SPECHLESS

Måndag den 21 februari är äntligen här och det är dax för vår Lady Gaga konsert. Detta är even Presidents Day här i USA så alla var typ lediga och även jag. Jag vaknar av Julia som sitter och ropar: "Emelie, Emelie, Emelie" "VAD!?" "Det har snöat". Fuck hinner jag tänka. Så jäkla typiskt. Vi går och lägger oss med vårväder och vaknar upp med nya äcklig snö. Blöööh. Det var bara ut och skotta. Vi åkte rundor några snabba ärende och sedan tillbaka hem till Julia. Vi gjorde vid oss och taggade med Gaga musik. Vid halv fyra tiden tog vi tåget in till Manhattan. Där mötte vi upp Amanda, Hanna och Emilia. Vi gick och åt på en mysig liten resturang och vid sju tiden var vi på väg mot Madison Square Garden. Vi gick in och gick gå igenom säkerhetskontroller och grejer. Amerikanare är verkligen paranoida med allt. Men okej, jag förstår att dom måste kolla efter farligheter för Miss Gagas säkerhet. Hur som helst vi kom in där och jag och Amanda var bara tvugna att köpa tröjor med Gaga på. 40 dollar smällde man där. Sen kom vi på att vi var tvugna att ha vatten och M&M. Gissa vad detta kalas gick på. Hela 9 dollar. Sinnes dyrt. Jaja. Man är väl bara på Madison en gång i livet. Vi gick in och jag blev verkligen helt ställd. Vilket ställe. Wow. Man har ju sett det på tv och så, men det var ju bara så mycket bättre i verkligheten. Klockan åtta drog förbandet igång, som var Sicssor Sisters. Jag hade glömt hur bra dom faktiskt är. Så det var en bra taggning inför Gaga faktiskt. Tålmodigt satt vi sedan en timme och väntade på att hon skulle inta scenen. Vid halv tio hissar dom ner världens duk och hon kommer upp på den, samtidigt som en av hennes kåtar kör igång. Jävlar vilka jubel och skrik som sätter igång. Det var mäktigt. Och ja, GUD vilken upplevelse det var. Vilken konsert. Vilken artist Lady Gaga är. Hon har aldrig varit en större favorit för mig, men i måndags växte hon något enormt i mina ögon. Hon är en fantastisk liveartist. Sjunger som en gud, underhåller fantastiskt bra och har sjukt rolig humor. Riktigt rolig var hon. Hon improviserade sjukt mtcket också, vilket var coolt. Det går typ inte att förklara, man måste varit där för att förstå. När hon sjöng Spechless och kompade själv på piano var det många tårar in i stora Madison. Det var en fantastiskt upplevelse. Hon är verkligen begåvad alltså. Visst hon har väl en hel del knäppa sidor, men det kan man förbise. För något hon också gjorde den kvällen var att dela ut tonvis med uppmuntran till att tro på sig själv och våga vara den man är. Konserten slutar med att hon säger "I don’t do this for the money, I don’t do it for the fame, if they took it all away tomorrow, as long as I have all of you, I’d be a-ok" Därefter drar hon igång sin nya låt Born this Way och inte en jäkel inne i arenan sitter. Alla står, skriker, sjunger, gråter, jublar och ja, vilken avslutning. Var värt varenda krona eller ja dollar. Haha.

Klockan kvart över tolv tog jag och Julia tåget hem och jag var i säng vid två. Det var en lång tidag kan jag lova men det var det så värt. Nu idag är jag back on track. Barnen har ju lov hela denna veckan, så det är ju lite mer kreativitet som måste till för att underhålla dom. Men vi har varit på bio och sätt Justin Biebers nya film, vilket förövrigt var väldigt intressant och faktiskt över förväntan bra. Vi har haft playdates och grejor och snart är ju även denna jobbevecka över. Gött det! Jag är väldigt väldigt nöjd med dom senatse dagarna. Jag har varit väldigt busy, men det gillar jag att vara. Nu ska jag krypa till kojs efter dessa två långa blogginlägg. Kommer på nu efter allt detta skrivande att ni ändå kommer läsa detta inlägg först. Haha. Men egentligen är det ju det som kommer efter som ni ska läsa först. Aja, shit the same som vi säger här i amerikat. Btw något väldigt coolt som jag läste i tidningen idag var att i publiken i måndes befann sig självaste Paul McCartney. Lite coolt faktiskt. Läste också att hela konserten filmades och kommer sändas här i USA i maj någongång. Gissa vem som ska sitta klistrad vi tv:n. Kanske till och med spela in det. Ja, we will see. Goooooodnight all my loved ones.

Vi förbereder.

BIG New York lover



puss finaste tjejerna






"put your paws up little monsters"

Scissor Sisters





Nu blev här en fet bildbomb. Tyvärr är bilderna på Gaga inte dom bästa, men ändå.

Busy weekend

Back after a looooong wonderful weekend. Vet knappt var jag ska börja.
I fredags hade jag en helt vanlig jobbedag. På kvällen kom Julia och hämtade mig. Vi åkte till ouleten och käkade italiensk mat. Efter detta gick vi på en ovanligt sen bio. Klockan 10 började filmen. Vi var trötta som as innan filmen ens hade börjat. När den väl drog igång så fastnade man helt i den. Kommer inte ens ihåg vad filmen hette, men helt klart sevärd. Haha.

Vidare till lördag då. Ja. Jag åkte hem till Julia och vi gjorde några tappra försök att researcha for information inför vår Miami resa. Vi hittade en massa bra och bestämde oss för att boka senare, typ nu i helgen. Efter det åt vi rester från vår italienska mat. Skitgott och bra för ekonomin. Haha. Efter det drog vi ner till hennes mall. Vi strosade rundor, utan att köpa typ något alls. Duktigt tycker jag. På kvällen åkte jag hem igen för att ta hand om flickorna några timmar för dom skulle ut på en date. Givetvis är jag där och ställer upp. Vi hade det chill med kvällsmat, badade dom, tog pyjamaserna och satte igång Little Mermaid. Mysigt som bara den. Dom kom tillbaka ganska snabbt så jag kunde hoppas i säng i tid vilket var skönt.

Söndagmorgon så tog jag en välbehövlig sovmorgon. Gick upp och möttes av ett ovanligt tyst hus. Barnen hade åkt till sin farbror med Gregg för att sedan åka vidare till Mary Poppins musikalen. Jag och Regina åt typ brunch tillsammans. Kaffe och grejer och bara snackade. Skitmys. Senare drog hon ut till outleten och jag slängde mig i duschen. Julia kom och hämtade mig och vi stack också till outleten för en liten snabbvisit då hon skulle ha en kavaj. Vidare åkte vi tillbaka till hennes mall igen. Ja, ni förstår kanske att vi har våra favoritsällen. Haha.  Vi käkade också lite senare på Wendys. Mumma. Efter att ha insett att vi är hopplösa inne i affärer och ekonomin håller absolut inte för det, så åkte vi på upptäcktsfärd istället. Vi åkte till Sayville, en skitmysig liten stad som påminner om Åhus. Vi hittade en liten mysig strand som vi chillade lite vid, men pga kyla åkte vi ganska fort igen. Vi åkte vidare till Friendlys och åt supergod glass. Goodie. Efter det körde vi vidare. Vi åkte rundor lite överallt. Vi var påväg ut till Hamptons, men det ändrade vi ganska snabbt när gps:n sa att det var tullavgifter. Haha. Efter en långrunda ute på Long Island åkte vi tillbaka till Julia och hade mys med chips, läsk och pendling mellan Titanic och En prinsessas dagbok. Vi hade bestämt att vi skulle lägga oss i tid eftersom vi hade en stor måndag framför oss. Tror ni vi lyckades? Icke. Men ja till slut gick vi och la oss och här slutar jag detta blogginlägg, för att i nästa berätta ALLT om måndagen och LADY GAGA.





Feeeeeetttt god glass. Mummmms

Crazy pepole

Ojojoj mina damer och herrar. NU ska ni får höra. Emelie har gått och blivit med i mammaklubben på Pre K. Eller typ. Igår var vi på bibblan tillsammans med barnen följt av Dunkin Dounats. Trevligt faktiskt.
Idag då. Ja det har varit en underbar dag! Närmare 15 grader och sol. Fattar ni min lycka! Våren är på väg och det gör mig väldigt väldigt glad. Den värme människa som jag är. För att återgå till "mammaklubben" nu då. Herre min skapare, idag fick jag verkligen anstränga mig för att inte börja asgarva åt några av dom. Jag skulle hämta lilla på Pre K och eftersom vädret har varit så bra idag, så stannade många kvar och lekte lite efter skolan. Jag brukar då stå och tjabba med resten av föräldrarna, men eftersom jag nu är lite mer delaktig i aktiviteter och så, så har jag nu blivit "extra" mycket insläppt i den inre cirkeln. Vad sägs där då? Jo. Idag på denna lektid fick jag höra om deras bantningar och hur svårt det var efter fött barn och så vidare. En av dom hade bokat fettsugning och en annan frågade oss om råd om hon skulle gå och skaffa silikon bröst. Amen hallå? Haha. Ni skulle hört dom. Herregud. Dessa amerikanska kvinnor. Dom ör ju galna. En av dom frågade mig idag varför jag alltid sänger va bilen när jag går av för att hämta lillan vid dörren. Ja, säger jag. Varför ska den vara på när jag inte är där. Inte särskilt miljövänligt. Missa nu inte då att ALLA mammor låter bilarna vara på. Spelar ingen roll hur länge, nycklar och hela köret lämnas i bilen. Återigen, galna! Visst jag måste erkänna att jag beundrar vissa och tycker att typiskt amerikanska kvinnan är väldigt cool och så, men vissa av dessa mammorna på Pre K är fan skrattretande. Dom är supertrevliga och jag gillar dom, men idag hade jag svårt att hålla masken. Haha. Jag berättade för Regina nu ikväll om allt, deras bröstoperationer och så vidare och hon dog ju av skratt. Hon är absolut raka motsatsen. Jordnära, ödmjuk och en väldigt högt rankad arbetande kvinna. Visst har hon sina galna stunder och det är nog därför vi går så bra ihop. Är glad att jag har henne som värdmamma och inte en av dom andra galningarna.

Nu sitter jag och myser lite i mitt rum med alla hjärtans dag chokladet och tv. Ska snart släcka allt och gå och lägga mig. Gick och la mig 9:30 igår och vanknade upp 4 minuter innan jag började imorse, lika trött som när jag gick och la mig. Så därför hoppas jag efter i natt att man ska känna sig lite mer utvilad. Det är ett krävande men ack så underbart jobb man har här med kidsen! Imorgon kör vi med klassikern TGIF! Nightyyyyy

what would you wish you would've done

Vanlig dag, inte mycket att berätta faktiskt. 
Skola, hämtningar, lämningar, lek, film, dinner och nu slappe.
Måste berätta om något väldigt väldigt sorgligt.
En av våra grannar här är hemmafru,
med fyra barn och världens tråkigaste man
som alltid jobbar. Idag när vi stog och väntade på barnen vid bussen,
berättade jag lite om mina planer och semestrarna
vi ska göra här i USA. Då börjar hon klaga över sitt liv.
Hur hon blev på smällen när hon var 22 och sen dess har det bara fortsatt
komma barn. Hon har ingen karriär,
har aldrig satt en fot utanför amerkanska östkusten och enligt henne hade hon aldrig
gjort något roligt för sig själv. Hallå!? Vem vill leva ett sådant liv?
Jag var bara tvungen att tycka synd om henne,
men detta fick även mig att tänka till många extra gånger.
Jag ska göra precis allt jag vill och drömmer om.
Jag ska resa dit jag vill, bo i andra länder,
hitta jobb jag trivs med och leva livet!
Jag vägrar se tillbaka på mina ungdomsår
och hela mitt liv som ett misslyckande.
Ännu värre, jag vill inte stå när jag är 40 och säga "Jag önskar jag gjorde det!
Icke! Detta fick mig att bli extra peppad att ta steg vidare i mitt liv.
Tänka ut nya planer och nya äventyr. Oh yeaaah!
Btw, au pair livet är ett sjukt underbart, coolt och roligt äventyr.

So if your life flashed before you, what would you wish you would've done...

Looking at the hand of the time we've been given here
This is all we got and we gotta start thinkin' it
Every second counts on a clock that's tickin
We only got 86 400 seconds in a day
To turn it all around or throw it all away
We gotta tell ‘em that we love ‘em while we got the chance to say,
Gotta live like we're dying

VALENTINE

Idag har varit en riktig mysdag. Valentines Day sprit everywhere. Flickorna fick tonvis med godis och presenter från klasskamrater och det var faktiskt så vi själva började morgonen här. Med att göra iordning presenter till alla klasskamrater. Jag höll ju i ledningen över det projektet vilket blev superbra! Efter skola, jobb och grejer har vi nu haft en mysig familjemiddagskväll. Gregg kom hem med 6 röda rosor och gav oss alla varsin. Till och med hunden fick en. Väldigt gulligt måste jag säga. I alla hjärtans dag present av mig fick flickorna varsin nalle, stort ritblock, en film och en varsin tröja där det står "Someone who loves med very much went to Greece and bought me this t-shirt" Jag gav ett stort hjärta fyllt med choklad till mina värdföräldrar + familjen fick ett litet fint kort av mig. Största överraskningen var när Regina kom med en fin liten present till mig också. Jag fick choklad, ett giftcard på 50 dollar i en väldigt nice klädesaffär och det finaste av allt var kortet. På det står det "Your heart, your smarts, the things you do, the real, live stuff that makes you YOU...That´s why you´re so awesome! Happy Valentines Day! We love you" Och så namnen på alla familjemedlemmar. Finaste alla hjärtans dag presenterna man kan tänka sig. Jag har utan tvekan världens bästa extra familj! Dom är så underbara! Jag avslutar nu denna Valentines Day med en stor KRAM till alla underbara vänner! Happy Valentines Day!

"En äkta Newyorker"

Då har ännu en fin helg passerat. En relativt lugn sådan, vilket har varit skönt. Igår tog jag och Julia tåget in, extremt, tidigt till Manhattan. När vi kommer in försöker vi leta rätt på stället vi skulle gå och klippa oss på. Vi hittade det direkt, vilket var skönt. Det var verkligen ett jättemysigt ställe och dom var väldigt duktiga där. Jag fick en gaykille som var skitrolig och gulliga. Haha. Som ni kanske minns gjorde jag och Julia ett tappert försök att färga håret på varandra, men efter att båda fick höra från frisörerna att vi såg randiga ut, bestämde vi oss ganska snabbt för att färga om det där. Vi fick det dessutom billigare eftersom vi hade en rabattlapp. Jag fick dessutom gratis manikyr medans färgen satt i. Hur bra som helst. Älskar Julias kommentar när vi kommer ut från frisören. "Nu ser du fan ut som en äkta Newyorker Emelie. Med pälsen, håret och brillorna" Haha. Efter att ha blivit fina i håret då lunchade vi på TGI Fridays för att sedan bege oss till American Museum of Natural History. Detta är alltså var dom spelade in Natt på museet. Det var fyra våningar, med massor va grejer att titta på. Jag är vanligtvis inte överdrivet road över att gå på museum, men detta var verkligen skitcoolt och jag rekommenderar det starkt till alla! Vi tog tåget hem hyfsat tidigt då Reginas bror och familj är på besök i NY. Vi hade en trevlig familjemiddag här hemma. Hur mysigt som helst.

Idag då. Ja, låt mig säga såhär efter att ha sovit 12 välbehövliga timmar så gick jag upp och möttes av ett väldigt lugnt hus. Skönt! Vid 12 tiden hade vi brunch här hemma med kusinerna. Efter det hämtade Julia upp mig och vi åkte iväg för att köpa en data till henne. Finally! Haha. Efter besöket på Best Buy stack vi till outleten. Vi käkade kinamat, gick lite rundor, fikade på starbucks och gick på bio. Vi såg den nya Just go with it, med Jennifer Antiston och Adam Sandler. Sjukt rolig och bra film! Just gotta love it. Nu ska jag förbereda alla mina suprises till familjen inför morgondagen. Nice det!

Nya frissan och hårfärgen. Jag är nöjd!

Jag och kändisdinosauren från natt på museet. Haha.


Efterlängtade fredag

Åh vad skönt med fredag. Lovely med helg. Känns som hela denna veckan varit skitlång. Vi har haft massa folk här som fixat med huset, sytt soffor, levererat grejor, folk har varit sjuka, tillställningar i skolorna och massa annat. Så denna helgen har varit minst sagt efterlängtad! Vanlig dag, som vanligt idag iallafall. Haha. Har dock idag fått bekräftat att min kära mamma, bror och gudmor kommer hit den 13 april och stannar över påsken. Fint som bara den. Ska bli skoj! Fredagskvällen har jag spenderat hemma med familjen då min biopartner Julia svek och var tvungen att jobba. Vi ligger efter nu Julia! Men jag ska inte klaga, vi har haft en supermysig kväll med skitgod mat. Kyckling i typ något som smakade som bearnaisesås och klyftpotatis. Min lycka var maximal när jag kom in i köket och frågade vad vi skulle ha till dinner. Själva middagen var minst sagt underhållande. Syd började snacka om hur störiga alla killar är i hennes klass, speciellt en av dom då. Haha. Jag och Regina kunde ju bara inte hålla oss när hon sitter och tjattrar på där som en tonåring. Nu ska jag titta lite tv och sedan lägga mig tidigt. Imorgon väntar en tidig avresa in till kära Manhattan. Jag och Julia ska gå och klippa oss på en fancy salong. Ska bli nice det! Sen ska vi också försöka vara lite kulturella imorgon och besöka American museum of natural history. Det är på tiden att vi slutar handla och börjar se oss lite mer omkring! Kort och gott, ser fram emot morgondagen. Over and out.

NEW BABY?!

Idag har varit bra som typ alltid. Helt vanlig dag, inget speciella överraskningar idag.
Finns dock en liten händelse här under kvällen som fick mig i chocktillstånd. Haha. Telefonen ringer och Regina var mitt i matlagande så jag svarade. Kvinnan i luren säger då "Yes. Hi! Is this Regina the mother of the knew baby?" What, hinner jag tänka. Lämnar över telefonen till Regina. Jag kände lite hur jag stirrade på henne när hon svarade. Hon blev lika chockad som jag och säger ja detta är Regina, men några fler barn ska jag inte ha. Haha. Kvinnan i luren la på och jäklar vad vi garvade. Gud. Det kan varit bland det roligaste jag varit med om. Bästa måste nog ändå varit jag och mitt ansiktsuttryck när jag lämnade över telefonen. Hon kunde fan inte sluta garva åt mig vilket gjorde att jag inte kunde sluta. Om skratt nu förlänger livet som alla så glatt säger, förlängdes mitt med minst femtio år ikväll. Underbart. Jag och ungarna har kört skype igen ikväll. Eller ja, man snackar lite i datan, sen byter man våning och går till andra datan. Lite roligt så faktiskt. Och ja, vi kan vara lite lata och konstiga här ibland. Men jag gillart skarpt. Nu ska jag slå på tv:n och relaxa big time!




SUPRISE SUPRISE

Nämen hej onsdagkväll. halva veckan gone redan liksom. Gött! Två dagar ifrån helg. Fint som bara den det. Idag har varit en händelserik dag kan ni tro. I förmiddags åkte jag, lillan och Regina till Sydneys skola för att dom hade någon writing celebration. Föräldrar, syskon, vänner och så vidare läste böcker som barnen skrivit och sen fick man skriva en kommentar till dom. Oj oj oj säger jag bara. Har nog aldrig sätt någon så stolt som Sydney när jag kom in i klassrummet och alla hennes skolkompisar fick träffa mig. Det var väldigt gulligt faktiskt. Nu i eftermiddag hade vi gymnastik. Spännande det. Själv satt jag och roade mig med Elle magazin. Haha. Förövrigt hyfsat lugn kväll. Familjedinner som vanligt och efter det ville barnen skypea med mig. Haha. Dom var på ovanvåningen och jag på mitt rum. Ja, det roade oss iallafall en timme eller så. Min värdmamma har fått halsvirus och ska nu börja ta antibiotika. Helvete. Känner bara på mig att jag är i smittozonen med min svaga hals. Jaja, vi låter inte de negativa tankarna ta över än. Så mycket bättre och roligare att vara glad och positiv, vilket jag älskar att vara.

NU kommer vi till dagens största överraskning. Flertalet gånger har föräldrarna på lillans Pre K kommenterat och frågat om jag går ner i vikt. Nej, säger jag då. Inte vad jag vet. Idag var det en mamma som sa: "Emelie, what are you doing? OMG, you must been losing so much weight?" Va tänker jag och åker hem och går upp och tar för första gången fram vågen. Ställer mig på den och kommer då på att den visar i Lbs. Sören. Går ner till datan och slår det på internet. Efter att tänkt ett tag inser jag att jag är hela 9 kilo lättare. 9 KILO. Suprise, suprise! Hur i helsike hände det? Jag har inte tränat sen jag kom hit och har inte ätit speciellt bra heller. Skräpmat mer eller mindre varje helg. Jag klagar verkligen inte! Det känns skitbra! Alla åker till USA och oroar sig för att gå upp i vikt, jag åker och går ner flera kilo. Skumt, haha. Så idag är jag en väldigt glad tjaj! Lite trötter dock, så NATTI.

100

Jag firar ta mig sören 100 dagar här i staterna idag. Galet tror jag är det rätta ordet. Känns som det var bara för några dagar sen man lämnade Sweden, men samtidigt om man tänker efter så känns det som man varit här väldigt länge. Man är inne i allt med rutiner, familjen, barnen, släkten, ja allt helt enkelt.

Idag har iallafall varit en trevlig dag. Jag och lillan hade en lugn morgon. En äldre man kom och sydde ihop soffan som var sönder. Väldigt pratglad gubbe. När han ska gå säger han "Let me give you my card. I have to boys, one is 22 and the other one is 25. I mean if you want a boyfriend of course" Haha. Jag doooog. Vilket erbjudande liksom. Innan detta sa han att det inte var någon idé att åka tillbaka till Sverige utan jag skulle istället försöka gifta mig rikt och stanna här. Hallå, skum gubbe eller.

Efter lillans skola åkte vi iväg på barnkalas. Det var i en glassaffär och det var hur mysigt som helst. Massa barn, dans, pizza, skratt, glass och trevliga föräldrar. Så vi hade en mysig eftermiddag! När vi kom hem så möts jag av en väldigt hängig Regina. Hon kunde knappt prata och såg inte alls bra ut. Efter att hon tog tempen och den var på 101, vilket motsvarar över 39 graders feber, tvingade jag upp henne i hennes säng. Eftersom jag inte jobbar kvällar och Gregg skulle komma hem sent ikväll hade hon jättedåligt samvete att jag skulle fortsätta ta hand om barnen, men efter många om och men gick hon upp och la sig! Människor i min närhet kommer alltid först, det är så jag funkar! Så jag och ungarna fortsatte att hänga. Väldigt mysig kväll faktiskt. Emellanåt gick jag med vatten, asprin, filt och te till stackars Regina.

Nu är jag äntligen nere på mitt rum och tar det väldigt lugnt. Ska gå och lägga mig i tid ikväll tänkte jag. Vem vet man kanske har tre att ta hand om imorgon istället för två. Skämt o sido. Haha. Hoppas verkligen hon blir bättre. Blir alltid så orolig när folk är sjuka med hög feber och grejer. NU önskar jag eder alla en Good Night!

SUPER BOWL

Kära svenskar. Nu ska Emelie berätta för er om gårdagens höjdpunkt, dvs Super Bowl. Låt mig börja med att säga din milde. Jag visste amerikanare kan vara galna, men detta var ju något av det ovanliga. Låt mig ta det hela från början. Efter en lugn morgon åkte jag till outleten för att möta upp Julia. Vi strosade rundor, lunchade på vår favorit italienska resturang, shoppade lite och så. Igår var så oroligt, fantastiskt väder här i New York. Nästan så man fick lite vår feeling om det inte hade varit för all nedrans snö. Vi avslutade vår lilla eftermiddag med ännu ett biobesök. Två denna helgen, det är typ rekord. Vi så Black Swan. Den var bra, lite skum på sina ställen. Skummast var ändå killen som satt snett framför oss med sin pappa. Kunde väl vara i 10 års åldern. Om vi säger så här, filmer var långt ifrån lämplig för denna pojk. Efter en fin dag tog jag min lilla bil och körde hem. När jag kom in på vårt område ser jag en jäkla massa dekorationer och grejor i fönsterna på husen. Där står "GO STEELERS" "LET`S GO" och massa mer. What tänker jag? Jag parkerar bilen, går ut och är på väg in när jag hör en jäkla massa sjungande och skrikande inne hos grannen. Jaha, tänkte jag och gick in. När jag kommer in möts jag av Gregg som ropar "Just in time" och då slår det mig. Det är ju Super Bowl night. Hade helt glömt. Amerikanarna blir ju som galna. Fest, snacks, mat och alkohol. Haha. Jag gick ner bytte om och hoppade upp till tv:n Vi käkade någon chilligrya som tydligen var tradition att göra under Super Bowl. Vi satt alla vi tv:n och tittade på matchen. Det icketrogna sportsfreak som jag är så fattade jag ju ingetting. Visste knappt vilken man skulle heja på. Haha. Men jäklar kul jag hade. Regina och Gregg sitter och skriker och galer som galningar. Haha. Det var väldigt coolt att se Super Bowl reklamerna. Dom gör dessa speciellt för Super Bowl, som dom är alla helt nya. Ganska coolt. Det var också lite pausunderhållning med Black eyed Peas. Det var coolt, men fy sören vad Fergie är dålig live. Fruktansvärt, att man inte inser det själv liksom. Vi fick också lite egen pausunderhållning från flickorna som klädde upp sig med mina kläder och modellade för oss. Det var en sjuk kväll och hela vårt grannskap måste hörts i hela New York. Din milde. Men det var kul att få uppleva en äkta amerikansk Super Bowl.

Tänkte berätta att jag numera har börjat samla på koppar. Starbucks city cups. Finns koppar i alla länder och städer som har Starbucks, så igår investerade jag min första. Denna självklart med kära New York på. Ska from now on köpa sånna var jag än kommer.

Idag har varit en dryg dag. Började tidigare och slutade senare en vanligt. Har haft skolor hit och dit. Religion, läxor och massa mer. Men som alla andra dagar så har även denna gått så sjukt snabbt. Fick idag ett fint alla hjärtans dags kort från familjen i svealand. Det gjorde mig så glad så! Nu ska jag lägga mig och kolla nått avsnitt Beverly Hills. Myspys det. Godnight dear Swedes!


Outleten


Om vi gillar Guess

Bian vi alltid hänger på. Annat än Kosmorama det.

Mina coola tjejer i mina coola kläder. Haha



Såhär ser muggarna ut. Sjukt coola faktiskt, med något som utmärker staden/landet på.
Min New York mugg är dock inte med på denna.

Saturdaaay

Lördag. Bästa dagen på veckan, utan tvekan. Idag har jag och Julia tagit tag i våra liv på allvar. Vi började dagen med att åka till banken med $1600 i fickan. Vi sätter in det på mitt konto medans tjejen som hjälper oss tittar liten aning underligt på oss. Vidare åker vi hem till mig och bokar kurserna som vi ska ta under vårt år här. För er som inte vet så måste man läsa 6 credits för att få visumet. Hur som helst, jag och Julia ska iallafall gå två olika helgkurser. Den ena är till Niagarafallen och den andra till Washington DC. Washington kursen går dessutom dit så man är där över 4 of July. Hur coolt är inte det liksom? Att vara i huvudstaden på nationaldagen. Jag ser verkligen fram emot dessa och fler har vi pågång. Måste bara samla ihop lite mer money innan vi bokar mer. Vi ska också se till att skicka in våra visum nu snart till Cultural Care och få dom påskrivna så vi kan åka över till the Canadian side och Niagarafallen. Har man inte visumet påskrivet av Bostonkontoret så släpper dom inte tillbaka en in i USA. Sjukt. Efter vi stolta, utan några som helst problem bokat våra kurser, åkte vi vidare och lunchade på Ikea. Passade ju även på att fylla på mitt svenska lager. Smask. Vi traskade också runt inne mallet brevid Ikea ett tag.

Efter en helfestlig dag drog vi vidare iväg till bian och såg den nya filmen The Roommate. Kanonbra var den. Inte överdrivet läskig, men visst hoppade man till på sina ställen. Dock hade vi en sjuk bioupplevelse. För det första var medelåldern på människorna där inne 16. Seriöst, alla var sjukt barnsliga och skrek hela tiden. Detta följt av massa skrattande och disskussioner om vem som blev mest rädd. Alltså hallå?! Sen drog vissa i vår rad mitt i filmen och skulle ju då förbi oss. Andra svarade i telefon mitt under filmen. Jag och Julia höll på att få panik för fan. Dumma i huvudet ju. Amerikanarna slutar verkligen aldrig att förvåna en. Vilket iofs kan vara både positivt och negativt. Ni kan tro vi har roligt åt det mesta ändå. You have to love this country liksom! Haha.

Imorgon väntar en relativt lugn dag. Lite vandrande på outleten och kanske ännu ett biobesök. Vem vet. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran imorgon till outleten så ni kan få se ett av alla underbara ställen vi håller till på. Nu ska jag hoppa direkt i säng och hoppas på en sovmorgon imorgon utan barn/hund som saknar mig alltför mycket vid 7 tiden.

Sleeping beautys


Världens bästa och finaste

Seg dag är ordet. Vi har haft mysigt och så med lite Mamma Mia, Valentins pyssel och storytelling. Alla är dock lite halvsega med förkylningar och äcklig hosta. Blöööh. Jag och lillan däckade i soffan när vi skulle kolla på ett avsnitt SpongeBob. Undrar hur många bilder det finns på oss när vi sover nu...Haha. Anyway, trött som en sengångare ikväll så orkar inte berätta mycket mer om dagen. Finns inte mycket mer att berätta egentligen. Haha. Fortfarande snö, blask, tö, isvägar, halt som sören och inga vinterdäck. Yey! Vill ha våren här nu tack! Jaja, fredag imorgon. Gött och välbehövligt!

Tre månader

JAHA, då har man haft fint besök här ute på Long Island idag. Hanna och Ida för att vara mer exakt. Vid halv 11 åkte jag och flickorna och hämtade upp dom på tågstationen. Ingen skola för någon av töserna idag då båda har dragit på sig en hemsk förkylning. Istället har vi bara hängt hemma hela dagen tillsammans med Hanna och Ida. Vi har kollat på Mulan, ätit lunch, ritat, målat, läst böcker, kollat på Pippi, fikat, spelat uno och lekt charader. Hanna har också slängt ur sig ett gäng roliga uttryck som fick mig att dö av skratt. Det bästa och roligaste var helt klart när Ida var på toa och Syd frågade var hon var. Då svarar Hanna: "She is in the toilett" Haha. Kunde verkligen, bokstavligen föreställa mig Ida i toalettstolen. Haha. Först efter kom Hanna på att det är inte så man säger det. Ja, gud jag skrattade. Var en hel del annat liknande som jag inte exakt kommer ihåg, men det gjorde min dag. Insåg hur mycket man behöver Hanna för att ha riktigt jäkla roligt. Bästaste Hännnnni. Nu ikväll var jag ute med dom och käkade på outleten. Efter maten var vi helt döda allihopa, så jag åkte och släppte av dom vi tåget och önskade dom en fortsatt trevlig resa. Är så avis på allt kul dom kommer se och göra. Lätt att dom ska få berätta allt för mig när dom kommer hem igen.

Nu när jag körde hem från tåget var vägarna glashala. Snö och lite regn på det har resulterat i en isbana. Men jag klarade de med. När jag kom hem satt Regina i soffan och kollade på tv. Väldigt ovanligt för henne att vara uppe så på vardagarna. Hon drar en lättnande suck och säger: "God, I was so worried about you!" Då hade hon suttit vid nyheterna och lyssnat på väderleksrapporterna och hur man måste vara superförsiktig om man ska ut och köra. Vidare säger hon: "I just had to stay up and see so you got home safe love" SÅ gulligt och omtänksamt av henne att vänta uppe så. Kom visserligen hem strax innan halv tio så det var ju inte så sent, men ändå. Har verkligen världes bästa familj här! Och vet ni vad, idag firar jag tre månader här. Galet var ordet!

Duktiga målaren Hanna. Haha

Lite soffmys måste man ju unna sig.

Tre favorittjejer

Hit by a heartache

Idag har varit en bra måndag. Bra väder, bra barn och helt enkelt en väldigt bra dag.
Jag gjorde dock precis det sämsta man kan göra när man är på andra sidan den stora pölen och så långt ifrån alla dear ones. Jag satt och bläddrade igenom alla mina facebook album från de senaste åren. För första gången på tre månader blev jag slagen av lite hjärtevärk och saknad efter gamla tider. Det är inte hemlängtan, tror jag inte. Mer en längtan efter mina älskade vänner. Jag har verkligen världens finaste och hade inte bytt ut dom för en sekund. Vilka tider vi haft ihop. Vilka minnen vi har. Just nu för sekunden hade jag velat sitta i samma rum som er, med massa mat (som alltid) och bara tjabba vårt skit som ingen annan kan.

Nu ska jag rycka upp mig från denna lilla svacka och istället fortsätta livet här och nu, vilket också är väldigt väldigt bra. Fortare än man inser kommer även detta vara borta tyvärr.




Bara en liten samling på världens bästa. I miss you really much sometimes.
SÅ, slut deppat. Imorgon kommer hannabanannnnnnnna hit. Sweeeet.

RSS 2.0