Lugnet efter stormen...

OKEJ. Höll inte riktigt mitt löfte om att skämma bort er med inlägg, gjorde jag? Nu ska jag dock skämma bort er med en saftig update om mitt senaste dygn.

Spenderade alltså hela dagen inne i huset igår och även idag. Igår kväll fram mot 8 tiden började det blåsa upp och regna väldigt mycket. Först vi 12 kunde man höra hur vinden verkligen tog tag i huset. Jag satt med nyheterna på hela kvällen och fick se hela händelseförloppet. Reporters var ute i massa olika städer här runt omkring. Dom filmade NYC på Times Square och jag har verkligen aldrig sätt något liknande. Stället var folktomt. Knappt en människa där. Lite som en spökstad. Staden som aldrig sover, fick till slut sin vila. Vid 2 tiden somnar jag efter att ha kollat på Desperate Housewives i timmar. Vaknade kanske upp var tionde minut av grejor som slogs mot huset, vinden och massa knakningar. Klockan halv 6 på morgonen så hör jag min värdföräldrar prata där uppe, så gick upp till dom i tv-rummet. Där satt vi och kollade ut på stormen, i väntan av att "ögat" skulle passera. Och det gjorde det, kan man lugnt säga. Träden nästan låg ned, nyheterna varnade för tornados och vi bara väntade på att strömmen skulle gå. Detta hände dock inte, så vi satte på en film. Jag däckade efter kanske 5 minuter. Vaknade av att barnen sitter och petar på mig, så gick ner och la mig i mitt rum igen. Somnade om och vaknade vid lunch. Resten av dagen har det öst ner och vinden har varit superstark, men nu är det över. Ingen större skad sked i mitt grannområde. Grenar och lite mindre träd har trillat. Vår pool är full med skit, men annars så står huset kvar. Vi har haft strömmen kvar genom hela stormen och vi kunde inte haft mer tur. Mina vänner som bodde närmre vattnet hade det lite värre.

Eftersom det fortfarande var stormigt ute så spenderade jag större delen av eftermiddagen inne. Senare på dagen när det lugnat sig så gick jag ut och hjälpte mina värdföräldrar att städa upp i trädgården lite. Var en fröjd att få lite frisk luft och att lämna huset. Vi skulle gått ut och ätit ikväll men knappt några ställen hade öppet så vi beställde hem mat istället. Pizza och annat mums.

Irene var alltså inte så farlig som amerikanarna hade trott. Visst sabbade hon det för massor av människor, men för de flesta ställena var det inte mycket värre än en tropisk storm. Jag är glad att det gick bra och att alla mina vänner är okej. Nu får vi hoppas att det håller sig lugnt bara. Jag menar på en vecka så har vi hunnit genomleva en jordbävning, orkan och nästan tornado. Det kallar jag en erfarenhet rikare.

Nu mina vänner ska jag luta mig tillbaka och njuta av lugnet efter stormen. Inga helgnöjen för mig denna helg som ni kanske förstår. Eller ja, har ju umgåtts väldigt mycket med familjen vilket har varit toppen och jättemysigt. Imorgon är det måndag och ny jobbevecka. En vecka kvar och sen börjar de små skolan. Ska bli skönt för alla måste jag verkligen påstå. Neeeeppp, lite film kanske. So long folks and SO LONG IRENE

Så här såg det ut när det lugnat sig och efter vi städat till det lite.

Lugnet före stormen...

Jag kommer kunna sitta här och skämma bort er med blogginlägg hela helgen. Detta så länge internet och allt det där fungerar. Känns lite som man har husarest alltså. Just nu så är läget lugnt. Det regnar lite, men ser inte ut som det är så överdrivet blåsigt. Sägs ju i och för sig att stormen inte ska bryta ut förrän ikväll. Alltså lite lugnet före stormen läge här. Vi är super redo dock. Vi har letat upp alla ljus som existerar i detta hus. Skafferiet är fullt med mat och snacks. Vi är redo helt enkelt. Jag är glad att man inte är ensam om detta utan har ju flera vänner här och min värdfamilj. Känns bra, men de är såååååå typiskt att stormen ska komma precis när en vanlig, hårt arbetande medmänniska ska få en liten, liten paus från vardagen. Precis då måste det bli kaos.

Eftersom jag är ganska så fast i huset ska jag idag försöka jobba på lite olika projekt. Bland annat sortera bland mina bilder på datorn, städa och organisera lite. Ska också bara ta det lugnt och chilla framför tv:n. Idag mina vänner så firar jag också 300 dagar som New York bo. 300 DAGAR. Kan knappt fatta det. Anyway, TTYL.

Irene är på gång

Jag gillar inte läget just nu. Inte alls faktiskt. Det är fredag och det har varit en bra sådan. Julia var här lite med mig och barnen under dagen. Kvällen spenderade jag med fina vänner på Cheesecake Factory. Gooood mat och finaste sällskapet, som alltid.

Anledningen till det inte så bra läget är att denna jävla Irene är på gång. Den dödar min helg, alla planer, häng med vännerna, ALLT. Fast i huset hela helgen är ju kul. Särskilt med två barn som förmodligen kommer att vara livrädda och om inte det rastlösa. Har också börjat fundera lite över mitt rum. Vissa nyhetsändningar säger att man ska hålla sig på längre nivåer när det blåser som mest, alltså källare. Andra säger att man ska rädda sina grejor i källaren från vattnet om det börjar läcka in. Hela mitt rum är i källaren, alla prylar, kläder och sånt. Jag lär jobba på att börja packa upp det högt, om nu det värsta skulle inträffa. Min värdpappa sa också till mig ikväll att jag skulle lägga fram pass, visum och hela köret, så det är redo om vi måste dra. Har redan vänner som fått evakuera. Gick in på mejlen och hade fått ett långt mejl från Cultural Care organisationen som jag åkte hit med, om hur dom vill att man hör av sig om man evakuerar och så att man är okej. Känns väldigt, väldigt bra det här. På samma gång lite spännande. Ena stunden klassar dom det till en orkan med styrka 2 (alltså inte så allvarligt), nästa så ska det bli en 4 och då snackar vi allvar. Äsch, vill inte påstå mig rädd, för så är inte läget, lite mer jobbig känsla. Får räkna in detta i en av mina många sjuka upplevelser också helt enkelt.

Okej, så nu till alla er andra. Njut av er helg! Var inte oroliga över oss (mamma), we're gonna be just fine.

Vad händer?

OKEJ, här har ni tjajen som igår satt och kaxade med blogginlägg om en liten hurricane som kommer in nu över helgen. Var ganska så chill igår med att amerikanarna bara överdriver, som vanligt. Mina vänner, jag tar tillbaka allt. Med risk för att göra er oroliga, men det ser inte överdrivet bra ut för New York. En orkan kommer alltså in över landet och slår till som hårdast på söndag eftermiddag. Värst kommer den att slå på Long Island. Kust precis var jag befinner mig. Man har börjat och kommer fortsätta att evakuera öns delar som är närmast havet. Som tur är så bor vi ju i mitten. Men som sagt, allting kommer att stängas ner imorgon då förvindarna väntas. Flygplatserna, tågen, subwayn i city, arbetsplatser, verkligen allt. Dom varnar alla här på ön för att inte sätta ens en lilltå utanför dörren. Det rekommenderas att man ska sätta upp en emergency plan i alla hushåll och alla på LI måste vara beredda på att evakuera. Vad är detta alltså? Jag, Regina och Gregg satt i ett vuxenmöte nu och gick igenom vad som måste förberedas. Väldigt seriöst så, men det är fullt allvar här nu. Strömmen kommer med största sannolikhet att slås ut. Vi letade efter ficklampor, fixade en inhandlingslista tills imorgon och massa annat. Dom jämför denna orkan med en som var 1985. Regina berättade att hon var 15 då och dom var tvugna att hålla till nere i källaren större delen av tiden. Det är alltså var vi kommer att få ta vägen om det blir riktigt illa. Alla 5 + vovven nertryckta nere i mitt lilla källarrum. Haha. Måste erkänna att detta kommer förmodligen bli en upplevelse utan dess like. Varnar dig dock orkanen Irene. Om du mosar mitt New York som kommer jag bli väldigt förbannad! Så, nu har jag väl gjort er oroliga nog va? Vi kommer klara oss bara bra här, don't worry. Var beredda på att jag förmodligen kommer vara internet och telefonlös ett tag dock. Här kan ni ju läsa lite själva om ni är intresserade. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13526793.ab

Idag så var jag annars på bion med flickorna och deras kompis. Vi såg en ny film som heter The Smurfs. Handlar alltså om våra kära gamla små blåa smurfar. Väldigt rolig faktiskt. Till och med för mig. Annars inte mycket mer going on. Jag och Julia bokad precis vårt flyg till Chicago. Vi åker den 9 september och stannar över helgen. Ska bli jättekul att ut och resa igen! Nu ska jag bara chilla lite och jobba på vår emergency plan. Haha. TTYL

Don't miss it


Mina underbara vänner från Kristianstadflickorna slår till igen. Denna gången med en burlesk show. Kan inte beskriva hur ledsen jag är och hur tråkigt det är att jag inte kommer att kunna komma och se dom in action. En av mina största saknader här är just dansandet och vårt lilla fina gäng! Jag vet att showen kommer att vara grymmmm och mina vänner fantastiska. Gör då vad inte jag kan göra, gå och köp biljetter nu direkt på Domus. Ni kommer inte att bli besvikna. Jag bara vet det!

Girls, jag är väldigt stolt här på andra sidan atlanten.

Tiden flyger som vanligt

Himmel och pannkaka. Satt och bläddrade i kalendern tidigare idag (som jag nästan alltid gör och som förövrigt hela mitt liv är nedskrivet i) och inser helt plötsligt en massa saker. Det är mindre än en månad tills jag fyller 20, det är också mindre än en månad tills mamma kommer och hälsar på igen. Till helgen har jag befunnit mig i detta land i 300 dagar. Inte längesen det var 100. OCH till det sjukaste av allt, jag har bara lite mer än 2 månader kvar att jobba som au pair. Ärligt talat, jag vet inte vad som händer längre. Time moves on without you uppenbarligen. Visst måste jag erkänna att det ska bli skönt. Få göra annat, se annat och gå tillbaka till vanliga gamla livet. Men, detta också med en hel drös av seperationsångest. Från New York, mina vänner här och inte minst min underbara värdfamilj. Vad ska man göra när man inte längre är en tågresa från Manhattan. Staden där allt finns och allt är möjligt. Usch. Depp stunden är härmed över. Pallar inte dessa tankegångar nu. Det dealar vi med om en månad eller två. Måste tillägga att jag saknar er mina vänner och familj! Det ska bli underbart att få komma hem till er igen. Långdistansen funkar inte mycket längre, it's hard.

Dagen idag har varit minst sagt späckad för mig och barnen. Vi har haft 3 playdates. En planerad och två ickeplanerade med grannarna. Rätt fint ändå. Fick dagen att gå väldigt fort. What else is new. Jo, vi har en hurricane vid namnet Irene på väg. Den är just nu nere i Florida området och ska tydligen fortsätta upp hit och attackera NY till helgen. Först jordbävning och nu detta, what's next liksom? Äsch, folk stirrar, men inte jag. Det löser sig som alltid. Synd bara om det verkligen smäller till hårt, för då dödar det mina fantastiska helg planer.

Annars är läget cool lugnt. Jag är färdig för idag och redo för att däcka ner mig i lite dator och serier. Är tillbaka till mina desperata hemmafruar. Lovely serie. Imorgon är jag on duty tidigare än vanligt. 6:45 närmare bestämt. Det är lite skjut mig huvudet varning på det. Får hålla tummarna att mina små valpar väljer att ta en sovmorgons morgon. Haha. Utöver detta my dear friends så fortsätter min värld att rockas och jag älskar livet. Poetiskt och 100% true. Bye noooow

Vilken kille

Somewhere in Brooklyn

Lighters

Long Distance

Alltså säger bara Bruno Mars. Han fyller vår värld med riktigt fantastisk musik. Gryyyymmm är ordet som på bästa sätt beskriver killen.


Earthquake

Long time noooo seen my friends. Sorry about that! Igår var det alltså måndag igen, också känt som back to work. Hade en chill i dill dag med barnen. Lite pool, mat och chill helt enkelt. På kvällen så åkte jag iväg på au pair möte. Denna gång sågs vi nere på beachen. Alla hade också tagit med sig någon hembakad dessert från deras hemland, alla utom Emelie som istället åkte till Ikea och handlade. Bra där känner jag. Förstår livet som en fulltidsmamma mer och mer för varje dag. Finns ingen tid att baka där inte. Vad hände mer igår? Hmm. Jo, har ännu en hyllning till min värdfamilj. Förra veckan var ganska seg och så med tanke på ingen skola och att ständigt ha ungarna hemma. Dessutom så jobbade jag en halvtimme för länge varje dag. Det är absolut inget jag någonsin skulle börja klaga över, men visst känns det segt. I söndes kväll då när jag kom hem, så fick jag min lön och upptäcker att där är $50 för mycket. Ärlig tjej som jag är så säger jag det. Svaret jag får från min värdmamma är att det är lite extrabetalning som tack för de extra timmarna jag jobbade över. "Buy something nice for yourself honey" Alltså jag älskar dom. Man känner sig verkligen alltid uppskattad. Är inte ofta jag får känslan att det inte är värt det. Så det lyfte helt klart tanken på att det var måndag.

Idag så gjorde vi heller egentligen inget speciellt. Vi åkte till Friendlys och åt lunch. Lite senare tog jag med dom på golftränining. Annars väldigt mycket utelek. Vädret idag har varit helt fantastiskt. Runt 25 grader och frisk air. I like. För att komma till dagens uppståndelse då. Vi var med om en jordbävning här i USA. Den var som värst i Washington DC men kändes även i staterna runt om. Personligen så kände jag inget alls, för detta hände i samma veva som vi var påväg hem från resturangen. Enligt mina värdföräldrar och grannarna så varade den runt en minut och skakade husen riktigt rejällt. Extrema som amerikanarna är så evakuerades vissa av de höga byggnader inne på Manhattan och flygplatserna stängde ner ett tag. Lite extremt om ni frågar mig, för den var inte alls stark här. Frågan om DC är okej liksom. Regina hade ringt 3 ggr hem och 5 ggr till min mobiltelefon när vi kom hem, så jag ringde ju upp såklart och  blev därmed informerad. Fick även lite samtal från resten av släkten. Hur som helst, det är väl dagens stora snackis.

Nu ikväll har vi annars ätit dinner och lekt charader. Ungarna kan vara sjukt underhållande när dom sätter den sidan till. Regina ringde lite senare för att kolla läget och Syd lurar henne att det är jag som svarade. Låt mig säga så här, vi höll alla på att dö av skratt. Hon sa så sjuka grejor och min värdmamma gick på det också. Riktigt underhållande. NU ska jag kolla DH och äta lite smaskigt marabou som mamma så snällt skickade tillsammans med lite andra grejor. Tur hon kommer snart igen så hon kan fylla på mitt svenska lager här. Haha. TTYL

lördag söndag och crayfish

Uppdaterar er om min lilla trevliga weekend. I lördags var det alltså dags för den efterlängtade kräftskivan hemma hos Fia. Jag åkte till Julia för att köpa lite grejor till detta fantastiska kalas och sen tog vi tåget till Sofia. Väl där åt vi, sjöng, snapsade, dansade, spelade beer pong, umgicks och bara hade det bra. Jag avstod dock från kräftätandet. Klarade inte riktigt hela den här skalningsgrejen trots lektioner från Julia och Anna. Det gick lite utför på sina ställen när jag och Anna tog tag i snappsandet, men vi hade kul. Kvällen slutade med en tripp in till Manhattan, jag och Julia åkte sen hem och vara hemma vid tre tiden. Måste säga att det blev en fruktansvärt lyckad kväll! Tack finaste Fia för detta fina kalas!

Idag sov vi länge för att sedan ta oss iväg till IHOP. Där åt vi världens brunch. Perfekt så dagen efter. Sen tog jag och Julia en liten tripp till IKEA. Kan ni fatta att idag så hade dom INGET marabou choklad. Ledsna tjejer alltså. Vi tog också en runda inom mallet brevid och kollade i favorit affärerna. Resten av eftermiddagen har jag bara chillat nere hos mig. Lite mat, tv, data, skype och slappe. Skönt det också ibland.

Imorgon startare vi upp jobbeveckan från helvetet. Känner det redan nu. Två barn hem från halv 8 till 6, med ständigt behov av att bli underhållna. Försöker med min positiva anda nu då. Jag kommer att ta mig igenom det och det kommer att vara helg på nolltid igen. NU ska jag chilla ännu mer framför tv:n och göra ett försök till en tidig läggning.





TGIF TGIF TGIF

ÄNTLIGEN. Helgen inleddes ikväll med lite shopping och middag på CCF med Jullan. Köpte bland annat ett par navy blåa klackar som jag sökt efter ett tag. Investerade också i en ny Victorias Secret parfym. Chilla livet liksom. Annars har dagen inhållit lite flugattacker, städtanter, fotboll, lek, gråt, skratt, värme, pool och ja massa mer.

Kom precis hem från Julia efter att ha suttit i nästan en timme (i vanliga fall tar det 10 min) på LIE motorvägens köer. Allt detta pga ombyggnad. Man blir trött. Amerikanarna gör ju det hela väldigt mycket roligare genom att tränga sig och köra på varandra. Lord have mercy liksom. NU ska jag äntligen hoppa i säng och verkligen hålla de få tummar jag har om att jag kommer få sova ostört. Not counting on it. Imorgon är det lördag. Kvällen kommer som sagt att bjuda på lite kräftskiva med min svenska liga. Ser jag väldigt glatt fram emot. Nej, nu sovs det här snart, hörs latrooo. GNIGHT

Helg TACK

HAJ världen. Det är torsdag igen och vi är en jobbedag ifrån helgen. Sweet as candy. Idag var chill förövrigt. Började 8 istället för halv. Den halvtimmen hjälper en hel del faktiskt. Låter kanske jävligt sad, men när jag är tillbaka på svensk mark igen så kommer jag att hålla en fet recovery, som kommer att bestå av svensk mat och SÖMN. Lots of it. Seriöst antingen så jobbar man über tidigt eller så blir man väckt av ungar de få helgdagar man har tid för en sovmorgon. Vad hände med att vara tonåring och lika i sängen tills klockan 12 en lördagmorgon? Som sagt, det är där ni kommer att hitta mig de första dagarna tillbaka i k-town.

OKEJ, så dagen efter uppvaknandet alltså. Hmm, jag och lillfian lekte med barbie, tvättade, spelade spel, lunchade. Jag kokte ägg till henne som hon var helt anti först, men super barnvakten Emelie fick henne att smaka och numera så älskar hon vitan på kokt ägg. Som jag för 10 år sen. Haha. Vi hämtade Sydney på fotbollen och hade sen några av grannbarnen över i poolen. Jag bjöd alla på isglass och goldfish. Glada barn. Annars så blev det ganska så mycket kvällshäng. Pasta och kyckling på menuen. Som alltid, men vem älskar inte kyckling liksom?

Som sagt imorgon är det fredag och det kan inte komma mer lägligt. Har varit en lång vecka. Lite av och till dryg, med tanke på ungarna ständigt runt mig. FYI så blev jag informerad av morsan idag att biljetten är bokad och hon anländer i New York igen den 16 september. Trevligt värre. Nu ska jag gå från de ena housewifesen till de påhittade på Wistera Lane. Nörd, Svar: JA. Tudels

I bilen dag

Idag skulle jag vilja kalla mig själv föraren. Har spenderat största delen i bilen idag. Skjutsa till fotboll fram och tillbaka, till golf, till bibblan, till affären. Ja, föraren är min rätta beskrivning. Tur man gillar att köra bil då. Amerikanska trafiken kan vara jävligt lovely ibland också. Älskar go with the flow känslan. Jag vet aldrig vilken hastighet det är. Haha. Hur som helst, dagen har förövrigt varit bra. Kvalitetstid med lillan medans Syd var på soccercamp. Vi åkte till bibblan som hon älskar och fördrev tiden. Vi hämta hem Syd igen för att dra vidare på golflektion. Sen var det raka vägen hem och ungarna leker med resten av grannbarnen. Chilla livet för Emelie liksom.
Min värdisar kom tidigt så vi lagade mumsig dinner bestående av grillat, potatis och majs. I love. Det var fantastiskt väder så vi satt ute och käkade. Supermyyysss. Efter maten så satt jag och Regina och snackade och jag frågade om mamma kunde komma och bo här i Setember när hon vill hälsa på igen. Som jag nästan redan visste, så var det inga som helst problem och hon var mer än välkommen. Boka biljetten med dig nu morsan och kom! What else, not much you guys. Imorgon är det torsdag, med förhoppningsvis ännu en dag med fint väder. Helgen kommer att inhålla en hel del roligheter. Bland annat kräftskiva hos Sofia med mina svenskar. Supermyyyys! Annars väldigt mycket Julia chill. Lovely. NU, TV. Latrooooo dudes.

Så roar vi oss


And it goes like this

Måndag och tisdag har redan hunnit att passera. Känner att jag ligger efter med bloggandet lite. För dåligt av mig. Hur som helst så tog jag mina kids till the childrens museeum igår. Fanns massa skoj för dom där, så det var chill. Resten av dagen spenderades inomhus. Var väldigt regnigt och tråkigt. Jag drog också på mig världens huvudvärk så däckade vid halv 10 och vaknade två timmar med datan, tv:n och lamporna på. Bra Emelie.

Idag så har Sydney börjat soccercamp. Hon gillar det verkar det som, så jag har bara lillan att se efter. Ganska så chill, men ändå påfrestande att vara runt ungarna hela dagarna. Bara till att hålla ut, skolorna börjar om två veckor. Vi åt lite mysig dinner ikväll och sen dess har jag mestadels chillat nere hos mig. Har inte mycket att skoj att berätta just nu. Förhoppningsvis dyker mer skoj upp i veckan. Fingers crossed. Nu ska jag chilla vidare framför tv:n och klia sönder alla mina en miljon myggbett. Är inte kul alltså. Äckliga mygg, vad ska dom vara bra för egentligen? Ahyaaa, life's a bitch, but I love it.

Btw, denna låten är min tillfälliga favorit. All cred to Maroon 5 and Aguliera

Seattle

VAR börjar man? Bra fråga. Jag är nu tillbaka i New York och har faktiskt varit det också i två dagar. Dagarna i Seattle med Kajsa var underbara. Kan inte beskrivas. Hon är min soulmate, borttappade tvilling, min andra halva you name it. Ni vet när man umgås med en människa länge så är det skönt med en paus efter några dagar. Den känslan fanns inte när jag skulle lämna Kajsa, utan tvärtom, jag ville stanna fler dagar. Hon är bäst, utan tvekan. Can't wait tills resten av våra äventyr tar fart. En liten kärleksförklaring till dig där min kära vän.

Nu för att komma till vad vi faktiskt gjorde. På onsdagen lämnade jag NY tidigt. Blev avvinkad av min värdmamma på tågstation och sedan var det off till flygplatsen. Jag anlände till Seattle runt 12:30 Seattle tid. Då kommer Kajsa glidande i sin feta bil och det blir kramkalas utan dess like. Resten av dagen hängde jag med henne och hennes värdbarn. Åt också middag tillsammans med värdfamiljen på kvällen. Sen snackade vi och hade mys resten av kvällen. På torsdagen så åkte vi till ett zoo med barnen. Mysigt att bara on baby duty. Lite annorlunda så liksom. På kvällen så gick vi ut och åt thaimat och såg Crazy, stupid, love på bian. Rekommenderas varmt.

Fredagen spenderades vid poolen på deras område, med en chill promenad hem efteråt. På kvällen åkte vi ut till mallet vid henne och shoppade, åt dinner och hade det allmänt bra. Till efterrätt blev det glass på ett ställe som heter Cold Stone. Utan tvekan den godatse glass jag ätit. Slår nästan frozen yoghurt. Dom krossade kakdeg ner i glassen och mosade runt det. Mummmms. På lördagen så åkte vi in till självaste Seattle. Först tog vi en runda på ett stort shopping mall nära Seattle. Efter det visade Kajsa mig runt i denna vackra stad. Allt i från Space Needle till fishmarket. Även en lustig, men känd attraktion som är en tuggummivägg. Människor sätter alltså på tuggummin där och den är full. Äckligt, men roligt. Efter en lång dag så åt vi mat på Panera Bread. Skitgoda soppar där. Vi tog också en runda inom Target och kollade läget. På kvällen så chillade vi järnet och jag jobbade på att trycka nera alla prylar i resväskan. Söndag morgon lämnade hon mig tidigt på flygplatsen och vi skilldes än en gång. Denna gången för endast två månader.

Utöver detta hängde vi ständigt i Starbucks drive-thrun. Man måste älska stället. Jag hade alltså några superhärliga dagar med min fina Kajsa.Finns mycket mer att berätta men är för lat och har för dåligt minne. Ser sååå fram emot vår sista månad tillsammans. Kommer bli så kul! Så, nu orkar jag endast en bild och resten får ni kolla på facebook.

BFF

Med värdmorsan hemma

Senaste två dagarna har jag till mestadels spenderat med barnen och Regina. Har varit lite på och av med jobbandet eftersom Regina är ledig. Väldigt chill att ha henne hemma faktiskt. Gör mitt jobb här mycket lättare. Idag har dock varit segt. Låg hela natten med världens huvudvärk som inte ens asprin klarade av. Illa! Annars var det lite bibiloteks besök och lek med kusinerna som stog på schemat. Jag och Regina städade också i typ alla skåp i hela köket. Effektiva brudar, look out. Fint när vi har den lite kvalitetstiden med varandra. Lite snack och avlassningar är alltid bra. Bland annat om chefer, hemmafruarna och barnen. Chill helt enkelt. Greggs kommentar när han kommer hem och ser all utrensning och städning är om Regina är gravid. Haha. Jag dog nästan lite av skratt. Han berättade då att när hon var det med barnen så fick hon sådana här städryck. Galet roligt var det iallafall.

Nu så plockar jag bland det sista och dubbelkollar tio gånger så passet är med. Imorgon så flyger jag över till Seattle. Klockan 6 skjutsar Regina mig till tåget och 9:30 lyfter flyget från NY. Ska bli sååå kul att komma här ifrån och få SMESTER. Riktig semester, lååångt iväg från barnen. Jag behöver det, väldigt mycket just nu för att palla sista månaderna med barnpassandet. Inte för att jag inte älskar livet här och så, men att vara runt barn konstant driver en faktiskt lite till vansinne ibland. Ska också bli fantastiskt att träffa Kajsa igen. Gud, vad vi har att ta igen och framför allt att planera. Wow. Livet ser ljust ut mina vänner. Massa planer och massa fint. Btw, fick nytt erbjudande idag om att bli nanny i England hos Reginas syrra. Helt fantastiskt det här. Kan nästan börja skryta om att jag är eftertraktad i barnpassningsvärlden. Vi får se hur det blir med det dock. Hade ju inte tackat nej till London i några månader.

NU återgår jag till packandet och förväntar mig dig på skype snart Kajsa! Till er andra, don't expect me here for a while. Jag är tillbaka i NY med all saftig info på söndag kväll. Byeee now

Marknads helg

Intressant helg mina vänner. Inkluderar en hel del otippade händelser. Drar hela storyn då rå. I lördags var jag, Juls och Fia ute på äventyr. Vi spenderade tid på Julias mall, shoppandes, lunchandes och snackandes. Senare så åkte vi bort en sväng till Sayville som är en mysig liten stad. Det råkade vara så att just i lördags hade dom marknad där, så det var jättekul. Massa intressanta prylar, mat och även ett litet nöjesfält. Jag och Julia tävlade i några olika "vinn en nalle" bås. Vi vann faktiskt två. När vi var färdiga borta på marknaden, så åkte vi till TGI Fridays och åt middag. Massa mat, efterätt, drinkar och mys. Blev en riktigt fin lördag.

Idag så var city inplanerat. Jag är på väg till tågstationen som vanligt, står och väntar på tåget som vanligt, när jag tar upp mobilen för att se att Julia ringt 8 gånger. Jaha, ringer upp och hon smäller världens chock i örat på mig. Hon hade krockat. Eller ja, bildäcket hade på något sätt smällt och hon hade glidit av vägen. OMG, tänker man ju då lite snabbt. Don't worry. Allt är bra med alla, förutom bilen då. Vår dag planerades alltså om lite och vi åkte ut på lite lugn lunch och annat. Eftermiddagen/kvällen spenderade jag med min v-familj. Min v-mammas syrra är här med sin familj från England, så det var skoj att träffa dom. Kidsen är adoreble. Älskar deras brittiska accent. Blev alltså en väldigt lugn och stillsam dag efter allt drama.

Imorgon så är det ta mig sören måndag igen. Sjukt. Jag ska jobba delar av dagen, vet inte riktigt hur schemat ser ut eftersom Regina är ledig. Får väl se. Ska också försöka organisera upp lite prylar inför min tripp över till Seattle. På onsdag smäller det. Ska bli sköööj.




HAAAJ

Well, well, well. Två inlägg på en och samma dag. Aren't you guys lucky? Tekniskt sätt så är det ju redan lördag i Sverige, så nej det blir ju inte samma dag. Upptäckte nu också att klockan är 12:01 amerikansk tid. Shit happens. Anyway, eftermiddagen var chill. Precis som jag trodde den skulle bli. Julia kom över en runda och hängde nu på kvällskvisten. Helt oväntat dök hon upp, då jag lagt telefonen på ett helt fantastiskt osmart ställe så man varken hör eller ser den. Smart, ja. Mina två höll ju på att dö av excitment. Kul att man kan underhålla med sina vänner iaf. Vi drog ut, åt middag och gick på bio. Vi såg Horrible Bosses som var SJUKT rolig. Eftersträvar ju helt klart samma utseende som Jenn när jag är 40. Good luck, typ. Hur som helst, hett filmtips everybody. Let me see what else... JO, haha. En av dagens roligaste. När Julia kom så frågade Regina om jag missat vår träff. Nej, säger jag, ja bara väntade på att bli färdig här. "Oh, you are always done here whenever you want baby" Dog lite. Antar att ni inte fattar poängen i det hela, men här kommer den. Jag har aldrig hört henne kalla någon baby innan. Ungarna ibland, men inte annars. Jag var bara tvungen att skratta lite åt det. Det var tonläget också, som gjorde det hela extra sköööj. Jag har vant mig vid att lyssna till de mesta andra gullenamn här. Honey, love och kido, men det var bara det bästa på länge. Älskar amerikanarnas gulliga nicknames. Nothing much more hörre ni niiii. Jag lär väl hoppa till sängs nu för att göra mig redo inför morgondagens adventures. Have a fantastic one my dear Swedes.

14 TIMMAR

Utelämnade gårdagens inlägg av den enkla anledning att jag var on duty på ett närmare 14 timmars långt pass. You heard me. 7:30am-9:30pm. Det är ju chill när värdföräldrarna ska på work things samma vecka, samma kväll, samma tid. Hur som helst, jag tar rollen som tvåbarns morsa väldigt easypeacyyyy. Lite poolhäng, käk, bad och film så var vi good 2 go. Idag så är det änsålänge chill. Barnen är iväg på sin sista campdag och jag ska snart hämta Caroline. Får se vad jag och lilltjajen hittar på. Verkar vara ganska fint väder ute, så lite stek i solen. Fingers crossed, att hon ger mig lite lugn och ro, medans hon plaskar runt. Eftermiddagen ser ut att kunna bli ganska så chiiilll. Min värdmammis kommer tidigt och då ska vi ta ett litet snack om diverse olika grejor. Don't worry, inget allvarligt. Ser det mer som ett litet casuel talk. Ikväll så drar jag med Julia ut en runda. Får se var vi hamnar. Med största sannolikhet på bian. Om 7 timmar inviger jag helgen, som ser ut att kunna bli minst sagt fin. TTYL

Ledig dag

Eftersom mina värdisföräldrar är de mest godhjärtade människor på denna jord, så lätt dom mig vara helt ledig idag. Gregg var ledig, det var camp, playdates och golf så jag behövdes inte riktigt. Har varit riktigt, riktigt skönt att vara ledig hela dagen. Har chillat vid datan, vid poolen och annat. Nu tog jag mig precis ut en runda med Jullan för dinner och lite Starbucks häng. Hade lite catching up to do efter två veckor ifrån varandra. Mysigt som alltid. När jag skulle lämna huset springer båda mina små töser efter mig i dörren och skriker. "You forgot our kissis" Haha. Bara till att springa tillbaka till mina små gryn, som båda berättade hur mycket dom hade saknat mig hela dagen. Det känns i hjärtat ska ni veta, tanken att man snart är borta längre än bara några timmar. Kvällens största samtalsämne var hur mycket vi har att trycka in resterande helger här i staterna. Ångestladdat som alltid. Fredagkväll tar vi ordentligt tag i planerandet. Duktiga vi. Annars nothing much new. Helgen ser ut att kunna bli superbra. Hoppas att vädret håller sig bra. NU ska au pairen vila upp sig inför morgondagen. Extra långt jobbepass, då båda v-föräldrarna ska på jobbgrejor. Meeeeen once again, vad gör man inte för familjen.

Re-search

OKEJ. Jag är typ fett mycket på gång just nu med planering och organisering över mitt framtida liv. Researchar jobb, Australien info, resor, kurser och utbildning för fullt här. Jag känner mig väldigt målinriktad nu och känner att jag har en väldigt fin plan. Nu gäller det bara att verkställa denna plan och hoppas att turen är på min sida.

Dagen idag då. Börjar som vanligt med att skjutsa de små till campet. Kommer hem, tänkte vila ögonen två minuter på soffan, somnar och vaknar upp en och en halv timme senare. Way to go Em. Resten av dagen spenderade vi med playdates, läsning, pool, snacks, kompisar, middag och nu intas äntligen kvällslugnet. Utöver researching så ska jag nu påbörja tredje säsongen av One Tree Hill. Exciting 4 sure. Byeeeeeee nooow

LCC grupp

Hittade lite bilder på min lcc:s hemsida från vårt "au pair pool meeting" för nån vecka sen. Bilderna är svindålig upplösning, I KNOW. Better than nothing, right? Kan ju vara kul om någon funderar på vilka jag umgås med där. Är dock över tio tjejer till i vår grupp.TTYL


Robyn, Stacey och Lauren

Stacey, Lori (min LCC) och Robyn

Jag och min tyska kompis Jessi

Nine months

Mondaaaaay and not so much toooo saaaaay. Well, vi har påbörjat sista campveckan. För barnen då. Kan inte fatta att det redan gått en månad. Skumt liksom. Min lilla hade en playdate, vilket gjorde livet för mig lättare. Jag skypade med Hännabanannnna. Sjukt soft. Lite catching up och så. Min värdmamma kom hem redan vid fyra idag, så vi hängde tillsammans utomhus med ungarna resten av eftermiddagen. Nu bröt nyss världens storm ut, IGEN. Regina checkar sin email för att bli informerad om att delar av Nassau county fått tre inches regn under eftermiddagen. Hennes kontor, som är i en källare, har det dessutom läckt in vatten i. Doesn't look good. Sjukt att hon valde att dra hem tidigt idag liksom. Lucky or what? Så det ska bli intressant att se om regnet tar sig hela vägen ut här. Hoppas jag verkligen inte, för i så fall så är mitt källarrum toasted. Haha. Let's se, what else... Åh, idag så firar jag nio månader i New York. Amazing eller? Kan inte förstå att det bara är tre månader kvar att jobba, sen så är mitt jobb här done, finito, färdigt forever. Känns både och. Ska bli skönt att avsluta jobbandet som au pair, men ska bli heeeemskt att lämna NY och my people. Det blir ett senare problem. NU ska jag titta på tv och lyssna till åsksmällarna som skakar hela huset. Lovely.

Summer and the city

Helgen fortsätter i lugnhetens anda. Jag kan knappt fatta att jag gjorde det, men jag dissade trippen in till Manhattan idag. Dels för att resesällskapet fick förhinder och dels pga hettan. Mitt senaste dygn har varit jätterelaxing though.

Tog ytterligare en sovmorgon imorse. Två på en helg är fan inte illa. Riktigt välbehövligt dessutom. Jag tog mig senare ut en runda med min värdmummsie. Vi handlade lite nödvändigheter till huset. Jag investerade också i en bok! Tro det eller ej, jag som nästan aldrig läser nuförtiden. Denna bok är iallafall från Sex and the city serien. Det är om tiden innan tjejerna träffades och när Carrie flyttade till NY. Superbra so far! Efter besöket i affären så klistrade jag kroppen till en av solstolarna och spenderade timmar ute med familjen vid poolen. Barnen hade en av grannarna över så dom roade sig för en gångs skull själva. Solning, badande, glass, bok och fint sällskap. Bättre sommardag kan man nog faktiskt inte önska. Har dessutom bättrat på solbrännan som så smått hade börjat försvinna. Senare när poolhänget var done så käkade vi svingoooood mat. Stek, potatismos och annat. Regina hade dessutom gjort egen lemonade. Pluspoäng från mig, utan tvekan. Sjukt smarrigt. Mina värdföräldrar kan verkligen det där med matlagning och det är jag väldigt tacksam för. Supermyset bara fortsatte med lite brownie efterrätt. Amazing life eller?

Nu resten av kvällen ska jag chilla järnet. Lovade Regina att jag skulle måla hennes naglar. Hon är väldigt fascinerad över hur duktigt jag gör det på mig själv och barnen, så nu signar hon också upp som kund. Sött. Sen låter jag resten av kvällen tala i tv:ns tecken. Hoppas på att hitta en bra film och bara njuta. Imorgon är det på jubbandet igen, but there is really no reasons to complain. Det har sina fantastiska stunder kan ni tro. OCH om tio dagar så drar jag på vaccation över till Seattle. Ska bli obeskrivligt skönt att komma hemifrån lite och inte minst att få träffa bästa Kajsa. Heeeeej sveeej for now.

Nya boken, för er som är intresserade. Btw, gulligt bokomslag inte sant?

RSS 2.0