Dagen före stora dagen

TJA folket. Söndag idag minsann och tro det eller ej, imorgon är min absolut sista jobbedag som au pair. Jag kan knappt fatta det. Ärligt talat, jag kan inte fatta det. Det känns skönt samtidigt som det är väldigt mycket sorgligt. Jag lämnar inte huset från onsdag morgon, men efter imorgon så är jag done. Arbetslös med andra ord, men det känns okej. Ska ju ut och svira i detta fantastiska land istället.

För att gå in på dagens nöjen nu. Jag åkte ännu en gång in till underbara Manhattan. Mötte upp Amelie och Malin. Jag visade dom HBO storen där alla SATC prylar finns. Vi vandrade längs Park Avenue vilket är var Charlotte bor i SATC. Finnaste avenyn i NY om ni frågar mig. Vi gick in en runda på Bloomingdales och chillade. Därefter åt vi pannkakor och våfflor. Sjuktligt göttit. Lite vandring på 5th och en runda på Times Square, sen så var benen ganska så färdig vandrade. Vi gick därför in på donken och drack kaffe. Hur mysigt som helst att snacka gamla minnen med gamla fina vänner från way back. Dagens väder var så mycket bättre. Soligt och klart, lite väl kallt dock. Efter att ha lämnat tjejerna drog jag hem till LI och nu försöker jag göra upp en plan över hur pass effektiv jag behöver vara dessa två dagar innan jag sticker. Packning, städning, tvättning, planering, genomgång med papper, umgås med familjen, skype möten, andas, andas och ANDAS. Haha. Kommer gå bra. Vanligtvis så har jag koll.

Sömn är ett måste nu och för tillfället finns det inte mycket mer att berätta. Imorgon är den officiela Halloween dagen. Det kommer vara ungar springandes i hela Dix Hills sökandes efter some treats. Är väl bäst att vi är beredda med godisskålen liksom. Ska bli roligt att se faktiskt. GNIGHT NOW

Frestar lite med den smaskiga våffla

Med girlsen

En helt vanlig fredagskväll med brudarna.

SNÖ I NY

Åh, helg ljuva helg. Den är bra so far, förrutom det faktum att det ligger matter fakkin SNÖ på marken. WTF liksom. Det är inte ens snö i Sverige och NY kände för att ta ledningen. THANK GOD att jag snart lämnar för ett tag och kommer förhoppningsvis till lite värme i Florida.

Okaj så igår kväll (fredag) så åkte jag efter jubbet till min käraste Sofia. Där hämtade Clara upp oss efter ett tag och vi åkte till Cissi. Vi åt dinner på ett svingöttit hamburgare ställe. Fettig och god burgare med goa fries. Efter maten stack vi till Target och köpte på oss lite dricka och godis. Vi drog till bian för att se Footloose som var sooo goood. Jättecool dansfilm, med duktiga skådespelare. Nöjda tjejer helt klart. Vi hade en riktigt rolig fredagskväll med massa skratt och snack. Lovely ladies det där.

Idag så hade God som sagt bestämt att det skulle vara rövkallt. Det skulle också tvunget regna och till och med snöa. Detta hindrade dock inte mig från att klä mig i gummistövlar och fjällis jacka och sätta mig på tåget in till city. Mötte upp fina och efterlängtade vänner, Amelie och Malin som är i NY för veckan. Jorden runt resa har dessa töser på gång, knappt avis liksom. Vi åkte downtown och fikade först en stund på Starbucks. Obligatorisk chai tea latte för mig. Vi vandrade sedan upp längs Soho och spanade i lite affärer. Regnet/snön sköt ner från himmlen och iskalla vindar passerade genom Manhattans raka gator. INTE kul som ni kanske förstår. Men vi vandrade i några timmar för att sedan äta lite sen lunch på Wendys. Efter ytterligare lite vandring och ännu mer blöta valde vi att åka tillbaka uptown och ta oss hem på varsitt håll. Jag hoppade på tåget hem och hade en skön liten vilostund. När tåget stannade i Deer Park och jag hoppade av möttes jag av en storm utan dess like. Snö, regn, vind och kyla. Jag höll på att dö. För tunna kläder och trött som få. Jag tog mig hem och flög in genom dörren. Slängde av skor och jacka och dök ner under täcket i min säng. 20 minuter senare hade jag känsel tillbaka i ben och armar. Jag gick för att äta med familjen och fick då massa kramar av mina gullungar som värmde. God middag med mysig brownie dessert och te blev det. Hjälpte helt klart en frusen själ. Haha.

Nu ligger jag i min säng och hör hur det blåser och haglar ute. Sister act gick precis igång på tv:n, jag har massor med överblivet godis från bian och mitt vitamin vatten. Ikväll så hade jag faktiskt inte kunnat tänka mig att göra något annat. Kalla mig tråkig, men jag hade inte satt lilltån utanför den dörren fler gånger idag om så någon hade betalat mig. That's 4 sure.

Imorgon hoppas jag på bättre väder, för då tänkte jag åka tillbaka in till city och hänga med Malin och Amelie igen. Bra väder = bättre sightseeing på den fantastiska lilla avlånga ön. We'll see helt enkelt. Nu ska jag supermyyysa. You guys have a good one!

Fina Fia

Cisso och Clarisen

Kärt återseende

INTE okej oktober väder.

torsdaaaay

Fruktansvärt lat dag idag. Min värdmamma var hemma sjuk idag. Poor thing. Jag gjorde kidsen redo för skolan och shippade iväg de små gullegrisarna. Lite kaffe och tv med Regina och sen drog jag ut en runda till banken och mallet. Investerade en väldigt grann North Face väst där. Väldigt modernt just nu och jag tänker inte vara sämre än att följa trenden. Påvägen hem så körde jag inom Starbucks och köpte en chai tea. Mumma big time. Tog också med en latte till min patient som blev väldigt happy. Lite lunch, mer tv, playdate, läxor, medicin fixande, maod och vi är färdiga för dagen.

Jag har gått runt och knapprat c-vitaminer en gång i timme och använt sanatizer varannan minut hela dagen, så jag borde vara good 2 go. Blir jag sjuk, så ligger jag äckligt till. Resan närmar sig med STORSTEG. Jag förbereder allt vad jag kan. Fruktansvärt vemodigt det här med övergivandet (ja, så känns det) Myser supermycket med barnen så fort chansen finns. Söteungar. What else...inte mycket faktiskt. Imorgon är fredag och min allra sista helg här i huset. Lite city och kompis planer på gång. Även Halloween. Kommer gå trick or treat med mina små troll. Ska bli kul och uppleva äkta amerikanskt Halloween firande. So much better than swedish, sooo faaar. Nu ska jag återgå till veckans GA avsnitt. Har jag nämnt att jag är obsessed? NERD, I know. xoxo loved ones



I love those little girls

Barnpassning, tvätt, snacks, ärende, sortering, packning, skypedater, fotbollsträning, middag, däck. För att sammanfatta min dag i korta drag. Regina kom hem tidigt från jobbet idag, så vi körde med vårt vanliga chilla häng. Efter skolan tog jag ungarna till fotbollsträning. Ganska så chill höst kväll faktiskt. Lite kallt att sitta utomhus, but I sure did feel pretty frickin' fantastic afterwards, med tanke på all den friska luften. Skämt o sido. Har haft en fin kväll med barnen och R. Vi åt brunch 4 dinner, aka french toast och bacon. Kalla oss konstiga, men jag gillar tänket. Efter så hade vi lite slumberparty här med Maroon 5 och glass. Nu ska jag varva ner big time. Väldigt naiv snubbe som trodde att 24 timmar skulle räcka per dygn. Har haft en superbra dag though. I love those little girls beyond words. TTYT

Presentdags igen




Lite av alla min avskedspresenter.

BOOOOOO

Två gånger på en dag, are you guys lucky or what? Har lite nyheter faktiskt sen sist. Efter skolan drog vi som sagt till religionen och sen gjorde vi tråkiga läxor. Till och med jag börjar bli trött på dom nu. Ingen variation över huvud taget. Vi åt smaskig middag. Chicken Marsala som Regina gör själv and i loooove it. Efter detta då var det dags för oss att ta till med lite Halloween bus. Det finns en liten uppgörelse på denna gatan att man ska boo:a varandra. Detta innebär då att man springer över till någon av grannarnas dörrar, lämnar lite godis/treats, plingar och kutar allt vad man har iväg så ingen ser en. Vi blev boo:ade igår och kunde inte riktigt se vem som gjorde det. Efter att man blivit boo:ad måste man sätta upp en lapp på dörren som alla får i brevlådan där det står: "we've been boo:ed" och då får ingen mer göra det.
Vi fixade allt efter middagen och begav oss ut i mörkret, alla med svarta tröjor. Det är verkligen helt mörkt i vårt kvarter, nästan inga gatulampor. Efter att ha gått halvvägs över till grannen börjar Regina gaffla om skräck serien vi tittade på imorse. Hon triggade upp sig själv och även mig. Livrädda sprang vi alla upp till dörren där vi skulle boo:a, tjejerna lämnade godiset och Gregg ringde på. Vi sprang alla för livet och dök in i en buske. Fattar ni roligt detta var eller. Asgarvade gjorde vi och så var man ju tvungen att hålla sig tills dom tagit in godiset. Vi gjorde två grannar. Efter sista huset kutade vi in på vår baksida och in i huset.

Fläckar på min byxor och jordiga händer har jag nu, men detta var verkligen ett av mina roligare moments med familjen. Önskar man hade kunnat filma det. Barnen skällde på mig och Regina efter första huset att vi inte var snabba nog och att vi skrattade för mycket. Hallå, en fyraåring och en sjuåring håller masken bättre än vi. Lite komiskt. Sjukt roligt som sagt. Ska nog införa denna tradition i kvarterett hemma i Sverige. Iofs är mestadels av grannarna där gamlingar. Haha. Kanske inte blir riktigt lika uppskattat.

Nu efter alla kvällsäventyr, så har det blivit dags att inta lite måndagslugn. Har en del Svenska Hollywood Fruar avsnitt att ta igen på tv3 play. Btw, efter springandet i grannskapet så åt jag, tjejerna och Regina lite av vårt boo godis och dom startade alla en tävling kallad: vem kommer att sakna Emelie mest. Syd skriker då "raise your hand if you gonna miss her for a week" Alla höjer händerna. Hon fortsätter med en månad, ett år, tio år, femtio år och det slutar aldrig. Till slut säger min värdmamma: "raise your hand if you gonna miss her forever". All tre höjer händerna. Jag kände verkligen för att börja böla alltså. Vuxen som man påstås vara så höll jag tillbaka och svarade att jag kommer att sakna dom forever too. Message to your all - detta är och kommer bli minst sagt smärtsamt.

Näst sista helgen

Dags för en update skulle jag vilja säga. Så lördag morgon begav jag mig tidigt till mitt sista au pair möte. Hängde lite med folket, kramade hejdå min LCC Lori och resten av tjejerna. Efter det så åkte jag med Lauren och en ny tjej som heter Gina till mallet. Vi strosade rundor och lunchade. Jag köpte också dockor till flickorna som dom ska få i avskedspresent av mig. Veckan är nämligen här nu, min sista jobbevecka som au pair. Unbeliveble. Nästa onsdag drar jag och Kajsa iväg på våra äventyr. Kan knappt fatta det. Vidare i igår då, så tog jag lite välbehövlig sovmorgon. Lyckades jag lite halvbra med eftersom byggkillar kom som skulle fixa vår uppfart. Det blev en ganska så chill morgon ändå med lite frulle och tv. Mitt uppe i mitt chillande så hör jag någon ropa Emelie. Jag svarar, men får inget svar tillbaka. Gick upp på ovanvåningen för att se om någon var hemma, men hittade ingen. När jag kommer in i köket ser jag en hand sticka in genom vår bakdörr och Regina som försöker få av haspen på dörren. Jag fattade ingetting varför hon stog där och försökte bryta sig in. Asgarvade åt henne. Då får jag infon att vi inte kan använda någon av ingångarna där fram för man får inte gå på uppfarten nu på två dagar. Lyckligt nog för dom var att jag vara hemma och kunde släppa in dom, eftersom dom alltid låser alla dörrar med haspar så extremt noga.

Senare på eftermiddagen så drog jag till Sofia och Sofia. Vi åkte till Long Beach för att äta lite sen lunch/tidig dinner på The Beach House. Åt skitgott och drack kaffe ute i solen.  Lite senare joinade Sigge och Malin oss. Skitskönt väder var det hela dagen. Lite kyligt, men ändå värmande från solen. Igår kväll så chillade jag mestadels vid tv:n. Lite Desperate Housewives och annat var on. Söndagskvällar är sjukt bra faktiskt.

Imorse så vaknade jag ganska tidigt väldigt, väldigt toanödig. Gick upp vid kvart över 6 och möts av Regina som hoppade 3 meter upp från soffan. Hon satt och kollade på American Horror, en serie som ni kanske på namnet kan förstå är lite läskig. Hon har alltså gått upp tidigare då för att kunna titta på det. Lite wacky kanske, haha. Jag satte mig för att titta en stund och blev fast. Det var mörkt ute och där satt vi under filtar nästan på varandra, livrädda. Varför utsätter man sig för det kan man ju undra? Nu är jag alltså ganska så seg efter som jag vanligtvis inte är uppe med tuppen, men det var en ganska så chill start på morgonen. Nu är tjejerna i skolan och jag försöker fixa med lite nödvändigheter. Senare i eftermiddag är det dags för läxor och religion för min stora. TTYL

Jag, Sofia och Malin på The Beach House

Massor av fredagsmys

Fredagsmys big time! Hela dagen har varit helt fantastiskt skön. Gjorde flickorna redo för skolan, satte dom på bussen, sen chillade jag big time med frulle och tidningen. Senare även lite sorterande och Grey's Anatomy. Jag svär den serien, alltså jag är frälst. Gråter till varje avsnitt, får feel good känslor som strömmar genom hela kroppen och bara njuter. Helt fantastisk skulle jag vilja säga. Får mig nästan att vilja bli läkare. Skämt o sido. Efter skolan hade tjejerna en playdate med grannen. Hon och hennes barnvakt kom över. Hennes barnvakt var sjukt chill. Hon var i min ålder och asnice att snacka med. Fattar inte varför vi inte gjort det förr liksom. Skitbra underhållning för oss medans ungarna leker. Det jag älskar mest av allt är att hon trodde att jag var amerikanare. Det är inte som jag skryter nu eller så, men när jag berättade att jag var från Sverige höll hon på att tappa hakan. Haha.

Efter att Regina och Gregg kom hem så gick vi ut och åt. Supernice ställe med jättegod mat. Som vanligt när jag är ute med dom så beställs det in trerätters och jag kan knappt äta hälften. Ikväll var en sjukt rolig kväll tillsammans med dom (som det nästan alltid är). Jag älskar att umgås med dom. Det gör ont i mig varje gång jag inser hur nära det är tills jag ska lämna dom nu. Jag överlever väl förhoppningsvis. I bilen påvägen dit så frågar Gregg mig om jag vill ta med mig den amerikanska mobilen, som jag fått låna av dom här, ut på min resemånad och innan jag ens hinner svara säger Regina: "Klart hon ska det, det behöver vi inte ens disskutera, annars kommer vi bara vara oroliga" Allvarligt, är dom världens bästa eller vad? Dom vill alltså kunna ringa mig och se så jag mår bar hela tiden. Vanligtvis hade jag tyckt det skulle vara störrigt, men nu känner jag mer att jag verkligen har människor som bryr sig här. Känns skitbra! Kommer dessutom bli så mycket lättare när jag reser runt.

Nu är jag redo för att fortsätta mitt fredagsmyyyyys. GA och lite cookies kanske. Sweet tooth 4 sure. Imorgon så har jag au pair möte klockan 10. Känns väldigt tidigt, men det är ju trots allt det sista så det blir nog bra. Nu säger jag happy friday everybody och drar mig tillbaka.

HUMOR

Minst sagt regning dag idag. Det har öst ner exakt hela dagen. Grått och trist, precis som hösten ska vara. Jag tycker det är lite mysigt jag. Har varit så varmt och kvavt här flera månader, så jag njuter för tillfället av lite kyla och friskhet. Säger jag väl förmodligen inte länge till, när vinter och snö snart är här. Jag får väl uppskatta nuet helt enkelt. Idag har jag varit ganska så slapp. Har tvättat en massa som vanligt. Testpackade också väskorna lite. Som det ser ut nu så kommer det klara sig. Får väl se efter sista månaden om det fortfarande går. Annars är det nog läge tt investera i en till resväska. Haha. Efter skolan så blev fotbollen inställd, så vi jobbade på läxorna istället. Lite lek och chill, så var resten av familjen hemma. God köpemat ikväll också. Fiiiint.

Lite drama vid matbordet ikväll. Liten övertrött lilltjej och extremt mycket skrikande. Hon var inne i andra rummet och började med världens skummaste ljud. Då säger Gregg: "Ring en präst för vi kommer nog behöva utföra en exorcism här" Regina spottar vin och jag sätter nästan i halsen. Fy fan vad vi garvade. Detta gjorde ju henne ännu argare givetvis och Gregg bara fortsatte att mala på om präster, vitlök och skit. Trot inte riktigt jag kan beskriva humorn i det hela.
Asgarv nummer två ikväll var när sjuksköterskan (som vi hatar) hade ringt från skolan och lämnat ett medelande om en lapp som var tvungen att skickas in nu direkt, vilket vi redan har gjort. Hon är värdens jobbigaste och mest irriterrande människa. När Regina lyssnar på medelande, så härmar hon då henne. Hennes röst, tonläge och allt hon sa. Detta var också jävligt underhållande. Sjukaste humorn vi två, men jag älskar det.

Känner typ mina obefintliga magmuskler nu. Okej, så nu ska jag fixa lite musik till min iphone och sen så får det bli lite mer Grey's Anatomy tror jag. Det är ungefär vad jag har att komma med idag. Kan typ inte fattade att det redan är onsdag. Varför går det så fort. Försöker verkligen njuta över dessa sista två veckor med familjen, men tiden går så sjukt fort. Som alltid. Inget vi kan kontrollera tyvärr. Nu ropar Regina att jag ska komma och kola på något också. Ha det! TTYL

Sprudlar

Idag är energin på topp everybody. Ärende, skypedates, chill, barnpassning och nu är jag done. Lyssnar på härlig musik och njuter av nuet. Tidigare idag dansade jag runt i huset när jag skötte alla sysslor. Dans abstinensen är höööög nu alltså. Fan vad life är lovely ändå. Ser fram emot allt. Vill allt helt enkelt. Vet inte riktigt var jag ska göra av alla sprudlande känslor just nu. Det är si så där 16 dagar kvar tills vi avsultar, men samtidigt börjar vår stora resa. Går inte att med ord beskriva hur excited jag är. Ett stort steg i livet är redan taget och tätt följer nästa go vänner. Jag längtar efter allt livet har att erbjuda. Jag är varken rädd eller orolig. I'm gonna do fabulous. Det har jag redan bestämt och är helt övertygad över. Seriöst, känner endast glädje! Så let me spread the love helt enkelt. Var glad för livet och alla dess möjligheter. Nu avslutar jag denna tisdags kväll med en munchkin. Pricken över i denna mysiga tisdag.

Obsessions

Checkar in. Vad har hänt för spännande idag då gott folk. Väldigt lugn dag faktiskt med barnen i skolan såklart och lite somsyssler för mig att ta hand om, som tvätt osv. Riktigt rälig, ond cirkel detta eviga tvättande. Thank god att dom inte stryker kläderna i denna familjen. Jag har malt lite Grey's avsnitt under dagen. Är helt fast, som jag alltid blir. Sjukt bra och välgjord tv serie. Min andra obsession just nu är Revenge. Både jag och Regina följer det. Morgonen idag gick till att disskutera gårdagens avsnitt. Nördar båda två 4 sure.

Hur som helst, efter skolan körde jag Syd till religionen. Hon var borta en timme och när hon kom hem igen så gjorde vi läxor. Regina kom ganska snabbt efter det och vi åt middag. Ännu en byggarbetare var över ikväll och kollade på alla projekt. Han traggade utan dess like och jag Regina skrattade utan dess like. Älskar att vi delar samma konstiga humor. Dvs att göra sig rolig åt andra människor. Scyssta klubben liksom. What else...

Faktiskt inte mycket. Känner mig lite stressad över allt som ska packas, men på samma gång så kan man inte riktigt packa ännu. Använder fortfarande kläder och allt. Har redan packat väskan som inte ska med mig ut på resan. Den kommer så snällt att få stanna här tillsammans med a bunch of other stuff. Hämtar upp det någon dag innan vi flyger hem helt enkelt. Jag jobbar lite varje dag nu på att städa ute lådor, gamla papper och stuff som man inte längre behöver. Sparar såklart en hel del, så man kan göra en riktigt fin scrapbook när jag kommer hem igen.

Nu har jag inte så mycket mer egentligen. Dagarna rullar på som vanligt, men ändå så känns det mycket mer som man har en fet deadline nu. Har ju visserligen funnits där hela tiden, men nu närmar den sig med stormsteg. Mycket som ska hinnas med. Att se, träffa och göra. Kommer bli några riktigt skojiga sista veckor i staterna. Har faktiskt till och med börjat att se fram emot att komma hem. Tackar jag min shrink för (även känd som Regina) Haha. Vi avlastar det mesta på varandra. Feels good to have a friend like that. Tar det som att min incheckning för ikväll är över, så checkar ut. Lator alligator.

LÅT TIPS




It låtarna just nu. Dessutom sjukt talangfulla artister. Beyonce och Rihanna levererar som vanligt och Bruno bara fortsätter att växa i mina ögon. Denna låten är så sjukt jävla sann. Kan verkligen relatera till den.

Helgen levererar

Och så var helgen över. Eller ja, nästan. Fullspäckad som de flesta andra helger har den varit. Massa kul och kompishännnnng. I fredags drog jag efter jobbet och hämtade upp Sofia, Clara och Christoffer. Vi åkte sedan vidare till CCF och mötte upp resten av gänget. Supermysig och god middag blev det med fina vänner. Lovely. Efter middagen åkte vi vidare till en bowling hall och chillade lite. Lite spelande, dricka och snack. Sjukt mysigt. Var hemma strax innan två och däckade dirr. Lördagen spenderade jag inne i city med Fia, Sofia och Nellie. Lite salladslunch, vandring, shopping och starbucks mys. Var också lite demostraioner på Times square som orsakade kaos och trängsel. Värre än vanligt då. Vi hade dock en supermysig dag och resten av lördagskvällen var jag så pass seg så jag spenderade den hemma. Flickorna och Gregg var iväg på något kalas och Regina hade stannat hemma för att hon inte mådde så bra. Vi chillade därför järnet tillsammans framför tv:n med popcorn, cola och Marabou. Sweeeet life det där. Söndag idag då. Jag har haft hand om ungarna ett par timmar. Tog dom bland annat till ett birthday party på chucky cheese. Väldigt intressant ställe som barnen älskade. Vi hängde alltså där ett par timmar och sen åkte vi hem igen till resten av familjen. Har varit en supermysig kväll med dipp, morötter och gurka. God middag och brownies till efterätt. Dessutom flickor på strålande humör. Man måste älska kvällar som dessa. Nu så har jag avlägsnat mig från resten av gänget för att titta på lite av min shower. Desperate är on om en timme och innan dess ska jag fortsätta mitt Grey's Anatomy maraton. Stans största tv-show nörd kanske. Imorgon tar jag tag i lite organisationer av resväskor och ska även försöka bli färdig med albumet. Effektiviteten kommer sprudla utan dess like. Det fina med att jag måste upp till 7:30 och ha barnen en timme, är att man är relativt pigg när man kommer tillbaka från att ha lämnat dom vid bussen. Man kommer upp och sover inte bort dagen, som jag så gärna annars brukar kunna göra. Det var denna helgen mina vänner. Nu lämnar jag in för ikväll och laddar för ännu en vecka. Har typ bara två kvar att jobba. OMG verkligheten slog mig. Haha TTYL

Mixed feelings

Idag har har jag lite nyheter gott folk. Jag har fått mina flygtider hem till Sverige. Kommer att bli den 24 november. It's official, I'm on my way home. Eller ja, inte riktigt än men snart. Känns både bra och hemskt på samma gång. Kan inte beskriva känslan. Känns ungefär samma som när jag var på väg att lämna Sverige för att åka hit. Man lämnar sina vänner och familj. Det suger. Dom är mina personer nu liksom och snart så är jag blott ett minne. Haha. Skämt o sido. Ska bli mycket roligt att komma hem till alla nära och kära igen. Till lilla staden som dör varje kväll klockan 6. Till lilla staden där alla tror att dom känner alla. Till lilla staden där igen vågar sticka ut och gör man det så döms man hårdare än i tingsrätten. Det må vara mycket nackdelar med vår lilla stad, men där finns så mycket som man bara måste älska. New York kommer alltid att vara mitt place dock. Ingen bryr sig hur du ser ut, vart du går eller vad du gör. Staden är alltid busy med massa folk and I love it. Underbara NY. För att sammanfatta tragget så är det blandade känslor. Tror man kommer åka lite berg och dalbana känslomässigt dessa sista veckor i staterna. Kommer givetvis genomlevas det också och efter jag varit ute och svirat USA runt ett tag, kommer jag hem med fötterna på jorden igen. Låter som en bra plan va? Tycker jag med. Idag har jag annars inte gjort allt för mycket. Lite tvätt, Skype och tv tittande faktiskt. Riktigt slappt och skönt! Imorgon tar jag tag i lite mer seriösa grejor, som att gå ut och köpa en resväska bland annat. Får se hur det slutar. Och innan jag glömmer. Roligaste grejen hände ikväll. Gregg hade en byggarbete över som skulle titta på tjejernas rum, eftersom dom ska göras om nu snart. Han kommer in i köket med honom och jag sitter med ryggen mot med caroline i knät. Så presenterar gregg mig som hans wife. Om jag dööööör. Haha. Byggarbetaren säger då när han kommer för att ta i hand, oj det var en ung fru. Då ser gregg att det är jag och börjar ju asgarva han också. Shit, vad kul. Barnen höll ju på att smälla av också. Bara regina missade det, men hon skrattade minst lika mycket när vi berättade senare. NU, Grey's. Säger bara: once again, I'm stuck!

WED

God onsdags kväll kära vänner. Sitter just nu och kollar på on demand, desperate housewives. Love that show. Samtidigt som jag tittar kränger jag Marabou och puffs (amerikansk variant av ostbågar) Dagen idag har varit slö. Regnigt och tråkig. Försökte vara lite effektiv på förmiddagen och tvätta lite lakan och handdukar. För att vara en extra pärla så tvättade jag mina v-parents också. Snäll tjaj skulle jag vilja säga. Tanken var att ja skulle jobba vidare på albumet till familjen, men det sket sig stort när skolsköterskan från skolan ringer och jagåste hämta hem en sjuk Sydney. Eller ja, enligt henne. Var som vanligt inga som helst fel på henne, bara lite ont i halsen. Vi mös lite tills lill loppan anlände och då gjorde vi läxor. Senare ringde Gregg mig och vi fick åka och hämta han på en bilverkstad. Bilens bromsar hade pajat. Bra där. Nu ikväll har vi alla ätit mat och dessert. Ungarna tvingade oss in i deras lilla skola, så vi fick snällt agera skötsamma elever. Jag och Regina (som egentligen ska vara bra förebilder) ballar ur lite och börjar tramsa rundor i klassrummet. Vi agerar då dix hills housewives som vi kallar alla hemmafruar här. Ärligt, dummare människor får man faktisk leta efter. Jag hade skjutit mig själv om jag kommit till någon av dom istället för denna familjen. Man hittar dom dessutom klagandes överallt. På dance class, fotbollen, affären ÖVERALLT. Bra kombo att leka skola - med trötthet. Nooo. Barnen tyckte vi var skitroliga. Så allt som allt har dagen varit chill. Är "gå och skjut mig så jag får sova trött" just nu. Ska kolla lite Greys snart och sen sova så in iiiiiiiiiiii. Julia är påväg hem nu förövrigt. Hoppas du får en säker resa hem till Sweden kompiiiiiis. Skype SNART! Fy fan vad tomt det kommer vara utan henne här. Meeeen snart ses vi igen. Sjukt fiiiint! GNiGHt people.

Update i text version

Måste nog bestämt säga att min data är historiens största skämt. Utan att överdriva till och med. Ladda upp bilder lyckades jag med tidigare idag, men tror ni det gick att skriva? Nooooo. Tangentbordet skriver inte åäö längre. WTF liksom. Jag gör istället ett fint inlägg från min oroligt pålitliga iPad.

Börjar med söndag då eftersom det var där jag "left off" sist. Okej. Jag och Julia åkte in till city och möte upp Ellen och Lina. Sjukt kul att träffa fina Ellen igen. Vi myste och åt lunch i central park. Satt där i timmar och bara snackade. Vi gick också till svenska kyrkan för lite svensk hederlig fika. Skojigt. Var riktigt härligt väder i söndags. Närmare 30 grader, i oktober månad. Jag gjorde iaf debut imed shorts på i oktober månad. Sjukt eller vaddå? Jag njuter! Blev en helmysig och chillsam dag med ett härligt gäng.

I måndags så firades det Columbus Day här i staterna. Ungarna var därför lediga från skolan och babysittern var all in, hela dagen. Vi hade väldigt skoj dock. på förmiddagen åkte vi till en farm och köpte pumpor. När vi kom hem så målade barnen de små som de hade valt ut. Vi åt lite lunch och gjorde lite halloween arts and crafts. På eftermiddagen så tänkte jag ge mig på att skära lite i en av de stora pumporna. Barnen hade aldrig gjort det innan utan bara målat på ansikte, så världsmästaren Emelie fixade fram köks kniven och började stycka. Skitkul hade vi och den blev jättebra. Flickorna älskade att stoppa in händerna i allt det mosiga inne i pumpan. Skumma - svar JA. Som sagt den blev superbra och mina värdföräldrar beundrade mina skills resten av kvällen. Är numera anlitad till att göra resten av dom i helgen. Resten av dagen vilade vi med böcker, film och fotboll.

Idag har var ganska se och drygt. Lite danclass för den lilla efter skolan och en måltid på det, så är det väl dags att lämna in snart. Kajsa och jag bokade idag flyg från Orlando till Chicago och även boende i Orlando. Vi är såååå på g folks! Ikväll är det sista kvällen för några av mina vänner här. Bl.a. Min Juuuuls. Tråkigt! Det har börjat på allvar nu, alla goodbyes. Finns nog ingen som hatar det mer än ja. That's life. Nu ska jag kolla GA.

Catching up with pictures











To be continued...

OKEJ. Hade tänkt att uppdatera er om resten av mina helg äventyr och dagen idag. Har nämligen varit Colombus Day här idag, så ungarna var lediga från skolan. Vi har faktiskt haft en jättefin dag tillsammans. Som sagt had tänkt att berätta allt och bilderna var redo på datan, men datan vägrar att samarbeta med routern och där med nooooo internet connection. Great va. Tack Gud och mamma för att jag har iPaden. Jag lovar att det kommer en jättefin uppdatering med bilder imogon. Eller jag försöker lova. Min data är ju som sagt inte överdrivet pålitlig. TTYT

BROADWAY

Mamma Mia. What a weekend so far! Finns absolut inget att klaga på i livet för tillfället, eller ja kanske det faktum att NY är för långt ifrån Sverige. Igår så fick jag vara ledig hela dagen. Svingött. Därför var jag och Julia ute och svirade lite. Bland annat på min outlet. Liten parantes då är gårdagens trafik som var mer insane än vad jag någonsin varit med om. Brandbilar, poliser, crazy drivers, redlights ur funktion och so much more. Fy fan, bara det var ett äventyr i sig. Iaf, är vi klarat oss ur det, så shoppade vi lite på outleten följt av ett bio besök. Vi såg Dreamhouse. Tidigare på dagen så lunchade vipå Chilis som var väldigt smarrigt. Idag har varit en riktigt bra dag. Jag, Regina och barnen åkte in och spenderade en heldag i city. Vi körde in vid 12 och chillade rundor lite vid Times. Vid 2 så satt vi bänkade för att se Mamma Mia. Och ni kan väl själva gissa hur bra den var. Fantastisk faktiskt! Efter två och en halvtimme där inne gick vi och åt middag på ett sjukt coolt ställe. Kommer inte ihåg namnet, men det var en Halloween inspirerad resturang. Det var fullt med creepy djur, vampyrer och annat skit på vägarna. Servitörerna var lite spookey och det var bara så ball. Ungarna som vi trodde skulle vara rädda först, tyckte att det var skitskoj och sprang runt och tog på alla djur. Efter maten köpte vi glass och satt och chillade ett tag. Båda barnen säckade på vägen hem i bilen, så jag och Regina satt och pumpade clubmusic (väldigt lågt dock) men det var skoj. Vi snackade en massa som vi alltid gör. Seriöst och oseriöst. Alltid lika myssss. Av alla, så tror jag faktiskt att kommer att sakna henne mest. Världens skönaste, mest ödmjuka och underbara människa jag känner. Det går inte att bli irritterad eller arg på henne. Hur sjukt är inte det? Dagen var jättebra. Jag hade jättekul med världens bästa och det var verkligen en fantastiskt fin födelsedags present från dom. Världens, världens bästa. Hur ska jag klara mig utan er varje dag? Hjärtat kommer blöda. Utan tvekan. Nu ska jag kolla på en film och enjoya resten av lördagen. Imorgon besöker vi Manhattan igen. Sweeeeeet.

Längtar efter helgen

Hej kära ni. Vi närmare oss helgen med stormsteg och det ska bli så gött. Veckorna går bara fortare och fortare och jag har bara 27 dagar kvar att bo med familjen. Sick! För att dra det hela till en ännu sjukare nivå, så är det sisådär 50 dagar kvar tills jag återigen vandrar på svensk mark. I can't belive it. Hoppas jag gör några av er glada iallafall. Igår och idag har varit helt vanliga dagar med skola, aktiviteter och läxor. I förmiddags så var jag med Julia på hennes mall och införskaffade lite nödvändigheter. Vi shoppade bl.a. på HM och Forever. Höst kom nuuuu för jag är redo med koftor och stövlar. För att informera er lite om helgen nu då. Jag ska bland annat chilla med Julia då detta är hennes sista vecka och hon lämnar mig på onsdag. Hemska tanke. Blir lite middag, bio och city besök. Ska också gå och se Mamma Mia på Broadway på lördag med Regina och barnen. Ser jag verkligen fram emot. Kommer att bli så kuuuuul! Annars så ska jag gå och göra mig själv lite usefull och hjälpa till maten. Vi hörs latrooooo kidz.

Stress tisdag

Stress, måsten och glöm inte har gjort min dag idag. Hämtat och lämnat barnen. Tagit med dom på aktiviteter. Hämtat mat (Boston Market, viker är ett av de godaste matställena här i USA) Matat, gjort läxor och städat undan efter kidsen. Nu är jag hel done för idag. En tidig morgon till, sen så är äääääänligen Regina tillbaka. Fick ändå en hel del bra grejor gjort idag. Fortsatte på albumet till familjen. Det är än så länge jättefint och jag tror att det kommer att bli jättebra! Jag sorterade också ut lite kläder från min garderob som jag inte använder överdrivet mycket just nu och började packa ner i stora reseväskan. Ska bli intressant att se hur jag reder ut allt med packningen. Kommer allt få plats är väl den stora frågan? Löser sig på ett eller annat vis. Annars har dagen varit ganska så grå. Har regnat och varit ruggigt.hösten börjar komma på allvar till NY nu också. Ganska mysigt tycker jag. Jag älskar sommaren mer än något annat, men på hösten när det är så lagom kallt och perfekt med en varm mysig halsduk så tycker jag det är ganska så mysigt faktiskt. Ser inte fram emot vinter ett dugg dock. Nu ska jag fortsätta att kolla på SATC och njuta av kvällslugnet!

Detta har hänt...

Som utlovat, här kommer en update om min helg med kidsen. På fredag morgonen väckte två pigga töser mig runt 6:30am. Som en levande död asade jag mig upp och gjorde frukost och kollade på tv med dom. Vi var rundor lite överallt i vår lilla town resten av dagen. Vi var på bibblan och lånade böcker och filmer. Vi lunchade på Friendlys och senare på eftermiddagen åkte vi till ishallen med några vänner till barnen och åkte skridskor. Höjdpunkten på dagen helt klart. På kvällen chillade vi med mat, film och kladdkakka med glass. Muuuums.

På lördagen blev jag återigen väckt tidigt. Vi började morgonen med en film. Senare så gjorde jag pannkakor och bacon till dom. Riktiga amerikanska fina panncakes. Sjukt goda blev dom och väldigt enkla att göra. Efter brunchen åkte vi iväg på fotbollsmatcher. Var underbart fint väder hela lördagen. På eftermiddagen/kvällen gick vi på bio och såg Dolphin Tale. Sjukt fin film, som är verklighets baserad. Jag bölade. Haha. Efter bian åt vi på Mc Donalds och till efterätt åkte vi till yo go wild och käkade frozen yoghurt. Så gott. Som jag kommer att sakna det!

Söndagen spenderade vi på en farm här i närheten. Det var farm festival, så där fanns massa att göra. Se djur, kolla shower, äta, åka hölass, kolla på pumkins och massa mer. Vi var där hela dagen och hade jätteskoj. På kvällen chillade vi me dlite film och jag gjorde min american special. Chicken nuggets med pasta. Haha. Lite bad och film mys så var pappa Gregg hemma igen och jag kunde gå ner och äntligen relaxa. Har inte varit så utmattad på länge faktiskt. Men kul helg var det och det var jättemysigt att umgås med mina flickor. Sötast är dom när det är läggdags. Ni ska höra min lilla. Mitt under en film kan hon säga "Emelie, I want to go night night" och så får man puppy eyes blicken. Toooo die 4, allvarligt. Man vill bara pussa och krama på den lilla björnen.

Idag så var det som vanligt skola och massa läxor. Körde Syd till religionen och annars var det inte mycket mer. Fick packa allas luncher idag, alla papper som skulle till skolan och ja, allt. Gäller att ha huvudet på plats klockan 7 på morgonen. Inte en av mina starka sidor, men som ni kanske förstår så finns det inget jag inte klarar av. Min värdpappa så till mig idag efter dinnern att jag är "really fabulous" Not 2 brag, men lately har jag faktiskt också känt det. Haha.

En liten parantes ikväll då. Jag har gått in på min sista jobbemånad här i staterna. 11 månader har redan passerat och jag undrar: vad fan hände? Det gick fortare än vad jag trodde det skulle. Önskar faktiskt lite att jag var tillbaka på 2 månaders dagen. Känner mig ärligt talat inte riktigt färdig här. Med New York, USA, ALLT. Och bara tanken av att jag måste lämna mina vänner här och inte minst min familj och mitt andra hem, får mig att må illa. Jag längtar supermycket till sista månaden, som jag ska spendera med min underbara Kajsa på resande fot, men hemresan till Sverige känns inte så frestande faktiskt. Men, det är dags för mig to move on. En dag så är jag tillbaka här. Jag känner det på mig.

Nu lämnar jag in för ikväll gott folk. Ska också ta igen några avsnitt svenska hollywood fruar. I love yoooou life.

DÖD

Jag har kraschlandat i min säng. Är för trött för det mesta ärligt talat. En efterlängtad 12 timmars sömn natt, tack! Vi snackar mer imorgon om helgens bravader helt enkelt. gnight

Super fredag

Dag ett av mitt liv som fulltids tvåbarnsmamma är över. Väldigt skönt måste jag säga. Dagen har varit lång, men superrolig. Flickorna har varit på strålande humör och vi har hittat på en massa skoj. Så fort våra städtanter kom imorse så drog vi till bibblan och chillade. Vi sprang några ärende till Apoteket, affären och tankade. Vi lunchade på Friendlys och tjejerna var så jävla duktiga. Damen i båset next to us kommenterade deras vackra ögon, som dom tydligt och klart hade efter mamma. Även vår servitris var tvungen att poängtera vilken bra mamma jag var. Hallå? Jag orkar inte ens rätta folk längre. Dom får väl tro vad dom vill. Senare i eftermiddags åkte vi skridskor med några kompisar till barnen. Skitkul faktiskt! Barnen var sjukt duktiga. Resten av kvällen mös vi med dinner, film och glass. Släpade nyligen med mig två övertrötta tjejer upp till deras sånger. Car fick en liten mamma attack, vilket var ganska så väntat, men det gick snabbt över igen. Min stora var dock världens bästa. Hon njöt av att bara ha mig där. Precis när jag tror att jag har fått båda att somna så säger Syd: "Emelie, I don't think I can live without you. I'm gonna miss you so much when you leave" Om inte det får ens hjärta att blöda, så vet jag inte vad. Fick säga god natt och gå ner på nedanvåningen. Fällde en och annan tår där i smyg. Det är fan inte roligt alltså. Fine, jag är vuxen, men stackars barnen. Kan inte ens tänka mig hur dom kommer känna. Säkert att jag överger dom. Den schyssta svikaren liksom. Anyway, jag har kollat alla dörrar och satt på alla haspar som finns. Man bli svinnojjig när man är ansvarig över ett helt hus och två barn helt själv. Som tur är har jag ju min vakthund. Eller, ja...kan man ju iofs ifrågasätta. Han hade väl förmodligen inte gjort mer än slickat ihjäl dom. Haha. Det var faktiskt allt från mig idag. Det var en jättebra dag med mina flickor och imorgon väntar ännu en fullspäckad dag, med fotbollsmatcher, bio och annat skoj. Hoppas på lite sovmorgon. Unfortunatly, I doubt it! Nu ska jag också sova, klockan 10, en fredag kväll. Är detta hur mitt liv ser ut om 10 år? Haha. GNIGHT

RSS 2.0