sjukt snyggt!
Funderar starkt på att inom en snar framtid, to become a redhed.


Some people make it

Idag har jag städat, packat och nära på fått ett bryt. Kollat på G. Anatomy, klippt mig och shoppat det sista. Varit hos min farmor, varit i stan och mest varit hemma. Nu sitter jag och lägger över music till min nya ipod. Det tar sin lilla tid det. Har även bestämt mig för att det är omöjligt för mig att klara mig utan min iphone, därför följer den med till staterna. Kommer blir bra. Imorgon väntar också en hel del fixande. Ska bli skönt att få komma iväg snart. Nu ska jag nog äta lite kräm och kolla vidare på mina säsonger. Ska längta lite till helgen också och ännu mer till på måndag!


Upptäckte världens jävla bästa plattång idag hos frisören.
2000 kroner. Jag fixar den billigare i staterna. Yeeeey

I do love my shoes

VAGABOND. Jag är såld. Fy sören vad deras höstskor är snygga. Ja, deras skor är ju typ alltid snygga, men i år är det sannslöst bra. Skulle kunna köpa alla om jag bara hade money. Hur som helst hjälpte jag min lillebror med lite shoping idag. Det var då jag bestämde mig för att införskaffa mig ett par boots. Köpte därför med mig ett par från Vagabond och jag älskar dom redan. Vem sa att lycka inte kan köpas för pengar?


Dom längst upp köpte jag för ett tag sen och det är också Vagabond och dom nedersta är dagens fynd. Lovely! Måste sluta överanvända det ordet.

One week

Ingen dator tillbaka ännu. Usch. Hemskt att man är så beroende av en liten apparat.
Hoppas på att få tillbaka den imorgon nu.
Idag har jag hittills...inte gjort alls mycket. Jag har kollat på Grey´s, städat lite och varit en runda i stan med mamma. Handlade en sjukt snygg kofta på MQ. Världens skönaste också. Lovely. Hittade också ett par nya skor som ska inhandlas imorgon. Nu har jag slängt på mig träningskläder och ska om en stund köra iväg på dansträning. Den sista på ett helt år. Lite sorligt måste jag erkänna. Nu är det verkligen nära alltså. Om en vecka så flyger jag mot New York. Mot en helt ny värld. Ska bli så fruktansvärt kul! Tänkte bara säga att alla som vill prata med mig under mitt år i USA kan ju lägga till mig på skype. Mitt skypenamn är emelie.larsson91. Till ALLA mina fina vänner,  NI måste lägga till mig! Det är ett måste! Nu ska jag samla ihop min grejer och snart sticka till staden.

EMELIE&AMANDA DAG

Mina uppdateringar under helgen har varit förfärligt dåliga. Detta för att min älskade data är iväg på lite service. Detta betyder att vi alla har Antons data att dela på vilket går som det går, när man har en dataspelande nörd till lillebror. Hur som helst, jag hoppas att min data kommer tillbaka imorgon.

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon. Väl uppe packade jag lite inför min flytt. Det är så svårt att veta vad som ska med och inte. Vad man behöver och inte och vad man inte ska glömma. GUD. Kommer ta hela veckan att få det klart. Efter det åkte jag vidare ner till Åhus till Amanda. Jag hjälpte henne med hennes visumansökan. Vi skulle göra pannkakor, men mysslyckades ganska rejällt. Hur man nu kan göra det. Men det var ändå gott och allt är lovely i den dams sällskap. Vi nördade oss lite vid datan och tog foton och grejer. Back to sweet sixteen typ.
Nu ikväll så var vi inne i studion och hade ledarmöte. Det har varit en jäkligt mysig söndag faktiskt. En av dom bättre. Nu väntar jag på att Beck ska börja igen efter nyheterna. Älskar att det har börjat igen.
Lite nörd tv nörd - JA! Återkommer med info om resten av helgen när datan är tillbaka.




DU OCH JAG HONEY. LOVE!

En nano - check

NU, har jag varit och köpt ipoden. Kan ni tänka er att jag hade sån fruktansvärd tur att dom hade kampanj på just den och sålde ut dom för endast 1200. Minuset var att det inte fanns så många färger att välja mellan. Var väl ganska bra med tanke på min besultsångest. Hur som helst, det blev en rosa och jag är nöjd.
Nu ska jag göra mig klar och sedan bege mig iväg till Elin på middag.
Fin fredag det här.


K-BLADET CALLING

OKEJ, sjukaste idag. Klockan tio stack jag till sandhem för att köpa lite bullar till frukost. Körde sen vidare till Tessan, för jag skulle hjälpa henne med au pair ansökningar. Självklart fungerade inte deras online konto, så det blev inget av det. Istället käkade vi bullar och åt kaka. Muuuumms. Och nu, till den sjuka delen. För er som inte vet, så var jag med Tessan dagen då tv4 ringde om Bonde nyheten. Bara det var ju sjukt. Vad tror ni då händer idag. Jo, hennes telefon ringer och det är Kristianstadbladet. Haha. Jag har gått runt i en vecka och sagt att jag ska tipsa dom om henne, så hon trodde att det var jag. Det var det ju inte men ändå. Galet att jag är med varenda gång media vill henne något. Gött sådär att en liten förhandslyssning. Bästa var ändå när hon berättade vad hon gjorde om dagarna och började räkna upp alla sina jobb. Jag är då snabb som sören och säger "du måste säga något om kristianstadflickorna". Så det sa hon och nu hoppas vi på lite gratisreklam i bladet. Haha. Alla vill väl börja nu när de får reda på att BondeTessan går där. Haha. Det skrattade vi länge åt. Nu är jag hemma igen och tar det chill. Väntar på att mamma ska sluta så vi kan åka och köpa min ipod. Vet fortfarande inte vilken färg. Känns ju bra!


Vilken färg?

Och så var det snart helg igen. Riktigt awesome. Dagen idag har varit väldigt lugn och skön. Har tittat på nästan halva säsong två av Grey´s Anatomy. Fy fanken vad bra det är! Kan knappt fatta att jag har gått runt och missat det hela denna tiden. Jag har också hunnit med rensande av garderoben. Drog ut allt som ska följa med till New York och la i en hög. Den högen är alldeles för stor tyvärr. Hur ska man kunna välja bland sina underbara kläder? Kommer bli svårt. Får se till att skaffa mig mycket nytt. Kommer nog inte bli några större problem.
När mamma kom hem från jobbet kom hon med en supersmart idé. Och det var att hon tyckte att jag skulle köpa en ny kalender. En kalender som man designar själv och betalar endast trehundra pengar. Sjukt häftigt och den blev jättefin. Längtar tills den kommer så jag kan visa er.
Nu sitter jag här mätt och glad och funderar på att forsätta mitt Grey´s maraton. Men först ska jag försöka strukturera högarna i mitt rum med kläder, presenter och annat som ska med mig till staterna. Jobbigt.
Måste också ta ett ganska viktigt beslut. Min fina iphone ska inte följa med mig till USA, så istället har jag bytt ner mig till en gammal telefon. Jag hoppas innerligt att telefonen jag får av min värdfamilj är lite mer modern. Hur som helst, detta betyder att jag måste ha en ny ipod. Har därför beslutat mig för att köpa en av de nya nano ipodsen. Då kommer vi till det jobbiga, vilken jäkla färg ska man välja? Alla är ju jättefina. Det beslutet lämnar jag till morgondagen. Får väl handla lite på impulsen i affären.



Just can't live that negative way

Idag har jag jobbat, gått till skepparslövsskolan och grillat korv till barnen. Jag har varit med Sundquist i studion och hängt upp nya fina lappar på våra garderober, tränat zumba och svettats. Jag har ätit the real american breakfast, korv och hemmagjord pizza. Dagen har varit sweet as candy, så jag förstår inte varför det nu helt plötsligt snöar, en månad för tidigt! Skumt land vi lever i. Haha. Men varför egentligen klaga. Allt är så mycket roligare med ett leende på läpparna. SÅ ska nu, bara för det skratta åt snön och mysa med tv:n. Det finns trots allt inga dåliga väder, bara mindre bra!

 
Vilket resultat! Damn we are good!

Walk a mile in my shoes

OKEJ, nu är det växel trehundramiljoner som gäller. Två veckor kvar i Sweden och jag har så mycket att hinna, så mycket att handla och så många att träffa. Måste sätta fart nu alltså. Gud snart snart snart vandrar jag på Manhattans underbara streets.
Längtar ihjäl mig!

Idag har inga au pair ärende hunnits med tyvärr. Blev en heldag på Öllsjöskolan som vikarie i allt ifrån svenska till bild. Nice som bara den. Eftermiddagen spenderade jag med min farmor. Vi var nere i Åhus och planterade lite på Eriks grav. Sen körde vi ner till stranden. Var så längesen man var där, supermyssssss. Anländer hem, hinner knappt öppna dörren och Anton skriker om sin svenska uppsats. Ja, det vara bara till att hälpa till och skriva den. Roligast var nog ändå att jag tänkte jag skriver hans namn också så han inte glömmer det och sen skulle han kolla igenom det, så hör jag: "Är du dum? Varför skriver du Sp3d?" Haha. Skrattade lite där faktiskt. Känner mig fortfarande lite som en sp3d:are. Efter att ha varit överallt och hjälpt alla, så har jag nu suttit och kollat på Desperate Housewives. Me like so mucho. Tittade till och med lite på Ankans nya program. Rätt komiskt ändå. Älskar att killen fick en stjärna på walk of fame. Lagom avis liksom. Hade nästan varit värt att vara med i programet om man hade fått en sån. Nu ska jag bestämma mig om jag ska gå och värma upp mina nyinköpta chokladpannkakor. Hade varit rätt gott faktiskt. Faktiskt mycket gott. Sen ska jag vidare upp till tv:n en stund. Fantastic. Efter all dagens stress, ska det bli fantastiskt skönt. Blir en del jobbande imorgon också, men det är gött. I love the life I live. Oh yes!

When the dancer becomes the dance.

Har sagt det förr, men säger det igen. Fan vad jag älskar att dansa.
Finns inte mycket som ger samma underbara känsla.
Största pluset är också att jag har världens bästa dansvänner!
Det var allt för mig. Nu ska jag kolla på Grey´s Anatomy.

Om helgen

Long time no blogging. Ja, så känns det lite. Jag har haft en fullspäckad helg, men både de ena och de andra. Efter en heldag uppe i Ullared i fredes så bestod lördagen av hyfsat lugna aktiviteter. Lägg märke till hyfsat. Jag, Amanda och Ursula träffades i studion klockan nio för att inventera våra garderober. Ni kan tro att detta tog tid. Vi började klockan nio och vi lämnade studion vid halv sex. Helt ofattbart vad mycket grejer där fanns. Vi fick till och med förstärkning av Ellen och Therese vid ett och lite senare kom även Emily. Sex personer, räknade, fotande, modellande, skrattande. Vi hade faktiskt jäkligt kul. Vi hittade också väldigt underliga och omoderna kläder, men det var intresssant faktiskt.

Vi fyllde hela golvet med kläder.

Snygg byxdress, ännu snyggare tjej

Sammet var väldigt populärt i garderoberna.

Hej 80-tal. Snyggt.

Efter en hel dag av inventerande, var det vidare iväg på party hos Henke. Vi hade en helfin kväll och det var mysigt. Söndagen spenderade jag med min dator. Jag gjorde listor över allt vi inventerat, la in bilder, klippte, klistrade, blev förbannad på Word och blev sen klar. Hittills idag gör jag inte mycket. Städar lite på rummet, försöker packa lite, tittar väldigt mycket på Greys. Är helt inne i det nu. Älskar det. Det är till och med så att jag hjälper min bror med hans svenska uppsats. Man går ut skolan och blir ändå inte av med dom. Nu ska jag återgå till lite sorterande bland våra filmer och sen kolla ännu mer på Greys. Senare ikväll ska jag dansa. I do like it, like it!

ULLARED

NU ska ni får höra om dagens besök i Ullared. Jag och mina fyra kära kristianstadflicksvänner åkte tidigt, väldigt tidigt från Biltemas parkering mot Ullared. Trötta som sengångare, men resan upp gick väldigt fort vilket var skönt. Väl framma stormar vi Gekås. Allt möjligt skit åker som vanligt ner i vagnarna och för en gång skull var inte jag värst. Nej, jag hade faktiskt fyra brudar som handlade mer än mig. Känns bra. För min del blev det en kofta, linne, lite mer au pair grejer, present och de tre första Greys Anatomy boxarna. Ja mina vänner, Emelie tänker börja samla på en ny serie. Yey. Ser fram emot att snart börja titta på den. Hur som helst, vi var där inne typ till halv tre kanske. Vi hann med en mysig fika på det nya fiket på tredje våningen också. Sen drog vi ut. Smockade in allt i bilen och kom fram till att där låg prylar för mer än 11000. Bra av oss känner jag. Vi käkade på BK och sen, tro det eller ej, blev det en vända till in i affären. Jag, Amanda och Tessan var klara efter typ tio minuter, om ens de, men Ellen och Cecilia envisades med att gå en extra halvtimme. Vi kom inte ut från affären fråns klockan var halv fem. Vi satte oss i bilen och fikade lite, sen rullade vår kära bil hemmåt igen. Askalas hade vi på hemvägen. Vi satt och tittade in i en bil och såg en kvinna som bölade sönder. Detta resulterade i att vi lät henne köra om en gång, sen körde vi om, sen lät vi henne köra om en gång till. Ja, vi är inte alltid normala, men det var intressant att se. Vi flummade vidare, lyssnade på musik, käkade, var för varma (eller jag iallafall). 25 grader är inte okej när man sitter inklämd i mitten. Vi hade en helfestlig dag. Har alltid sjukt roligt med dessa damer. Härligt! Nu höll jag nästan på att glömma en av de viktigaste bitarna. Vi såg Morgan! Eller det var Ellen som upptäckte honom. Han skulle precis gå in i personalhissen, men vi han smygfota honom. Det brukar vi ju göra med vår svenska kändisar. Haha! Så nu så har jag en del prylar på mitt rum som borde städas undan, men det tänker jag inte göra nu. För nu ska jag börja kolla på Greys. Riktigt finemanget tycker jag. Sen blir det hopp i säng, helst i tid, för imorgon ska det inventeras bland våra kläder i studion. Ska bli kul att se vad där finns för skit. Här nedan följer lite bilder från dagen. Fler finns på faceboooook om så önskas. Bland annat den på Morgan! 










Tack finaste töserna för en fantastiskt bra dag!

BONDE-TESSAN

Jag brukar vara ganska antihöst, men har under den senaste veckan kommit på att hösten är ganska mysig. Iallafall när det är dagar som det varit den senaste veckan. Soligt, lagom mycket kyla och underbart fina färger på träden. Låter nästan lite poetisk, men än så länge är faktiskt hösten mysig. Igår var jag och lillebror och hjälpte farmor i tärdgården. Jag är inget större fan av trädgårdsarbete och har inga gröna fingrar för den delen heller, men det var jättemysigt att vara ute i det fina vädret. Var dock inte lika mysigt att köra iväg till tippen med all skit. Usch, ruskigt ställe det där. Ingen kvinna på denna gjorde borde någonsin behöva besöka det. På kvällen igår umgicks jag med Andersson och Lollo. Dom hade köpt bakad potatis, så vi åt det och självklart kollade vi på Bonde. Äntligen fick jag se my friend Therese Rother. Har väntat spänt nu hur länge som helst. Du var lika charmig och go som vanligt tösen. Nu är jag mätt i magen, har bränt skivor till morgondagen och packat plånkan. Åker imorgon med Bonde-tessan och resten av mina kristianstadflickskompisar till Ullared. Måste medge att det är lite illa att det är andra gången den här månaden. Men egentligen, vem bryr sig? Det är fuuuuun. Så nu ska jag bädda ner mig i världens skönaste säng, lite tv först kanske, men sen tänker jag faktiskt börja räkna får. Det blir tidig avfärd imorgon. Lovely.

Var bara tvungen tessan, nu när du är kändis och allt!


Cookieday two...

...Fast utan kakor. Ja, det är sant. Jag och Andersson har tillbringat ännu en dag tillsammans. Fast denna gången istället för kakor, gjorde vi riktig mat. Ja, eller ganska så riktig. Varma mackor och varma koppen. Efter det bakade vi kladdkaka. Gottsa! Kladdkakan blev lite väl kladdig men ändå god som sören. Utöver detta ansträngde vi inte oss överdrivet mycket. Kollade på två filmer, slappade, datornördade, snackade och mösssss. Skön dag med andra ord. Nu har jag precis skrivit ett brev till min värdfamilj och berättade att jag fått mitt visum och min flygbiljett. Mest för att dom inte skulle bli oroliga eller något. Jag åker den 1 november klockan 10:10 från Kastrup och mellanlandar sen i Frankfurt. Ska bli intressant att se om man kan hitta till rätt gate där. Idag är det precis tre veckor tills jag åker. Det är helt galet vad tiden har gått snabbt. Längtar nu. Riktigt jäkla mycket. Nu ska jag chilla vidare. Gå och hämta chickenbits och potatis i ugnen och sedan knalla vidare upp i tv rummet. Lite sappande tills Desperate Housewives börjar kanske.

En bild är på sin plats för att visa vårt krängande. Två dagar i rad dessutom.
Vi har alldeles för lite att göra, helt klart!

Cookieday

Har tillbringat större delen av dagen hemma hos Andersson. Vi promenixade upp till Konsum i det härliga vädret, inhandlade diverse olika godsaker och promenixade tillbaka. Kakor, chokladpudding och Mean Girls. Hur mysigt som helst. Nu ska jag snart slänga på mig mina danskläder och köra in till studion och träna.
Efter alla kakor så behövs det verkligen.


Presenter till värdfamiljen

Okej. Jag tycks älska att handla presenter. Har precis suttit och slagit in presenterna till min värdfamilj och ser nu att detta kommer ta upp ungefär halva väskan. Jag har till och med handlat födelsedagspresenter och lite julklappar. Smart Emelie! Nåja, man vill ju göra ett bra första intryck, så jag får ta mindre kläder med mig. Lär ju inte bli några större problem för mig att skaffa nya. 

Här är presenten till värdföräldrarna. Två Kosta Boda ljusstakar och Alladin choklad.

Passade också på att köpa julklappar till dem. Två handukar, smörkniv och osthyvel. 

Detta får lilltjejen när jag kommer dit. 

Och detta får den stora tösen. 

Denna urgulliga klänning + Herr Nilsson ska lillan få på sin födelsedag.
Hon fyller år precis dagarna efter jag kommer. 

Hittade också den klassiska Pippitröjan och var tvungen att köpa den.
Så den och en skolväska får stora tösen när hon fyller år i februari.

Som ni ser så är det väldigt mycket Pippigrejer till barnen och detta för att flickorna berättat att dom älskar Pippi. Jag kan verkligen rekomendera alla au pairer att ta en runda i gamla stan när ni åker till ambassaden i Stockholm. Där finns jättemycke typiskt svenska grejer att hitta i souvernir affärerna. Ullared är också ett väldigt bra ställe! Jag känner personligen att jag är väl förberedd med presenter. Känns bra, men som sagt kommer bli ont om plats för resten av alla grejer i mina väskor. 
  

Söndagsmys

Och så var det söndag igen. En ganska fin sådan. Vädret är kanon, lite kyligt, men tillräckligt varmt för mig och Elin att luncha på House of Bagels uteservering. Mysigt med värmelampor och filtar. Vi satt och snackade minnen och väldigt mycket framtid. Vi har en hel del fina planer på gång. Får hoppas att vi gör dessa till verklighet om ett också. Annars har dagen hittills inte bjudit på mycket mer. Håller just nu på med lite städning av mitt rum och jag sorterar även bland kläderna. Känner att det är dags snart att börja bestämma vad som ska följa med till New York. Kommer bli svårt. Ska också slå in alla paket som jag har köpt till min värdfamilj. Tänkte ta lite foton på allt och visa senare idag. Nu ska jag gå och fortsätta med mitt sorterande och kanske rent av ta en paus mitt i allt och kolla på några avsnitt satc. Lite te och mackor hade också varit mysigt till det. Jo, jag tror det blir det sistnämnda faktiskt.  

Bloggdesign på en lördag

I sisådär tre timmar, har jag och Andersson än en gång suttit tillsammans och designat våra bloggar. Blir aldrig klok på skiten. Varför ska det vara så svårt? Hur som helst, har nu gjort min blogg lite mer "USA-vänlig". Är ju på måndag bara tre veckor tills jag åker. Längtar väldigt mycket nu! Ska bli så kul!
Annars har jag idag varit på jobbet i Korvvagnen med Lena. Sen styrde jag hemmåt och Andersson kom. Vi käkade grillat med potatis och foyotsås. Gott som bara den. Sen har vi mest suttit framför datan som ufon. Vi har ju klart varit lite sociala med varandra med, utöver frågande om bloggarna. Nu ska jag knalla upp i soffan eller sängen, kan inte riktigt bestämma mig. Ska leta fram någon riktigt bra film och krypa ner under min mysfilt. Hemskt dimmigt det helt plötsligt blev ute. Lite obehagligt faktiskt.

Friday love love love


Pizza, godis, chips, läsk, idol, film, MINA TJEJER.
Riktigt fin fredag helt enkelt.
Ps Vi har utomjordingögon Ds


Sitt helst aldrig still

Just nu är detta mottot i mitt liv. Jobb, olika jobb dessutom, au pair förberedelser, inhandlande, packande, papper, visum, flygbiljetter, lite Kristianstadflicksträningar, umgås med vänner, träffa och hjälpa farmor, ja, listan kan göras lång. Känns som man aldrig är hemma längre. Alltid på väg någonstans eller jobbande någonstans. Men det är härligt att vara igång. Jag gillar det. Idag var jag först vikarie på Öllsjöskolan för att sen köra vidare till Vä och vara hos dom små. Kan de flesta namnen nu, så det känns som man är lite mer inne i det. Tråkigt att behöva säga du till barn. Efter jobbet var det direkt in till studion för att hålla i träningar med Amanda. Är helt död nu. Orkar inte med något. Funderar på att fixa mig ett bad. Musklerna förtjänar lite avslappning. Efter det så är det bums i säng. Hoppas på en vilodag imorgon. Än så länge inget jobb på schemat. Men vem vet, samtalet kanske kommer i sovande läge imogon klockan 0700. Vi får helt enkelt se. Nu ska jag bada med mitt badsalt, skumm och alla andra badgrejer. Mysigt.

Och höll nästan på att glömma. Imorgon ska jag träffa mina underbara tjejer som jag inte träffat på länge. Vissa har varit på eurotrip och andra fullt upp med jobb, men imorgon träffas vi för tjejmiddag, mys och annat skoj. Ska bli så otroligt kul. NU vidare mot mitt bad.

Desperate Housewives

Fy fanken vad jag är trött alltså. Känns som man har "jetlag" efter tågresan hem från Stockholm igår. Det hela blev ju inte bättre av att X2000 var försenat så vi kom hem ännu senare. Bra tågtrafiken. Tummarna upp för att det alltid krånglar. Har dessutom haft en rätt lång jobbedag idag på Väskolan, men det har varit snälla barn och resten av vikarierna var supertrevliga. Var också nyligen på posten och hämtade mitt pass som kommit. I det har dom nu stämplat in ett amerikanskt visum. Rätt coolt faktiskt. Så nu är allt nästan färdigt. Ska bara fixa internationellt körkort och börja packa är nog också en ganska bra idé med tanke på min velighet. Ja, det får bli morgondagens projekt. NU ska jag hämta lite god mat från köket och invänta Desperate Housewives. Äntligen börjar det igen. Riktigt fint ja.

Amerikanska ambassaden

OKEJ. Jag är tillbaka. Två fina dagar i Stockholm har det varit med mamma. Vi bodde på ett hyfsat bra vandrarhem. Vi hann på dessa två dagar käka på Mc Donalds, MAX och Pizza Hut. Bra jobbat tills oss. Dubbla träningspass i veckan. Vi har gjort en del shopping också. Bland annat presenter till mina au pair barn och även lite smått och gott till mig själv. Mamma har tvingat med mig på runder vid slottet och riksdagshuset. Vi har vandrat i gamla stan och suttit och chillat på Sergels torg. Kort och gott, vi har haft det great.
Och nu till det ni alla kanske väntar på: AMBASSADEN. Jag besökte detta lovely place imorse. Klockan tio skulle jag infinna mig i denna "påstådda" förfärliga kö och det gjorde jag också, men det var inte alls som jag hade väntat mig. Och därför ska jag nu berätta för er blivande au pairer och alla andra hur det går till på amerikanska ambassaden.

Jag tog bussen dit vid tjugo i nio, för jag tänkte att vara i tid brukar ju faktiskt löna sig. När jag kom dit väntade jag mig världens kö utanför byggnaden, men icke. Där var en tjej framför mig, EN. Kan tänka mig att jag kanske fick en tursam dag och tid då det inte var så mycket folk. Vad vet jag. Hur som helst, jag ställde mig bak denna tjej och det tog max tio minuter tills jag blev framkallade av en av vakterna. När jag gick fram var jag lite osäker på om alla anställda där var amerikanare och bara pratade engelska. Vakten hälsade på mig och började prata svenska så det vara ganska skönt och jag kände mig liter mer avslappnad. Han tittade på mitt pass och resten av papprena och strök mig på en lista. När jag fick komma in i det "lilla" rummet eller vad man ska kalla det, så fick man lägga sina prylar på ett band. Det var alltså som att gå igenom en säkerhetskontroll på en flygplats. inte svårare än så. Dom tog också min mobil och alla elektroniska grejer. Det fick man tillbaka när man lämnade ambassaden. När jag gått igenom kontrollen gick jag upp till själva byggnaden. Man kom in i ett rum där det satt en del människor och väntade. Jag gick fram till ett bås där det satt en tant, gav henne alla mina grejer och sen sa hon att jag skulle sätta mig och vänta på att mitt namn blev uppropat. Så här långt av mitt besök så har alla där pratat svenska med mig. Jag satt och väntade i typ en timme, lite mindre kanske och då blev mitt namn uppropat och man fick komma fram till ett bås. När man kom fram skulle dom ta fingeravtryck på en, dom gör precis samma grej när man ska in i USA och när det var gjort så började hon ställa lite frågor. Hon frågade var jag skulle bo i USA, hur många barn jag skulle passa och hur gamla dom var. Efter det sa hon att dom hade godkänt mig och jag fick tillbaka några av papperna. Passet och det andra kommer tillbaka om några dagar. Svårare än så var det inte. Jag var verkligen skitnervös innan. Man har hört skräckhistorier om hur otrevliga dom är och att man inte får hjälp och så men det är skitsnack. Allt gick jättesmidigt och det var inga som helst problem. Jag hoppas jag har gjort er som själva ska dit snart lite mindre nervösa. Ta det bara lugnt, så länge du inte gjort något du inte borde gjort, kommer du att få ditt visum. Se bara till att ha med ALLA papper! Gå igenom det fler gånger. Bra att också komma ihåg är att frågorna som dom ställer till dig kan variera lite. Jag hörde till exempel att dom frågade vissa hur mycket dom skulle tjäna när dom bodde i USA och vad värdföräldrarna jobbade med. Var förberedd på alla tänkbara frågor! Så, nu blev det en liten uppsats här om mitt ambassad besök. Om någon har frågor är det bara till att fråga på.



Stockholms slott. En måste bild enligt mamma.

Och även riksdagshuset.

Detta pryder så fint väggen på ambassaden. Även en flagga hissade ovanför.

Tackar för mig och mina Stockholmsäventyr.
Nu ska jag hoppa i säng då vikariejobb väntar imorgon. Lovely.



Kalas

Idag har hänt en hel del roligheter kan ni tro. Morgonen börjar med zumbamöhippa i studion. Riktigt roligt och det gick så bra! Jag och Tessan som hade varit så nervösa för detta. Efter detta direkt hem, hopp in i duschen, kläder och smink på och redo för kalas. Just det, vi firade mig med stora "tjocka" släkten och fina vänner. Tacos, presenter och en helfin eftermiddag/kväll. Underbart. Är förövrigt ägare till etthundrafemtio dollar förtillfället. Det tackar och bugar och bockar jag för. Fick också den coolaste strykbrädan av familjen Nille. Det är en bräda med New York på. Blir askalas efter ett år i NY att stå och stryka på denna skönhet. Inte för att jag trivs med att stryka, men ändå. Även en stor eloge till mina gudföräldrar som gav mig världens finaste, hemmmadesignade kort. Gulligt som bara den. Nu är det återigen dax för mig och mummy att packa våra väskor för imorgon åker vi till vår kära huvudstad. Jag ska besöka den amerikanska ambassaden och förhoppningsvis komma en hem, ett visum rikare. GUD. Min nervositet kommer vara maxad när jag kliver över denna tröskel. Vi får se. Lovar att köra en detaljrik beskrivning av detta besök när vi återigen intar Skåne, måndag kväll. SÅ, nu ska jag gå igenom alla min papper för femtielfte gången. En miljon grejer som ska med och inget får glömmas för då är det kiss and goodbye i princip. Ska också hoppa bums i säng. 0723 rullar tåget mot Hässlehåla och sedan vidare mot Stockholmo.



Läckraste tårtan ever.


Väskoletöser

STORT happysmile på denna kväll. Har varit på avskedsmiddag hemma hos Louise. Kanske inte så roligt just den biten att hon ska flytta från oss, men det som är fint för min del är att det är till USA. Endast fyra timmar från mig. Ett par dejter ska vi nog kunna få till Louise. Hur som helst, har haft en fantastiskt fin kväll. Fin kväll med en stor del av gamla A&B tjejerna från väskole tiden. God mat, finaste sällskapet och massa minnen. Vi satt en efter en och berättade om våra nuvarande liv. Kändes så vuxet på något sätt, att den reser dit, den jobbar där och den pluggar där. Känns som hundra år sen vi var femton, men ändå kan vi fortfarande ha skitkul åt det och ibland till och med känns det som om högstadiet inte är så långt borta. Låter väldigt djupt, men tiden där var faktiskt oslagbart rolig. Det var hur som helst jätte jätteroligt att träffa alla. Kanske skulle införa det lite mer regelbundet. 

                           För gamla minnens skull. Ni är bra!

Nu sitter jag annars ganska sysslolös. Har mycket som borde fixas men bryr mig inte så mycket just nu. Imorgon far jag tidigt in till studion. Jag vet att det är ett evigt traggande om studion, men halva mitt liv tillbringas där, vilket jag älskar. Hur som helst, jag och Tessan ska hålla i en möhippa. Det är helt okända människor som vill ha zumbapass. Ska bli sjukt spännande att se hur det går för oss som vanligtvis inte har zumbapassen. Efter detta kommer släkt och vänner för att fira mig. Kan bli en av dom finare lördagarna. SÅ nu, kanske några Sex and the City avsnitt och därefter hopp i säng. Har jag otur måste jag hämta min lillebror i stan. Men, ja vad gör man inte för sina syskon liksom.

RSS 2.0